В информацията по медиите и нета определено има разминаване в датите. С по ден-два, но в случая и часовете са от значение. А всички са губели ценно време, според мен. В стремежа си за по-добро, със сигурност, но за съжаление в случая е било фатално. И като казвам всички, имам предвид наистина всички, не само доктори и болници. Ако си беше постъпила още същия или на следващия ден в местната болница, при наблюдаващия я гинеколог, когато е препоръчал незабавно раждане, може би нещата щяха да бъдат различни. Може би.
доц. Николай Доганов от „Майчин дом", който е оперирал за изваждане на матката е казал: ”... Много тежък случай. Няма гаранция за благоприятен изход и ако жената бе постъпила първо при нас".
Та по-скоро за тези неща трябва да се борим и настояваме за промяна в здравеопазването и правата ни като пациенти, а не да поставяме диагнози с нашите дипломи за икономисти, филолози, инженери и т.н., или да разпъваме Мазнейкова, която е само звено в тази трагедия.

В тази клиника,кръвопреливането и въобще преливането на био-продукти стои по същия начин както във всяка друга.По време на секциото на Запряна са преляти 2 сака еритроцитен концентрат,2 сака плазма и 2 сака тромбоцитен концентрат,обусловено от лоши лабораторни показатели.По време на секциото НЯМА кървене,а за ДИК е смешно да говориш.Запряна е изведена в стабилно състояние.Хистеректомията в Майчин дом НЕ Е направена,защото на 5-тия ден от престоя започва кървене.Кървенето започва ПО ВРЕМЕ на операцията.И СЛЕД това се отключва ДИК.Аз постоянно задавам въпроса:защо е направена хистеректомия и какви са късните индикации за тази операция?????

....а кога се "връща" в Света София????