Истината за Запряна или какво следва?

• 49 103
  • 1 206
  •   1
Отговори
# 1 080
Не, не на 7-мия ден СЛЕД изписването, а НА изписването, което е на 7-мия ден след цезаровото. Поне аз така го разбрах. На 7-мия след изписването (т.е. 23/24. 03.) тя вече е била в МД и в много тежко състояние.

В информацията по медиите и нета определено има разминаване в датите. С по ден-два, но в случая и часовете са от значение. А всички са губели ценно време, според мен. В стремежа си за по-добро, със сигурност, но за съжаление в случая е било фатално. И като казвам всички, имам предвид наистина всички, не само доктори и болници. Ако си беше постъпила още същия или на следващия ден в местната болница, при наблюдаващия я гинеколог, когато е препоръчал незабавно раждане, може би нещата щяха да бъдат различни. Може би.

доц. Николай Доганов от „Майчин дом", който е оперирал за изваждане на матката е казал: ”... Много тежък случай. Няма гаранция за благоприятен изход и ако жената бе постъпила първо при нас".

Според мен, ок извадили са бебето, но носят отговорност и за майката.След като подържа висока температура и не могат да определят по каква причина е редно да преведат майката в друга болница/както са направили с бебето/...
Та нали точно това са направили. За да се преведе пациент в друга болница го изписват от първата. Вероятно и от МД са я изписали, когато са я превели в състояние на кома във ВМА. Дали от частна болница може да се преведе с направление в държавна не знам.  Съмнявам се. От държавна в държавна може и да се прави по клинична пътека, или както се нарича, но от частна. Сигурно се връчва епикриза и се съветва да отиде еди къде си. От онкологията също доколкото разбрах не са я превеждали никъде. Съпругът казва, че с молби и връзки я е настанил в МД.
Та по-скоро за тези неща трябва да се борим и настояваме за промяна в здравеопазването и правата ни като пациенти, а не да поставяме диагнози с нашите дипломи за икономисти, филолози, инженери и т.н., или да разпъваме Мазнейкова, която е само звено в тази трагедия.

Последна редакция: ср, 29 юли 2009, 14:37 от птица

# 1 081
  • София
jolli, вие заведохте ли дело все пак?
Не, незаведохме дело защото беше ясно, че ще е безмислено само да си губим времето, нервите и парите. Ние имахме запис само на втората операция извършена от Мазнейков /предполагам че щом ни го даде е извършена перфектно/, а зад него сигурно щеше да застане цялата болница да обеснява колко е безгрешен.

# 1 082
Северина,няколко поста отделих ,за да обяснявам хронологията на събитията.....Няма такова нещо-преведена в онкологията за пункция и върната обратно.Къде прочете,че пункцията е на 13-ти?Къде?????Пункцията е след изписването на Запряна.Хрисчев я консултира в Света София и изказва съмнение за левкоза.Няма как да го докаже В МОМЕНТА,без пункция,защото е бременна.Иска първо да я родоразрешат и след това да продължат изследванията.Правят секцио,раната зараства,махат конци и я превеждат,за да направят пункцията.Ето и М. какво пише в отвореното писмо:

"На 16 март 2009 г. се свалят конците от оперативната рана, която е зараснала първично, прави се преглед на матката, която се свива нормално.Отхвърлени са някои от възможните причини за високата следобедна температура – като инфекция на бъбреци, пикочен мехур, бял дроб, черва, матка и аднекси. Съгласно препоръките на хематолога Запряна се насочва за по-нататъшни консултации, като една от вероятните диагнози е кръвно заболяване, появило се в последния месец на бременността. "
Пак ще повторя с едър шрифт:"ЕДНА ОТ ВЕРОЯТНИТЕ ДИАГНОЗИ Е КРЪВНО ЗАБОЛЯВАНЕ".....т.е. тази теза не е доказана или отхвърлена.Все още няма пункция.
Превеждат я с диагностична цел! Tired
Момичета,незнам на какъв език вече да обяснявам.......ПРЕВЕДЕНА С ДИАГНОСТИЧНА ЦЕЛ.Продължава се търсенето на причината на болестта.

# 1 083
Христо Коледаров не е глупав,естествено че няма да сподели в ефир 3 конккретни обвинения. Laughing Едва ли са само 3,а колко точно и какви са,ще каже адвокатът му много скоро. Twisted Evil

# 1 084
Всичко това, в крайна сметка може да отключи ДИК, състояние, което е крайно критично за една родилка и ако няма спешна и адекватна намеса, води до животозастрашаващи вътрешни кръвоизливи и в крайна сметка до смърт.
Предполагам, затова е преместена в друга болница, защото при тях е нямало начин да се влеят големи количества кръв, плазма Ново Севън и други жизненоважни за организма вещества, в големи количества.Когато това не се стори своевременно, се стига до нова операция -за отстраняване на матката-която всъщност е причината за голямото кървене.
Недей така.... StopВ тази клиника,кръвопреливането и въобще преливането на био-продукти стои по същия начин както във всяка друга.По време на секциото на Запряна са преляти 2 сака еритроцитен концентрат,2 сака плазма и 2 сака тромбоцитен концентрат,обусловено от лоши лабораторни показатели.По време на секциото НЯМА кървене,а за ДИК е смешно да говориш.Запряна е изведена в стабилно състояние.Хистеректомията в Майчин дом НЕ Е направена,защото на 5-тия ден от престоя започва кървене.Кървенето започва ПО ВРЕМЕ на операцията.И СЛЕД това се отключва ДИК.Аз постоянно задавам въпроса:защо е направена хистеректомия и какви са късните индикации за тази операция?????

# 1 085
nadeto7 ти си единствения човек, който твърди, че пункцията е направена СЛЕД изписването. Не ми се иска да съм голословна, но нямам време да се ровя сега. Самата Мазнейкова каза, че след секциото е заведена в Онкология за пункция и върната в Св. София.

# 1 086
  • Варна
Специално за nadeto7:

http://www.bulpress.net/article/11204
http://www.patient.bg/forum/viewtopic.php?f=2&t=3
http://www.verojaten-spam-dokladwajte-na-moderator/article/11171

Има леко разминаване в датите между 12 и 13, но при всички случаи се говори за преди 16 март, деня на изписването.
Това как се връзва с твоите обяснения?

Допълвам: Любопитно в случая е, че в многото интервюта дадени от Мазнейкова, никъде не намерих да споменава на коя дата е правена пункцията. Изобщо мълчанието и по този въпрос е повече от съмнително. Искаше ми се да ти дам линк с цитат на нейни думи, но уви. Започвам силно да се съмнявам, че си наясно със случая и ми се струва, че участваш в темата повече от любов към спорта, отколкото към Истината.

iveto_ Ако успееш да намериш линк, в който Мазнейкова лично уточнява кога е извършена пункцията, ще е добре. Предполагам, че няма да бъде оспорено.

Последна редакция: ср, 29 юли 2009, 15:09 от Северина

# 1 087
   Но аз го четох в един от постовете тук-или на надето 7 или на другия лекар,дето пише-казваха,че Запряна е заведена след секциото в онкологията и после отново е върната. Не го намирам сега. Почти съм сигурна,че беше в пост на надето 7,а сега твърди обратното.

# 1 088
 На жената е направена пункция два дни след раждането и е върната в клиниката. Изписана е по-късно. Не е изпратена там за изследване. То е направено докато е в МБАЛ "Света София". Жената е насочена към онкохематология след пункцията. Това разказа мъжа и. При постъпването си там Хрисчев се учудва, че я изпращат, защото е видно, че проблемът не е от компетенцията на тази болница, която не е многопрофилна за разлика от тази на Мазнейкова. Приема я, защото е запознат със случая и очевидно има добри колегиални отношения с Мазнейкова. Но гинеколожката на тази болница установява друго.... и т.н.

Аз пак питам: ПОНЕ МАЛКО СЪМНЕНИЕ НЕ СЕ ЛИ ПОРОДИ У ВАС ПО ОТНОШЕНИЕ НА ТАЗИ БОЛНИЦА?
Междувпрочем аз никъде не коментирам Мазнейкова като лекар, а като шеф на болницата, отговорен за случващото се там. Нормално ли е нощем да няма дежурен лекар. Петър Дюлгеров чака цяла нощ някой да го прегледа след операция на коляното, след като се чувства зле. Лекар идва чак сутринта и е прехвърлен в Пирогов, където казват, че е твърде късно и умира. ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е?

Не,грешка. Ето го поста,в който се твърди,че пункцията е правена преди изписването. Кой казва истината,нека се изяснят.

Последна редакция: ср, 29 юли 2009, 15:10 от maraidara

# 1 089
Позовавате се на първите публикации в пресата. А там определено има разминаване и неясноти в датите. Приемате, че М. не споменава кога е правена пункцията, защото крие нещо. Защо не допуснете, че е правена СЛЕД изписването на момичето от нейната болница и препращането му в Онкологията - 17-20 03 и че вестниците са объркали фактите. Няма да им е за пръв път да поднасят случайно или нарочно не съвсем проверена информация.

Видях предния пост Peace

Датите всъщност са най-лесни за уточняване. По болничните документации. Ако в едната се опитат да скрият нещо, в другата истината ще излезе наяве.

# 1 090
Аз цитирам Христо Коледаров, който в "Горещо" каза, че на жената е направена пункция 2 дни след раждането. Запряна не е изписана 2 дни след секциото нали. Защото ако е така, то тогава тази болница наистина трябва да се взриви. Ако твърдите, че Христо не знае кога е направена или пък лъже, това вече е друг въпрос

# 1 091
Не се връзват датите, момичета. Губят се дни, припокрива се лежане в две болници и изписване от тях...:

На 13 март правят на Запряна пункция на костен мозък в онкологията - много болезнено изследване. То показва, че левкемия няма. Три-четири дни обаче Пари лежи там. "Тъпчеха я с медикаменти, но състоянието й се влошаваше - ръцете й бяха сини, трепереше, през 20 минути вдигаше 38-39° до 40,5°." Това разказва съпругът пред медиите.
"Ден преди да ни изпишат от онкологията, попаднахме на доц. Дянкова. Тя я прегледа и почти извика: „Момиче, ама ти не си изчистена след секциото!
Ти имаш инфекция на матката." След толкова лутане някой най-сетне каза какво й е. Ние дори се зарадвахме, че знаем диагнозата. С хиляди връзки и обаждания успяхме да уговорим да приемат Пари в „Майчин дом".

http://www.facebook.com/group.php?gid=100746399517&ref=share

Може би наистина е време да спрем да се правим на детективи и обвинители и да оставим на компетентните органи да си свършат работата. С информацията и познанията, които имаме, само ровим грозно.

# 1 092
Да,мазало е това с датите.Ето  в първата статия:

"На 13 март правят на Запряна пункция на костен мозък в онкологията - много болезнено изследване. То показва, че левкемия няма. Три-четири дни обаче Пари лежи там. "Тъпчеха я с медикаменти, но състоянието й се влошаваше - ръцете й бяха сини, трепереше, през 20 минути вдигаше 38-39° до 40,5°." Това разказва съпругът пред медиите.
"Ден преди да ни изпишат от онкологията, попаднахме на доц. Дянкова. Тя я прегледа и почти извика: „Момиче, ама

ти не си изчистена след секциото!

Ти имаш инфекция на матката." След толкова лутане някой най-сетне каза какво й е. Ние дори се зарадвахме, че знаем диагнозата. С хиляди връзки и обаждания успяхме да уговорим да приемат Пари в „Майчин дом". Там я прие доц. Николай Доганов."

На 13-ти пункция,лежи там 3-4 дни и след това отива в Майчин дом. newsm78....а кога се "връща" в Света София????
А във втория сайт датите са съвсем различни и вижте какво пише:

"След секциото Пани почна да вдига висока температура с треска. "

СЛЕД. newsm78Преди това,не е имала пък сега...за какво тогава  е пила аналгина в къщи?
Третият сайт не ми се отваря.
Ами....изберете на коя статия ще вярвате...аз не вярвам на нито една. Peace,а пък още по-малко се чувствам длъжна да давам обяснение какво пише из жълтата преса.Да не говорим,че аз прочетох във вестниците поне 3 различни дати на нейната смърт.....

# 1 093
  • Варна
Защо не допуснете, че е правена СЛЕД изписването на момичето от нейната болница и препращането му в Онкологията - 17-20 03 и че вестниците са объркали фактите.
Защо да приемам такова нещо? На какво основание? Тези дати фигурират на няколко места. Не е ли по- логично да вярвам на това, което пише, отколкото на нещо, което се твърди само от nadeto7 и никъде другаде?

Ок, спирам да ровя, защото наистина може да изглежда грозно!

# 1 094
  Надето 7,ти откровено лъжеш,това е.
  Изслушайте двете части от интервюто,по-точно втората. Това е истината. Пункцията е направена на втория ден след секциото,Христо Коледаров е закарал съпругата си с личния си автомобил до онкологията,направена и е пункция и отново я е върнал в клиниката. Спрете се с лъжите си най-после.

http://www.youtube.com/watch?v=mTR9AMewEk4

http://www.youtube.com/watch?v=dV-O53kD5F0&feature=related

Не мога да се въздържа да не изкажа изключителната си неприязън към тази коравосърдечна жена,доктор Мазнейкова. За мен това е човек без капка съвест,мислете каквото щете.

Последна редакция: ср, 29 юли 2009, 17:22 от maraidara

Общи условия

Активация на акаунт