ЮНСКИ БЕБЕНЦА 2009(85)

• 13 466
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
  • около Варна
Moni и при нас е така положението с неспането, днес  по изключение спи почти цял ден, чак се притесних, че му има нещо да е толкова сънлив, но довечера ми се струва ще наваксаме с будуването.

# 151
Моите бяха абсолютните бебета-мечта в първите 20тина дни след раждането-ядяха и спяха,глас не се чуваше от тях Grinning
Сега все по-често будуват,а и станаха доста ревливи,като всяка вечер си има един период,в който нищо не ги успокоява и си плачат на почивки.Вече съм сигурна,че капките за колики не им оказват ефект и ще спра да си давам парите напразно.Сученето е най-добрият утешител при нас.
Започне ли ревливият им период,ги взимам и двамата и се настанявам на фотьойла с качени крака на една табуретка,пускам си филм и им давам да сучат.Хем те са дволни,хем мама си почива Mr. GreenЛошото е,че баткото се бута и той да се гушне с нас,а то няма място Mr. Green та ми е жал за него Simple Smile
Иначе аз свикнах да спя на пресекулки и нощем,и на обяд,защото те не се будят едновременно за хапване и общо взето постоянно има по някое мрънкащо за цица бебе Mr. Green
Абе общо взето лесно ви е на вас , които сте с едно Laughing

А ние сме артакцията на квартала,като се разхождаме с количката и трите деца вътре,хихи.Хората направо падат.Обаче досега никой не е тръгнал да ме оплаква и съжалява,явно не изглеждам толкова скапана Twisted Evil

Катеринка,много сте хубави на аватара Heart Eyes
Аз отдавна искам да си вземем котенце,Ясен обожава,а и аз съм лют котешки фен,но ще изчакам да пораснат децата и да схванат идеята,че котето не е точно жива плючена играчка.Макар че не знам на каква възраст се осъзнава това,като се замисля аз на 10 годинки какво правех с котенцата ни Mr. Green

Впуснах се да пиша много,защото (както рядко напоследък се случва) всичката челяд спи.Така че сега отивам да си гледам сериала Laughing

# 152
Мони, нашият Бобо също почти не спи през деня. Събужда се в 6 сутринта, заспива отново в 8 за около 2 часа и оттогава до полунощ почти не мигва. Понякога се е случвало, ако сме в количката и навън да поспи още час - два в ранния следобед, но толкоз. През останалото време мрънка, иска внимание или направо си реве. Има по около 15 минути на ден, в които реве буквално като заклан. Само сукане го успокоява. Все пак трябва да призная, че през последните дни започва да има и периоди, в които е буден, но не мрънка и не реве, а гледа наоколо доста благо... За около 15 - 20 минути, 2-3 пъти на ден. Много му се радвам и се моля да се увеличат тези периоди. Чета, че някои от дечицата във форума гукат и се смеят... Нашият все го гледам да се усмихне, на ден по 2-3 леки усмивки му се събират, камо ли с глас да се засмее. Много сериозно гледа, даже с известно подозрение сякаш Laughing!

Вашите бебчета пръцкат ли много? Нашият доста - чудя се дали това има общо с някакви стомашни неразположения...

За даването от шише - поне по веднъж на ден давам по малко или повече изцедена кърма с шише - когато сме някъде, където не е удобно да кърмя, когато имам нужда да ускоря времето, за което се наяжда или просто, когато ми е писнало да го кърмя с часове. Ами при нас ни най-малко не е намаляло желанието му към гърдата - това си му е най-голямата страст и най-любимият начин за прекарване на времето. Моля се да дойде времето, когато ще се наяжда по-бързо и ще има и други занимания...

Когато бодърства му пея, правя гимнастика с крачетата и ръчичките му, слагам го да ритка по голо дупе на преповивалника, по-рядко го разнасям и то когато има нужда да се успокои... И на мен ми се ще да му измисля повече забавления - писах, че ще купя активна гимнастика, за шезлонг се чудя дали е полезен...

Имам един въпрос към майките с опит в кърменето. Както съм писала, Богдан сам се отказа от нощното хранене и сега заспива към 12 - 1 и се буди към 6-7 сутринта. Принципно съм много доволна, но имам един проблем. Вместо да си спя сладко, докато спи и той, аз се будя към 5 часа сутринта омацана с кърма, с болезнени, горещи и щипещи гърди и просто трябва да изцедя, ако искам да продължа да спя. Не се успокояват докато не изцедя поне 60 милилитра, а ако очаквам Богдан да се събуди след половин - един час направо ме е яд да поизпразня гърдите и после да го кърмя... Та будувам си така вместо да се радвам на времето за сън  Sad Дали се оправя това положение с препълването на гърдите с течение на времето?? Или може би в кърмаческия форум трябва да го задам този въпрос?

На въпроса на Катето, да кажа, че Богдан тежеше едва около 3,800 кг, когато престана да се буди нощем. Но и аз като другите не виждам как това ще стане с някакви усилия от твоя страна - просто децата трябва да си решат. Може би единственото, за което се сещам е на базата на начините, по които постъпва Богдан. Той след нощния сън не се буди с внезапен рев за храна, а започва да промрънква, да се протяга, в продължение на половин, понякога и до един час, докато осъзнае какво иска. Та при него поне е възможно да се регулира часа, в който започвам да го кърмя като избера дали да го взимам в началото или към края на мрънкането. Ако го вземам все по към края, той свиква да е малко по-дълга паузата през нощта. Разбира се, на първо време ползата от това изчакване не е кой знае колко голяма, защото той докато мрънка аз и без това не спя, а го слушам, а ако са ми препълнени гърдите, а не съм се изцедила по някое време през нощта, направо си няма смисъл да се мъча да го чакам съвсем да се разбуди...

Последна редакция: сб, 18 юли 2009, 23:31 от Sv.

# 153
Навън не реве и дреме само ако количката се движи.
Същата работа и при нас!  Wink Дай му движеща се количка или да се вози в кола и часове наред може да кротува. С изключение на днес - цял следобед будува, а вечерната ни разходка беше рев, носене на ръце и пак рев. Има и лек обрив по гръбчето. Реването и обривът ги отдавам на жегата. Дано през нощта да си спи кротко, за да мога да си почина малко, че утре ще ставаме раничко и ще пътуваме по хладното (да му правим пита и молитва с бабите и дядовците).
Гъди, как ти е окото? Капна ли си кърма?
Иви, тази вечер пуснахме климатика. Никога не го пускам, докато Алекс е в стаята. То и аз не стоя, че съм много чувствителна към климатици и малко да ме духне, и се схващам веднага.  Sad Та, правим следното: пускаме климатика в хола, затваряме всички врати без тази на спалнята и по този начин и спалнята се охлажда, без да духа директно.
Анито, ама колко мнооого ти завиждам! Благородно, разбира се! Мечта ни е с мъжа ми да живеем на село, близко до града - точно като вас. Дори си бяхме харесали къща с голям двор на 5км само от града, ама ... В това село цените са супер надути и изобщо не можем да си го позволим на този етап. Така че ще си въздишаме по вашия двор.  Wink
Полито, благодаря ти.  Hug
Петя, да - лецитинът определено ми помогна! Изпих вече цялата кутийка, почнах по 3 на ден и намалих до 1 на ден. Още на първата седмица бучката ми постепенно се стопи и сега, да чукна на дърво, нямам! А това боцкане, което споменавате, и аз го усещам от време на време (даже и преди го бяхме споменавали). Не мажа с нищо, минава си самичко.
За нощното хранене - нямам намерение да правя опити да го премахвам. От самото начало кърмя Алекс на поискване и мисля да продължавам така. Доверявам му се сам да си показва кога е гладен.  Wink
И в тази връзка да ви напиша нещо смешно - както при всички вас, и на мен буквално всеки ден ми расте пред очите. Вече си има гривнички по бедърцата и ръчичките, и дупарата му е порядъчно пораснала, даже като се стегне, и му се образуват трапчинки по гъзеца. А под мишничките, в горната част на гръбчето така е наедрял, буквално му стърчи там месцето, и татко му тази вечер му вика: "На тати Супермена". hahaha
А, да не забравя - много се смях на "рекламното лице на Ревлон". Joy
И накрая да ви споделя нещо. Моля ви, не ме линчувайте! Първите дни, като имах проблеми с гърдите, се цедях и имах наистина много кърма. Точно тогава старият ни хладилник се беше развалил и няколко дни минаха, докато вземем нов. Та, не можех да съхранявам изцедената кърма. За да не я изхвърлям, че ми се късаше сърцето да я попилявам, да ви призная какво правех .... Поливах цветята с нея. Прочетох някъде, че много добре им влияело. Е, 3 или 4 пъти порядъчно си пийнаха кърма моите цветенца (над 40 саксии имам). Полудяха да пускат листа, а китайската роза за първи път от миналата година не си хвърли цвета, нещо повече - цветът е огромен, толкова кичест, почти колкото главата на Алекс, дори го снимах.
Феникс, и при нас сученето е най-добрата утеха.  Peace И да, лесно ни е на нас! Като ме стегне шапката и веднага се сещам за теб и Ая и се засрамвам, че се оплаквам. Направо заслужаваш да те носят на ръце като пораснат!
Сега ви пожелавам сладки сънища и кротки и здрави бебчета!  Hug

# 154
  • София
А ние сме артакцията на квартала,като се разхождаме с количката и трите деца вътре,хихи.Хората направо падат.Обаче досега никой не е тръгнал да ме оплаква и съжалява,явно не изглеждам толкова скапана Twisted Evil
Макар че не знам на каква възраст се осъзнава това,като се замисля аз на 10 годинки какво правех с котенцата ни Mr. Green
  Аз се разхождам в момента с единична количка и две каки хванати от двете страни  Simple Smile. Само ме заглеждат странно, и винаги питат, а бебето момченце ли е? Като кажа, че и то е момиче, отговарят нещо от сорта, е нищо де, да ти е живо  Mr. Green
Една мама сподели, че иска близнаци но само когато не ме е виждала отдавна, но като ме види се отказва и тъкмо докато го говореше, Николета тръгна да пада, аз пуснах количката и тръгнах да я хващам, а количката тръгна по едно нанадолнище - мамата само въздъхна и каза, че вече не иска близнаци  Joy
  За котенцата ако ти кажа каките, които са почти на три, какво го правеха едно злочесто писи на село, ще се откажеш от мисълта скоро да взимаш коте  Simple Smile Как оцеля това животинче не ми е ясно  Heart Eyes

# 155
Здравейте и от мен! Може да забравя нещо от всичко което прочетох, но ще понапиша за това което се сещам.  Thinking
Гъди и ние сме с пъпчици вече няколко седмици. Давах калций от ампула по 2,5 мл. и ни понамаляха, но ми бяха изписали само две ампули. после взех още една ампула и при нужда давам. Сега го мажа с крем бочко вечер и през деня с преварена вода няколко пъти и има ефект. За крема, който ти препоръчват да кажа, че кортикостероидите подтискат имунната система и затова обрива преминава светкавично. Трябва обаче с него да се внимава, защото се прилага при тежки алергии които не се повлияват от друго - например калций или диета изключваща алергизиращи храни.

Не ползвам слънце-защитни кремове, защото му покривам крачетата когато сме навън. За слънцезащитните също си имам едно наум особено за 50 фактор. ако го мажа с такъв фактор на сянка какво ще правя догодина когато ще почне да го хваща слънце и ще тича на слънце и ще е разголен. Слънцезащитните кремове привличат 10 пъти повече опасните лъчи. Прилагам следното леки слънчеви бани за по една минутка преди обяд, следобед слънцето е силно дори и в 19 часа така че си стоим вътре. След това пак може. кожата си има защита и се настройва на външната среда.

За разходките - зависи от времето ако има облаци оставам и до 3 часа навън и ако се разхождаме в гората с бебо. Кърмя го в черквата на пейките тя е с огромна градина и много майки влизат там да кърмят бебетата си. там сменям и памперса и така не се налага да се прибирам до вкъщи, а той си спи по 3 часа навън  Party. иначе тези дни е адски горещо и ни се наруши режима.

За коликите не знам дали за това плаче вечер или за друго но се скъсва от рев ако не е гушнат и то само в мене във всеки друг пищи здравата.

Прави сте за мъжете щом плаче значи е гладно  newsm78  все това ми повтаря моят мъж. Казва сигурно не му стига кърмата.  Shocked а ние наддаваме по килограм?

Лека и спокойна нощ!

# 156
  • София
Здравейте и от нас, след консултацията на 16.07. можем да ви се похвалим че тежим 4,480 кг. и сме 55см.-пораснали сме с 900гр. и 4 см.
За пъпчиците по бузките при нас както писах беше ужасен обрив, това което ни изписа нашият педиатър бе следното- Натхерцен на д-р Тайс.
Балсамчето, бързо оправи страхотният обрив след два дни се изчистихме и съм много доволна от него. За пъпчиците по главата ни изписа Елком- дермален разтвор от 0,1%т по капка на главата която се размазва на определеното място. Витамин Д- Вигантол по капка на гладно в лъжичка с кърмата.
За сега това спазвам,на консултация ще бъдем другият месец към 17 август. За сега не се дохранваме въпреки че според мене вече издишам нещо с кърмата, за това взех една везничка на Чико и започваме от утре да се мерим, какво точно ни папа коремчето.
Излизаме често, през деня най-малко два пъти към 10 сутрин до към 13.00часа  и към 18 вечер до 20-21часа, зависи как спи.
Ваксината ни я сложиха малко ревахме и бързо се успокоихме. Това е за сега от нас. Цунки на всички бебечета от бебе Калина на мама бебеланката. Hug

# 157
Добро утро, мами Simple Smile

Благодаря ви за мненията за нощното хранене. Определено момичетата тук подкрепят моята теза и това ми вдъхва кураж, че не греша като подминавам напътствията на педиатърката.
Снощи се опитах да ги "излъжа" - изкъпах ги малко преди полунощ, ядоха след това и се надявах, че ще спят като къпани 5-6 часа  Naughty Но не би!!! Ники ревна с пълно гърло в 2:30, а Сави - половин час по-късно Simple Smile Св., вече изобщо не чувам подготовката за плач - онези мрънкания и пъшкания... толкова ми се спи, че ме буди само силното изреваване  Sunglasses

Феникс, винаги съм казвала, че си герой и че твоят пример ме окуражава в тежки моменти Simple Smile Ти и Ая не просто се справяте, ами сте толкова силни, че винаги сте в настроение, винаги сте супер свежи,  позитивни и откликващи!  Абе хора, представяте ли си какво им е било на нашите баби с по 6-7 деца навремето???  #Crazy Феникс, дай скорошни снимки на 3-мата юнака да ги видим колко са порастнали

Айла, много се смях на разказа ти... и мааалко се ужасих за котетата ни - ние си имаме по едно за всяко бебе и май ще се наложи да ги пазя от бебешки набези

Последна редакция: нд, 19 юли 2009, 09:06 от KaterinkaM

# 158
  • София
Здравейте, моята беба е болна  Cry Два дни ми се чуваше , че и е запушено нослето и вчера изчаках да стане по-късно, че много жега и я заведох на лекар. Лекарката ни е отпуск и ни прати в център Лора. Там я прегледаха и и изписаха някакви черни капки за нос и физиологичен разтвор и ни изпратиха в медициндка академия "за да и чуят дробчетата". Аз докато я храних лекарката ми пъхна в чантата документие и каза, че там е всичко. Отидохме в МА и се оказа, че са ни дали лист за настаняване в болница, аз щях да припадна. Прегледаха беба и казаха, че на листа пише , че е с бронхит, но тя е все още само със запушен нос и всичко може с носа да се размине, но може и да слезе към дробчетата. Подписах и си я прибрах у дома. Няма температура и казаха, че там ще и оправят само промивки с физиологичен разтвор, което и аз у нас правя. Изписаха ни и капки за нос с адреналин, но до 22:30 сме обикаляли за аптека, която може да ни ги направи и никъде не можаха. Сега мъжа ми пак е тръгнал да търси.
Искам да ви попитам за някой много добър частен педиатър. Искам да и обърнат внимание , а не да ни препращат към следващата инстанция и аз да си мъкна бебето в жегите като луда.
Та знаете ли добър частен педиатър в София ?

# 159
  • Germany
За добър педиатър мога да препоръчам - д-р Масларски от болница Вита. Много е добър според мен. Не работи в неделя, но ако искаш мога да ти дам тел. да се чуете и ако прецени може и да дойде до вас. Жена му е шеф на неонантологията на Токуда и ако наистина се налага да влизате в болница може да отидете там.

# 160
В момента съм в Румъния с бебоците герои и ви пращаме много поздрави и целувки!  Hug

# 161
  Geraldine,стискам палци  притесненията ти да са напразни,нямам думи за такива "лекари",които хвърлят в паника родителите Whistling
   Аз искам да ви попитам при всички ли отмина напълно жълтеницата? newsm78
Моята бебка ми жълтее на моменти,но педиатърката каза че е нормално и жълтеницата отшумявала.Старая се да не се вкарвам във филми,но моля ви споделете опит по въпроса Praynig
  Дано не съм пропуснала темата за кенгуруто,но другата седмица сме на ортопед и ще по питам дали се възможно толкова малко човече да се носи в кенгуру sling Моля ви ако някой има мнение на лекар по въпроса да помага....Писна ми от колички,чадърчета,чанти,цял катун  ooooh! Аз не мога без движение,достатъчно се належах принудително през бременността  Crossing Arms
  Bliznachkova,приятен престой с тримата ти мъже в румънско  Peace
  Желая ви един много усмихнат и прохладен ден  newsm51

# 162
  • София
Moni, Марти в периодите на много силни колики не спеше по същия начин, а Габи ми дремваше само по половин час докато не навърши една година.
Sv., защо се притесняваш да изцеждаш? Те гърдите ти няма да се изпразнят като изцедиш 60 мл за облекчение, тъкмо бебето няма да се дави и ще си суче спокойно.  Peace Аз до скоро бях като теб даже и по два пъти на нощ, но вече започнаха да се регулират нещата. Въпреки всичко нощем винаги най-напред се поизцеждам и после давам да суче(обикновено докато таткото го преобува).
Geraldine, аз бих завела детето на УНГ специалист. Габи съм я водила при Др.Улевинов в Детската болница до МД, той изписва и едни капки с адреналин много добри, но само в краен случай. Аптека, която прави такива капки е една на Шипченски проход близо до завод Електроника. Ако те интересува, ще ти обясня точно къде е, но по-добре още утре заведи детето на детски УНГ.
LEILA, аз излизам сутрин с кенгурото, защото Марти ми реве в количката и аз не мога да излезна сама с двамата.

Марти не иска да ми спи на равно  newsm78 В столчето за кола, шезлонга или с главичка опряна на ръката ми, да, но на равно се събужда веднага. Другата седмица ще говоря с ортопеда, дано да не сме направили проблем.
Марти снощи много дълго ми рева и мнооого трудно заспа и направо го оставих при мен, защото с мъжа ми нямахме сили да го разнасяме отново и отново. И познайте какво? Спа от 23 00 до 07 00 без да иска да суче  Shocked Това, ако спи в креватчето му естествено не се случва, но явно може да си издържа и по повече. Надявам се скоро да прави такива паузи, за да мога да се понаспивам. Естествено в 02 00 станах да се цедя, че гърдите и щяха да гръмнат.

# 163
Боян тази нощ беше от добрите - спа спокойно, ако ставаше, напапкваше се и веднага заспиваше  Laughing  Което значи, че довечера ще е от лошите - ние така редуваме периодите.

Кърмата е велико нещо - намазах си няколко пъти окото с нея и за половин ден ми изчезна ечемикът  Peace

Вчера на гости но дойдоха леля му и чичо му и чичо му направи страхотна фотосесия с професионален апарат. Качих няколко снимки в албума, да видите какъв е сладур, като го къпем  Heart Eyes  Нямам търпение да започне да лази или да прави нещо по-различно, че позите ни са малко ограничени и снимките мого си приличат  Crazy

# 164
Петя, това със препълването на гърдите през нощта отминава ли с течение на времето? Една приятелка, която кърми дълго ми казваше, че на нея са престанали да й стават твърди гърдите и да се препълват и да болят, но пак си има достатъчно кърма. Чудя се дали тя е изключение или с времето това става? Защото доста ми е неприятно това нощно ставане, да не говорим, че мога да спя само по гръб - ако съм на една страна от гравитацията само ми потичат гърдите...

Общи условия

Активация на акаунт