Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 44-та тема

• 78 751
  • 663
  •   1
Отговори
# 390
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
nordina, може ли рецептичката за тази козуначена тарта с нектарини  Praynig

# 391
mama Tin    можели рецептата за това ветрило

Докато чакаш мама Тин за рецепта ето една за патладжанено ветрило

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,177.msg1646.html#msg1646

Кари и аз от там взех идеята, ама нарязах патладжана напречно - като редувах сиренце и домат, и залях с разтопено масло с чесън и билки Peace

# 392
nordina, може ли рецептичката за тази козуначена тарта с нектарини  Praynig

Elbereth,за основа на тартата използвах

1сух козунак/при мен домашен/
125гр. меко краве масло
50гр. стафиди

Нарязах козунака на кубчета и смлях в блендер,като при всяко смилане добавях и малко краве масло.После заедно със стафидите омесих като тесто.Разстлах в откопчаваща форма.Продължението за крема е тук.Добавих само още 200мл сметана .Използвах 4бр. нектарини.Дано съм била полезна Hug

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 22:29 от nordina

# 393
  • На брега на реката
iucka, благодаря ти   bouquet

Тази вечер вкъщи :
Гръцка салата и Зеленчуци на скара

# 394
Вече имам 1/2 функционираща кухня.....Остана и да съм в кондиция,че да започна и да готвя.....

Не бях готвила в близката петилетка, днес се разписвам с най-обикновено Гювече, на което най-вкусната част бе биричката(безалкохолна!).

Поздрави на всички!

# 395
nordina, може ли рецептичката за тази козуначена тарта с нектарини  Praynig

Elbereth,за основа на тартата използвах

1сух козунак/при мен домашен/
125гр. меко краве масло
50гр. стафиди

Нарязах козунака на кубчета и смлях в блендер,като при всяко смилане добавях и малко краве масло.После заедно със стафидите омесих като тесто.Разтлах в откопчаваща форма.Продължението за крема е тук.Добавих само още 200мл сметана .Използвах 4бр. нектарини.Дано съм била полезна Hug

Супер вкусно звучи и в двата варианта, че и лесно. Май това ще е следващия десерт, който ще правя стига да открадна малко време де. Благодаря ти   bouquet

# 396
На обяд направих една салата по Гръцки, която ядох на бяло море  Laughing и Пилешки специалитети.

# 397
много вкусотии видях  #Crazy от хлебчета до ..... що ли само пилешки филета ми се привиждат  Embarassed

Вечерята беше пълнени чушки с кайма, неснимана, знаете как изглеждат. Но пък си имаме мъфинки с малинки и шоколад

Рени 55, и тук да кажа, че яйцата в хаоса Лабрекс ни ги пробута. т.е. мен ме зариби с тях  Crazy

# 398
  • София

Аз пак не съм разбрала..... Лабрекс, МОИТЕ  ХИЛЯДИ ИЗВИНЕНИЯ  smile3525
Благодаря ти за чудесната  рецепта   bouquet

# 399
У нас го ударихме на мързел в тези жеги, обаче поздравявам усърдните домакини  Laughing  bouquet Вдъхнових се от пилешката супичка на
۰۪ ۫٭۪۫۰ Сливница ◊, би станала чудесна комбинация с интересното хлебче с доматено пюре, на Elbereth (ще импровизирам тези дни ако не се появи рецептата тук Praynig!)   chef
iucka ми напомни какъв шедьовър може да стане картофеното пюре   bouquet

Кремче Ванилия може ли рецептата за оранжадата, а Гелева ще помоля за лимонадата.  Simple Smile

Няма рецепта, всичко е на вкус  Flutter Имах повечко портокали, затова правих оранжада с портокалов сок. Този път сложих малко, колкото да има някакъв вкус водата  Laughing И нарязах един цял. Обикновено с портокаловия сок не й трябва друг подсладител, но малко захар не вреди. Ако слагам лимони слагам пък мед, комбинацията е идеална.
Винаги нарязвам и от плодче, на кръгчета.
Слагам и мента - домашно отгледана  Grinning Имам "портокалова", "ананасова", "бананова" (имат подобен на плодовете аромат, при повече въображение  Laughing ) и едно подобно растение, което много мирише на лимон: "лимонов балсам". Късам безразборно листенца и хоп, в каната  Grinning

Кремче Ванилия , при теб видях най- изкусителния  хляб на света !  Hug  За рецепта няма да питам ,че аз такова нещо никога няма да мога да направя  Blush .

Благодаря, ама не заслужава чак толкова  Joy Освен това е много лесен  Grinning Бъркан е в машината, после вътре има обикновена плънка която иначе слагам в баница, и е печен на фурна.
Тестото е  по рецепта за "Финландски празничен венец" (е, не го плетох на венец, плънката също е импровизирана): 300мл прясно мляко, 2 яйца, 800г брашно (слагам по-малко отначало, после добавям по малко, ако стане твърде лепкаво тестото, докато придобие хубава консистенция), 1чл сол, 1 чл захар, 75г стопено масло, 1 пакет суха мая.
За цвят има щипка шафран (разтваря се в млякото, обаче аз не слагам много, защото не му харесвам вкуса) плюс щипка куркума (става ярко жълт цвят) .
Разточва се на един пръст дебелина, настъргва се кашкавалче, плюс плънката --  1 яйце, 3\4 чаша кисело мляко, сирене и 1сл брашънце. Навива се руло и се пече в тава с намаслено фолио.
Плънката е доста течна и рулото се поразви докато го прехвърля в тавата, но пак се опече  Laughing   bouquet

# 400

Аз пак не съм разбрала..... Лабрекс, МОИТЕ  ХИЛЯДИ ИЗВИНЕНИЯ  smile3525
Благодаря ти за чудесната  рецепта   bouquet

сигурна съм, че Лабрекс ще те извини, заради вкуса и зарибявката  Wink

# 401
  • София
Пеп-4о, признала съм те за изкусителните мъфини, които приготвяш  bouquet, а мога ли да те помоля за рецептата за мъфините с с малинки и шоколад. Благодаря.

# 402

Аз пак не съм разбрала..... Лабрекс, МОИТЕ  ХИЛЯДИ ИЗВИНЕНИЯ  smile3525
Благодаря ти за чудесната  рецепта   bouquet

сигурна съм, че Лабрекс ще те извини, заради вкуса и зарибявката  Wink

Ооо, момичета, чак неудобно ми стана. Не ми се извинявайте толкова, хич не се обиждам или засягам. Тя рецептата е руска, аз само я "пробутах" (хареса ми думичката Grinning, ама как да ти пробутам пеп-4о тиквената салатка newsm78). Радвам се, че ви допада!  bouquet

От снощи, а както се очертава и за довечера, Wink картофена запеканка с кайма.

# 403
Ох,гръцки салатки,мъфинки...разни други вкусотийки...хич нямате милост,бе ,хора!    Praynig
При мен нещо леко ,че в тези жеги...
ФУСИЛИ С ГЪБИ  И ЗЕЛЕН БОБ

Последна редакция: пт, 24 юли 2009, 13:16 от Анонимен

# 404
У нас го ударихме на мързел в тези жеги, обаче поздравявам усърдните домакини  Laughing  bouquet Вдъхнових се от пилешката супичка на
۰۪ ۫٭۪۫۰ Сливница ◊, би станала чудесна комбинация с интересното хлебче с доматено пюре, на Elbereth (ще импровизирам тези дни ако не се появи рецептата тук Praynig!)   chef
iucka ми напомни какъв шедьовър може да стане картофеното пюре   bouquet
.................

Кремче Ванилия, рецептичката за хлебчето е от тук.

И аз се нареждам на опашката за мъфините на пеп-4о....ммм, изкусителни си е точната дума   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт