Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 44-та тема

• 78 550
  • 663
  •   1
Отговори
# 150
  • пак на Рив Гош
Да се запиша на 10-та страница (а може и 11-та да стане, че аз чета бързо, ама пиша бавно)  Grinning
Лабрекс, след салатата с лабрадор, да не нямаме и кракери с лабрадор  Wink? Твоите изглеждат супер!

Кремче Ванилия, гледам имаш опит с плантаните, та да те питам - как ги избираш за готвене? Или живееш в район, където се ползват много и имаш шанс да нацелиш прилични? Аз веднъж купих да ги пробвам, ама те никакъв вкус нямаха, на дървесина приличаха (а ги глезих, че и скариди им сложих  Grinning). Та сигурно ще са ги откъснали още зелени да узряват при прекосяването на Атлантика...  newsm78

Диди, благодаря ти за милите думи от предната тема  Hug

Мари_ета, да ти е жива и здрава племенницата! Да расте здраво и щастливо дете и много радост де ви носи! Разкошни торта и питка!

Марабу, хлябът ти с натурална закваска ми взе акъла! А коричката му направо ми идеше да я захапя от екрана!

Да отбележа и "спретнатата набързо" маса на Мадам Стасита - ако всичките тези ястия ги правиш "набързо", какво ли става като имаш време? Wink

От мен днешната вечеря - северноиндийски питки (в оригинала бяха с плънка от суров лук, ама аз се изкалпазанИх и сложих хрупкав печен лук и малко кайма, че нали сме месоядни вкъщи Simple Smile)

Постният зелен боб, обещан на благоверния остана за утре  Laughing
П.С. Знаех си - 11-та страница стана  Joy

# 151
Да се запиша на 10-та страница (а може и 11-та да стане, че аз чета бързо, ама пиша бавно)  Grinning
Лабрекс, след салатата с лабрадор, да не нямаме и кракери с лабрадор  Wink? Твоите изглеждат супер!

Роца, за крекерите важи с пълна сила - ядем ги (заедно) с лабрадор! Grinning А питките ти изглеждат фантастично! Heart Eyes

# 152
Здравейте!  Grinning

Много хубави неща сте сътворили пак.   bouquet
Аз не съм се включвала скоро и съвсем ви изпуснах.  ooooh!
Ето някои от нещата, които приготвих за рождения ден на мъжа ми (преди 2 седмици):

1) и 2) ордьовър; 3) Торта /показвах я и в миналата тема/:

А това е днешната ни вечеря - скромна, но много вкусна:

4) Патладжани с чесън и оцет; 5) и 6) Тиквички с /и без/ кисело мляко:

и салатка от домати и краставици, която не съм снимала.

Лека нощ и весел и спокоен уикенд! Simple Smile

# 153

4) Патладжани с чесън и оцет; 5) и 6) Тиквички с /и без/ кисело мляко:

[

Голям ценител съм на такива неща   bouquet   Laughing

[макар че никога не съм ялa плантани (освен във вид на едни много вкусни южно-американски бонобони), а и не зная как да ги готвя. Запържваш ли ги или ги печеш?

Приготвят се както картофи, но не са така вкусни. По-сухи са от картофите, затова аз ги предпочитам задушени или в яхния, т.е. където при готвенето се добавя вода . Носят и мазничко. Обикновено ги комбинирам с моркови и картофи заедно. Бекон\пушени гърди и зелен лук също забелязвам че доста им пасва  Simple Smile
Може да се правят и  варени на пюре, заедно с (варени) ябълки и масло.
От подправките им отива лют пипер, кимион, чесънче, лимон и естествено кетчуп.
Готвят се и на фурна - тогава само се оставят цели, в обелките. Пекат се около 1час на 200С, като към края се пробват с клечка дали са омекнали вътре. Сервират се като се цепва обелката и им се слага масло и чер пипер (може и майонеза).

Аз веднъж купих да ги пробвам, ама те никакъв вкус нямаха, на дървесина приличаха (а ги глезих, че и скариди им сложих  Grinning).

Избират се ако ги намериш на пазара при карибските специалитети (питаш продавачката) Laughing В супермаркета - квото дошло  Laughing
Вкус всъщност придобиват само ако са почернели (напълно узрели) - в този си вид става да се пекат цели, со все обелката, и като десерт на фурна (стават малко като тиква, обаче си приготви голяма паница мед към тях).
Иначе и зелените на цвят са зрели, но потърси да са по-мекички на пипане (както банан, а не като дървесен ствол).  Но колкото по-кафеникаво има по тях, толкова по-стават (хем тогава супермаркетите им намаляват цената!) . Остави ги на кухненския плот за няколко дни преди да ги сготвиш, и това помага (ако пък и се сетиш да ги обръщаш всеки ден, та да доозреят равномерно).

Е, далеч не са деликатес, но става за разнообразяване на менюто  Grinning

# 154
Aз също много обичам пържени плантани.Ако ги пържа взимам да са жълти отвън.

Един път взех зелени  и направих чипс , стана много вкусен.

# 155
Петя, ако искаш да знаеш тези плантани ми приличат на банани  Blush
Дикси, красиво си подредила платата   bouquet но аз май предпочитам патладжаните  Crazy обожавам ги, еле с чесънче  Embarassed
Роца, страхотни питки  smile3501

Вечерята - препечени пилешки бутчета в сладко кисел сос  и пърленки

и невероятно вкусните, прекрасни, ароматни и пухкави Мъфини с боровинки на marabu-Юлия

# 156
Пепи и ти ако искаш да знаеш ,те са си вид банани. Simple SmileПлантаните са от семейството на бананите.Но не са така сладки и меки като бананите.В много рецепти се използват като зеленчук.

# 157
  • София
Харесах много хлебчето на Марабу и питките на Роца.  Crazy
С удоволствие ще си взема и едно мъфинче от Пепчо. Simple Smile

При нас вчера имаше пълнени патладжани и ориз със зеленчуци.

# 158
  • ГОре на черешата...
Роца, благодаря  bouquet!
Но...не се измъквай, моля, без рецепта за тези питки, че...ами много апетитно изглеждат бе Crazy....

# 159
Пепи и ти ако искаш да знаеш ,те са си вид банани.

вече ще знам  Embarassed

Гелева, патладжана ти е жесток   bouquet

# 160
  • София
Е, не се стърпях:
Мноооого шоколадов кекс (дали написах верния брой "о"-та  newsm78

И един любим сандвич с мариновани патладжани, розови домати, пушено сирене и маруля в/у ръжено хлебче:

# 161
Лелее, Гелева!  ooooh! Какво ми причиняваш рано сутрин!!!  Confused
Много вкусен този патладжан! Може ли рецептата?  Heart Eyes

Като видя такъв хубаво запечен кашкавал, направо така ми се прияжда...  Crazy И Пеп-4о често-често ме изкушава с пиците... Мнооого вкусни изглеждат... eat

# 162

Дикси, красиво си подредила платата...

Абе това първото не е много красиво според мен, ама нямах време и го подредих доста набързо. Другото ми харесва повече.

Да ви се похваля, спечелих награда от Кулинарен журнал с тази торта - дъска за рязане.  Grinning Не е нещо голямо, но е първото нещо, което печеля и много се радвам. Никога не съм печелила нищо досега...  Grinning  Grinning Още не е дошла наградата да ви я покажа, но предполагам, че скоро ще я пратят...

# 163
  • На брега
dixi Честито   bouquet ! Страхотна торта. Пускала ли си рецепта за нея?
И ти и Мадам Стасита ми събрахта очите със софрите си. #Crazy
И Роца се отчете с прекрасни питки... Аз съм с някакъв летен вирус и съм само на плодове и течности. Дано утре да се посъвзема и да приготвя нещо по-така  Sunglasses...

# 164
  • София /Абсурдистан
Роца може ли да дадеш рецептата на питките моля Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт