Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 44-та тема

  • 78 554
  • 663
  •   1
Отговори
# 135
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Бишкотиня, а рецепта за това изкушение Rolling Eyes?
Мноооого  апетитно изглежда Crazy...

# 136
  • Мнения: 9 445

пеп-4о, че бива ли така - от къде сега да търся пресни боровинки newsm78?


от пазара, ти да не мислиш в гората ходя  Laughing Laughing Много хубава торта   bouquet

Кари и твоята торта е много хубава   bouquet Искам да ви споделя, че фастъчената паста, която ползвам е на Илчовски от Варна, мног о е хубава. Но шоколада не ми харесва - явно не е с голямо процентно съдържание  newsm78 newsm78 Обаче продават едни тарталети - ония, дето ги пълня - страхотни са  Peace вкусни, крехки и имайки ги под ръка, може да си направиш набързо всякакви видове тарталетки.

# 137
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
То хубуу, ма на нашия пазар нЕма таквизи екстри Confused...ще взема да претръскам малините на село и бабините къпини - може пък да стане нещо за ядене, ммм newsm78...

...сори, май само спамя Embarassed, ама ми изцедиха силите тез торто-питки и сега го давам по ларж...ей сега ще извадя от фурната класическото пиле с картофи, десертът е ясен - пъпеш, круши, сладолед - кой каквото иска, та матр*иал за снимки няма...

# 138
  • София
  • Мнения: 1 341





Тутулина, въпреки твоя съвет за по-голяма тава не можах да преценя......
Та се получиха  две пици!
- едната с гъби и шунка



- и една мноооого мъничка със шпеков салам



Тутулина, ти си права - получи се много вкусна и пухкава пица, а най- важното е,
че кухнята ми остана чиста - нямаше брашно навсякъде както когато меся!

# 139
  • Мнения: 2 708
Ще се самоцитирам, от другата тема - за бързи отговори и въпроси, ама там момичетата не знаят, та ако тук знае някой отговора, ще съм благодарна:

Здравейте момичета. Не зная дали сте го срещали туй, което ме тормози, но в Билла, на щанда за насипни салата, от време на време (не винаги) има едно дето се казва "ЧЕСНОВА ПАСТА". Бяло е и нещо средно между сирене, цедено кис мляко, масло, извара и аз не знам какво точно, но е много различно от нещата, които аз се сещам. Бяло е и е с много чесън и на мен ми е много вкусно. Аз бих си купувала по-често, но просто много рядко го уцелвам. Та ако случайно се сещате и знаете какво, ще съм благодарна да ме "светнете". Simple SmileSimple SmileSimple Smile


Ей това ми е болката.........обожавам го това с чесънеца на препечена филийка, а и с кво ли не..... Мога да го ям с всяко едно ядене.

# 140
  • Мнения: 9 445

Ей това ми е болката.........обожавам го това с чесънеца на препечена филийка, а и с кво ли не..... Мога да го ям с всяко едно ядене.

ти сериозно си го загазила значи  Hug аз в такив аслучаи чак почвам да сънувам  Crazy  но в този случай разчитам на теб да издириш въпросната паста  Peace  На мен  само на диня не ми върви  Thinking

# 141
  • Мнения: 175
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=114&t=10921

Извинявайте за намесата, но не се сдържах! ooooh!!

Бърканата пица става идеална ако се пече дозата в тавата на фурната!
Принципът е възможно най-голямата тава! Party Party Party

# 142
  • Мнения: 901
Pain au levain naturel





Пържена тилапия с прошуто


Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 21:36 от marabu

# 143
  • Мнения: 24
Labrex, благодаря ти! Hug Постарах се, понеже ми е първа снимка. Но отдавна посещавам форума, много вкусни идеи съм взаимствала от тук, а чак сега реших и аз да се впиша. Ще снимам и вечерята. Mr. Green

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 22:13 от Бишкотиня

# 144
  • София
  • Мнения: 1 341




http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=114&t=10921

Извинявайте за намесата, но не се сдържах! ooooh!!

Бърканата пица става идеална ако се пече дозата в тавата на фурната!
Принципът е възможно най-голямата тава! Party Party Party

Мая, благодаря ти   bouquet
Следващият път ще я направя в тавата  към печката!

# 145
  • Мнения: 24
Мари ета, рецептата за кекса я взех от един руски сайт, но там беше с вишни.
Аз промених някои неща, според моя вкус. Ето я рецептата, така както я изпълних аз:

Продукти:
200 гр. брашно
100 гр.кафява захар
1 щипка сол
2 пакетчета ванилия ( аз използвах течна, около чаена лъжичка в пакетче. Хубаво е да е настина ванилия, а не ванилин. По магазините има май най-вече ванилин, ама в краен случай става и с ванилин, разбира се.)
3 яйца
200 гр. краве масло
1 чаена лъжичка бакпулвер
Малини или вишни, които съм овъргаляла в брашно
пудра захар за поръсване
5-6 супени лъжици маково семе (зависи колко маков вкус искате, може различно количество - по-малко или повече. Хубаво е макът да е смлян, за да не скърца по зъбките после. Rolling Eyes)

Метод:
1. В една купа сухите съставки: брашно, сол и бакпулвер
2. В друга купа мокрите в следния ред: първо само белтъците, да се разбият много добре, после и жълтъците към тях, после захарта, предварително разстопеното краве масло и ванилията.  
3. Двете смеси се смесват в кексово тесто.
4. Половинта смес се изсипва в набрашнена и намазана с мазнина формичка за кекс.
5. Нареждат се малините.
6. Останалата смес се смесва с маковото семе и се изсипва отгоре.
7. Отгоре се нареждат пак плътно покритие малини.
8. Пече се в предварително загряна фурна на 180 градуса за 40 минуте поне, моят кекс беше дебеличък и го пекох по-дълго Embarassed.
9. Отгоре се поръсва с пудра захар.

Успех! Peace

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 22:12 от Бишкотиня

# 146
  • Мнения: 24
Labrex, ако можеш да напишеш рецепта за тези бисквитки тип крекер  Praynig -- много вкусни и изгкеждат, а и ще са супер подкрепление преди фитнес също Party

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 22:14 от Бишкотиня

# 147
  • Мнения: 1 236
Днес довършваме каквото има в хладилника, и се получи: пиле с доматен сос, картофи и плантани с подправки. Марулките са собствено производство.

# 148
  • Мнения: 24
Кремче Ванилия, много красива и цветна снимка! Потекоха ми лигите, макар че никога не съм ялa плантани (освен във вид на едни много вкусни южно-американски бонобони), а и не зная как да ги готвя. Запържваш ли ги или ги печеш? Поздравления за марулките, невероятни са! thumbsup

# 149
  • Мнения: 22 867
Labrex, ако можеш да напишеш рецепта за тези бисквитки тип крекер  Praynig -- много вкусни и изгкеждат, а и ще са супер подкрепление преди фитнес също Party

Аз ще я напиша, но да не ме замеряте с домати  #Splat- рецептата е от книжка с бисквитки за кучета!? hahaha Ама кучо най-трудно се дорежда горкият от другите лакомници вкъщи. Без майтап, страшно вкусни са. Ето рецептата, пък който се престраши............ Grinning

Любими бисквитки със сирене

1 и 1/2 чаша пшенично брашно (аз го замених с 1 ч.типово +1/2 ч. бяло)
1 чаша настъргано сирене (кашкавал)
100 грама маргарин (олио) (правя ги с олио)
1 скилидка чесън (слагам повече чесън)
щипка сол
малко магданоз
1/4 чаша мляко, или колкото е необходимо (използвам айрян)

Настържете или смачкайте сиренето в купа и го смесете добре с маргарина, смачкания чесън, магданоза, солта и брашното. Добававяйте по малко мляко - достатъчно, за да направите твърдо тесто. (аз замесвам не твърдо тесто, по-скоро средно меко)
Оставете го да престои 1/2 час. Разточете, нарежете го на форми и ги опечете на 250 градуса за петнайсет минути ( в моята фурна пека на предпоследно ниво на 200град 14-15 мин) - докато бисквитите леко потъмнеят и се втвърдят напълно.
В зависимост от големината на бисквитките, ще се получат 20 - 30 броя.
Можете да ги съхранявате много дълго време при стайна температура.

А твоето кексче ми е познато  Grinning - това е вкусният Вишневый кекс с маком. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт