Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 44-та тема

• 78 735
  • 663
  •   1
Отговори
# 405

Реших да пробвам дали ще издържа на температура по-висока от днешната (нали оня симпатяга от бТВ-то ме заплаши, че утре ще е още по-горещо), та включих печката за едни бързи мъфинки. Станаха фантастични на вкус (за моя вкус Laughing) - с канела, карамфил и ябълки, пък аз съм им голяма любителка на тия аромати, заляти с карамел и поръсени с пудра захар. Успокоих се и за жегата, ще се издържи и утре, пък дано в неделя с 10 градуса надолу............ Grinning

# 406
пеп-4о, лабрекс страхотни мъфини сте направили Heart Eyes
Днес за обяд брускети с домати, розмарин, зехтин и бяло сирене

# 407
labrex , пеп-4o , дайте и рецепти,де,не бъдете такива скръндзи...    Hug   
felicidad17 , не мога да усетя вкуса оттук,но снимката ти е трепач!   

# 408
Добър ден на всички и от мен! Обожавам мъфини с канела, а брускетката с бяло сирене изглежда много вкусно -- от нея се вдъхнових да хапна нещо подобно на обяд и аз, но със сиренце и лютеница.   Heart Eyes
Това са канелено-орехови охльови, които правих скоро -- нещо от типа  Синабон (американските канелени кифлички), но без глазурата. Много пухкави станаха. Party

# 409
labrex , пеп-4o , дайте и рецепти,де,не бъдете такива скръндзи...    Hug  
felicidad17 , не мога да усетя вкуса оттук,но снимката ти е трепач!  

краси.мира, каква скръндза, тя рецептата е чужда, да не е моя, че да я пазя я. Grinning А пък аз я пробвам във всякакви вариации и тя все става и все вкусна - лесния сладкиш на рени55 без яйцаbouquet

Бишкотиня, я и ти не се скръндзосвай, ами давай рецептата, че като чуя за канела и озверявам! Grinning  Страхотно ти изглеждат охлювчетата, за вкуса само мога да се досещам. Моля за рецепта или линк.  bouquet

# 410
  • София
Нашата пържена вечеря снощи:

# 411
Питки със сирене и печени червени чушки:

Имамбаялдъ:

Скумрия на скара:

Сусамени гевречета с мед:

Виенски кифли. Спомням си, че много ги обсъждахте тук, но не помня автора на рецептата.  Embarassed Моля да се обади да му благодаря.  Hug

Напоследък това от мен. И други по-незначителни неща. Laughing

# 412
Имамбаялдъ:
Скумрия на скара:
Виенски кифли. Спомням си, че много ги обсъждахте тук, но не помня автора на рецептата.  Embarassed Моля да се обади да му благодаря.  Hug

DessiJ, какво правиш, момиче? Вкусотия след вкусотия си подредила, страхотни всичките....... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes   bouquet
Как правиш имамбаялдъ-та?

# 413
  • Географският център на България-Габрово

Имамбаялдъ:

Скумрия на скара:

Виенски кифли. Спомням си, че много ги обсъждахте тук, но не помня автора на рецептата.  Embarassed Моля да се обади да му благодаря.  Hug

А ще може ли рецептата на тези изкусителни виенски кифлички моля.

# 414
labrex , благодаря.  Hug Готвя аз, ама нямам време много за форума, че бандитите са в един "хубав" период... Twisted Evil Twisted Evil
Имамбаялдъ: задушавам в уок тиган ситно нарязани лук, чесън, домати, вътрешността на патладжаните, магданоз. Подправям със сол или зеленчукова подправка на маги. Пълня патладжаните и пека. Много е лесно, а станаха страшни.  Wink Тези специално ги прави мъжа ми.  Grinning

dunia53 , заповядай:
175 мл прясно мляко, 1 жълтък, 70 г разтопено масло или маргарин, щипка сол, 400 г брашно, 60 г захар, 1 ванилия, 1 суха мая или 1/4 прясна. Аз използвах машина за хляб. Иначе от продуктите месиш тесто. Втасва поне 1 час. Разделя се на 12 топки - аз разделих на 16. Всяка топка се разтегля с пръсти и се увива на ролце и после леко се огъват краищата, за да стане във формата на кифла. втасват още 30 мин в тавата върху хартия за печене. Мажат се с белтък. Отгоре се поръсват с мак - аз нямах. Пекат се на 170 градуса около 15-20 мин.
На мен тестото ми стана малко сухо и добавих още мъничко мляко.

# 415
  • ГОре на черешата...
 bye travel sun  grinning039 smile3548

# 416

Някой май е тръгнал на почивчица, а Wink? Весело изкарване Hug!

DessiJ, аз моля за рецептите на питките и гевречетата  bouquet!

Бишкотиня, и аз за охлювчетата се нареждам Laughing!

Селма ми се губи нещо Thinking.

# 417
  • ГОре на черешата...
  bouquet

Ще тръгнем тази нощ, ако успея да натикам всички сакове, чанти, чантички и чантенца в колата ooooh!.

И ако ММ не получи инфаркт при вида им Whistling...

# 418
  • В сърцето на живота!
Приятно изкарване на почивката  grinning039 newsm47

# 419
рени55,много ми е драго,че ви е допаднало браунито Hug (и при мен получи изненадващо голямо одобрение  от мъжете,които го опитаха)
happy mama,действително,както рени е написала,сладкиша не бухва,радвам се ,че ви е харесал вкуса     chef

едни снимки от предната седмица преди да зачезна и аз:
като любител на краставиците,разнообразих  салатата от тях с дресинга на Лабрекс за суровите тиквички Flutter

печена пъстърва с леко сосче от копър и отделно запечени картофи с чубрица

двойна доза от КХ браунис, домашните само питаха кога пак ще го правя

Последна редакция: пт, 24 юли 2009, 16:16 от didibu

Общи условия

Активация на акаунт