Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 44-та тема

  • 78 735
  • 663
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 22 867

Реших да пробвам дали ще издържа на температура по-висока от днешната (нали оня симпатяга от бТВ-то ме заплаши, че утре ще е още по-горещо), та включих печката за едни бързи мъфинки. Станаха фантастични на вкус (за моя вкус Laughing) - с канела, карамфил и ябълки, пък аз съм им голяма любителка на тия аромати, заляти с карамел и поръсени с пудра захар. Успокоих се и за жегата, ще се издържи и утре, пък дано в неделя с 10 градуса надолу............ Grinning

# 406
  • Мнения: 718
пеп-4о, лабрекс страхотни мъфини сте направили Heart Eyes
Днес за обяд брускети с домати, розмарин, зехтин и бяло сирене

# 407
  • Мнения: X
labrex , пеп-4o , дайте и рецепти,де,не бъдете такива скръндзи...    Hug   
felicidad17 , не мога да усетя вкуса оттук,но снимката ти е трепач!   

# 408
  • Мнения: 24
Добър ден на всички и от мен! Обожавам мъфини с канела, а брускетката с бяло сирене изглежда много вкусно -- от нея се вдъхнових да хапна нещо подобно на обяд и аз, но със сиренце и лютеница.   Heart Eyes
Това са канелено-орехови охльови, които правих скоро -- нещо от типа  Синабон (американските канелени кифлички), но без глазурата. Много пухкави станаха. Party

# 409
  • Мнения: 22 867
labrex , пеп-4o , дайте и рецепти,де,не бъдете такива скръндзи...    Hug  
felicidad17 , не мога да усетя вкуса оттук,но снимката ти е трепач!  

краси.мира, каква скръндза, тя рецептата е чужда, да не е моя, че да я пазя я. Grinning А пък аз я пробвам във всякакви вариации и тя все става и все вкусна - лесния сладкиш на рени55 без яйцаbouquet

Бишкотиня, я и ти не се скръндзосвай, ами давай рецептата, че като чуя за канела и озверявам! Grinning  Страхотно ти изглеждат охлювчетата, за вкуса само мога да се досещам. Моля за рецепта или линк.  bouquet

# 410
  • София
  • Мнения: 2 671
Нашата пържена вечеря снощи:

# 411
  • Мнения: 2 950
Питки със сирене и печени червени чушки:


Имамбаялдъ:


Скумрия на скара:


Сусамени гевречета с мед:


Виенски кифли. Спомням си, че много ги обсъждахте тук, но не помня автора на рецептата.  Embarassed Моля да се обади да му благодаря.  Hug


Напоследък това от мен. И други по-незначителни неща. Laughing

# 412
  • Мнения: 22 867
Питки със сирене и печени червени чушки:
Имамбаялдъ:
Скумрия на скара:
Сусамени гевречета с мед:
Виенски кифли. Спомням си, че много ги обсъждахте тук, но не помня автора на рецептата.  Embarassed Моля да се обади да му благодаря.  Hug

Напоследък това от мен. И други по-незначителни неща. Laughing


DessiJ, какво правиш, момиче? Вкусотия след вкусотия си подредила, страхотни всичките....... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes   bouquet
Как правиш имамбаялдъ-та?


# 413
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Питки със сирене и печени червени чушки:


Имамбаялдъ:


Скумрия на скара:


Сусамени гевречета с мед:


Виенски кифли. Спомням си, че много ги обсъждахте тук, но не помня автора на рецептата.  Embarassed Моля да се обади да му благодаря.  Hug


Напоследък това от мен. И други по-незначителни неща. Laughing

А ще може ли рецептата на тези изкусителни виенски кифлички моля.

# 414
  • Мнения: 2 950
labrex , благодаря.  Hug Готвя аз, ама нямам време много за форума, че бандитите са в един "хубав" период... Twisted Evil Twisted Evil
Имамбаялдъ: задушавам в уок тиган ситно нарязани лук, чесън, домати, вътрешността на патладжаните, магданоз. Подправям със сол или зеленчукова подправка на маги. Пълня патладжаните и пека. Много е лесно, а станаха страшни.  Wink Тези специално ги прави мъжа ми.  Grinning

dunia53 , заповядай:
175 мл прясно мляко, 1 жълтък, 70 г разтопено масло или маргарин, щипка сол, 400 г брашно, 60 г захар, 1 ванилия, 1 суха мая или 1/4 прясна. Аз използвах машина за хляб. Иначе от продуктите месиш тесто. Втасва поне 1 час. Разделя се на 12 топки - аз разделих на 16. Всяка топка се разтегля с пръсти и се увива на ролце и после леко се огъват краищата, за да стане във формата на кифла. втасват още 30 мин в тавата върху хартия за печене. Мажат се с белтък. Отгоре се поръсват с мак - аз нямах. Пекат се на 170 градуса около 15-20 мин.
На мен тестото ми стана малко сухо и добавих още мъничко мляко.

# 415
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
 bye travel sun  grinning039 smile3548

# 416
  • Мнения: 9 785

Някой май е тръгнал на почивчица, а Wink? Весело изкарване Hug!

DessiJ, аз моля за рецептите на питките и гевречетата  bouquet!

Бишкотиня, и аз за охлювчетата се нареждам Laughing!

Селма ми се губи нещо Thinking.

# 417
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
  bouquet

Ще тръгнем тази нощ, ако успея да натикам всички сакове, чанти, чантички и чантенца в колата ooooh!.

И ако ММ не получи инфаркт при вида им Whistling...

# 418
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Приятно изкарване на почивката  grinning039 newsm47

# 419
  • Мнения: 623
рени55,много ми е драго,че ви е допаднало браунито Hug (и при мен получи изненадващо голямо одобрение  от мъжете,които го опитаха)
happy mama,действително,както рени е написала,сладкиша не бухва,радвам се ,че ви е харесал вкуса     chef

едни снимки от предната седмица преди да зачезна и аз:
като любител на краставиците,разнообразих  салатата от тях с дресинга на Лабрекс за суровите тиквички Flutter


печена пъстърва с леко сосче от копър и отделно запечени картофи с чубрица



двойна доза от КХ браунис, домашните само питаха кога пак ще го правя


Последна редакция: пт, 24 юли 2009, 16:16 от didibu

Общи условия

Активация на акаунт