Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 44-та тема

  • 78 748
  • 663
  •   1
Отговори
# 540
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 058
Картофени кошнички със сирена и бекон   http://drozofila.multiply.com/photos/album/7/7#38
 http://drozofila.multiply.com/photos/album/7/7#39

# 541
  • Мнения: 9 785
Краси, земетресение ли е имало? В Пловдив ли беше ти? Не съм гледала новини, дано всичко е наред Hug.

Страхотни красоти показвате, момичета, думи нямам Hug.
viara.an, много красиви блюда Peace.

От мен една торта с банани и въобще "импровизе" отвсякъде Laughing. Гелева, поздрав от моята за твоята Hug:


# 542
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
  • Мнения: 580

иланг-иланг страхотни са  Peace. Рецептичка може ли  Praynig

# 543
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 058
Кошнички с картофи,сирена и бекон.

 Запържват се картофи на тънки жулиени.После се смесват с 1-2 сурови яйца и се пекат във форми за мъфини около 15 минути.Смесват се няколко вида сирена и се пасират.Запича се бекон на скара.В готовата кошничка се добавя от пасираните сирена и се украсява с бекон.

# 544
  • Мнения: 115
viara.an   #Crazy разказвай за солената торта : как се прави?... с какво се прави?......може ли веднага  да се яде ?   Mr. Green

иланг-иланг аууу тези кошнички изглеждат НЕРЕТОЯТНО  май е крайно време да си купя фомички за мънфи  Blush , че май само аз нямам  Blush

# 545
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 150
Това е моят домашен дюнер. Пожелавам на всички лек и спорен ден!



  bouquet

# 546
  • София-Младост
  • Мнения: 24 067
Aredhel питките за дюнера купешки ли са? Ако не са дай рецепта моля.

# 547
  • Мнения: 73
viara.an, доста вкусотийки си приготвила, салатата ти е много красива, бобчето апетитно, дай малко подробности за мъфинките и тортата. И оправи линка, махни [img ]http://[/img] и го сложи между [url ]   [/url], втората иконка на втория ред над прозореца, в който пишеш.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=404550&pid=13802186


Благодаря за милите думи , мъфинките са двоен шоколад с късчета натурален шоколад и са оригинален полуфабрикат от Америка , прибавям само яйца , вода и олио и самия крем за украсата е към тях , ще снимам и покажа кутията , стават бързо и са невероятно вкусни да не говоря че са безумно евтини , снабдих се с цял кашон . Тортата е моя специалитет и всички я наричат вълчо мезе , за нея са необходими 3 кг картофи сварени в подсолена вода и настъргани на едрата част на рендето , 5 яйца сварени и също настъргани, 200г кашкавал настърган , 200г сирене настъргано , 1 буркан кисели краставички нарязани на дребни кубчета и поне 3 вида колбаси нарязани отново на дребни кубчета  по 200г обикновено това са луканка , шунка и бекон.  За заливката е необходимо 2 кутий майонеза Краси  овкусени с 2 скилидки чесън стрит на каша. В подноса за сервиране поставям гривната от формата за печене на торта и започвам последователно да редя пластовете като задължително започвам от картофите и после каквото реша в средата отново картофен пласт и отново останалите продукти накрая завършвам с останалите картофи и при всяко редене притискам плътно да няма въздух и пукнатини межди продуктите когато всичко е наредено поставям всичко в хладилника за около 2-3 часа да стегне хубаво , после махам обръча  и заливам с майонезената смес , украсата е по избор и вкус .   сервирам нарязана парчета като торта ... Гаранция , че ще е великолепно мезе за каквото и да решиш да поставиш на трапезата ...

# 548
  • Мнения: 307
Здравейте кулинарки   bouquet

Вчера правих Лучник.



Днес сме на Пълнени чушки с бял сос и салата домати и краставици.

   

А на малката направих Тиквички с ориз.



Успешна седмица.

# 549
  • София
  • Мнения: 465
соленки със зехтин Peace

# 550
  • Казанлък
  • Мнения: 30
Здравейте!
Всички сте страхотни! Чета ви всеки ден с огромен интерес, но до сега не сам писала. Всичко, което сте приготвили изглежда много вкусно и апетитно! Поздравления от мен!   bouquet

polin_a може ли да споделиш рецептата на твоята импровизирана торта. Изглежда много сочна и вкусна. А аз обожавам да приготвям най-различни сладки изкушения.

# 551
  • Мнения: 9 785
...polin_a може ли да споделиш рецептата на твоята импровизирана торта. Изглежда много сочна и вкусна. А аз обожавам да приготвям най-различни сладки изкушения.

Малко бързам, затова пиша бързо - блатове от магазина, напоени с прясно мляко+уиски, крем - извара + сладка сметана + пудра захар в пропорции на око, нарязани банани между блатовете, отгоре - натрошени шоколадови бисквити.

# 552
  • Мнения: X
polin_a ,земетресение ,и първия път,12 без 20 беше някъде,бая ни друсна...
Казаха ,че било 3,5 по Рихтер на 40 км от Пловдив.Второто в 14 без нещо беше по-слабо...Друго не съм усетила...

Аз току-що приключих с Медовика за 1 час на Селма.Сега изстива в хладилника...

# 553
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 150
Ала-Бала, питките си ги правих аз по тази рецепта:

Арабски питки

5 ч.ч. брашно
1 кубче мая /аз използвах 1 пакетче суха/
1 с.л.сол
1 с.л. захар
2 с.л. зехтин /олио/
250 мл топла вода

Размесете пресятото брашно, сухата мая, солта и захарта в купа. Добавете водата и зехтина. Месете до получаването на гладко и еластично тесто. Разделете полученото тесто на 16 топки и ги оставете върху набрашнен плот да втасат за 20-30 мин. След като втаса, от всяка топка разточете питка с диаметър 15-18 см и около 5 мм дебелина. Ако искате питките да са по-дебели, оставете ги за около час покрити с чиста кърпа да бухнат. Изпечете ги в силна фурна (250 °C) за 8-10 минути докато се издуят и станат златисто-кафяви. Извадете ги и ги покрийте с кърпа.

Забележка:
Направих половин доза, защото реших, че 16 питки ще са ни много. Разточвах ги по-тънки от указаното. Аз пекох питките в тиган с незалепващо покритие, без мазнина /на 3-та степен котлона/.

Надявам се да ти харесат!   bouquet

# 554
  • Мнения: 1 313
Много вкусотии както винаги!  bouquet
Полина, много вкусна торта! Peace
Наде, какви гъби, искам и аз, пък и тези рачета..... Hug

Нашият обяд:

Патладжан кебап-една много популярна от миналото лято рецепта  Wink

Общи условия

Активация на акаунт