МАРТенското ни детенце сладко хапва си пюренце!

• 14 279
  • 291
  •   1
Отговори
# 180
Ехо, ето ме и мен!

Роси, благодаря за милите думи, аз просто споделих моето мнение по въпроса.Напоследък обаче нещо много се карам на каката, усещам се как само я навиквам и после ми е съвестно, че не бива така, ама понякога нервите не ми издържат...

Бодливка, споко, аз съм същият случай с декларациите, а и не само.От ноември съм в болнични и как пък един път нещо не се подаде навреме.Чакам по няколко месеца за всичко, аман вече.Декларацията не ми е подадена още, а май месец получих парите за януари и февруари, че ми ги бяха объркали и ги връщахме.Много беснея и аз, ама няма какво да направя, освен да давам зор и да чакам.Ама никой не ме пита имаме ли с кво памперси да купим, че с една заплата доникъде...не ми се говори просто  #Cussing out

ГериМур
, наистина са ти големи сладурани двечките, а и аз забелязах същото - с Ади на Бодливка много си приличат, направо са като сестри  Wink

Утре все пак ще гледаме да дойдем, виждам, че и без това сте ме записали, та няма как - не искам неизвинени отсъствия  Mr. Green Ама пак ще сме тричките, че таткото пак е на работа. Хайде организирайте се повече мами, че ми е интересно да се видя и с тези, с които още не сме се виждали  Hug

За лапането на ръцете - изобщо не я спирам, не виждам защо  newsm78 Това си е естествен процес за тази възраст, така се успокояват, като ги сърбят венците, още са малки качествено да си ги чешат с гризалките, а бибата не върши същата работа, много е гладка.Не се шашкайте за такива глупости  newsm78

Аз пък си мисля още нещо за пустото захранване - когато минем на зеленчуците/ след кашата обаче/, ако примерно вече е захранена с морков, може ли картофът да и го смеся с моркова, като естествено слагам една лъжичка от него, после две и т.н., както и ако са поотделно...ама че го обясних, не знам някой дали ме разбра  Crazy С цел да не и е толкова безвкусно.  newsm78

А и все пак мисля яз да си и ги направя, да не са купешки. Така или иначе тези зеленчуци ще яде цял живот  Thinking

За кухнята - против съм.Каката не съм я записвала, ядеше си домашни пюрета и инцидентно купешки, предимно плодовите обаче.Спомням си, че имаше едни "Хаме", бяха невероятни, още им помня вкуса, голямо разнообразие на съвсем прилични цени.Не помня точно, но примерно малко по-скъпи от Ганчев/ които са  Sick..особено зеленчуковите - е няма такава гадост, опитвала съм ги/и доста по-евтини от вносните.Не знам сега дали ги има.Та те май бяха с винтова капачка

Аз не мога да си представя да я дам София за цяла нощ, камо ли за повече.Ще ми липсва ужасно и няма да ми е спокойно  Confused

Натсти, тези бисквитки да не са "Чичи бебе" /турски са и май така се произнася/.Имат с вкус на ванилия или банан? Ако са те са страхотни, Никол много ги обичаше и наистина супер лесно се разтварят в млякото  Peace

# 181
Здравейте и от мен преди лягане.
Аз съм изтървала почти 2 теми. Просто изминалата седмица беше кошмарна за мен. След премеждията ми с таткото, след няколко дни баткото вдигна висока Т. Бях го оставила при  нашите по негово желание и на следващата сутрин майка ми звънна че имал цяла нощ Т. На всикото отгоре го ухапало нещо по крачето и му беше надуто и червено SadВеднага отпраших за Бс.  Взех го и пътьом минахме през педката. Имаше ангина и можеше да се рзминем само с сироп ама заради ухапаното му изписа АБ щото може да направи алергична реакция че бая се беше надул крака вече. Както и да е тъкмо след 2 дни се оправи и хоп малкия се разболя. Айде пак при педката. Пак ангина само че ХЕРП Ангина с авти по целия хранопровод. Тя не етежко заболяване ама мнооого боли и точно на бебчо. Бяхме само на Вит Ц и Имунокинд обаче как рева. Направо пищеше. От болка. 5 дена нито спеше от което още повече се раздразваше. Заспи, спи 15 мин и става с писък #Crazy Щях да се побъркам. От нищо не се успокояваше. Цяла нощ ставаше през час. Беше АД. Добре че Т имаше само първите 2 дни.
 После разбрах че е вирус който върлува сега тук и половината деца са болни. Баткото поне нямаше афти ама Ивко горкия направооо какво преживя.  Ако можех щях да ги взема тез гадини мръсни на мойто гърло да ги лепна само да не се мъчи. 5 дена от ръцете ми не слезе ден и нощ и то само друсане не люшкане а друсане и  шшшшшш newsm45
 От днес вече е добре пак си играе гука смее се чак немога да повярвам. Дори ми се дорева от това че вече всичко мина. И сега спи. Заспа в 9 ч и досега не е мръднал миличкото то.

Е оплаках ви се. Обещавам да прочета поне тази тема и да се вклюа с отговор ама утре. Сега отивам да се трупясам май тази вечер ще се спи Whistling

# 182
baby_moni и ние заспиваме докато ядем, само, че на обяд към 12:00 ч. и така обикновенно спинкаме до към 15:00 ч.
Бодливка, и Марто от днес е на 200 мл. АМ на хранене ooooh! не му стигаше душата и това е, само, че той хапва 5 пъти, в 09:00 ч., 12:00, 15:00, 18:00, 21:00 ч. приблизително, явно вече е готов за захранване, когато АМ стане около 1 литър на ден е фактор за захранване, мисля, че тук във форума се коментираше, ами другата седмица живот и здраве започваме с приключението захранване, вълнувам се направо  ooooh! Laughing
Марто днес отново се обърна първо от гръб по корем, после и обратно, откакто вчера го направи за първи път все си вири дупе и краче да се претъркули, скица. Joy
Лека ви вечер  smile3524 и по-малко ревящи  baby бебоци тази нощ!

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 23:13 от dobro_nastroenie

# 183
GalinaG24 , милата...това е ужасно!

А баткото ходи ли на градина? Те най-вече от там ги носят.Аз за това последните няколко седмици я спрях Никол, да не ми донесе нещо на бебето, че и те имаха няколко случая точно на ангина  Sick  Ама то не можеш да го опазиш от всичко, а като са малки е още по-зле...добре, че вече е добре милото  Praynig

# 184

Натсти, тези бисквитки да не са "Чичи бебе" /турски са и май така се произнася/.Имат с вкус на ванилия или банан? Ако са те са страхотни, Никол много ги обичаше и наистина супер лесно се разтварят в млякото  Peace

Не Плазмон - италиански .От 4+ ги дават (без глутен разбира се ).И аз ги пробвах-много са вкусни,само като ги сложа в млякото и веднага се разтварят .Ама аз слагам по 1,страх ме е за повече,макар че на кутията пише 2.

ето ги-те по принцип италианците са много стриктни,затова ги взех.Една приятелка там живее- ами тя си правеше студена стерилизация на зеленчуците още по време на бремеността по препоръка на лекаря си(луда работа)
http://www.adria2001-bg.com/index.php?m=320&category=196& … D1%80%D0%BE%D0%BD'

# 185
само моето дете ли заспива докато яде newsm78
като му извадиш шишето не се ли буди  newsm78,ние винаги се будим като драпна шишето  Joy

веднага пъхвам биберона Laughing и той пак затваря очи Rolling Eyes

# 186
Здравейте момичета,

Галина, радвам се че детето вече е по-добре! Нашето дребно имаше някакви гадни секрети и се давеше много, но вече една седмица на сиропи и капки и май се оправя! С тия градини за съжаление е така!

Петя ми отказва зеленчуково пюре и това си е! Като дойде време за обедното хранене и ако е много гладна отказва, ако не е много гладна хапва малко около 10-20 гр и не иска да допива АМ! Вдигам я, уригва се и заспива!Събужда се след около час за да пие АМ!Явно не е готова още! Сокове пие когато поиска, но не много, плодово пюре хапва сутрин в 9 и след обед редувам един ден каша на Милупа  на другия АМ с две бисквитки Плазмон! Много ги харесва! За баткото бях купувала, но той нещо не ги харесваше, но малката си ги хапва!

Хайде лека и спокойна нощ на всички!

# 187
GalinaG24 ох мила,чак ми се насълзиха очите,миличките те,ако можеше да вземаме тяхната болка,бих изтърпяла болката на всичките ви дечица,оправяйте се бързо,и дано не ти се разболява повече така Hug

# 188
  • София
Кикоикрис, аз нямам никакви проблеми с оставянето на Илката на други хора. Нали сме си много хора вкъщи, пък и свекърва ми често помага, че да мога да работя, той е свикнал. Като видя, че нещо не правят като хората, казвам си и те слушат. Е, вярно, че при мен най-лесно се успокоява, а и аз най-лесно го разсмивам и си играем страхотно, но и другите се справят. Много обича кака си и батко си. Едни такива любовни песни им пее. А те въобще не се скъсват да му обръщат внимание. Оставят го на леглото и просто го гледат, ама пак им се радва.
Галина, мога само да ти съчувствам. Дано с тези болести да сте си изчерпали лимита за лошавини за по-дълго и оттук нататък само хубави неща да се случват.
Бодливка, пусни жалба. Все защитавам колегите, щото знам каква е лудница, ама пък такова безхаберие... Аз съм инструктирала шефовете на фирми в какви срокове се получават болничните, за да си уведомят работниците и да казват като има забавяне да правим проверка веднага. Случват се грешки- и лекарите грешат пи писането, и ние може да сбъркаме някъде, пък и в НОИ грешат, ама трябва да се оправят своевременно. Е, оня ден ми донесоха един болничен със сгрешено ЕГН, но веднага го оправихме.
Много се разприказвах, но какво друго да правя по това време. Grinning

# 189
Добро утро!Гледам,че снощи не съм изпуснала много,повечето ни е била хванала липсата,ама нали моя дребосък не можах да го изкарам през деня навън,че жега,та го изведох докато се стъмни в двора на разходка-обиколка на забележителностите на ръце Mr. Green,после се приспивахме с рев,щото хем иска да го гушкам,хем и двамата плувнали в пот-горещина.И стана пак по нощите време да вечерям,да се къпя... Crazy
Иначе чак да не повярва човек,безкрайно добре понесе ваксината вчера-не е ревал изобщо,даже се смя много през деня,спа си нормално!Невероятно! Shocked Обаче пък почти не искаше да яде-няма апетит нещо-сигурно от зъбите-само си чеше венците със шишето.
За отмяната,Kikoikris,няма такава за мен.Никой моето лапе не може да го успокои,аз и преди се бях оплаквала.От време на време майка ми,но само ако Алекс не е много ревлив,ако се дере-само мама признава.И много ми е гадно,че най-много реве в баща си-е няма просто шанс да го успокои-нито може да го вземе да си доспя сутрин,нито ако е нервен да кажем да го разходи.НЕ.Почва се писък,рев,дава го на майка ми,че да си почина малко аз,ама като си го разменят става още по-зле Mr. Green,и накрая го вземам аз и само докато ме усети е млъкнал.Много ми е хубаво,че ме обича детенцето и иска с мен,ама така изтощително е никой да не може да те отмени...
GalinaG24,слава богу,че е минало вече.Алекс беше болен на антибиотици на 1 месец и знам какво е.Плачех повече от него.Гушкай си бебочко и дано бягат вече гадните болести от вас! #Cussing out
Хубав ден,мами! Hug Hug Hug

# 190
  • София
Здравейте и от нас. Мале, като чета как ви ядат децата по 4 пъти на ден... аз съм доволна, че паднаха малко бройките, но ако не броя пиенето (че пак е от ц*ц*), са поне 6-7-8 яденета... особено в жегите - по-малко и по-често...

За ръцете в устата, казвам строго НЕ и бутвам ръката извън устата с леко като перване. Уточнихме се с мъж ми да казваме едно и също вече и двамата. Обаче Калин пак си ги лапа, та си взема своята доза опознаване на света въпреки нас  Mr. Green

За оставянето
, Калин не е оставал без мен до сега, освен ако съм на лекар, но той е примерно пред вратата или в колата пред болницата. Скоро няма и да остане  Mr. Green Имам пред вид да не съм на една ръка разстояние, де, иначе и тати го гледа, бабите му се радват като ги виждаме и т.н.

СОФИЙСКА СРЕЩА в събота - ДНЕС, 18.07.2009 г., Западен парк, Централен вход - от 11 ч.
Записвам: зелено човече, Дума, Вероники, Никита, Росикв, ТаняР

# 191
добро утро от нас

аз не го оставям да си лапа ръцето,вместо това постоянни му давам бибата или някой играчка (чесалка),предпочитам да суче биберона-отлколкото ръцете,а и повече като му се радват го пипат по ръцете,и ако го оставя да си ги лапа,то тогава детето ми все ще се е наяло от микроби и мизерии (не че мога да го предпазя на 100%,но поне от това мога Mr. Green )

# 192
  • София - Рим и обратно
Добро утро на всички   bouquet
Галина, много мъчно ми стана за твоите пиленца, а и за теб - добре сте се намъчили Sad . Дано всичките болести да са далеч вече.

Някой желаещ за разходка в Борисовата градина? Западния парк ми е далечко, а и съм самичка днес с беба, даже и каката хвана гората Mr. Green .

# 193
здравейте,
Нали ни го няма детито, та вместо да се наспим се  Shocked в 7ч. Направих филийки и още се излежаваме с тати. А малката не е питала за мен  Cry Вече ми липсва. Мама я гледа като писано яйце и знам, че е добре, ама все пак. Сега ги чух, нашата не си ще другите играчки, а само куклата.

Аз вчера забравих да кажа на Дума като вземе пюретата да каже марка и цена. Благодаря  Hug
за заспиването с шишето- при нас е най-редовно, особено вечер. Даже вече не я държа и да се оригне. Папа и заспива и веднага в леглото.

Хайде за сега толкова, че ме чака основно чистене. Да се оплача, че намерих и утрепах една хлебарка. Гадост  Sick Сега ще ида до магазина за отрова и докато го няма детето да напръскам.

Весела среща на софийските мамита
Приятен и усмихнат ден на останалите Hug

# 194
Добрутро!

Гале големи притеснения си имала,ужас!Добре,че всичко вече е минало!Каката ми е била 2 пъти с херб ангина та знам,а допреди седмица беше на АБ,с висока Т и зачервено гърло,но го хванахме в началото и се лекува при свеки,Ади и тя се разболя,от оня ден е на АБ и тя,пак беше с висока Т и зачервено гърло.И утре ще пие АБ и го спираме.Педката ме "успокои",че така ще е от тук нататък с кака и бебе. Tired Писах за това в тази тема. По принцип в петък си взимаме каката за уикенда,но вчера нейната педка е казала по-добре още да не ги събирам,че Дари тъкмо се е оправила,да не я връхлети с нова сила. Tired Затова утре ние ще се раходим до тях,в северния парк и Ади ще е само в количката,никакви прегръдки от кака и,а тя милата много си я обича и и е мъчно като е разделена от нея и от нас...но за момента това е начина. Sad
Сега гледай да подремваш след обеда,че сигурно си  Crazy Прегръдки! Hug

Честити четири месеца на красивия ми зетко Теди!   bouquet

И честити пет месеца на другата двойка Рая и Калин и всички родени на 18-ти!
[/size]  Hug

За пустата декларация-ми мъжа ми снощи ми донесе същата,която им попълних и представих отдавна! Naughty(Заявление-декларация чл.50 ал.1 и чл.51 КСО)И още Декларация за обстоятелствата за изплащане на пар.обещетение при брем.и раж. на основание чл.51 ал.1 и 51 КСО?! Crazy В която отново заявявам,както в първата,че детето е родено живо,че не е дадено за осиновяване,че не е настаненто в ДЗ на пълна държавна издръжка и че не съм лишена от родителски права!Пълна тъпотия е за мен да подавам два документа,в които декларирам едно и също! Някой подавал ли е тази втората декларация?! newsm78

За плазмон и аз щях да пиша,ама все забравям.. В аптеката до педката(доста добре заредена) видях и натрошени плазмонки в мет.кутия мисля бяха 400гр.за 12.80.От 4 мес.и естествено без глутен."Разтварят се мигновенно в мляко, плодов сок, чай и др. Богати на витамини.Започнете с една лъжица на хранене и с възрастта увеличете до 4-5".
Ей тези
На Дарина съм давала от големите,но вече имаше няколко зъба и ги хрускаше. Simple Smile

Приятни разходки на всички,ние след малко ще излезем,като се събуди.То вече е жега навън,ама няма начин-днес изнасяме 40 дни на баба,и като не мога да присъствам поне до черквата да ида да запаля свещ. Sad

Общи условия

Активация на акаунт