МАРТенското ни детенце сладко хапва си пюренце!

• 14 308
  • 291
  •   1
Отговори
# 60
  • София
 Здравейте!!!
 Честити месечинки на Марто и на Тео:)
 Росикв - ама вие поне след ядене се усмихвате - наш Влади пък след ядене вихаги реве ooooh! е такова дете не знам дали има....
 Алекс мама, не се тормози, не е станало кой знае какво, не си направила груба грешка, ще отмине до няколко дни, много добре те е посъветвала Кикоикрис Peace. Трудно е с ревливо бебе, разбирам те, ама това е, после ще си спомняме с умиление тези моменти, когато са ревали и са искали да ги гушкаме, а вече са порастнали и не искат "да ги лигавим", както каза някоя от мамите по-горе.
 За носенето на ръце - е повече от годинка надали ще бъде това носене, после ще са неудържими, а много се писа и се даваха линкове, че това не само, че не е проблем, ами е хубаво да се носят децата:)

# 61
  Росикв - ама вие поне след ядене се усмихвате - наш Влади пък след ядене вихаги реве ooooh! е такова дете не знам дали има....

има, има  Joy Мойто инатче като се нацица се дърпа и се почва рева...буди се с рев, играе си с рев. Абе реве си  hahaha
Аз като не ви се оплаквам, вие да не мислите, че мойто е от послушните  Joy Само дето, аз явно съм с железни нерви и му свикнах на магариите. Нон-стоп ми е в ръцете,или най-малкото играем заедно, закачаме се, че иначе се почва едно мрънкане. А аз не издържам да мрънкоти и реве. Предпочитам да го гушна, а не да оревеме света. Така само и двамата се изнервяме повече.
А за в парка - същата история- бутам количката с една ръка, с другата го дундуркам. Добре поне че съм яка-кака, че иначе 8 кг не се носят така лесно  Mr. Green
Ей го сега-спи и реве-със затворени очи  #Crazy Ама при нас сега ще да е от зъбите. Даже венците са се поподули и е побеляло.

# 62
  • София - Рим и обратно
Ха и аз да се вмъкна тук  Sunglasses

За термометрите - точно онзи ден, когато Софи имаше лека Т, една мацка от аптеката ми обясни, че електронните термометри нерядко измерват по-скоро външната температура в помещението, а не телесната, особено когато не са плътно прилепени. Понеже и на мен ми омръзна да меря и нейната и моята Т, за да видя какво точно мери този термометър, че ми показва едни абсурдни стойности... ooooh! . Та тя ми каза, че единствения начин за точно измерване с електронен термометър е в дупето. Като се вадят 5 десети от показанието естествено.

# 63
На тези с повод за празнуване - честито   bouquet
На болничките да оздравяват бързо.

kikoikris е питала за видовете бънджита, мен 1 приятелка преди време ми даде нейното, то е простички платнени гащички, прилича на кенгуруто, но второто ми е по-плътно дори, та се чудя на каква възраст трябва да е бебка, за да я сложа  newsm78 4-5 м ми се вижда малка, аз все още не я слагам да сяда.

# 64
  • София
Ох, май не съм само аз значи Sad не, че това ме успокоява де... прегръщам всички ви, дано взаимно успяваме да си вдъхнем сили и кураж...  Hug Hug Hug Hug Heart Eyes
Катерина78, а колко я оставяш да реве? Аз не мога, наистина! Най-дългото, което съм я оставяла да плаче в легълцето е 4-5 мин и направо ми се къса сърцето, не издържам и я взимам и тя веднагически млъква... като с дистанционно... иска ми се да видя, ако не я вдигна, колко ли ще плаче, но все се предавам и така и не разбирам... така жално плаче, после става едно такова ядосано и обидено и после почва да се заеква, да посинява... да прави дъги... ужас е и аз я вдигам, не мога... сигурно правя грешка, не знам, но със сигурност не си представям да я преспивам на ръце до 3 год. възраст...  Shocked

# 65
  • под кривата круша
И аз не я оставям да плаче-даже сега ми виси като шебек на рамото. Може и грешка да е, ще стане ясно, но сега съм убедена, че така трябва-толкова е щастлива и ми гука Heart Eyes А и да използвам сега, че после като на Дидка ще ми правят забележки Rolling Eyes.

# 66
На тези с повод за празнуване - честито   bouquet
На болничките да оздравяват бързо.

kikoikris е питала за видовете бънджита, мен 1 приятелка преди време ми даде нейното, то е простички платнени гащички, прилича на кенгуруто, но второто ми е по-плътно дори, та се чудя на каква възраст трябва да е бебка, за да я сложа  newsm78 4-5 м ми се вижда малка, аз все още не я слагам да сяда.

от ортопеда - 4, 4.5 месеца - бебето само си показва, като запо4ва да подска4а  когато го държиш изправено под мишни4ките. моето бебе също не сяда, в бънджито реално е като в кенгуруто, не седи, а виси, съвсем леко си допира кра4етата до земята  Peace

# 67
  • Варна
Бая се чудех дали да пиша, ама айде и аз да си кажа....не обичам да се оплаквам и почти никога не съм се оплаквала, но като сте почнали  Rolling Eyes  Алекс мама, Росикв и всички останали мами - и ние сме като вас  ooooh!  Рев, рев, съдира се когато и се спи, когато я оставя, когато излизаме, когато сме на разходка.....посинява, спира да диша от раз, докато ревне и вече не диша толкова е смъртно обидена.....Нищо не я успокоява, само на ръце, точно като с дистанционно....незнам вече съм на ръба.......даже онзи ден не издържах и му дръпнах един рев......Като гледам другите бебета как си лежат и си гукат и се занимават сами и ...... ще бъдем ли и ние някога така  newsm78  Вече не са колики, не съм захранила още, няма нищо по различно от преди. Опитах се да я оставя да реве, но немога, неиздържам да плаче, чуствам се супер виновна и си я вдигам..... Преди поне на разходката мируваше, сега като тръгнем и знам какъв рев ме чака.....а като чувам и зад мен как цъкат и ме упрекват и направо ми иде да се хвърля от някъде, защото никой незнае че всичко е ок просто тя си реве.... Винаги си казвам има и по лоши случаи от нас, казвам си най вабното е че сме добре......но не се издържа на моменти  Tired  Та така, и ние сме като вас с тая разлика че ние и не ядем като капак  ooooh!  Аз скоро писах де.... Ох, айде стига толкова.....  Hug  на всички мами и не  Hugгубете надежда, все си мисля, че и нашите бебчета скоро ще се кротнат  Hug

# 68
  • София
Здравейте и от нас. От вчера вечерта има асансьор - УРА! Днес разбрах подробностите, а именно, че крадат някаква бобина (струва 300 лв.  Shocked ) през покривите и я предават за метал, че да вземат 10 лв. за нея  ooooh!

Иначе днес бях цял ден по доктори: профилактика от работата и за ръката.
Да споделя за кърмачките: мамоложката каза, че след спирането на кърменето е много желателно да се направи ехограф от мамолог, за да е сигурно, че няма остатъци от кърма. Спомена, че имало случаи, в които ставали кистички и се налагало операция - не знам до колко е вярно, ама от един преглед нищо няма да ни стане.

За ръката, мамита, положението не е добре, изписаха ми нови мазила и нова ортеза, вече ще бъда съвсем мама-робокоп  Tired И ми каза докторката в прав текст, че докато Калин не почва да се обслужва сам, така ще е  #Crazy

Бяхме на преглед на Калин и най-сетне моят дебеланко е качил по-малко - само 560 гр. и + 2 см., т.е. сега е вече 8.260 кг. и 67 см. Докторката искаше да захранваме, но като казах, че още не мога да спра пустите капки, се разбрахме другия месец, ама твърдо. Аргументира се с нейни пациенти - близначета, само на кърма, с хемоглобин 64  Shocked и каза, че следи новите тенденции, но предпочита умереността във всичко. А и с моята таласемия... Нямаше много време и само спомена "с безглутенова каша". В тази връзка искам да предложа анкета:
С какво захранихте/смятате да захраните първо (има право само на 1 избор):
1) сок
2) плодово пюре
3) зеленчуково пюре
4) безглутенова каша
5) друго - моля, уточнете в темата

Ако не сте съгласни, няма проблем, но толкова отдавна говорим за това, а вече имаме и много захранени бебенца, та ще ми е интересно да видим какво се е получило на практика.

Да кажа за оченцето - има течение от едното - утре ще му вземат проба на Калин. Помня, че и други мами имаха подобен проблем - запушено слъзно каналче, масажи, това ми се върти като бегъл спомен... а някакви други изследвания правихте ли?

И последно егоистично: има ли друго бебе, което прави коремни преси и се надига с помощ до седнало положение, а не се върти гръб-корем и корем-гръб newsm78 Педиатърката ме успокои, че не е проблем, но предупреди да не го оставяме седнал за много време, докато не укрепне да седи сам стабилно....

За носенето на ръце
: физически ми е почти невъзможно с Дебеланко, заменила съм го с гушкане, седнал върху крака ми, на ръце носи тати, и то рядко...

Термометър ни подариха електронен на Лумископ, меря в дупето, колкото и да ми е гузно, после вадя 0,5 градуса... за нас също ползвам него  ooooh! (под мищницата, де)... не се тормозя да сравнявам с други... а, да, имаме и залъгалка термометър, ала Калин повръща от нея  Shocked

За оплакването, аз пък понякога като споделя във форума, и ми олеква... малко става като кошче за душевни отпадъци, ама има ефект... получавам съвет, подкрепа, хула, обида, всичко... като в живота  Whistling

Айрис, мислих те тези дни как сте се изместили и много се радвам, че се обади. Притеснено ми е по ГСМ, все си мисля "сега ако бебето спи и го събудя..." и прочие  Hug

БОДЛИВКАHug дано подейства антибиотикът

Роси, мила, искрено ти съчувствам, като се сетя каква беше Стелето  Hug Hug Hug

СОФИЙСКА СРЕЩА в събота, 18.07.2009 г., Западен парк, Централен вход - от 11 ч.
Записвам: зелено човече, Дума, (писах СМС на Вероники)

# 69
Бяхме на преглед на Калин и най-сетне моят дебеланко е качил по-малко - само 560 гр. и + 2 см., т.е. сега е вече 8.260 кг. и 67 см. Докторката искаше да захранваме, но като казах, че още не мога да спра пустите капки, се разбрахме другия месец, ама твърдо. Аргументира се с нейни пациенти - близначета, само на кърма, с хемоглобин 64  Shocked и каза, че следи новите тенденции, но предпочита умереността във всичко. А и с моята таласемия... Нямаше много време и само спомена "с безглутенова каша". В тази връзка искам да предложа анкета:
С какво захранихте/смятате да захраните първо (има право само на 1 избор):
1) сок
2) плодово пюре
3) зеленчуково пюре
4) безглутенова каша
5) друго - моля, уточнете в темата

Ако не сте съгласни, няма проблем, но толкова отдавна говорим за това, а вече имаме и много захранени бебенца, та ще ми е интересно да видим какво се е получило на практика.

Аз мисля с каша или зеленчуково пюре, но ще видим доки кво ще каже по въпроса. А честит ви асансьор. Peace
Е кво излиза сега  само аз и ти ли ще си бъдем на срещата?  Joy

Нашия батко си дойде и вече изчезна с колелото на вън. Joy Вече приятелите са по-важни от нас , а уж му било мъчно .  Heart Eyes

Имам питане към всички мами , които са раждали с упойка- боли ли ви кръста ? Когато се претоваря и нощно време не мога да спя от болки.

# 70
Привет и от нас.....

Не съм писала от отдавна ама то разходки, то ревове  то чудо, захранихме се с зеленчуково пюре и май ни се върнаха коликите.

Честити месечинки на всички..........

Айрис като дойдете в Плевен се обади да поразходим количките.. Joy
Ох пак ревем, после ще дописвам то се е видяло.

# 71
  • София
Бая се чудех дали да пиша, ама айде и аз да си кажа....не обичам да се оплаквам и почти никога не съм се оплаквала, но като сте почнали  Rolling Eyes  Алекс мама, Росикв и всички останали мами - и ние сме като вас  ooooh!  Рев, рев, съдира се когато и се спи, когато я оставя, когато излизаме, когато сме на разходка.....посинява, спира да диша от раз, докато ревне и вече не диша толкова е смъртно обидена.....Нищо не я успокоява, само на ръце, точно като с дистанционно....незнам вече съм на ръба.......даже онзи ден не издържах и му дръпнах един рев......Като гледам другите бебета как си лежат и си гукат и се занимават сами и ...... ще бъдем ли и ние някога така  newsm78  Вече не са колики, не съм захранила още, няма нищо по различно от преди. Опитах се да я оставя да реве, но немога, неиздържам да плаче, чуствам се супер виновна и си я вдигам..... Преди поне на разходката мируваше, сега като тръгнем и знам какъв рев ме чака.....а като чувам и зад мен как цъкат и ме упрекват и направо ми иде да се хвърля от някъде, защото никой незнае че всичко е ок просто тя си реве.... Винаги си казвам има и по лоши случаи от нас, казвам си най вабното е че сме добре......но не се издържа на моменти  Tired  Та така, и ние сме като вас с тая разлика че ние и не ядем като капак  ooooh!  Аз скоро писах де.... Ох, айде стига толкова.....  Hug  на всички мами и не  Hugгубете надежда, все си мисля, че и нашите бебчета скоро ще се кротнат  Hug
Деска, миличката ми  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug това, дума по дума все едно аз съм го писала, наистина! не мога да разбера защо го прави... не мога да разбера колики ли са, глезоти ли се, боли ли я нещо? педи каза, че е напълно здрава... и аз тези дни съм на ръба и често си плача... по-малко си го изкарвам и на мъж ми, а той миличкият толкова ми помага - веднага щом се прибере и я поема изцяло... даже и през нощта, той става и по негово желание и настояване даже той спинка откъм нейната страна.... щади ме максимално, но пак съм като парцал.... и аз гледам другите майки как спокойно бутат количките или пият кафенце, а бебчо си трайка радостно на въздух и си зяпа или играе с играчки.... ех, преди и ние бяхме така - до 2,5 месеца Стела беше най-доброто и послушно бебче на света - направо не и чувах гласчето.... какво и стана изведнъж оттогава?
и аз не обичам да се оплаквам, ама ...  #Cussing out

# 72
Ще пиша на бързо, че Стела пак плаче... никак нямаме подобрение, даже напротив - и едната благинка, която беше останала - а, именно вечерното заспиване без проблеми и нощното спане от към 12 ч до към 7.30 ч вече е мираж.... спи адски неспокойно, мята ръце, глава и повдига крачетата заедно на горе, пъшка, мрънка... ужасно е.... ако и дам да яде, се поуспокоява за кратко - суче около 6-7 мин, изпръцква се няколко пъти и се унася, но за кратко Sad тя самичка още като беше на 2 седмици си премахна нощното хранене, а сега какви са ми тези- хапва и в 2 и в 4 и после към 6 и нещо... тя като новородено никога не ми ги е правила тези номера ... адски съм недоспала, едвам ми се събирират по 5 часа сън и то на пресечки.... има ли други бебчета, които спят адски неспокойно през нощта с въртене и т.н.? съвети?
rossykv, ние сме така неспокойни през нощта и искаме да ядем често, вече спрях да поглеждам часовника Sad дори. Заспива в 21( обикновено навън в количката, като се приберем яде в 11, 12, после вече незнам кога, най-късно в два и така до сутринта 8, когато се събужда вече спокойна и доволна Close, за разлика от майка си. Яде е силно казано, защото обикновено цоква малко и се успокоява, но е нон стоп. И аз събирам съвети newsm78

# 73
Роси  Hug Доки какво ви каза?
Ние като заплачем и полудявам, а ни се случва за минута две. Направо незнам какво ви е.  Hug
Дано им минат тези периоди.

Хайде от нас лека и мека Hug

# 74
Ха добър вечер  Hug
и аз се присъединявам към ревящите  Hug Hug Hug,вредно не вредно все повече прибягвам до белите шумове,отдавана не бях ги ползвала,но за съжаление сега само това го оспокоява  Confused
Зеленко аз смятам да започна с каша-оризова  Peace
Катерина,на мен много пъти ми се е налагало да го оставя да плаче (мн често съм самичка ),като мия шишета,като ям и други работи,но той не млъква,а почва повече да се дере  Shocked,може би трябва повече време да се остави ли  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт