МАРТенското ни детенце сладко хапва си пюренце!

• 14 298
  • 291
  •   1
Отговори
# 45
 Hug Здравейте!

Оф, всеки момен чакам нашия батко да се прибере от почивка с баба си и дядо си. Егати, много е гадно като си изпратиш детенцето някъде, първите дни ревах , после кротко страдах  , а от вчера нямам настроение. Но вече нещата се оправят до 1-2часа   пак ще го гушкам (ако ми разреши де, щото взе да ми вика да не му се лигавя вече  hahaha).

Ели, кажи къв е тоя Панадол гел  за зъби, който ползвате? Аз като пратих мъжо да го търси и в аптеката го гледали  #Crazy и взел нещо друго  , ама ще го видя довечера като го донесе. Айде  вземи ела на срещата и ти де!  Hug

И ние сме с голямото стъклено шише на Нук. Мале , е такова нещо не съм предполагала , че може да има разлика в мл.  newsm78 И ся кво ше правиме. То да не казвам , ама може и от това да сме се спекли.

Дез- мисля че не ви е нужна такава люлка. Аз малко съжалявам , че взех нашата (на Фишър прайз - дъждовна гора) , ползваме я  вечер за кратко и то само като столче , колкото да му приготвя банята , а иначе сме все на вън . Но ако вие си седите повече в къщи  по става.  Сега бих взела такава като на Ради на Бела и на Тони  и мисля, че Русана ( ох сори  ама забравих как беше новия ник) също имаха такава. Струват ми се по практични май. newsm78 (със сигорност ще се ползват по дълго време , поне  и догодина )
 Честито на празнуващите днес бебоци! Heart Eyes

Последна редакция: чт, 16 юли 2009, 13:51 от dyMa

# 46
DiMA, аз разбрах, че я маже със самия Панадол, който си е сиропчето, а не е специален гел за зъби  Wink /ама не съм сигурна, де, може и да греша/

София днес не е топла/не съм мерила, ама я усещам/.Прибрахме се преди малко и чак в 17ч. ще излезнем за плуването на каката.Иначе аз си имам един термометър на Чико, живачен, още от Никол и съм си супер доволна, сега го ползвам за София.На другите им нямам доверие хич.

# 47
И аз разбрах за зъбките,че мажат с панадол-сиропчето.Даже мазах веднъж Алекс.
Ние днес сме много ревливи,след нощта,която прекарахме,вече не издържам непрекъснатото хленчене.Не само реве,хленчи и мрънка,а и ми се кара,крясва си направо. ooooh!
Май направих грешка с туй захранване и то с плодово пюре.Не че преди това не плачеше така някои дни,ама сега като съм го дала и все си мисля,че моя е вината. Cry
Мислите ли,че мога да спра с плодовото(дала съм до сега само едно бурканче от 125мл на 3 пъти) и да си почна с картофче. Cry И колко да изчакам.На педи не мога да се обадя да питам,защото според нея вече трябваше да сме минали и плодови и плодово-зеленчукови отдавна. Sad

# 48
DiMA, аз разбрах, че я маже със самия Панадол, който си е сиропчето, а не е специален гел за зъби  Wink /ама не съм сигурна, де, може и да греша/

Ами и аз  кой знае кво съм разбрала де , но в интерес на истината онзи ден и аз го мазах със сиропа , пък после кво четох недочетох и реших , че има специален гел. Ама съм шматка .  Joy

Айде идвай и ти на среща , много искам да се запознаем. Пали Гонзо виелицаат и идвай , ти поне си лесна , че можеш да шофираш.

Еми - ще ни липсваш на срещите.  Hug Айде весело изкарване и доскоро. Peace

АлЕкС-мама - и на теб  Hug. Ама да ти кажа , че като ви чета постовете на теб и на Русана( пак сори за ника) , направо и на мен ми се доплаква, заради бебоците. Защо толково бързаш с това захранване? Тъкмо вече ще му минава коремчето , ами дай си глътка въздух , поне от един вед рев. Спокойно можеш да изчакаш още месец , без да даваш нищо друго освен Ам или там квото даваш. Захранването вобще не ме интересува в този момент, чета информативно , но знам че като дойде момента наща педи ще ни каже кво и как да ядем.

А ние от колики , та скочихме в зъбите , но е по поносимо , поне не се дере така зверски  от корем. Мрънкането някакси ще го издържа , ама дрането ме убиваше. От седмица вече е по добре.

# 49
Алекс-мама,ако мислиш,че е от това спри за няколко дни,да видиш дали поне ще се успокои,ако не се успокои,значи не е било от това  Peace
казват,че бебета,които са имали колики се връщат при захранването,така че ако искаш давай капки и продължи още няколко дни  Rolling Eyes
а на педи кажи,че не му понасят и толкоз
аз се радвам,че този път попадбах на педиатър,за сега е съгласна с моите решения  Peace
дано скоро се оправи Алекс  Praynig Praynig Praynig

# 50
Алекс-мама, и Стефан имаше ужасни колики, 4ак и педито незна6е какво да го правим... сега със захранването запо4нах със зелен4уците и от картофа забелязах (когато е в по-голямо коли4ество) - запо4ва да пла4е, намалих го, правя по 2 дни по4ивка между разли4ните храни и от 2 дни давам ве4ер само против колики гранулките на боарон, зза да мож да спи спокойно и мисля, 4е има ефект  Peace
Съвсем спокойно можеш да спреш за 2-3 дни със захранването, да си дадеш против колики, това което ползваш и като се успокоят нещата да прробваш с друга храна, тази може да не му понася  Peace
А и ако се разхождате много навън - може да се изнервя бебето, поостанете някой ден къщи и виж как ще се по4увства, може да се успокои  Peace
Стефан се изнервя доста навън и когато има много хора!

за шишетата - 4удя се кой друг мерителен съд може да е верен и да видя къде е истината  #Crazy направо незнам как може да се допускат такива отклонения  newsm78

# 51
ей ама съм една шматка.

Честити месечинки на бебоците!!!

Бодливка- да се оправяте бързичко Hug
Гери- ние най-редовно се задавяме, особенно ако плаче вечер. Пада такова тупане, че чак мен ме боли.
Дума- панадола си е обикновен за бебета. Някъде 5 и 80лв струваше иго купихме, когато Елия имаше температура. Като бяхме на консултация доки ни каза като е много нерва да и давам половин доза или да и намажа венеца с панадола. До сега го правихме 3 нощи и ефекта е заспиване на секундата.
за срещата- Елия ще е при баба си в Люлин, че има среща с една италиянка. А и аз не се наемам да карам сама. Като почнем да редуваме срещите в Борисовата, ще съм на линия. Или пък около 7-8 август може и в Люлин да се видим, че аз ще съм си при мама малко.

Ние се поразходихме малко, че хем жега, хем скука (нямаше ни ги майките). Изведох и тати малко навън и сега се хранят. Аз ще правя нови пюрета от праскови. Ще взема да ги раздавам след месец, че то бая ще ми се съберат.

# 52
  • София
Мам-- му! За трети път ще пиша!
Най- накрая ще си купя една нова клавиатура и толкова! Ами- изтриха ми се бг буквите и сега на латиницата докато свикна кое е "ж', кое е "ш",щ""я"- ега ти смотаното!!!

Честити месечинки на бебоците от 16-ти!!!
Алекс мама, не искам искм да ти се меся- но аз, доколкото разбрах, при деца с колики и алергии е хубаво да се захрани пъво с каша.
Това, коети ти предлага кикоикрис е много правилно.
В библиотеката има много линкове относно захранването, a това e темата за самото захранване Peace

# 53
Да се запиша в новата тема, че докато се наканя ще вземе да свърши.
Честито на мамите и бебчета с повод!!!   bouquet

# 54
 Hug
Благодаря ви за съветите и се извинявам,че вечно ви занимавам с моите проблеми.Просто много ми се събра умората тези дни и безсънието,а и отношенията с моя и ми е едно такова ревящо.И при всичките изчетени страници за захранването,пак взех,че сгафих,макар че знам какво ми е хлапето. Sad Embarassed

# 55
а и на мен ми се слу4ва бая 4есто да изтрещявам, то е неизбежно  Crazy Peace

# 56
  • София
Успях да наваксам с четенето!  Party
Ще пиша на бързо, че Стела пак плаче... никак нямаме подобрение, даже напротив - и едната благинка, която беше останала - а, именно вечерното заспиване без проблеми и нощното спане от към 12 ч до към 7.30 ч вече е мираж.... спи адски неспокойно, мята ръце, глава и повдига крачетата заедно на горе, пъшка, мрънка... ужасно е.... ако и дам да яде, се поуспокоява за кратко - суче около 6-7 мин, изпръцква се няколко пъти и се унася, но за кратко Sad тя самичка още като беше на 2 седмици си премахна нощното хранене, а сега какви са ми тези- хапва и в 2 и в 4 и после към 6 и нещо... тя като новородено никога не ми ги е правила тези номера ... адски съм недоспала, едвам ми се събирират по 5 часа сън и то на пресечки.... има ли други бебчета, които спят адски неспокойно през нощта с въртене и т.н.? съвети?
иначе, пак почти всяко заспиване ни е с рев, и задължително в ръцете ми  #Cussing out тежи ужасно вече.... и като е будна рядко издържа да е на столчето или в шезлонга или на активната гимнастика или на спалнята... все иска да е на ръце... от няколко дни я пооставям да промънкоти малко, преди да я взема, че наистина не може така.... "кофти" периодът трае вече повече от месец и направо откачам, честно... лошото е, че и през деня не мога да легна с нея - спи по около 35 мин Sad (преди спеше по час и половина - два), аз докато се унеса и тя се е събудила, и после аз съм двойно по-замаяна... Sad((( добре, поне че от 22.30 до 23.30 бат Скофи ми оправя настроението поне малко  Party  Blush
алекс и мама, съчувствам ти искрено - може пък и наистина да се връщат коликите, заради захранването... дано се подобри положението, а на теб - здрави нерви и яко търпение!  Hug
иначе, почва все повече да гука - много е сладичка!!! особено след кърмене, как ме гледа в очичките и направо ми говори Simple Smile
вили, ти май питаше - ние сучем около 7-8 до 10 мин. в началото сучеше по 25 мин и когато почна да яде по 7-10 и аз си мислях, че не си е дояла, ама добре си качва, и педи каза, че просто е станала по-голяма и суче по здраво...
никога не са ме сърбяли гърдите, но в тази адска жега и двете целите плувваме в пот, докато я кърмя и ми е много неприятно.  ooooh!
оки4, и на мен ми е интересно за захранването, защото те първа ни предстои.... аз не бързам, бебка ще си покаже... и аз мислех, със зеленчуково пюре, ама сега като ви чета, може и с оризова каша - и нея ли на обяд? (май много ми хареса идеята на Дез за вечерното хапване, да спинка по-дълго).  е, ще видим и педи какво ще каже?
иначе, от корем по гръб се е обръщала няколко пъти, но обратното - не, даже и признаци не показва... вече и ние се смеем с глас, толкова е готино.... с татко и се правим на маймуни буквално, за да се зарадваме на няколко изсмивания  Mr. Green
бодливка, бързо да оздравявате!
честито на всички бебоци и поводи, които съм изтървала!
ох, исках още много неща да пиша, ама не се сещам.... целувам ви и хубав следобед!

# 57
Адска жега е и при нас  sweating . Следобяд нали спя с бебека, че иначе не иска, та се събудих плувнала в собствен сос  Mr. Green  ooooh! .

Ние утре ще ходим при свекитата и предстои великото преселение на народите  Tired . Утре ще събирам багаж като за световно, а в неделя същата процедура.

Някой питаше за почивка с бебето. Ние мислим края на този месец или другия да отидем в Хисаря. Докато бях бременна гледах едно предаване за града и страшно много ми хареса. Мъжлето обеща като родя да ме заведе и май е време  Laughing . Не мисля, че ще е проблем. Ще се радвам малко да смени обстановката. Дотогава мисля да сме започнали със захранването, но и това не мисля, че ще е пречка  Rolling Eyes .

За термометрите: преди да родя купихме бая скъп електронен, но докторката каза да си вземем спиртен. За щастие не ми се е налагало още да го ползвам. Даже си взехме няколко  Crazy

Ние с бебка довечера сме на гости. Ще се видим с две приятелки и ще си бъбрим. Ееееех, че хубаво. Отдавна не ми се е случвало - среща по женски  Flutter

# 58
Ще пиша на бързо, че Стела пак плаче... никак нямаме подобрение, даже напротив - и едната благинка, която беше останала - а, именно вечерното заспиване без проблеми и нощното спане от към 12 ч до към 7.30 ч вече е мираж.... спи адски неспокойно, мята ръце, глава и повдига крачетата заедно на горе, пъшка, мрънка... ужасно е.... ако и дам да яде, се поуспокоява за кратко - суче около 6-7 мин, изпръцква се няколко пъти и се унася, но за кратко Sad тя самичка още като беше на 2 седмици си премахна нощното хранене, а сега какви са ми тези- хапва и в 2 и в 4 и после към 6 и нещо... тя като новородено никога не ми ги е правила тези номера ... адски съм недоспала, едвам ми се събирират по 5 часа сън и то на пресечки.... има ли други бебчета, които спят адски неспокойно през нощта с въртене и т.н.? съвети?
иначе, пак почти всяко заспиване ни е с рев, и задължително в ръцете ми  #Cussing out тежи ужасно вече.... и като е будна рядко издържа да е на столчето или в шезлонга или на активната гимнастика или на спалнята... все иска да е на ръце... 

Това сигурно аз съм го писала. Tired Същите сме без разлика.И затова не съм сигурна дали проблема сега е в захранването,тъй като си правеше така и преди.Незнам вече какво да правя.
А за избора зеленчуково или плодово пюре,каква е разликата всъщност?Зеленчуковите по-щадящи стомаха ли са?Защото аз на много места срещнах твърдението (на мами от форума),че е от значение с тази цел бебето да не свиква на сладкия вкус и после да не иска зеленчуците.
От толкова инфо (както беше казала Ади и бебе) се обърках вече. doh

# 59
  • Пловдив
Успях да наваксам с четенето!  Party
Това все едно аз съм го писала, за щастие не е всеки ден така, но вчера и днес сме така...и аз не мога да разбера от какво е, колики ли са, нещо друго ли е  newsm78 През деня също ми спи неспокойно, днес специално, а не съм захранила още. Ще чакам да видя другите мами дали ще дадат някакви съвети? За носенето на ръце, аз търпя да ми реве, но не я вдигам. В момента, в който вече ми се иска да я вдигна и не мога да я понасям, броя до 10. За моя изненада, докато преброя и тя млъква...Е понякога не се получава и я вдигам за малко и после пак и така...Вчера 4 пъти направихме тая процедура, оревахме цялата главна, на 5-тия път като я сложих в количката и заспа...
Реших да допълня нещо за носенето на ръце. Един пример - вчера бях да се постригвам. Нямаше ме точно 40 мин. и се връщам и татито носи Ани на ръце  Rolling Eyes Слагам я в леглото, рееев, на спалнята - реев, давам й да суче, а тя от рев не може да захапе. В крайна сметка я успокоих, но мнооого трудно. По-късно излезнахме и оревахме главната (както писах по-горе), а днес си е старото бебче, няма такива истерии. Просто толкова бързо се учат на ръце - един път да се предаде човек и край, аз за 15 мин носене на ръце, цяла вечер трябваше да я отучвам. Ако наистина искате да се получи, просто се въоръжете с търпение и тапи за уши  Laughing Ще се извиват на дъга, ще посиняват, но бройте до 10 и тогава вдигнете да се поуспокоят и пак слагайте да легнат или седнат някъде. Знам, че е трудно, но по-добре да ги отучите сега, от колкото по-късно. Нали не искате да ги приспивате на ръце до 3 год., както аз каката?
Incognito, аз бях питала за почивката. В Хисаря и аз се бях запътила, но и там е жега като тук в Пловдив. Пък и на балкан си е по-добре, освен това в Хисаря цените са толкова дебели в момента, по-скъпо от колкото на морето. ooooh! Та ние залагаме на Велинград за сега.

Последна редакция: чт, 16 юли 2009, 16:59 от Катерина78

Общи условия

Активация на акаунт