Жега навън е голяма,но смело наддава ОКТОМВРИйска мама!

• 10 331
  • 287
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Добре, значи не съм единствената пикла  Laughing

Относно грижите за бебо и аз не знам как ще се опазя от всякакви наставления от бабите и познатите. Всеки от сега ми дава акъл, направо се плаша. Моя приятелка роди преди два месеца и убедено ми обяснява как било задължително вода със захар да му давам на бебето, майка ми пък твърди как адаптираните млека били много по-полезни от кърмата. Освен това беше крайно възмутена от това, че не смятам да си държа бебето да спи само на една страна и ми обясни как щяло да се задуши ако го сложа по гръб... просто не знам. Те няма да ми се бъркат докато не ми се наложи да ги извикам да го погледат за час-два или пък ако се наложи да го оставим на някоя баба за ден или повече... просто не ми се мисли какви разправии ще има. Свекърва ми е страхотно свестна жена и много си я обичам, но тя пък за гледането на котката колко забележки ми е правила, представям си пък за внучето си как ще ме наставлява и мъмри...  ooooh!

# 241
Върнах се и сядам да ви пиша, и да почина,че навън стана жега,а днес ми е едно отпуснато.После ще позачистя и така...
За ФМ:  бебока е супер,всичко му е наред,расте с около 2-3 седмици напред/по различните показатели/.В момента е около 1541 грама.Обърнал се е надолу с главичката и има увита пъпна връв около вратлето.Според др.Марков това не е никакъв проблем за нормално раждане,а и Дани го родих с двпъти увита връв.Бебока е много сладък,постоянно се кокорчеше,прозяваше ,махаше с ръчички.Беше много забавно,ако мога ще кача клипчето.Плацентата ми е 2 степен,според др.Марков не е притеснително,още повече,че бебето е големичко и реално мога да родя и по-рано.Ако гледаме показателите на бебока,термина ми трябва да е 23 .09,а не 06.10.
Единственото притеснително за момента е,че околоплодните води са ми на горна граница: 7 см.в диаметър,а горната граница е 8 см.Затова,а и заради големината на бебето,др.Марков ме посъветва да отида да си направя СКРИНИНГ ЗА ГЕСТАЦИОНЕН ДИАБЕТ в Майчин дом.В момента тече БЕЗПЛАТЕН СКРИНИГ ЗА ГЕСТАЦИОНЕН ДИАБЕТ в МА.В чужбиан това е рутинно и задължително изследване на повечето места,у нас го правят само при някакви съмнения.Сега може да се възползвате,прави се между 24-30 горе-долу седмица.Единственото условие е да не вечеряте от 8ч.вечерта,само на вода.На другата сутрин,в 8ч. се взима кръв,пие се глюкозата и се чака 2ч.После пак се взима кръв и се проверява какво е състоянието.В моя случай няма ясни индикации,но според лекаря е добре да си направя,а и в момента е безплатно и достъпно за всички без предварително записване.Който има интересс може да прочете туК;

БЕЗПЛАТЕН СКРИНИНГ ЗА ГЕСТАЦИОНЕН ДИАБЕТ

Addri,и аз пишкам много нощем.Докато заспя ставам поне 3-4 пъти,а после още минимун 2 пъти.Много завии бебето как е застанало,моето до миналата седмица бе с краката,ритащи върху пикочния ми мехур. Crazy
Силве,в страхотна форма си,браво.  bouquet
Стилисима,чудесни новини за бебчо.Потвърдиха ли пола,нали се притенаваше,че са объркали?

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 17:57 от ДесиХ2

# 242
Деси, кога ще ходиш за изследването. Аз също имам желание да го направя, но като си представя как седя 2 часа на една пейна пред една лаборатория и лошичко ми става... С компания по-различно би изглеждал живота  Joy

# 243
  • Пловдив
Здравейте,момичета!

Ние се наспинкахме.Сега ще изчакам малко да слезе слънцето  и ще поизлезем.

Момичета, и мен ме бройте в отбора на пиклите Laughing.Не че ме боли толкова много,но много бързо ми се прихожда,но този път бебчето е по-ниско и притиска мехура,така че не съм се притеснила.Вечер ставам по няколко пъти.

Гинче,ще се видим.няма да се измъкнеш без среща Flutter

Моони,много се радвам,че имаш формирано мнение и държиш на него.Това ,според мен,е изключително важно за всяка едн млада мама.

По отношение,отглеждането на момченца-с ръка на сърцето си  признавам,че не съм чела нищо по въпроса за пишитата Embarassed.Педиатърката ми каза,след 20-тия ден да го придърпвам леко при всяка баня и така и правя.Сега всичко е наред и се надявам да няма нужда от хирург.

Коликите са една тема ,която със сигурност ще е много актуална сред нас след известно време.Също съм на мнение,че универсален лек няма,а просто трябва да минат и има някои неща ,които човек би могъл да направи,за да облекчи бебенцето.Такива при нас  също бяха топлината на мама,лежането върху коремчето-или мойто или на мъжа ми,много му действаше,топла пеленка също,шумът на сешоар,масаж на коремчето с цел избутване на газовете.За това си спомням.Бях чела една много интересна тема в Майките преди време за ''Петте правила на д-р Карп против колики'' и ми се стори много полезна,ще я потърся после.Състои се всъщност в комбиниране на успокояващи за бебето неща и наподобяване на пребиваването му в утробата на мама или гушкане (в ембрионална поза),люлеене,кърмене и т.н.

Ето я въпросната тема,за който му се стори полезна:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=341826.0

# 244
Деси, кога ще ходиш за изследването. Аз също имам желание да го направя, но като си представя как седя 2 часа на една пейна пред една лаборатория и лошичко ми става... С компания по-различно би изглеждал живота  Joy
Утре съм там в 7;45,ако искаш заповядай. Hug На 4-ти етаж,било ремонтирано и имало столчета за сядане.

Миркам,тъкмо щях да я пусна темата,защото говорим за колики. Grinning

# 245
Деси радвам се за резултатите ви  Hug Успех на скрининга, дано всичко е ОК  Peace
 На мен не ми казаха нищо за пола защото както всеки път едва се удържаше да го измерят камо ли да видят нещо по-подробно  Joy и сега така, не стана, пък и да си кажа право все ми е тая дали ще е момче или момиче, важното е всичко да му е наред и да си дойде на бял свят както му е реда  Peace а аз почнах да купувам съвсем неутрални по цвят неща и то само за в началото, най-необходимото, пък после живи и здрави като се роди ще се насочим към цвят  Laughing

И аз съм за отбора на пиклите  Laughing ако не ме срита бебчо през ноща да ми даде зор сигурно ще ми се пръсне корема  Mr. Green

# 246
  • Пловдив
Деси Wink

# 247
  • София
Деси, Стилисима - много се радвам за хубавите ви резултати. Деси дано всичко е наред и със скрининга!!!
Чудя се дали и аз да не дойда  newsm78 Само че съм 29+г.с. - това дали има съществено значение? Някаква идея?

# 248
OnlyOne  тя тая докторка ако си мисли ,че ще ме преглежда така ,нещо се е объркала.Не знам какво са си крещели със свекървата ама не ме и интересува искам болничен и толкова  Blush
Jeni и аз искам при сигурни доктори да ходя,ама тази която ме наблюдава уж,е в отпуск и изключени телефони  #2gunfire и почвам много да се притеснявам,не знам дано не ме боли много и утре да ходя до Фемина... че по другите лечебни заведения ме е страх и не знам къде да отида  Cryто мойта болка е много странна ,най-веше като си мърдам краката и ставам.... Tired а иначе бебето рита и то доста понякога.

# 249
Цвети, мисля,че във Фемина няма да ти откажат да те прегледат.Обади се Hug
Деси, браво за бебчо.  HugМного ми се иска и аз утре да дойда, но съм ця лден на някакъв семинар Tired

# 250
Момичета, да Ви питам една количка- току що видях, че има много добра промоция в един магазин на Maxi Cosi Mura 4-  освен, че е намалена и зимния кош е подарък. Дали някой има впечатления от нея, че като видя промоция на добра цена ме хваща едно изкушение, не е работа това Mr. Green

# 251
Jeny,изследването трае 2 часа.Ако ми вземат кръв в 8ч.,то в 10 трябва да съм свършила.Имай го предвид,ако решиш да си правиш.
Ипанемче,Искричка си взе Мура-та,разпитай я нея.
Радостина,лекарката,с която говорих каза,че това е ориентировъчно,защото и аз реално ще съм в 29 г.с.Ако искаш звънни на дадените телефони и разпитай,много е любезна жената.

# 252
Мерси Деси- сега ще й пиша да я притесня  Wink

# 253
Деси, много ми се иска хем и да те видя,но 8 часа трябва да съм в някакъв хотел на Дондуков за мое съжаление. Confused
Иманемче, на мен много ми допада тази марка.Една приятелка ще поръчва товно такава Hug

# 254
Деси, много ми се иска хем и да те видя,но 8 часа трябва да съм в някакъв хотел на Дондуков за мое съжаление. Confused
Иманемче, на мен много ми допада тази марка.Една приятелка ще поръчва товно такава Hug

чудя се и аз, магазинът е малко далеч, но може утре да отида да я видя на живо. Теглото й обаче ме смущава, макар че тук няма да ми се налага да я вдигам изобщо, но съм малко "слаба в ръцете" по принцип.....

Общи условия

Активация на акаунт