Кърмене и лекарства

• 904
  • 4
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте,
Налага ми се да взимам противовъзпалителни лекарства (кетопрофен), които преминават в кърмата, но според лекаря не е голям проблем. Въпреки това искам да минимизирам вредата.
На 8 месеца е и се кърмим основно сутрин и вечер. Сухите млека не му понасят, нямам замразена кърма, не искам да спирам да кърмя

Лекарствата ги взимам вечер. Чудя се кога да ги взимам- преди или сред кърмене?
Кога да ги приемам, така че да са в най-ниска концентрация в кърмата? Четох някъде, че веществата, които майката приема преминават най-много в кърмата, когато гърдите са празни и започне да се образува кърма. От друга страна пък и на лекарствата им трябва време да навлезнат в кръвообръщението на майката. Изобщо съм малко объркана и леко ме е страх да не направя някой фал с малкия човек.

Знаете ли нещо повече по въпроса newsm78

# 1
http://www.lekar.bg/hranene-43/info-76/%D0%9A%D1%8A%D1%80%D0%BC% … 1%82%D0%B2%D0%B0/
След кърмене пише тук.И аз така знам и винаги съм се съобразявала  да пия лекарства вечер след последното кърмене.

# 2
  • София
Благодаря много Галя!
Така и ще направя

# 3
Бързо оздравяване и дълго кърмене без повече проблеми  bouquet

# 4
Здравей Мариана, бях в твоето положение цял месец. Трябваше да пия кортикостероид 3 пъти на ден. Процедирах така: къмя, изцеждам се за да има за следващото хранене, пия хапчето. Четири часа след приема пак кърмех. При теб трябва да е по-лесно, само вечер се налага да направиш по-голяма пауза между двете кърмения. Бързо оздравяване Praynig

Общи условия

Активация на акаунт