ОСМОКЛАСНИЦИ - трето класиране

• 31 722
  • 377
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Благодаря на всички!
Това са полезни факти за училищата.
Тръгваме към трети етап!

# 166
Към отбора на Френската:
Синът ми получи като подарък от баба си, курс за начинаещи по френски тук:
http://www.institutfrance.bg/?lang=bg
Ако за някои от вас представлява интерес,нека да заповяда. Hug
[/quote]
Ти за Брацигово ли говориш?Нещо не се ориентирах в страницата.

# 167
Някой питаше за 31 и 32 училище - и двете се водят елитни гимназии. Аз самата съм завършила 31 СУЧЕМ и трябва да ви кажа, че заслужено прякорът й е Бастилията. Наистина контролът е голям и няма как да минаваш между капките. В смисъл, че средата е добра. Преподавателите също.

# 168
И моето момче го приеха във ФЕГ Пловдив с английски език още на първо класиране и вече се записахме там!Доволен е и вече няма търпение да започва учебната година!Ако има някой с нашата съдба...да пише!

# 169
  • София и там където не се пуши
Честито на новозаписалите се деца.
Стискаме палци на останалите.

Чета,чета и какво виждам, обсъждане на 19-то.Любима тема.Дороти и Маринова си знаят. Wink
От сигурен и неофициален източник знам,че може би ще се смени ръководството.То и източникът ми се моли за това. Mr. Green

Божее, дано господи стане това иначе наистина работят страхотни учители там. Математичката води децата по всички възможни състезания. Абе да не изреждам.
Има и една от учителките до 4 клас, която трябва да я махнат.  Да ме питат  Joy

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 09:45 от (х) Dorothy

# 170
  • София
Привет!
В 19-то съм учила до 4 клас. Blush

Ние решихме малко да си почиваме извън София за 4 дни...Дано успеем, защото сега пък съм с нови притеснения: На малкото ми дете в детската градина има варицела...Хммм. Не мога да си отдъхна това лято и... това си е....Хайде ,оплаках се. Wink

Нямаме ли нови попълнения в 1 АЕГ Grinning

# 171
 *StaM* за варицелата спокойно - по-добре, докато са малки да я изкарат.

# 172
Благодаря, майчета за приема. 

Към госпожиците, които искат да учат китара. Сигурни ли са, че могат да се разделят с маникюра си? Имат ли силен захват на лявата ръка? Биха ли се примирили със загрубели възглавнички на пръстите на ръцете си? Ако тренират силови спортове от бойните изкуства - биха ли ги спели - трябва да си пазят ръцете. - Това са част от въпросите, на които задължително трябва да си отговорят преди да им купите китари.

Тук пишещите майки са на деца с анг., франски и немски, а с испанки има ли?

Търся учебник по испарнки за 8 клас за испанските гимназии. Ако учебниците за 164-то и 157-мо се различават и двата.

# 173
Има съобщение за учебниците в сайта на РИО - за директорите и следния коментар

Учениците, които се обучават в ІХ клас на профилираните гимназии и изучават осмокласно учебно съдържание по природни и обществени науки по старата учебна програма се обучават по досега действащите учебници за VІІІ клас.

има и линк за новите учебници

http://rio-sofia-grad.com/index_files/news/2009/07/08/ZAPOVED_OD … ENIE_POMAGALA.doc

та явно предишния списък е за други деца, не за нашите.

# 174
Бих искала да уточня, че учебни помагала и учебници са различни неща. За повече яснота:
Учебни помагала са:
1. учебни тетрадки, учебни христоматии, сборници с анализи и интерпретации,
сборници със задачи, учебни контурни карти, учебни атласи, албуми и блокове,
ръководства за учебна практика - за училищното обучение;
2. христоматии и сборници - за обучението по изкуство и култура;
3. учебни книжки, дидактични игри, албуми и блокове - за предучилищното
възпитание и подготовка.

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 11:05 от heterata

# 175
Бих искала да уточня, че учебни помагала и учебници са различни неща.

Правилно и затова в заповедта пише - учебници и учебни помагала, защото това знаят хората, че са различни.

# 176
Мисълта ми е, че и двата списъка се отнасят за нашите деца - единият е с учебници, другият с помагалата. Просто в заповедта е цитирана Наредбата, която се отнася и до двете, но списъкът касае в единия случай учебниците, в другия помагалата. Май не съм много ясна  newsm78

# 177
Успех на тези, които ще участват на трето класиране, само кажете кога ще е, да стискаме палци.  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Добре дошли на новите в темата, както и в отбора на френската гимназия, който внушително набъбна.  newsm18

1. Моето момиче
2. ivakristi - син
3. dessi65 - син
4. Ellytza - син
5. rosisd - дъщеря
6. *Миленски* - дъщеря
7. Лола - дъщеря
8. its - момче в 8а клас
9. НЕ ЩА - син
10. Дъщеричка
11.snow_bird - син в 8 г клас
12. radimer - дъщеря
13. леля  - младеж
14. adv - момче
15. savana_73 - дъщеря

tzvety_r - Временно и ние се записваме в отбора на 9 ФЕГ - ФЕ,АЕ,БЕЛ,И - момиче - не се е отчела.

Здравейте и от мен!
Отчитам се -   отиваме в отбора на 91 НЕГ  newsm44

Мноооого сме доволни и щастливи. Вече се записахме, така че и за нас сагата "кандидатстване след седми клас " приключи .......до след пет години .

Желая успех и късмет на всички ,които отиват на трето класиране и спокойно лято (поне каквото е останало от него  Laughing ) на записаните.

П.П. Досега бях предимно читател ,но ще се постарая да бъда по-активна в новите теми .

# 178
  • София
tzvety_r  и Asss62  - добре дошли  Hug

# 179
heterata - бая оглеждах и като мама с опит, която ходех да купувам учебници, когато бяха платени (за целия клас), определено мисля, че този днешния е за нашите деца, а другия е за училища, които примерно учат по биология за 8-ми, а да речем по друго за друг клас, а децата да речем са 9-ти (има такива мешавици в учебниците в горния курс)

Абе ще видим, но при условие, че доста неща са им смъкната в долния курс на децата, не вярвам, учебниците да не са ново издание от 2009-та.

Общи условия

Активация на акаунт