Отговори
# 240
 26,и аз имах такъв проблем с Рая и го реших след като смених шишетата на авент с нук(с каучукова биба с анатомична форма) и започнах да давам АМ розов Хип(понеже Рая категорично отказа да пие кърма от шише).Успех  Peace

# 241
Здравейте!
Светланка,и аз забелязвам,че на Диман не му стига 190гр,но вместо да му давам по-голямо количество,реших да вкарам едно малко междинно хранене около 2часа след обяда му давам 1/2 малко хипско бурканче плодово пюренце!  Peace После в обичайното време си му давам кашата.  Rolling Eyes Засега тая схема минава...просто не искам да му разширявам стомахчето. Peace
Рени,макар и със закъснение и аз да пожелая дъъълги години да гледате в една посока и около вас все тъй да искри любов, както се вижда от снимките!   bouquet
Данитка,честит празник и на вас...мноооого да се обичате и хууубаво да се забавлявате довечера!  Heart Eyes  bouquet
По отношение на водата и Диман не я пие...само чай иска!  Peace
Санчес,аз съм много страхлива в даването корички,бисквитки и други подобни,защото Ноела ми се е давила не веднъж  Confused и дано не те стресна,но такъв шок изживях,че  #Crazy ...Нинка ти е дала съвета,който и аз бих ти дала-точно това правех! Peace

Чаената,нямам идея за питанката ти за пишлето,но ще следя за отговор,че тоя атрибут и мен хвърля в размисли! Crazy

# 242
Забравих да спомена,че Ноела е добре и от вчера си е при мен  Grinning ,само дето е 2 килца назад  Confused и май ще трябва да коригирам тежината на мамината прелест в подписа си  Crazy ...баща й пък се радва,щото така била по-хубава  ooooh! ...той преди все мърморосваше е дебела  Crazy
Днес за сефте оставих Диман за повече от 2ч при майка ми  Thinking ще си го прибера чак довечера за да можем с какичката хууубаво да се наиграем! Grinning
Айде,приятен следобед от мен!  Hug

# 243
Здравейте момичета,
Данитка, Рени ( на патеричка), честити годишнини! Безкрайно щастие и пълна хармония да царят в семействата ви!  Hug

Пете, силно стиснати палци и от мен !

Мимина, много се радвам за Ноелка Hug Весели игри днес Simple Smile

# 244
Честита годишнина на патерица на Рени! Пожелавам ви много любов и вълнуващи мигове заедно!
Честита годишнина на Данитка и тук! Много щастие и споделена любов!
Петя, стискам палци! Вярвам, че всичко ще бъде наред!
За водата - Макси също не желае да я вкуси. Опитвам упорито отдавна, но нищо не се получава. Принудих се да пробвам със сокове, след като ми отказа и чай в най-големите жеги. Успявам да го излъжа с разреден сок от бистра ябълка или круша, но не в особено количество. Иначе всички памперси са мокри, но аз се притеснявам, че запека понякога се дължи на недостатъчно течности. Или по-скоро мисля, че ако започне да пие повече течности ще е по-добре за стомахчето и ще улесни акането.

# 245
мимина,petichkata,wondergirl   Hug Благодаря ви за пожеланията момичета.

И аз забелязвам,че и на Биси не и стигат вече тези 190гр пюре.Трябва да се мисли нещо вече.  Crazy
Мимина много се радвам,че Ноелка вече е добре.  smile3501 за килцата не се притеснявай,ще си ги възвърне детето.Приятно ви изкарване на двечките!  Wink

Днес давах на Биси банан.Педи каза,че мога да и давам вече сурови плодове и зеленчуци.Та взех един банан,намачках го сложих малко АМ и го пасирах.Стана на кашичка и на Биси много и хареса,то стана толкова сладко,че имах си аз да не и хареса.Та мисля вече така да процедирам поне с плодовете,защото чесно казано вече не се издържа.Не бих дала друго пюре освен на Хипп,ама с татито вече едва смогваме.Та реших да се правя на готвачка.
Педи също ми даде идея да и сварявам плодове и да ги пасирам,пак е нещо.  Grinning
Също така мисля да започвам да и давам попарка за закуска.  eat

# 246
Рени,аз може би от месец-месец и половина съм заместила всякакви пюрета с домашно приготвени  Peace само дето не оби4ам да се задържам дълго време в кухнята ама сега готвя по отделно-за нас и за Марти.
а към 1 банан колко АМ прибавяш?

# 247

а към 1 банан колко АМ прибавяш?

Миленче педи ми каза по половин банан да давам,не цял.
АМ слагам съвсем малко,колкото да стане на каша и да може да се пасира!  Peace

# 248
  • София
Честити годишнини на Rbaby и Данитка   bouquet Още много, много щастливи мигове заедно ви пожелавам и поне по още едно детенце  Wink

Във връзка с изписаното по-горе искам да кажа, че на мен лично мнението на майките с второ (или трето) детенце ми е много полезно. Както и мнението на всяка друга мама, въпреки че не с всичко съм съгласна, но пък то нямаше да е нормално да беше иначе, нали?  Wink

Едва сега разбрах, че сайтът, който Данитка направи, е изтрит. Отдавна не бях влизала. Все пак си мисля, че най-вероятно е станало поради незнание или поне ми се ще да вярвам, че е така.

Петя, имаш и моите стиснати палци.

Разгледах много снимки на хубави дечица (няма да изброявам, за да не пропусна някого).

Ние сме добре. Марти не яде много охотно, но все пак похапва. Нищо не яде по много, но пък поне първите лъжички почти не ги задържа в устата, направо ги гълта. И кашата, разбира се, изяжда ПОЧТИ цялата  Simple Smile
В нослето слагаме бактробан, за да морим коките. Надявам се да се справим, остават още 3 дни  Simple Smile

А иначе така бързо се развиват дечицата. Имам чувството, че Марти започва да имитира звуци. В събота чичо му кашляше и той започна да кашля. Решихме, че е случайно, докато не го направи няколко пъти съвсем съзнателно. И днес едно детенце в парка хълцаше и той отново започна да кашля и да му се смее  Simple Smile

От днес съм с цикъл, но от два дни се мъча  ме боли. Дано утре вече да е по-добре. Усещам, че кърмата много ми намапява и явно това е причината за забавянето до сега. Можеше още малко, ама хайде  Simple Smile

Лека нощ.

# 249
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Добро утро!

Аги Никола имаше същите /може би/ пъпчици още от родилното. Педиатърката заключи - бактерии - някакви си и мазахме с тридерм. На вторият ден изчезнаха. След  това още 2-3пъти се появяваха.

мимина радвам се, че Ноли е добре и вече си е вкъщи!  Hug

Желая ви един прекрасен слънчев ден изпълнен с много детски усмивки!  newsm08 sun lovekiss

# 250
Добро утро!!

Благодаря за отговорите момичета, като направя опит с твърда храна ще се отчета!! За сега при нас с гърнето имаме успех. От една седмица не сме акали в памперса, след първото млекце сядаме на гърненцето и вършим работа. След това спокойна и напапкана продължава да спинка, дано да е така и за напред.

Ние сме в приготовления за Кръшене в събота и днес ще ходим да пазаруваме с тате, да се издокараме Laughing Laughing Вчера си купих нови обувки и като ги обух вкъщи малкото паяче ме преследваше непрекъснато да ги пипа и да ги хапе Grinning Joy Joy Все едно си имаме кутре вкъщи. Тате каза, че сега е лесно, ама догодина ще има да ми ги обува и да кляфка с тях из къщата Joy Joy Да не говорим колко обичаме огледалата, такава кипра е!!

Лек и успешен ден мамчета!!

# 251
maigto , и нашия Марти е същия с това кашляне,само 4ака някой да се изкашля и запо4ва.или ако иска да привле4е внимание кашля и знае 4е някой ще се обърне и ще му се засмее.големи хитреци са вси4ки бебоци.преди сутрин ни събуждаше със смях а сега с кашляне  Grinning

# 252
Днес давах на Биси банан.Педи каза,че мога да и давам вече сурови плодове и зеленчуци.Та взех един банан,намачках го сложих малко АМ и го пасирах.Стана на кашичка и на Биси много и хареса,то стана толкова сладко,че имах си аз да не и хареса.Та мисля вече така да процедирам поне с плодовете,защото чесно казано вече не се издържа.Не бих дала друго пюре освен на Хипп,ама с татито вече едва смогваме.Та реших да се правя на готвачка.
Педи също ми даде идея да и сварявам плодове и да ги пасирам,пак е нещо.  Grinning
Също така мисля да започвам да и давам попарка за закуска.  eat

Браво! Това е най-добрия начин за даване на плодове на децата. Няма нужда от варене, вече са достатъчно големи да ги хапват сурови. Един добър пасатор трябва само. Освен в комбинация с АМ, става страшно вкусно и пасиран плод с малко каша за сгъстяване. Например сочен пъпеш с 2 лъжички каша на прах в пасатора става много по-вкусно от купешко пюре.

Последна редакция: вт, 28 юли 2009, 17:59 от Анонимен

# 253
ооо,ама и пъпеш ли мога да давам,аз занего така се 4удех дали мога давам  Hug

# 254
Разбира се, пъпеша е страхотен за бебета. Лято е, пълно е с плодове, давайте смело. Малко повече внимание към мъхестите, горските и екзотичните плодове, заради възможни алергии.... но вече почти всички плодове могат да се дават сурови и добре пасирани.

Общи условия

Активация на акаунт