Любители на кучета-9

• 60 769
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Бих била благодарна на всякакви съвети,защото никога не съм имала къче и незнам въобще НИЩО!   ooooh!
Моят съвет е да изчетеш всичката информация тук, преди да вземеш мопс.
kiara, ми плюшката, то от де да знае, че е плюшка това Mr. Green Whistling
Четох там и в други форуми.Има един специално за мопс.Защо,какво имаш предвид? newsm78

# 631
  • София
Ами, повечето хора не са наясно, като взимат куче за пръв път, какво ги очаква. Ще има пишкане, акане, възможно е да се изпуска кучето вкъщи, дори да е голямо, ваксини, обезпаразитяване, разходки, игри, бели и т.н. Може да вие, докато е само, и за това трябват много занимания с любимеца, за да свикне да остава сам, общо взето - грижите са като за малко дете. Само че с повишено внимание.
Щом си чела, явно си наясно с всички тези неща, радвам се, че си се поинтересувала и преди да вземеш куче, защото пак доста хора се интересуват чак след това.
Успех в намирането на твоето куче Simple Smile

# 632
bebo6474, много ти е хубав пекинеза  Grinning Сладурче  Heart Eyes

Днес ни боцкаха. Лелеее, такова чудо не сте виждали  ooooh!, целия персонал се струпа да гледа какво му правят на бебока. То не беше квичене, пищене, скимтене... все едно го колиха. Лекарая реши да го гушне за да го успокои... голяма грешка! опикахме престилката, бомбандирахме пода.... Той човека се видя в чудо, куче ли да успокоява, себе си ли да бърше, пода ли... Децата умираха от смях....  А милото кутре се чудеше на къде да се завърти, къде да се завре и какво по-напред да направи от ужас и болка. Третата инжекция щипела и парела за това вдигнахме клиниката на крака  Confused
Като награда получи медальонче, а като се прибрахме му дадох бисквитка (как не се сетих да му занеса в клиниката).
Сега сме добре и май не го були надупченото дупе  Grinning

И ние като малки бяхме такива сладури Joy

# 633
bebo6474, добре дошли с твоя приятел Ричи Wink
kiara, страхотно преживяване  Mr. Green Ние бяхме така, когато Бела имаше разстройство - след изследвания всякакви, включително за корона вирус, се оказа, че нищо й няма - а разстройство цяла седмица, не минава ни от ориз, ни от нищо; боцнаха й един антибиотик "за всеки случай" по думите на ветеринаря. И тя стоя мирна, тиха и кротичка на всички процедури - подстригване на лапичка за взимане на кръв, само на слагането на ластика пищя малко, но той скубе, после й взеха кръв - нито гък! Боцнаха й инжекцията, слязохме от масата и тя като се тръшна и като почна да пищи и да се чеше, аз си мислех "Край, кучето умира, какво му направиха, олеле", и тотално в паника. Цялата клиника се показа да види какво става, никой обаче нищо не ни обясни - и след като ни подминаха няколко пъти медицински персонажи, аз реших, че явно е нормално и взех, че попитах. Ами да - можело да щипе или да сърби, ама нямаше кой да ми каже и аз се побърках, че и горката Белана, и тя се ошашави. Но пък сега като се сетя, си се хиля Mr. Green

Благодаря ти,а също така и на всичките останали. Laughing

# 634
bebo6474  много е сладък Ричи има голяма разлика от бебешкия период и сега . Heart Eyes

Да,и ние бяхме такива едно време... като малки бяхме сладки а сега... Rolling Eyes Joy И сега не сме за изхвърляне. Joy

# 635
  • Пловдив
Ами, повечето хора не са наясно, като взимат куче за пръв път, какво ги очаква. Ще има пишкане, акане, възможно е да се изпуска кучето вкъщи, дори да е голямо, ваксини, обезпаразитяване, разходки, игри, бели и т.н. Може да вие, докато е само, и за това трябват много занимания с любимеца, за да свикне да остава сам, общо взето - грижите са като за малко дете. Само че с повишено внимание.
Щом си чела, явно си наясно с всички тези неща, радвам се, че си се поинтересувала и преди да вземеш куче, защото пак доста хора се интересуват чак след това.
Успех в намирането на твоето куче Simple Smile
Да,от около месец чета за породата каквото намеря.Знам,че няма гаранция че няма да прави пишкане и акане,дори и да е голямо,но все пак мисля,че вероятността намалява,ако вече е свикнало да ходи по нужда вън,нали?Или греша? newsm78Аз също мисля,че това ще ми е второто дете,отсега съм се нагласила точно така,даже се шегуваме с мъжа ми.
Благодаря ти,за мнението и за съветите!
Не познавате ли някой,който да продава мопс?Пола е без значение,цвета да е бежов.   Flutter

# 636
  • София
и аз сега гледах обявите за мопс. не че искам да си взимам мопс, но приятелят ми е голям фен и исках да видя колко струват. както и да е. искам само да те предупредя да не взимаш куче от магазин, защото има голям риск да е заразено с нещо. изобщо не ги гледат кученцата в тези магазини. от личен опит го казвам. най-добрият вариант е да си вземеш куче от някой човек, който си го е гледал от раждането. виж в интернет има доста обяви за мопс.

# 637
  • Cофия
Ето ни и нас  Hug
Вече си имам едно сладко дундесто бебе Айк  Heart Eyes

Вчера го взех от Троян, много е кротичък пу пу  Grinning
Нощеска си спа спокойно, не е плакал. Папка Роял Канин за бебета и яде като ламя  Heart Eyes

# 638
Ето ни и нас  Hug
Вече си имам едно сладко дундесто бебе Айк  Heart Eyes

Вчера го взех от Троян, много е кротичък пу пу  Grinning
Нощеска си спа спокойно, не е плакал. Папка Роял Канин за бебета и яде като ламя  Heart Eyes

Да ти е живо и здравичко.Аз моят пекинез преди го хранех с Роял канин,препоръчвам ти храните на Хилс,много са добри,отдавна съм с нея и е добра храна.

# 639
 RS голям сладур е Айк мале какъв е дебеланко да го намачкаш и нацелуваш от мен  по хубавата муцунка .Подкремям идеята за Хилс и нашите бебета много я харесваха.
Утре отивам да си наобиколя бебетата на нашата Саричка скоро не са ми идвали на гости и ми е домъчняло за тях ама много  Sad
kiara ама вие голямо приключение сте имали с бебока .Да не си мислиш че само момчецата се клатят по играчки нашата Сара  се опитва да се качва на ръката ми и да се упражнява но я пердаша изобщо не и се замислям .На майка бебето и то е на три месеца последния път като си ходихме сестра ми седнала а той се наредил на крака и да се упражнява а тя се чуди какво става нали си има котарак и не ги знае наклонностите на нашите любимци та дори  и бебета

# 640
  • Cофия
RS голям сладур е Айк мале какъв е дебеланко да го намачкаш и нацелуваш от мен  по хубавата муцунка .Подкремям идеята за Хилс и нашите бебета много я харесваха.

Аз смятам да го свикна да яде всичко по принцип, не само гранули и консерви. Е сега не боб с люти чушки, ама  Grinning
И постоянно спи Heart Eyes толкова е сладък
Одеве обаче не пропусна да ми се изака на седалката в колата - за 15 мин го оставих сам, и той реши да покаже характер.... направил белята и ме гледа победоносно от другата седалка  Mr. Green

# 641
  • Пловдив
RS,много е сладък!Да те радва много!Това е френски булдог,нали?Или греша?Колко парички го взе?

# 642
  • София
RS , ха честит ти бебо Айк! Да ти е жив и здрав и взаимно да се радвате.
Ама да ти кажа, не прави грешката да му даваш готвена храна, преди да стане поне на 7-8 месеца. За подрастващи организми хранителните вещества, витамините и минералите са изключително важни, а тях трудно можеш да ги нагодиш с домашна храна. А и после няма да иска гранули. И един съвет - никакви консерви. Кучетата са много поддатливи на канцерогени, а и в тея консерви не искам и да знам какво има. Но едва ли има нещо друго освен кокали, смлени на прах и копита, нокти... Sick

# 643
RS, Айк е невероятен сладур  Heart Eyes
Много те радва и слуша  Peace

kiara, ми плюшката, то от де да знае, че е плюшка това Mr. Green Whistling

Mr. Green

kiara ама вие голямо приключение сте имали с бебока .Да не си мислиш че само момчецата се клатят по играчки нашата Сара  се опитва да се качва на ръката ми и да се упражнява но я пердаша изобщо не и се замислям .На майка бебето и то е на три месеца последния път като си ходихме сестра ми седнала а той се наредил на крака и да се упражнява а тя се чуди какво става нали си има котарак и не ги знае наклонностите на нашите любимци та дори  и бебета

hahaha и при вас е весело. И женските ли са така  ooooh!
Предпочитам си котките тогава  Whistling

И от колко време се случва това? Има ли някакъв напредък и смисъл от корекциите на поведението или си е все същото?
Май трябва да се разровя в нета за мнение на специалисти - ако е нещо поправимо. Трябва да е поправимо!

Да,от около месец чета за породата каквото намеря.

Месец не е достатъчно както и само чететне  Naughty
Ако вече не сте го направили, помолете познати, ветеринар, да ви позволят да сте около кучето. Вижте характера му. Колкото повече кучета опознаете толкова по-добра представа ще придобиета за породата. Докато се разхождате с кучето може да поразпитате стопаните за начина на гледане и специфики на породата. Аз така бих направила  Peace повярвай ми, никак не е трудно да заговориш стопанин разхождащ се в парка. Много рядко хората отказват да разказват за любимците си  Wink

# 644
  • София

hahaha и при вас е весело. И женските ли са така  ooooh!
Предпочитам си котките тогава  Whistling

И от колко време се случва това? Има ли някакъв напредък и смисъл от корекциите на поведението или си е все същото?
Май трябва да се разровя в нета за мнение на специалисти - ако е нещо поправимо. Трябва да е поправимо!

При нашата дакелка никакви корекции не помогнаха. След 1 месец ще стане на 17 години, не вижда, не чува, схваща й се гърбът, но задължително се покатерва на крака на баща ми поне за 2 минути, а като беше по-млада и 15 минути й бяха малко, та се покатерваше и за втори рунд  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт