Любители на кучета-9

• 60 759
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
заведохме я веднага в клиника да я прегледат и да потвърдят естествено дали е истински булдог и така  Simple Smile
Това ветеринар НЕ МОЖЕ да го потвърди, ако кучето няма родословие.
Е , все пак има характерни белези на породата . Това имах предвид .

# 601
Ама и вие като мен, първо купувате, после питате дали отговрая на породата  Crazy

Скоро го гледах моя бебок и много се замислих дали нещо не е поразмесен че муцунката му се поиздължи малко  Thinking  Трябва пак да намеря сайта с другата порода - американска май беше за да го сравня с тяхните черти.  НО, каквото и да се окаже, ние си го обичаме  Grinning

# 602
  • София
Едно куче, за да се каже, че е дадена порода, не просто трябва да има някакви  породни белези, а да има и документ за това - родословие.
Родословието служи да докажеш произхода на твоето куче, да докажеш, че е именно тази дадена порода, да покажеш кои са предците му. Ако го няма този документ... Може да се окаже, че баща на кучето е голдън ретривър, майка - немска овчарка например.
В зоомагазините и борсите, както и от много хора, кучетата се развъждат на този принцип - а, прилича на лабрадор, значи Е лабрадор. Еми, много съжалявам, ама не е така. Така че не  се учудвайте, ако кучето заприлича на нещо съвсем друго, като порасне. Докато расте, никой не може да каже на какво ще прилича и какво ще порасне Wink
Каквото и да стане - обичайте си кучетата, те не са виновни за глупостта на стопаните на родителите си.  bouquet

# 603
тъй, тъй, това с родословието го знаем но ...  Whistling

Права си, че точно така се продават кученцата - прилича на това, значи е такова!  Знаеш ли какви пекинези съм виждала  Crazy дето по нищо не прилича на породата, ама наистина по нищо, даже съм питала хората от къде са решил, че е точно това. Отговор: "ми, малко е и не е пудел"  Joy

За мен разбира се е по-важна връзката с животинчето, ако си го харесаш и това Е твоето куче тогава няма значение каква порода е и колко е мeшано. Това при условие че нямаш намерение да развъждаш и ходиш по изложби  Wink

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 22:27 от kiara

# 604
Моето куче има родословие , просто исках да кажа , че е редно според мен да се попита и лекаря дали отговаря на стандарта така да се каже .
Да не говорим колко много съм чела и проучвала преди да го купя , така че няма как да го сбъркам ...
Колкото до родословието - защо си мислите , че и те не се фалшифицират понякога ?

# 605
  • София
Фалшифицират се, разбира се. Но рядко някой ще се занимава, защото повечето хора и идея си нямат какво е това родословие, а който УЖ знае какво е, казва - аз не искам вкъщи шампион, на мен ми трябва домашен любимец. И въпроса се приключва, човека отива да си купи куче от зоомагазин или борса и готово Simple Smile
Дали едно куче отговаря на стандарта, може да се каже единствено от специалист по тази порода, и то след като кучето стане на поне 2 години. Специалността на ветеринаря не е дадена порода, а болестите по животните, така че той не може да каже дали отговаря на стандарта.

# 606
  • Варна
Е, като е купено кучето от признат развъдник, как ще е фалшифицирано родословието? Rolling Eyes

Но това няма никакво значение за човека, който си взема кучето, за да го обича такова, каквото е - права е kiara - връзката с животинчето е най-важна. Peace

Най-кофтито в цялата история са продажбите на кученцата в зоомагазини, където ги държат в мизерия (много често) или ги продават болни. Да не говорим за това, че наистина не се знае какво куче ще стане, като порасне, а в много от случаите хората плащат доста пари, за да се сдобият с куче именно от породата, която са си избрали. Днес ходих да търся легло на Пепси и в един от магазините имаше кученце, което приличаше на фокстериер, беше на възраст 2-3 месеца, трепереше ужасно и си газеше из акитата в клетката - отпред имаше надпис "йоркширски териер" и струваше 830 лв. ooooh! Изглеждаше долу горе така, т. е. и на пръв поглед нямаше нищо общо с малките йоркита, но най-вероятно ще има хора, които ще се подлъжат (или, което е още по-лошо за кученцето, никой няма да го вземе, а, като поотрасне, ще стане пределно ясно, че няма нищо общо с породата и не може да се продаде, затова ще го стигне най-лошото... Sad). Направо ужасно беше, в този магазин имаше още 5-6 кученца и всичките бяха в мизерни клетки. Confused

# 607
Ооо,фалшифицират се и още как! И то доста хора се занимават ... Доколкото ми е известно (а то е не малко) почти няма случай на куче, внесено от Сърбия, Унгария, Чехия, Русия и пр, чиито документ да е истински. Има си начини за проверка, разбира се. Обаче"Всеки има право да издава докумени с невярно съдържание!"  Joy  както казва мой много близък, от когото научих ценни неща.
На ветеринаря не му работа (а и откровено си нямат познание) за стандарта на породата. Като се замисля, ако вета го е внесъл за себе си, може и да е с редовни документи ...
Всъщност ако нямате изложбени и развъдни амбиции, тези неща нямат значение. Кученцето може да е слънце, дори и без родословие.

# 608
  • Варна
Имах предвид кучето да е купено от български развъдник, ясно, че от чужбина може да пристигне с всякакви документи. Peace

# 609
  • Cофия
Момичета Hug
Ако не ми мине котка път, утре ще си взема френчитооооооо  newsm44
и сега така се вълнувам  Crazy
Да ви питам сега няколко неща, не ми се смейте, ако питам глупости  Blush
1. - бебето се храни 4-5 пъти на ден, нали?
2- кога се дава препарат за вътрешно обезпаразитяване? Преди 3-тата ваксина или? - Не че това Вет-а няма да ми го обясни, ама и вас да питам  Thinking
3. Къде в София водите кучетата си на лекар?  Без значение от района, от кой доктор сте доволни?

# 610
chockolina, e как може така грубо да убиждаш магазина. Защо да няма прилика с йорките? Я му виж цвета! Има ли ги всички шарении по кученцето - има ги. Малко ли е - малко е! Еееее, какъв е проблема? Всичко останало са подробности  Crazy

Разбира се това горе беше шега  Peace

И, как може така нагло да лъжат за породи? че и толкова пари да искат отгоре на всичко. Нищо против сладура но той не е виновен че се е родил със сбъркана порода и че е попаднал в ръцете на измамници-печалбари.

Аз след йоркито се бях спряла на малтийз. Накрая се отказах точно поради факта, че много често даваш хиляди долара за нещо коет не струва и половината. Ми не исках да дам 2000 $ за йорки което да се окаже с генни дефекти и какви ли още не опции видни след време.  Положението с малтийз беше същото, има толкова дребни на пръв поглед неща които на края ще ти костват здравето на бебока или ва най-добрия случай една торба пари. Гледах го от тук, от там и на края си имам бейбифейс пекинез - пак американски вариант на пекинеза. От много гледане, избиране, проучване съм стигнала до извода че е важна връзката с животното - няма да го правя шампион я! Нямам толкова пари за хвърляне (за чиста порода, която може да се окаже с леки нюанси)!

RS, поздравления  Hug

Успокой се, леле, как си личи, че ти е нервно  Grinning

вътрешното обезпаразитяване се прави веднага щом го вземете - от вет, АКО вече не е направено от продавачите, така че питай ги. На моя бебок два пъти му даваха - по веднъж за всяка вакина. Утре му е последната ваксинация, предполагам пак ще му дадат.

бебето се храни по 4 пъти на ден като е хубаво да му даваш и бебешко мляко, специално за кученца (ако е под 3 м.)

Ще чакаме снимки  Grinning

# 611
  • София
kiara, ще те поправя - бебешко мляко се дава до към втория месец, втория месец вече кутрето спокойно може да премине изцяло на твърда храна. Преди това (от отбиването от майката), кутрето се храни с гранули, накиснати в топла водичка.
Преди всяка ваксина кутрето се обезпаразитява, като е желателно това да не става в същия ден с ваксинацията, а ден преди това.
Аз водя Бела в Син кръст и Добро хрумване.

# 612
  • Варна
Момичета, а ваксината за бяс на навършени 6 месеца ли се поставяше? newsm78

RS, хубаво да си изкарате утре и после да покажеш снимки на новто приятелче!

# 613
  • София
Не. Ваксината за бяс се поставя заедно с третата ваксина. Забавяне на растежа и други подобни са пълни глупости. За справка - ветеринарните лекари Mr. Green

# 614
  • Варна
На моята кучинка са й сложили вече трите ваксини, но няма още за бяс. И имам смътен спомен от преди 13 годин, че отделно я поставях?! newsm78
Та всъщност въпросът ми е - като стане на 6 месеца ли да ходя да й я слагат?

Общи условия

Активация на акаунт