Лято,плаж,море-ЯНУАРСКА чета коремчето пече-2010 (11тема)

• 14 161
  • 288
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Отидохме при тази, която ме следи, бързо ме прие жената и каза че имам скъсяване на шийката на матката и нещо като разкритие, даде ми направление за болницата да ми правят серклаж  Shocked и каза че ако ми направят следва само лежане, никаква сватба и други такива, аз съвсем се стресирах и разстроих.... каза че можело и друго да преценят в болницата ама това е положението

здр,nellito_v
да те поуспокоя
преди 2 седмици отидох при моят гинеколог(по  спешност)заради болки(придърпване)ниско долу и болки в кръста.Като ме видя на видеозона ми каза,че имам скъсяване на шийката на матката и оттам контракции(забравих да кажа,че ги усещах контракциите)даже ми показа матката.Докторами каза,че ако не си почивам ще загубим бебето-за серклаж нищо не ми беше споменал,но като се върнах от прегледа се порових из нет-а и изчетох доста неща относно серклажът и той изобщо не е нещо страшно според мен.Докторът ми изписа да пия магнезии(NUTRI-MAGточно този;малко е по-скъпичък от другите магнезиеви лекарства,но е доста по-силен и е хранителна добавка)3 пъти на ден по 1 хапче и също така с него да приемам и нош-па пак 3пъти наден по 1 хапче(някой път съм пила и по 2) и също така ми каза по никакъв повод да не ставам от леглото в продължение на 2 седмици,след което да отида да ме види.Не мога да кажа,че съм лежала нон-стоп;даже и съм излизала от вкъщи за по половин час.В понеделник бях да видим как сме се справили със скъсяването-всичко си беше наред,вече нямаше разкритие и даже намалих приема на магнезий на 2 капсули дневно-сутрин и вечер.
така,че мила бъди оптимист-тук най-важна е почивката,магнезият и нош-па то и до 10-на дни мисля че ще имаш резултат  newsm44

# 151
  • Mediterraneo
Ехооо. Вчера бях на ЖК. Качила съм 3!!! кг за един месец... Това ми е огромната мъка. От въздуха качвам- ям плодове, салати и кисело мляко предимно. Имам едно хранене нормално на ден. Егати! Сигурно аз съм качила най- много кг от началото на бременеенето- 6  Shocked Ми докато родя сигурно ще станат пак 20  #Cussing out

Видяхме бебето на УЗ. Първо смучеше пръсче, после се надупи, та да му видим гръбнака. Докторката го огледа много хубаво- сърце, глава, стомах, гръбнак. Направо ми направи ФМ  Simple Smile Дълго го оглежда, но пол не можа да каже  Confused

Микробиологията ми показва Кандида  Tired Изписа ми един вагинален крем, нистатин и една таблетка да изпие мъжът ми. Някой лекува ли такова чудо от вас? Аз по време на предната бременност лекувах пак гъби, но с някакви вагинални свещички.

Какво ви е кръвното, момичета? Аз цял живот съм била с ниско кръвно, предната бременност два пъти припаднах на улицата. Вчера на консултацията 130/ 80... Каза да го меря три пъти на ден и ако е така 2-3 дни, ще ми изпише лекарства  Rolling Eyes Кажете си мнението- според мен това кръвно не е толкова високо  newsm78 Чак пък да съм на лекарства 4- 5 месеца...

# 152
nellito_v   -споко отиди и на 3-ти доктор за всеки случай,повече се ази и всичко ще е наред.Стискаме ти палци! То и аз миналата седмица от настинка или микроорганизъм(почти не съм излизала), а и винаги с фланела ходя(заради климатика на работа),но се сдобих с подут лимфен възел,висока температура и адско главоболие-след спешно наложилото ми се лечение-сега съм почти здрава и ти ще се оправиш-явно трябва да се пазим още повече.Ако сватбата се осъществи все пак-не трябва да скачаш да танцуваш много много на хора и по-бурните танци-за всеки случай.
   sisiyana последният път и аз излязопх с нисък хемоглобин и повишени бели кр.телца.Според мен е добре,че си пила допълнително витамини в твоя случай-с изследванията докторът ще ти изпише нещо за подсилване на организма.
  Момичета напомням Ви,че трябва да стискаме палци на каката свраката(ако ник нейма беше такъв).Аз започвам да стискам.
  Дано всичко досега се окаже бели кахъри-и да ни зарадвате с хубави новини!

# 153
Тарталета-може да пълнееш от плодовете(заради фруктозата),може и вода да задържаш.Мен доки ме е предупредил за плодовете,картофите и ориза(той задържа вода)-да ги ограничавам. За кръвното и моето по-принцип е ниско 90/60, а откакто съм бременна го качих на 120/65-ама може и да е от ходенето,че докато стигна до болницата ходих 10-15 минути.И според мен малко докторката се изсилва-хапчета за това кръвно-то високо не трябва да се качва заради бебето-ама чак хапчета за тези граници.
 Аз утре съм на профилактичен преглед и щеми правят пълна кр.картина(ПКК) заради възпаления лимфен възел(отока на бузата почти се е махнал)-аз затова се притеснявах повече че тогава вдигнах 38градуса температура почти и цял ден и цяла нощ не можеш да я сваля-сега е наред.Дано ни подписат отпуските та да отидем на море-на милото 7 дена ,на мен 10 дена отпуска-тука зам.на шефа вчера не ги разписа били много дните,че кое му е многото-и аз имам нужда от почивка-болнични не съм взимала.Днес секретарката ще пита шефа-дано разреши.

# 154
Здравейте.Онтосно кг.и аз вече съм +1 кило........ама няма начин..то е ясно ,че кг.ще се качват ooooh!Дано само да не кача като предния път,че 26 кг ми бяха мнооооооогко WhistlingИ аз май си ги качих от прекомерното ядене на портокали........
Кръвното ми за сега е ниско 100/60..ама нали спрях кафето.......130/80 не ми изглежда на високо newsm78.че чак пък лекарства....
За ниския хемоглобин предния път пих малтофер  и всичко се нормализира.
nellito_v стискам палци бързо да се оправиш Peace
Ето малко снимки и от мен ,на който му се гледа
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=234754&pid=13715575

# 155
Ехооо. Вчера бях на ЖК. Качила съм 3!!! кг за един месец... Това ми е огромната мъка. От въздуха качвам- ям плодове, салати и кисело мляко предимно. Имам едно хранене нормално на ден. Егати! Сигурно аз съм качила най- много кг от началото на бременеенето- 6  Shocked Ми докато родя сигурно ще станат пак 20  #Cussing out

Видяхме бебето на УЗ. Първо смучеше пръсче, после се надупи, та да му видим гръбнака. Докторката го огледа много хубаво- сърце, глава, стомах, гръбнак. Направо ми направи ФМ  Simple Smile Дълго го оглежда, но пол не можа да каже  Confused

Микробиологията ми показва Кандида  Tired Изписа ми един вагинален крем, нистатин и една таблетка да изпие мъжът ми. Някой лекува ли такова чудо от вас? Аз по време на предната бременност лекувах пак гъби, но с някакви вагинални свещички.

Какво ви е кръвното, момичета? Аз цял живот съм била с ниско кръвно, предната бременност два пъти припаднах на улицата. Вчера на консултацията 130/ 80... Каза да го меря три пъти на ден и ако е така 2-3 дни, ще ми изпише лекарства  Rolling Eyes Кажете си мнението- според мен това кръвно не е толкова високо  newsm78 Чак пък да съм на лекарства 4- 5 месеца...

Тарталетке и моето е толкова и докторите казаха ,че е нормално за бременната жена да е малко по-ниско кръвното.А това според тях е ниско.На сянка и повече течности това ми казаха.И аз спрях кафето...пия в седмицата веднъж ако ми се припие.
За килограмите аз виждам че съм напълняла,обаче не знам защо домашния кантар все показва едно и също,че даже и с 1 кг по-малко  #Crazy На 10-ти съм на консултация-ще видим кантара на док. какво ще каже.

И момичета за пореден път се убедих че бургаските лекари не разбират от нищо-ама наистина от нищо.Преди 2 седмици като бях на консултация казах на доктора ,че ме боли яйчника от време на време.А той каза че е нещо ановулаторно....а д-р Цолова от Фемина каза ,че матката придърпва яйчниците и затова ме болят-от разтягането е....Много се чуди как от Бургас са ме пратили в София на ФМ...,но аз казах че е мое решението.Тя и го разбра след това с яйчниците..

Момиченца няма ли да пускаме снимки вече с коремчета?

И давайте идеи за заглавия на новите теми....моля!

# 156
И аз влизам във форума с идеята да ви занимавам с моето кръвно. По принцип съм с ниско кръвно, но сега е 90/60. Събуждам се с адско главоболие и кафето не ми помага.
Все си мислех, че по време на бременност кръвното се покачва, но защо при мен действа обратно newsm78

Rally_and_Betty, малката е страхотна и позира даже Heart Eyes Много се радвам, че има някой, който пуска снимки. Party Освен срещите, според мен това е втория начин за опознаване, съвсем различно е когато видиш с кого си пишеш.

За килограмите, качила съм 2-3, но изобщо не се впечатлявам, после ще си ги смъкна.

# 157
Тарталета, забравих да ти кажа, че Кандидата са също вид гъбички и това, което знам  за тях, че са изключително упорити. Имах една колежка, която ги лекува година, но май все пак си зависи от колко време ги развъждаш Thinking

TV и аз се надявам да живне малко темичката, хайде момичета показвайте коремчетата. Който не знае как се качват да пита тук. И аз ще се снимам скоро и ще кача, пък дано да повлека крак Laughing

# 158
Здравейте, момичета. newsm44Хайде и аз да се отчета.Вчера акушерката ме нахока, защо съм си взела час при условие, че имам право само на 1 консултация на месец, а юли вече съм ходила.Също така ми се скара за това, че не съм си направила ЕКГ и взела зъбния статус, казах й, че ще е готов в края на месеца, понеже зъбите трябва да ми се оправят и чак тогава да ми го издадат.Иначе всички други изследвания са ок.Лошото е, че нищо не ми споменаха за БХС, викат ме чак на 10-14 август.Решила съм да си направя една ехография на частно или направо ФМ.Не съм виждала бебето от 10-11 седмица. ConfusedКажете къде точно в Пловдив мога да си направя качествено ехографско изследване, където да ми кажат дали бебето е добре.И евентуално колко струва този преглед, мисля си за клиника Бора, защото е близо до нас и няма да обикалям из града като алтава, или пък за клиника Селена, там правят ли ФМ?Приятелки казват, че вече ми личи, дори го усещам, нещо като гъделичкане.Вече може ли да се види пола, първо искаме да видим какво е бебето и тогава ще мислим име.Усмихнат ден на всички. Hug

Понеже виждам, че говорите за хемоглобина, очудва ме, че вашия е толкова нисък, моят е 126, но е висок по принцип, преди да забременея беше 160.Иначе кръвното ми е ниско.Пия айрян и кафе, но не повече от 1 път на ден.

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 10:06 от gitadam

# 159
Здравейте, момичета. Извинете, че така нахълтвам в темичката Ви. Аз пиша в декемврийки, защото терминът ми е 31.12, но доста често ви чета и вас, защото колежките са доста напред, а аз съм си почти в януари.
Искам да кажа на gitadam, че много малко лекари могат да правят ФМ. За Пловдив съм сигурна единствено за Даскалов. Преглежда в клиника Медикус Алфа. Цената е 55 лв. Нека не звучи като реклама. Не обича да казва пола преди да е напълно сигурен, но пък си върши много прецизно работата.
Хубав ден на всички Hug  

# 160
Здравейте, момичета. newsm44Хайде и аз да се отчета.Вчера акушерката ме нахока, защо съм си взела час при условие, че имам право само на 1 консултация на месец, а юли вече съм ходила.Също така ми се скара за това, че не съм си направила ЕКГ и взела зъбния статус, казах й, че ще е готов в края на месеца, понеже зъбите трябва да ми се оправят и чак тогава да ми го издадат.Иначе всички други изследвания са ок.Лошото е, че нищо не ми споменаха за БХС, викат ме чак на 10-14 август.Решила съм да си направя една ехография на частно или направо ФМ.Не съм виждала бебето от 10-11 седмица. ConfusedКажете къде точно в Пловдив мога да си направя качествено ехографско изследване, където да ми кажат дали бебето е добре.И евентуално колко струва този преглед, мисля си за клиника Бора, защото е близо до нас и няма да обикалям из града като алтава, или пък за клиника Селена, там правят ли ФМ?Приятелки казват, че вече ми личи, дори го усещам, нещо като гъделичкане.Вече може ли да се види пола, първо искаме да видим какво е бебето и тогава ще мислим име.Усмихнат ден на всички. Hug

Понеже виждам, че говорите за хемоглобина, очудва ме, че вашия е толкова нисък, моят е 126, но е висок по принцип, преди да забременея беше 160.Иначе кръвното ми е ниско.Пия айрян и кафе, но не повече от 1 път на ден.

Аз ти препоръчвам една ехография при д-р Минев, той преглежда в частния си кабинет на ул. "Киев" № 9. Ходя при него от първата ми бременност и е много добър специалист. Ако проявяваш интерес, ще ти дам координати. В Селена на 4Д гледа Кръшков, но аз лично бих предпочела преглед на 2Д при Минев. Полът ще ти го кажат, особено ако отидеш при Минев, на мен ми го каза в 12-та седмица, макар предната седмица, докторът от поликлиниката също да ми го беше казал.
Не искам да изпадам в спор и да давам квалификации, но Даскалов изобщо не може да се сравнява с д-р Минев, познавам лично Даскалов, но не бих го избрала. Прегледът при Минев е 30 лева.
По принцип относно ФМ, всеки ще ти каже, че специалисти има само в София, но аз лично си имам доверие на моя лекар. Не веднъж преценките са му били безпогрешни. Засече ми забавяне на пулса при първата ми бременност, моментално ме прати на запис на доплер и така заради лошите записи ми направиха плановото секцио седмица по-рано. Ден преди операцията ми каза, че бебето е 2.800, на другия ден като го извадиха, килограмите бяха 2.950, а както знаете обикновно има разминавания с половин-един килограм.
Ти си прецени, 16-та седмица е добра за ехографски преглед.  Peace
Щом клиника Бора ти е наблизо, значи сме в един квартал, аз живея на уличката успоредна на ТЕТ Ленин, между бул. "В Априлов" и ТЕТ-а, до нас е ресторант "Здравец", ако се сещаш.  Hug

# 161
Добро утро  Sunglasses
nellito_v и аз ако бях на твое място щях да потърся мнение на трети специалист, така ако съвпаднат две мнения ще си по-наясно имали ти нещо. Дано всичко да е нормално, да се успокоиш и да си планираш на спокойствие сватбата, това е такава хубава емоция.
sisiyana, най-добре се консултирай с лекар, какво точно означава това. На мен също хемоглобина в момента ми е 96, а с първата бременност ми падна и до 70 и се наложи кръвопреливане след раждането, но аз съм с таласемия, което е вид анемия. По-особеното при мен е, че желязото е противопоказно, а трябва да пия витамин В12. Може да ти е паднал твоят хемоглобин в следствие на бременността, защото бебчо тегли всякакви витамини от теб. 
Тарталета, мен ме е страх да се тегля, струва ми се, че съм доста угоена. Нямам кантар в къщи и по-добре, че само ще се депресирам. Предния път качих 20 кг., но дебелеех най-вече лятото и много задържах течности, да не би и при теб да е такъв проблема сега  Rolling Eyes
Моето кръвно е 90/60, докато бях в болницата дори припаднах, но тогава пиех нош-па и ми биеха и такива инжекции, а то знам дота го сваля кръвното, сега се надявам да ми е по-нормално, нямам проблеми, но аз по принцип съм с ниско и може и да не усещам.
Ей, пловдивчанки, хайде да ни си мерим лекарите. Всеки сам преценява при кой да отиде. Аз пък предпочитам да не ми казват пола още в 11 седмица, ако не са 100% сигурни. И Даскалов и Минев са добри лекари, за д-р Даскалов съм чувала много повече, но може това да се дължи на факта, че за Пловдив той е един от най-добрите за проблемно забременяване.
Стискам силно палци за какатасврака  Praynig
Лек ден на всички ви  Hug

# 162
Здравейте момичета  Grinning
nellito_v съжалявам миличка, че така са те наплашили  Hug Консултирай се с още 1 лекар за твое успокоение и дано и той потвърди, че с лежане и прием на хапчета всичко ще се нормализира  Praynig Hug А колкото до серклажа, чела съм за много жени на които им е правена тази процедура и си износват и раждат живи и здрави бебчета- но дано на теб да не ти се налага  Praynig Praynig А и аз отвреме навреме имам придърпвания и леки болчици, а като кашлям имам чувството, че се съдирам от болка много е странно  Shocked Така че и това според мен е допринесло за твоите неразположения  Hug
kakatasvrakata много силно съм стиснала палците и като се върнеш чакаме най-хубавата новина- че всичко с бебчо е наред  Praynig Praynig Praynig Hug
Тарталета аз незнам по принцип кое кръвно се води високо при бременност, но твеото не е чак толкова високо според мен  Peace Дано няма нужда да приемаш хапове, а и може да е било само за момента такова  Hug Моето е 100/60 засега и отвреме навреме ми причернява с него  Crazy
Мамо Це съжалявам за почивчицата, но другата година ще си отидете с 4-те дечица и на бебчо ще му покажете моренцето  Heart Eyes
sisiyana доки най-добре ще ти каже какво значи този резултат и сигурно ще ти изпише хапченца  Peace Аз също пия Центрум Матерна и тях ми ги изписа моята докторка, засега нямам оплаквания от тях  Peace
viola78 хайде оздравявай вече и резултатите от изследванията да са хубави  Hug
Аз имам чувството, че колкото повече се пазя толкова повече се разболявам егати- ето сега пак леко ми дращи гърлото, а се обличам хубаво и не пия студено  ooooh!
Katinche и моето е ниско и ми причернява отвреме навреме- мисля си дали отвреме навреме да не гаврътвам по половин кафе, че имам чувството че ще падна някъде, а и мен ме боли глава също .
Rally and Betty много хубави снимчици имате- а малката да я схрускаш  Heart Eyes Heart Eyes Как беше басейна ти поплува ли  Flutter
Choosy можеш да пишеш и при нас ако искаш  Heart Eyes
gitadam  и аз бях така на преглед с 11г.с. и след това чак в 16г.с.- явно е нормално, нищо че изперках толкова време без да видя бебо  ooooh!

# 163
Отидохме при тази, която ме следи, бързо ме прие жената и каза че имам скъсяване на шийката на матката и нещо като разкритие, даде ми направление за болницата да ми правят серклаж  Shocked и каза че ако ми направят следва само лежане, никаква сватба и други такива, аз съвсем се стресирах и разстроих.... каза че можело и друго да преценят в болницата ама това е положението

здр,nellito_v
да те поуспокоя
преди 2 седмици отидох при моят гинеколог(по  спешност)заради болки(придърпване)ниско долу и болки в кръста.Като ме видя на видеозона ми каза,че имам скъсяване на шийката на матката и оттам контракции(забравих да кажа,че ги усещах контракциите)даже ми показа матката.Докторами каза,че ако не си почивам ще загубим бебето-за серклаж нищо не ми беше споменал,но като се върнах от прегледа се порових из нет-а и изчетох доста неща относно серклажът и той изобщо не е нещо страшно според мен.Докторът ми изписа да пия магнезии(NUTRI-MAGточно този;малко е по-скъпичък от другите магнезиеви лекарства,но е доста по-силен и е хранителна добавка)3 пъти на ден по 1 хапче и също така с него да приемам и нош-па пак 3пъти наден по 1 хапче(някой път съм пила и по 2) и също така ми каза по никакъв повод да не ставам от леглото в продължение на 2 седмици,след което да отида да ме види.Не мога да кажа,че съм лежала нон-стоп;даже и съм излизала от вкъщи за по половин час.В понеделник бях да видим как сме се справили със скъсяването-всичко си беше наред,вече нямаше разкритие и даже намалих приема на магнезий на 2 капсули дневно-сутрин и вечер.
така,че мила бъди оптимист-тук най-важна е почивката,магнезият и нош-па то и до 10-на дни мисля че ще имаш резултат  newsm44

уплаших се, аз често усещам придърпване, особено нощем, лекарят каза, че матката придърпвала яйчниците и е нормално. Но снощи беше доста осезаемо, ще взема да ида на друг лекар.

# 164
Определено с Литъл Рабит сме съседи, аз живея точно срещу ТЕТА. Wink
На една моя позната бременноста е следи Матеев от Бора и тя ми каза, че той не й казал да прави ФМ и БХС, тя дори не беше чувала за тези изследвания.
Понеже съм на работа по 8 часа на ден, смятам да си запазя час в Бора, поне да го видят. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт