Лято,плаж,море-ЯНУАРСКА чета коремчето пече-2010 (11тема)

• 14 161
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
Цоци кофти е това, че се налага отказ от почивката, но догодина има време и то с бебе  smile3521 дай Боже!
kakatasvrakata   Hands Thumbsup стискам палци!
nellito_v пази се и скоро да се похвалиш с оправяне на това неприятно състояние.
Fallen с розовото тебчение иска консултация с лекар и пазене.
sisiyana този Hb е доста нисък и задължително ще трябва да пиеш желязосъдържащи препарати и пълноценна храна(яж месо повече,черен хляб, зелени зеленчуци, много витамин С натурален, за да се усвоява желязото, не съм привърженик на вегетарианството особено при бременни) и се консултирай с хематолог той ще ти обясни до колко сериозна е тази диагноза, няма смисъл да я коментирам тук и само да се шашкаме. При предната ми бременност Hb  ми падна към 3 триместър, но с препарати го докарах до 116, а това се дължи до голяма степен на повишения кръвен обем ,т.е кръвтта нараства за сметка на плазмата и не може да насмогне да образува кръвни елементи еритроцити, които съдържат хемоглобина, но това с напредване на бременността още е рано Naughty
Тарталетка кг ще ги качваме особено щом сме преразположени и аз имам наблюдение, че както и да ядеш каквото и да пазиш вървят нагоре, но така ще е. Гъбита наистина са упорити,но не са опасни за бебето, мисля че нистатина добре се справя с тях и особено ако ще раждаш нормално е добре да се лекуват. За кръвното трябва да го следиш, когато преди 3 г. лежах в болница , една мама в 9 месец  не можа да го смъкне под130/90 и и правиха секцио по-рано, тук специалистите имат тежката дума.
TV много е трудно да отдиференцира болката дали идва от яйчниците или от матката(най-вероятно от там) и това че има нещо ановулаторно означава, че не е свързано с овулация, което е напълно нормално, понеже си бременна и овулация няма, така че не се ядосвай те докторите си отговорят и се измъкват така с такива завоалирани отговори Hug
И да спирам ще кажа, че според мен полът не зависи дали доктора ще го каже, а дали е оформен до етап, в който може да се даде становище, е свестните доктори с добра техника го виждат, така че споко ще се разбере от всички  bowuu
Спокоен ден от нас   bouquet

# 166
  • Чехия
Привет банда..много хубаво времето при нас в под планината..

Имаше за днес амнио ..kakatasvrakata от все сърце мила, всичката положителна енергия  Hug Hug Hug Hug

Аз съм добре вече нямам контракции и се разхождам насам, натам с Веренцето. Ходим за гъбки и за горски малинки, за вишни из полята..Каквото даде природата...Събираме невен и сушим кантарион за домашни кремчета...бабина душица, бъз за чай.
През другото време седим си двора, тя с плацика в басейнчето си аз пия сока под чадърчето.

Още повръщам обаче и то без някаква разлика от началото и сутрин и когато му скимне..Ходя си с едно, две пликчета под ръка из магазините, че страшно ми е притеснено да не съсипя стоката някъде.
 Mr. Green
И така вече го вземам малко по-философски примирих, че може да драйдам до края и макар че ми много мъчно ..по-добре така отколкото нещо по-сериозно. Whistling

За сега бягам..че имам малко работа..после ако заспи дребото ще ви чета, че колко съм пропуснала.

И пазете се, мамчета.

Тарталета
мажи се, до няколко седмици ще се махнат ..става така че през бременноста се мени киселинния баланс в влагалището и от там микрофлората..когато това стане много е лесно да се населят гъбички.
Имаш ли признаци сърбеж, бяло парцаливо млекоподобно течение..ако не значи са много малко и бързо ще се оправят.

# 167
Здравейте момичета, нямам нещо особено за казване, прегледах какво се писали и установих, ча всички ни вълнуват едни и същи неща. От вчера ме боли корема и усещам някаква болчицо отдолу, но не бих казала, че е придърпване, по скоро си е болка. Мисля да отида на лекар привечер, че ме чака моминско парти, сватба, пътуване...... Дано всичко да е наред  Confused
 Hug

# 168
  • Mediterraneo
Тарталета мажи се, до няколко седмици ще се махнат ..става така че през бременноста се мени киселинния баланс в влагалището и от там микрофлората..когато това стане много е лесно да се населят гъбички.
Имаш ли признаци сърбеж, бяло парцаливо млекоподобно течение..ако не значи са много малко и бързо ще се оправят.

Нямам никакви признаци- нито сърбеж, нито парене. Течение има някакво, но е оскъдно и не такова, каквото си описала  Rolling Eyes Тя и докторката ме пита за симптомите.
Кремът не е за мазане. Вкарва се влагалищно с един апликатор и се прави еднократно. Не се сещам името, а листовката е вкъщи. После действал 3-4 дни, като през това време тоалет само с вода се прави.
И ъвкорс- без секс поне седем дни. Мъжът ми вече жив да го оплачеш  Mr. Green

# 169
  • София
Ехооо. Вчера бях на ЖК. Качила съм 3!!! кг за един месец... Това ми е огромната мъка. От въздуха качвам- ям плодове, салати и кисело мляко предимно. Имам едно хранене нормално на ден. Егати! Сигурно аз съм качила най- много кг от началото на бременеенето- 6  Shocked Ми докато родя сигурно ще станат пак 20  #Cussing out

Микробиологията ми показва Кандида  Tired Изписа ми един вагинален крем, нистатин и една таблетка да изпие мъжът ми. Някой лекува ли такова чудо от вас? Аз по време на предната бременност лекувах пак гъби, но с някакви вагинални свещички.

Какво ви е кръвното, момичета? Аз цял живот съм била с ниско кръвно, предната бременност два пъти припаднах на улицата. Вчера на консултацията 130/ 80... Каза да го меря три пъти на ден и ако е така 2-3 дни, ще ми изпише лекарства  Rolling Eyes Кажете си мнението- според мен това кръвно не е толкова високо  newsm78 Чак пък да съм на лекарства 4- 5 месеца...

Тарталета, това все едно аз съм го писала...+6кг... Confused, Кандида и на последния преглед кръвното ми беше 130/80...отдавам го на обсъжданата амниоцентеза преди това. Меря си кръвното редовно вкъщи и над 110/70 рядко се вдига...

Ивалекс,  Hug добре че писа! Радвам се, че вече си по-добре и много ми се иска да мога така да обикалям по горите като теб!

Каката свраката, с теб съм! Очаквам да пишеш довечера или утре как е минало! Вчера говорих с приятелка на моя приятелка, която е правила амнио заради много високи нива на б-ЧХГ и каза, че процедурата не е страшна и много бързо минава... на бебето и му няма нищо и очаква съвсем скоро да роди...

Хубав ден на всички!   bouquet

# 170
  • Пловдив
уплаших се, аз често усещам придърпване, особено нощем, лекарят каза, че матката придърпвала яйчниците и е нормално. Но снощи беше доста осезаемо, ще взема да ида на друг лекар.

нзм,има различни фактори,примерно аз съм оерирана от апендисит и киста на яйчника едновременно и доки ми каза,че до края на бременноста ще си имам придърпване ниско долу,заради операцията
но,никога не е излишно още 1 лекарско мнение

Относно кръвното  smile3527, аз бях с ниско-сега още по-ниско,на женските консултации вече 2 пъти подред ми е 90/55
Баба ми е лекар и и бях на гости 3-4 дни-тя ми мереше кръвното като ми стане лошо...еми падало ми е до 70 горна граница-долната я няма

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 12:39 от mannuella

# 171
  • Ловеч
Здравейте млади мами,
аз искам да ви питам някоя от вас пила ли е утрогестан,аз продължавам да си го пия,
не трябваше ли да се пие до 4 месец,гинеколога ме каза че при нужда можело и до по късно.
Страх ме е да не навреди на бебето от толкова много прием на утрогестана,а те тук докторите са едни специалисти...

# 172
  • София
Svetlencetoo, аз слагах Утрогестан 2/3  вагинално до 12 седмица, после постъпенно го намалих и го спрях към 13 г.с.
Мисля, че след това не е необходимо, но по-добре се консултирай с още един доктор.

# 173
  • Mediterraneo
Аз пих Дуфастон заради прокървяване в 7-8 г.с. Докторката ми каза да го пия поне до 15 седмица, но аз го спрях седмица след като ми свърши кървенето. Не съм привърженик на лекарствата да се пият за презастраховане.
Точно по тази причина вчера толкова се притесних като ми каза, че ще ми изпише хапчета за кръвното  Tired
И Но- шпа вземах само при болки и неразположения, не съм го пила постоянно.

# 174
Само да ви кажа сложих в албумчето снимка на бебче.Тази беше единствената която ми дадоха от ФМ.Другата е на сърцето и на резултатите от самото изследване.

Момиченца гледам че сме сто и няколко мами а снимки в албумчето има само 7.Що тъй? Naughty

# 175
Момичета имам болки в корема придрожени с бледа кръв.
Но коремът ми си е все така както преди и си личи че съм бременна.
Много четох и разбрах че в този период може да усетя матката с под срамната кост.
Усещам я от време на време да пулсира и сега пак трябва да лежа и да си почивам повече

# 176
  • Пловдив
Fallen_91
ами,защо кървиш

# 177
Много благодаря на всички за подкрепата  Hug наистина реших, че е най-добре да чуя трето мнение и ще звънна на лекарката до нас да ме види, дано се похваля с хубава новини Simple Smile дотогава само лежане..

# 178
 Svetlencetoo аз пиех утрогестан, почнах го в 7-ма седмица и докторката ми каза да го пия един месец. след това изобщо не съм го пила. няма ли някой лекар, с който да се посъветваш?

# 179
Само да ви кажа сложих в албумчето снимка на бебче.Тази беше единствената която ми дадоха от ФМ.Другата е на сърцето и на резултатите от самото изследване.

Момиченца гледам че сме сто и няколко мами а снимки в албумчето има само 7.Що тъй? Naughty

А къде е това албумче? Иначе и аз сега съм в 13-14-та седмиа.

Общи условия

Активация на акаунт