Сладко МАРТенско човече за море мечтае вече!

• 10 181
  • 295
  •   1
Отговори
# 210
Привет ! Hug
Включвам се да споделя няколко думи и за нас. Вчера ни сложиха пентаксим, Марто не разбра, че са го боцнали дори, за това и изобщо не заплака...нямаме проблеми за сега, като температура и зачервяване и порчие и дано...нямаме и за в бъдеще, профилактично, ни казаха да дадем панадол и така, абе мъж на място сме, не казахме и гък.
Вигантола ни го намалиха до два пъти седмично, много добре се е затворила фонтанелата и така.
От другата седмица започваме захранване с ранни моркови на Хип, на обедното хранене давам пюренце и после дохранвам с АМ, започваме с 5 мл, 10, 15, 20 - та така до половин бурканче и ние въпреки, че сме само на АМ все още не сме започнали захранване с абсолютно нищо.
Гледам темата за захранването е доста нищена, та как иначе тя е стара колкото света и каквото и да се каже все нещо ще има какво да се добави и изкоментира.
Аз също не съм за буквално стриктните правила по учебник при захранването, но...има кардинални принципи, които всеки средно интелегентен човек трябва да спазва що се отнася до алергените при храните, приблизителните времеви пероиди за въвеждане на храните и прочие.
Е , разбира се няма да издребняваме за това дали да въведем първо картофа или моркова или пък да започнем с плодово а не зеленчуково пюре, но немислимо за мен е да давам месо или жълтък в 4 месец и други подобни храни, няма да изброявам сега.
В тази връзка напълно подкрепям Никита и Бодливка  Peace, и разбира се, че не винаги вкусното е и полезно и здравословно. То и за това децата ни са под наше попечителство и ние носим отговорност за тях а най-вече за здравето им, като възрастни и образовани хора да решаваме вместо тях и да ги учим на знание и бъдем техен пример. То чипса, както казваше някой е лакомство за детето му, но означава ли това, че е полезен, разбира се, че не, за това нека не се държим, като деца, а да направляваме децата си с отговорността си на техни родители и ги възпитаваме в здравословно хранене та макар и още от бебета, защото сега се поставят основите на техния организъм. То ако зависеше от децата само това щяха да ядат... вредни лакомства, но нали ние сме за това за да посочим, кое е правилно и кое не. Има една поговорка, че си това, което ядеш и е точно така  Peace храната е жизненоважна, но също така  може да бъде опасна и е научен факт, че множество болести се дължат на неправилно хранене...
Линка Буболинка бързо да казва това вълшебно средство за отслабване...че килцата си чакат, Бодливка и ти имаш добър резултат в отслабването, тъй, като Буболинка не се включи, започвам и аз кларинол и био влакно, дано и аз имам успех, аз пих холивуд слим и ябълков оцет ала никакъв резултат ви казвам, не мърда кантара... Peace
Ние пишката си подърпваме , уж случайно, ама ще я видим ние тази работа...на мама мъжлето. Embarassed
За захранването и аз взех купичката с двете отделения и лъжичката на Томи Тайп от Пигиса, на цена от 8.90 лв. изглежда удобна, ще я пробваме много скоро.
Ние също имаме смешна снимка като Ади на Бодливка, правена е отдавна, нарекла съм я пияния Джак Никълсън защото с тази физиономия ми прилича на него, ето вижте ни: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=387466&pid=13711792
Лека вечер и много  Hug

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 22:50 от dobro_nastroenie

# 211
Те не харесват много кашата и за това трудно я ядат с лъжичка. Виж пюрето е друга работа. Ще свикнат още са мънички.

# 212
  • София - Рим и обратно
Не я правете тая грешка да давате каши и пюрета с шише, че аз така я свикнах голямата и после не щеше да се храни с лъжица и да яде парчета до яслата  Embarassed Чак там я научиха да дъвче и да гълта, голям  мързел и срам беше Crazy Аз й купувах от тия Y -образните биберони за каши и й слагах почти всичко в шише, понеже се инатеше и не искаше да яде иначе. Обаче повече никога не бих правила тази грешка  ooooh!

# 213
  • София
Добро настроение, уникална ви е снимката  Joy Hug А как така фонтанелата се е затворила? Раншко ми се вижда  Rolling Eyes
Ел, и аз се сещам за ходенето на планина, че вдигало Хб, Рила го писа май. Зелено човече, на Витоша е страхотно сега, но не знам как ще стане организацията и как ще се намерим  newsm78
Кафе с мед, и нашият батко беше така, не искаше да дъвче, все пасирано ядеше, но не съм му давала от шише, явно просто си има мързеливи деца.  Crazy

# 214
Не я правете тая грешка да давате каши и пюрета с шише, че аз така я свикнах голямата и после не щеше да се храни с лъжица и да яде парчета до яслата  Embarassed Чак там я научиха да дъвче и да гълта, голям  мързел и срам беше Crazy Аз й купувах от тия Y -образните биберони за каши и й слагах почти всичко в шише, понеже се инатеше и не искаше да яде иначе. Обаче повече никога не бих правила тази грешка  ooooh!

И аз си мисля, че това ще е ефекта от даване на твърдата храна с шише  Peace
Идеята е не просто да се даде нещо, а бебето да започне да свиква да се храни с лъжица и да дъвче и преглъща по-гъсти храни. Ако не иска просто отложи захранването за по-късно  Peace Пробвай го пак след 2 седмици примерно и така докато не започне да приема по-добре новата храна  Peace
Аз попринцип чиста каша не съм давала. Правя я плодова, като слагах в нея плодово пюре  Peace

# 215
[ А как така фонтанелата се е затворила? Раншко ми се вижда  Rolling Eyes

и наща е затворена  Rolling Eyes
ето да ни видите на бъджито (по-скоро е люлка  Joy ) http://www.snimka.bg/album.php?album_id=398028&pid=13712242
Добро настроение,супер сте Joy

# 216
Хайде и от мен преди лягане.
И моя батко докато не тръгна на ясла не ядеше парчета. Всичко беше пюрирано, а също не съм давала храна от шише освен млякото.

Абе гледате ли Слави. За тези удавените хора на къмпинг Арапята, Ред Гърл не са ли там сега на къмпинг. Ох дано всичко е наред Praynig  Praynig  Praynig

# 217
Ооо, още една тема дето ме вълнува силно - летните колички... май и аз ще се отказвам от комбинираната... ми като я сложим в багажника и за друго няма място, а сега с пътуването до Банкя и Пловдив през 2-3 дни ще ни трябва и място... а да не говорим като се запренасяме по самолети и летища.... ooooh! Та ще ходя да видя и аз тоз Бъгстър, а и ще потърся нещо по-леко и компактно... Thinking

Днес и ние взехме комплекта на Тоmmее Tippee за хранене с поставката за лъжичката - много удачен ми се стори...сега остава да минат 2-те седмици и от 3-4 август да започнем с няколкото лъжички пюре... ама нещо съвсем се ошашках с това захранване и колкото повече чета, толкова повече се плаша...дали ще успеем?!?! Tired

# 218
Брей,много пишете!

Здравейте и от нас. Да си запазя място в лудницата и аз ако може!  Crazy
Вчера направиха на Митака третия Пентаксим  - както и преди никакви температури и само леекичко зачервяване,нооо...няма такъв рев като вчерашния на Митето момичета,няма такова дране  ooooh! Целия ден е спал само час и половина и снощи до два часа се разнасяхме из апартамента ревящи и той и аз накрая! С таткото се изпокарахме,защото и вечеря трябваше да направя , ужас и лудница голяма! ooooh!  ooooh!  ooooh!

Иначе да споделя и мерките на Митето - вече е 8600 и 68 см. - големичък върви като тате и мама  Mr. Green
Иначе още щом се усети на спалнята по гръб и моментално се обръща по корем и точно както Еля е написала, се ядосва,че не може да си извади ръката ,а после,че не може да пълзи-смях,смях!Постоянно дъвчи нещо,но зъбки не се виждат още. Мноого трудно заспиваме през деня в къщи-има ли и други такива инатчета?За количките - нашата е на Хаук още от баткото и съм много доволна,но е твърде тежичка. Сега ги гледам техните летни са чудесни.
Относно захранването - да ви кажа,че с баткото действах по препоръките на тогавашната ни педиатърка/т.нар стара схема/,сега колкото повече чета и се ровя,толкова повече се обърквам и в крайна сметка пак си слушам педиатърката. Кърмим се още, Митето вече пие сокчета,хапва плодови пюренца,от другата седмица почваме и зеленчуковите и така.
Честно да ви кажа като ви чета как хем питате педиатрите как да захранвате,хем после пък демонстративно казвате как "нямало да стане така",не ви разбирам особено  newsm78. Все ми изглеждат демонстрации някакви /мое мнение/ и за какво ще се водите по американски схеми и еди какви си други  newsm78 - ами вижте им дебелите задници на американците -те от "здравословно" хранене са такива - ха ха  Mr. Green Та слушайте си лекарите повече/изключвам тази с яйцето де/,та нали до тях ще опрете ако се наложи и обърка нещо...ама дълго стана  Peace

На мамите дето мислят да пият разни измислени бълвочи за отслабване- мамии-ограничаване му е майката и спорт /Слънцето може да каже  Wink/ Аз почвам Дюкана в момента ,в който спра да кърмя/до идеалното си тегло според Дюкан имам 7 кг.,иначе съм в момента на кг.от преди да забременея!

Лелее-то цял роман станало,но ще извинявате-рядко пиша  Wink
Хайде лека нощ от нас!

# 219
абе какво е станало,че аз и новини не съм гледала,ужас,дадоха един мъж с бебенце  Cry,той ли е починал,да пази господ  Praynig

# 220
... ама нещо съвсем се ошашках с това захранване и колкото повече чета, толкова повече се плаша...дали ще успеем?!?! Tired

Споко, Тони, няма непрояло дете  Laughing Само ти се въоръжи с търпение и давай уверено и няма страшно  Peace

# 221
Оф по диагонал четох, ама от една седмица се мъча да нулирам темите.

Инкогнито мисля беше писала, че кърмата и слиза по-бавно и бебето предпочита дясната гърда. И с мен е така, имаше един по-тежък период, когато много се дърпаше и това много ми пречеше, ама вече ме изумява колко лакомо си търси, знае къде е гърдата и почти сам си я намира. Ако е нервен и гладен сменям гърдите често, за да си намери тази, която му е "по-хубава" и после го слагам и на другата.

Иначе вчера бяхме на консултация, 7 кг е и за един месец е дръпнал 5 см. Много го похвали педката, ама и аз да си я похваля, много случих - ще захранваме на 6 месеца и казва "Само така" за кърменето. Ние докато се захраним, гледам тук децата пържоли ще проядат. Биха му и втория Пентаксим, вдигна температура снощи и пак му стана буца на крака, още по-голяма, аман. И риванол слагам, ама не помага много, а и той си маха компресите и пищи после, защото е дръпнал рязко левкопласта и го боли Crazy

Иначе мога само да си го похваля, много е сладък и усмихнат и много качествено си общуваме и обикновено успявам да му разсея сърделите, като ги има. Дори все по-често си мисля за второ.

# 222
kikoikris, и аз бях харесала Косато. Отказа ме това, че тапицерията е хваната с винтчета и е сложно свалянето и слагането. Е вече съжалявам, че не я взех. Купихме Арията на ПегПерего. Лека е, но няма пълно легнало положение като Косатото. А и се сгъва като книга, а не като чадър.

# 223
Иначе мога само да си го похваля, много е сладък и усмихнат и много качествено си общуваме и обикновено успявам да му разсея сърделите, като ги има. Дори все по-често си мисля за второ.

То така се лъже човек  Mr. Green И после с второто става едно веселооо  Laughing

# 224
Eee,обърнахме се! newsm68

Събуди се,отидох да си измия ръцете и като се връщам,захлюпила се наща по очи и пъшка,не се сеща ръката да си извади.. Grinning И пръстите на краката започна да хваща,пак от днес.Ей,няма- няма ново и сега две неща наведнъж! newsm30

Хайде днес кафенцето е от мен!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт