Как се пере тапицерия на бели дивани?

• 7 597
  • 19
  •   1
Отговори
Възглавниците на диваните са ОК, защото са с цип. Свалям и пера. Но страниците и гърба на дивана след последното пране от фирма за почистване сега са целите на жълти петна. Явно много обилно са ги намокрили, разбирачите, и като изсъхне стават петната. Сега искам да пробвам сама, но идея си нямам как. Може би някакъв препарат за сухо почистване?

# 1
Имам същия проблем  ooooh!

# 2
И аз  Rolling Eyes

Дано не си останем само с питането  Crazy

# 3
Az moite ги изпрах в пералнята. С центрофуга. Степаха се и се свиха. Обадих се на фирмата- вносител да поръчам нови за един троен диван и един двоен и ми поискаха 1500 лева. Претапицирах ги. Не са същите, за съжаление. Разкарах ги и си купих кожени.

# 4
На някои дивани не се сваля цялата тапицерия на целия диван, а само на възглавниците, а както е писала Grace' , страниците и гърба не могат да се махнат, за да се направи дори опит за пране. При моя е така.

Аз до сега не съм прала и тапицерията на възглавниците, точно защото се притеснявам, че ще се свият.

Не знам с какъв акъл го исках толкова тоя бял диван  ooooh!

# 5

Аз до сега не съм прала и тапицерията на възглавниците, точно защото се притеснявам, че ще се свият.

Така е, моите се свиват всеки път по малко. Затова ги слагам, докато още са малко влажни. Зависи и от материята, някои може да се свият безвъзвратно. Другият вариант е да се носят на химическо.

Не знам с какъв акъл го исках толкова тоя бял диван  ooooh!

Да, това с акъла е основният проблем  Grinning

# 6
  • Варна
Аз тъкмо си мислех тези дни да викам фирма да пере дивана... Сега започнах да се страхувам...  Confused

# 7
Аз тъкмо си мислех тези дни да викам фирма да пере дивана... Сега започнах да се страхувам...  Confused
ako не подсушат както трябва дунапрена отдолу, ще стане на жълти петна и няма оправия. Аз имам едни дивани, които често викам да перат и макар да са цветни, ако не ги подсушат добре, стават на петна и пак ги викам и им стоя на главите да сушат. После климатика цяла нощ ги суши допълнитело

# 8
  • Helsinki / Sofia
Пробвайте със Стийм Моп. Моя приятелка го ползва и за мебелите - каза, че са станали като нови, а нейните изобщо не могат да се свалят.
Аз до момента съм ползвала само за почистване на пода, но моята приятелка го ползва за всичко. Беше се заканила да изхвърлят с мъжа й холната гарнитура - сега не може да й се нарадва.

# 9
steam mop=a по земята остава влага, камо ли по мебелите. Сигурна ли си?

# 10
Може би някакъв препарат за сухо почистване?

пробвах такъв препарат върху килима и смея да твърдя, че ефектът е никакъв.

# 11
Избирайте качествени дамаски, когато си купувате диван и ще си спестите много главоболия. Peace

Нашият диван също е бял, но дамаската се оказа разкошна просто!
1) Маха се всичко - възглавници, седалка, тапицерията на гърба и корпуса..... всичко!
2) Пере се в пералня на 30-40 градуса и деликатна центрофуга.
3) Излиза влажна, но не мокра. Простирам за не повече от 2 часа, понеже съхне бързо, и директно слагам по възглавниците.
4) Не се свива изобщо или може би съвсем минимално, колкото да стои по-опъната върху дивана, но само за 1 ден се разпуска отново до нормалното си състояние.
4) Няма нужда от гладене!!!! Party
5) Материята е синтетична, 100% полиестер, но има наистина абсолютно натурален вид. Цветът не е искрящо бяло, а нещо като светъл лен, матова е, няма найлонови отблясъци и текстурата на дамаската е като фино зебло. Изглежда като класическата тапицерия от лен.
Също така, поради това, че материята е синтетична, не задържа никакви петна и се почиства лесно, дори и без да минава през пералнята. Когато детето си разлее от сокчето Twisted Evil, просто почиствам с влажна микрофибърна кърпа и малко веро. Примитивно (това с верото Laughing), но работи.

За да имам всичко това, съм седяла в магазина около 3 часа, когато поръчвахме дивана. Laughing Моделът го избрахме единодушно с мъжа ми за има-няма 20 минути, но дамаската аз я избирах сигурно 2 часа. Едно момче консултант ми носеше пана с мостри и обсъждахме най-подробно свойствата на различните материи и евентуалната бъдеща поддръжката.

П.П. Става дума за диван на 3 години, като единият от собствениците му е връсник. Mr. Green

# 12
потребителско име, благодаря за напътствията, ще ги имам предвид, ако тръгна някога да си сменям мебелите. Но тук не говорим за избор на дивани и дамаски, а как да се справим с настоящото положение.

# 13
потребителско име, благодаря за напътствията, ще ги имам предвид, ако тръгна някога да си сменям мебелите. Но тук не говорим за избор на дивани и дамаски, а как да се справим с настоящото положение.

newsm10

# 14
Има едни пяни за сухо почистване. Пръскаш обилно, след час изсъхва, става на парацалчета и обираш с обикновена прахосмукачка. Но за тези жълти петна едва ли ще помогнат. По скоро са за често почистване без сериозни петна...Точно за бяла дамаска, но не третирана и "петньосана".
Ама пробвай , около 5-6 леба е опаковката / 400 мл/, ще стигне за една гарнитура и поне няма да навреди.

Общи условия

Активация на акаунт