Примерна схема на захранване (17)

• 39 486
  • 715
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте момичета,

Дали 10 месеца е подходяща възраст за въвеждане на млечните храни?
Удачно ли е да се почне с извара (знам, че има плодов дует на Hipp с извара) или по-подходящо е сиренето?

Благодаря!

# 136
  • На бял кон в Pierrefonds
Да, може да започнеш млечните.

Ето, прочети тук. Към средата има мнение на Косе-Босе.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=413541.msg11902299

# 137
secret girl, благодаря ти много - аз по принцип всичко съм изчела, но край мен всички майки още от 4-5 месец вече са заместили хранене и то не едно, а две и три. Също така никой не кърми и ми се чудят на моето "плавно" въвеждане на храната.
Всъщност не се учудвам, че не кърмят, щом на четири месеца имат по две, три заместени хранения, ама и се ядосвам на такива хора, които едва ли нещо са прочели по въпроса, а пък даже и поучават другите как да си хранят децата. За щастие сега има предостатъчно информация, която може да ти е в помощ, без да се налага да се възползваш от съветите на такива компетентни хорица. Peace

# 138
dannyny, продължавай в същия дух с кърменето и плавното захранване - тук ще получиш много подкрепа и за двете Simple Smile

# 139
  • Велико Търново
Благодаря ви Звездичка и secret girl, аз наистина разчитам на всички мами тук във форума.  Simple Smile
Но ме интересува и още нещо - след като съм достигнала едно средно количество пюре от около 40-50 мл за обяд трябва ли след обяд да започна да давам и по малко каша. А плодовите пюрета и сокчетата кога също?

# 140
Момичета,от кога мога да слагам домат(сварен) в зеленчуковото пюре?Малкият е на 8 месеца-рано ли е?

# 141
Прочетох какво е писала Косе Босе за домата Peace

# 142
Благодаря, момичета   bouquet

Прочетох съдържанието в интернет- явно е допусната грешка. Намерих чиста кашичка  Peace

# 143
след като съм достигнала едно средно количество пюре от около 40-50 мл за обяд трябва ли след обяд да започна да давам и по малко каша. А плодовите пюрета и сокчетата кога също?

Те и мен това ме интересува  Thinking И кога трябва да увеличавам количеството "обяд", но така, че да върви плавно захранването и да не се замества скоро кърмене? Ясно ми е, че за да не се замести кърмене трябва първо гърда да се предлага, но малко не става при нас този номер, та се притеснявам да не вземем да заместим кърмене твърде рано  Thinking

# 144
Сиси, второ хранене за деня – най-рано 1 месец след захранването.

От извадките ми – мисля, че е от Косе Босе или от Духи
Цитат
Примерни количества за твърда храна:
6 месеца -100-120гр.
7-8 месеца = 160-170 мл
9-11 месеца = 180-190 мл
Ако детето иска още, трябва да се продължи с мляко, колкото иска да пие.
Такива са и препоръките на СЗО за активни кърмачета.

Капацитетът на стомахчето на 6-9 месеца е между 130 и 190 мл.
Няма толкова голямо значение какво е количеството храна, а качеството й и честотата на предлагане. Плюс достатъчно мляко.

От три дни моят малчо изяжда по едно малко бурканче 120 грама на обяд, след това доволно се насуква. Не давам обратното – първо кърмене, после пюре защото тогава НИЩО не яде, стиска устата.  И аз се чудех дали не съм избързала с количеството newsm78 Захранваме се вече 20 дни

# 145
Но ме интересува и още нещо - след като съм достигнала едно средно количество пюре от около 40-50 мл за обяд трябва ли след обяд да започна да давам и по малко каша. А плодовите пюрета и сокчетата кога също?
Второто хранене се въвежда през втория месец от захранването, а третото през третия или когато детето е готово за това.
Относно плодовите пюрета, тъй като детенцето е на седем месеца, ако изчакаш още малко можеш да започнеш направо с пресни плодове подходящи за осмия месец: круша, пъпеш, синя слива, банан, авокадо, разбира се нищо не пречи, ако искаш и да започнеш първо с пюрета. Намачканите или настъргани плодове, ако се консумират веднага след обработката са много по-полезни, отколкото сокчетата, затова спокойно соковете можеш да ги отложиш. Аз лично едва отскоро давам  сок от цитрусови плодове.
Тук   Косе Босе наскоро коментира една примерна табличка за въвеждане на различните продукти, по нея в общи линии можеш да разбереш кое  кога се въвежда.

# 146
Момичета, не успявам да изчета всичко, което пишете и коментирате.
При мен проблемът е следният. Започнах плавно въвеждане на плодове на 5м и половина. След втория-третия плод се запече - 3 дни само кърма. След това въведох зеленчуци /морков -запек, тиква, картоф само в комбинации/. Резултатът е запек - пак 3 дни само кърма и сок сливи  ooooh!. Сега пак дадох тиква с картоф и праскова като междинно хранене - вече 3 -ти ден не е акал /давам сок круша и лактулоза/  ooooh!. На всичкото отгоре днес изяде на обяд цяло бурканче пащърнак /без да съм го въвеждала - не знам дали е правилно  Tired/ - много му хареса и затова му го дадох.
Как да се справя със запека? Може ли да давам храни наведнъж без да ги въвеждам постепенно? Благодаря!

# 147
elena_d,на стр.8 има коментар на Косе Босе по този въпрос:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=414063.msg11968070#msg11968070

# 148
Добро утро, момичета!
Имам една питанка. Днес ще въвеждам тиквичка и се чудя нужно ли е да я изкисвам след като е собствено производство, а от години не използваме изкуствена тор?

# 149
Ерота, благодаря.
Този запек ме преследва откакто се е родил  Tired

Общи условия

Активация на акаунт