Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да приготвя шкембе чорба, ако не знам как да почиствам шкембе?
Какви са необходимите съставки за приготвяне на шкембé чорба?
Как мога да избегна неприятните миризми при готвене на шкембе?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да приготвя шкембе чорба, ако не знам как да почиствам шкембе?
За приготвянето на шкембе чорба е важно правилно почистване на шкембето. Един от методите е да се накисне в студена вода с лъжица оцет за около половин час, след което да се измие и нареже. Друг подход е да се залее с почти вряща вода и след това да се обели с нож, което ще помогне да стане снежнобяло. След това шкембето се вари и нарязва.
-
Какви са необходимите съставки за приготвяне на шкембé чорба?
-
Как мога да избегна неприятните миризми при готвене на шкембе?
За да се избегнат неприятните миризми при готвене на шкембе, се препоръчва използването на по-качествени естествени съставки, като например прясно телешко шкембе. Някои хора също променят метода на готвене, като добавят джолан или други месни части, които осигуряват аромат и вкус и намаляват неприятната миризма от самото шкембе.
-
Има ли рецепта за пилешка шкембe чорба?
-
Какви подправки мога да добавя към шкембе чорбата, за да подобря вкуса й?
надявам се да не ми откаже
, свареното и нарязано шкембе запържвам с масълце в което слагам 2-3 скилидки начукан чесън завъртам го с шкембенцето и тогава прибавям червения пипер .Към тях вече прибавям бульона и застройката по късно.
. После нарязвам шкембетата и едното, заедно с половината (и той около 1 л.)или колкото се събере бульон пъхам в пласмасов съд във фризера (така за следващия път като решите да ядете тая божествена течност само вадите от фризера, размразявате за 15 минути в микровълновата и сте готови за 5 минути, а и спестявате 1 час ток за сваряване
). Другото шкембе и останалия бульон смесвам с 1 л. прясно мляко, седя до котлона и чакам да кипне и веднага отстранявам от котлона (няма по-гадно нещо от това да изпуснеш млякото да изкипи). След това загрявам на котлона в метално съдче около 1 к. чаша и мало више олио-ама хубаво да се загрее -почти да пуши, напълвам една с.л. с червен пипер-половината сладък, другата лют (който обича люто) и изспипвам горещото олио върху леко наклонената лъжица с пипера над тенджерата, бавно и така докато падне целия пипер-така избягвам запръжки и опасността пипера да стане гадно кафяв, ако се запържва в олиото. Така хем стои червен, хем е минало по него олио и не стои суров! Така са ме научили мене навремето, харесва ми, затова ви споделям моя начин.