Тайната на дългата и здрава коса - 71

• 39 595
  • 294
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, момичета.  newsm53

Моят косопад като че малко намаля, но още го има. Досега не ми се беше случвало, още повече, че преди всяко миене на косата я мажа с нещо. Изключвам вероятността да се е пренаситила, защото изглежда много жизнена и добре поддържана.  newsm03

Относно Мегадерма да си кажа и аз мнението. Преди време исках да си го купя, но никъде не го намерих. Вместо това си взех Витадерм, от който останах изключително доволна. Ползвах го веднъж месечно, като намазвах косата само с него. Задължително обаче после слагах два пъти шампоан, иначе не се измиваше хубаво. Едно шишенце ми стигна за около 8 месеца. Определено ще си взема отново, независимо Мегадерм или Витадерм.  smile3521

Сиси, Облаче, радвам се да ви видя.  newsm51

# 166
Съгласна съм със ♥♥Си♥си♥♥ ,  не се боядисвай Naughty , остави я така и продължавай да си правиш домашни маски. Със сигурност ще изсветлее.
Затова не се боядисвам с тъмно кафява боя  Tired - кафява или шоколадова са ми напълно достатъчни за поддържане на един приятен естествен цвят.
Успех  Hug

Едно шишенце ми стигна за около 8 месеца.smile3521
А тези продукти нямат ли срок след отваряне  Thinking ?

# 167
Момичета, аз също преди време ползвах няколко пъти Мегадерм и след поредния мъчителен опит да си измия косата от мазнотията просто го изхвърлих в боклука  ooooh!
Този препарат Витадерм със същото съдържание ли е като на Мегадерма или е по-различен продукт  newsm78
Сутринта се намазах с арган и зехтин по цялата дължина и в корените и след малко влизам да се мия  Mr. Green

# 168
Ами аз питах за професионалните серий ,не тези който масово се продават ,като Глис,или Шаума,има едни професионални серий,за тях по конкретно се интереусвах.Казаха ми че били на мн добри ,не отстъпвали по ништо на Лореал професионалните. newsm78

# 169
Вчера си взех кристали на някаква българска фирма-Magy.Харесват ми,вършат си работата и миришат хубаво,чудя се как толкова време съм карала без нещо подобно,много лесно се разресва косата.Видях,че има и флуиди на добри цени-термозащитен за изправяне за блясък и обем-6.50 и за къдрици-10лв-ако някой се интересува...Аз се чудех дали да си взема,но засега не ползвам преса,може би по-късно.

Последна редакция: сб, 01 авг 2009, 01:18 от Lexie

# 170
  • Провинция
Вчера си взех кристали на някаква българска фирма-Magy.Харесват ми,вършат си работата и миришат хубаво,чудя се как толкова време съм карала без нещо подобно,много лесно се разресва косата.Видях,че има и флуиди на добри цени-термозащитен за изправяне на блясък и обем-6.50 и за къдрици-10лв-ако някой се интересува...Аз се чудех дали да си взема,но засега не ползвам преса,може би по-късно.

Направих тема за кристалите,които споменаваш,но никой не се включи.Ако искаш ела там да не спамим тук.Сорка,за ОФ-а

# 171
Ако може линк,че нещо не мога да я намеря.Макар че друго за кристалите не знам какво да кажа.

# 172
# 173
Да ви кажа снощи какво правих-броих си космите паднали от косата ми след като я измих Mr. Green-ами бяха около 120 #Crazy,това значи ли ,че ми пада  newsm78,нали до 100 косъма е нормално(през деня не ми падат косми,е някой друг да ,ама не много,само вечер като си мия косата тогава ),офффф сега пада ли и аз незнам ooooh!?????
Вчера направих една маска зехтинче,жълтъче Joy,ракийка и медец newsm62-по ми е твърда косицата днес ,както аз я искам Laughing
Момичета,като си измиете косата докато е мокра ли я сресвате или като изсъхне?Нали не било хубаво като е мокра  косата да се сресва  Thinking

# 174
Аз изобщо не я реша. Peace 1-во защото косъмът е по податлив на нараняване и късане докато е мокър и 2-ро само си развалям вълните и чупките  Mr. Green

# 175
Вижте какво намерих, което ми се видя много странно и реших да споделя  newsm78

СОЛ ЗА КРАСИВА КОСА

През ХIХ век жените използвали много прости и леснодостъпни рецепти. Те нанасяли върху влажна коса обикновена каменна сол - втривали я с краищата на намокрените си пръсти.

Не трябва да се страхувате да нанасяте сол върху косата си, тя така или иначе ще се отмие след това, а всъщност това е много полезна процедура. След като втриете солта, трябва да направите и петминутен масаж, след което главата се увива в кърпа и се държи така 30-40 минути. Сигурно ще усетите парене, но е важно да потърпите.

Накрая много добре изплакнете косата си. Тази процедура се извършва на курсове. Или 10 дни поред, или 10 пъти през 2-3 дена. Ще забележите, че косата ви вече не пада, защото се е наляла със сила. Задължителна част от грижата за косата е и това да я третирате с билкови отвари. След всяко измиване изплаквайте косата си с отвара от лайка или коприва, като добавяте и малко лимон. Това неутрализира действието на алкалните компоненти, които се съдържат във всички шампоани, и прави косите живи и блестящи.

#Crazy Какво мислите за това ? .. Според мен не може да е вярно. Лично аз мислех, че солта е вредна за косата.

# 176
  Hug Hug Hug black_ice, благодаря!

# 177
Kaто е полезна солта, това значи ли, че и морската вода е полезна?

# 178
Здравейте мацки, най-сетне една снимка и от мен , моля ви , кажете си мнението  Praynig

Уф, не мога да завъртя изображението, налага се да я гледате така  Embarassed

http://media.snimka.bg/3829/013912899-big.jpg

AzZa, аз мисля, че е полезна морската вода, стига да не е толкова замърсена.

Последна редакция: сб, 01 авг 2009, 21:14 от Писана

# 179
Здравейте мацки, най-сетне една снимка и от мен , моля ви , кажете си мнението  Praynig

http://media.snimka.bg/3829/013912899-thumb.jpg

AzZa, аз мисля, че е полезна морската вода, стига да не е толкова замърсена.
Много е мъничка снимката и не се вижда.

Общи условия

Активация на акаунт