За самостоятелните мъжки уикенди

• 8 408
  • 214
  •   1
Отговори
Здравейте,
да ви питам по един въпрос, който ме вълнува и по който мисля, че ще ми е полезно да чуя вашето мнение. Както се вижда от линийката, бременна съм в началото на осми месец. Бременността ми не е от леките, въпреки че нямам сериозни проблеми, но като цяло имам повечето познати неразположения. Имам си мъж, с който сме заедно от 9 години и като цяло бих казала, че сме в много добри отношения, чакаме с нетърпение детето и засега да чукна на дърво бременността се отрази добре, караме се по-малко и си помагаме повече.
Проблемът е там, че той си има няколко много добри приятели, от друг град. И най-любимото на групичката им е да отидат някъде на планина с преспиване, като ходят по цял ден. В началото на връзката ни това не ми пречеше, всеки си пътуваше в града и не усещах липсата. След това като се събрахме да живеем заедно, ми тежеше като ходи, но все повече се убеждавах, че той е много щастлив така, не сме се събрали за да се ограничаваме и в края на краищата и той не ме спира ако искам да правя нещо самостоятелно. Освен това изпитвам панически страх да спя сама, но това също си е най-вече мой проблем, с който аз трябва да се справям..
Но напоследък ми дойде малко нанагорно. Вече се ходи поне два пъти с преспиване. През юни ходиха за един ден. Миналата седмица мъжът ми беше с родителите си на планина пак за 3 дни. Аз сама вкъщи, той без обхват. Обаче ето, че почти неминало време се заформя в края на тази седмица ходене до Олимп, в Гърция. Отново сама, отново без да знам къде е и добре ли е. Освен че ми идва много като градация, ми е крайно неприятно че не влиза в положение и не приеме, че сега се нуждая от неговата помощ и че са излишни тези притеснения, които ще изпитам. Т.е. той го знае, търси да прави компромиси. Ако трябва да слушам себе си бих се разсърдила, разревала, манипулирала, но не искам да бъда такъв човек. Лошото е, че незнам в тази ситуация кой е по-правия. И всички около мен са на мнението, че мястото му в момента е до мен.
Ще се радвам да чуя какво мислите по въпроса.

# 1
  • близо до Кресненското дефиле
Според мен, не му чиста работата.На теб желая леко раждане и щастие! Peace

# 2
  • София
Винаги като чуя за самостоятелни мъжки уикенди в планината се сещам за един много хубав филм, който спечели доста Оскари преди няколко години.

# 3
Аз мисля като теб. Вероятно и аз бих се разкъсвала от угризения по повод желанието си да му огранича свободата. НО...това желание според мен е напълно оправдано. Ако има желание да става баща, трябва да поема и отговорности. А негова отговорност сега е да е до теб и да те подкрепя.
Нормално е желанието да не се разделяте. Не е нормално да се чувстваш пренебрегвана заради екскурзиите му.
Ако не разбира с добро, ще разбере с "лошо". Когато аз се чувствам пренебрегвана, много скоро и партньора ми започва да се чувства така. Когато обичаш даден човек не го караш да страда.

# 4
За жалост,мъжете не могат да разберат какво е да си бременна и разскъсвана от емоции в този период.За тях бременността и майчинството са едва ли не поводи за безгранични претенции и релакс!Според мен няма начин да откажеш така лесно мъжа си от тези мъжки уикенди,при положение,че те всъщност датират от доста време.И аз смятам,че мястото му сега,в този момент,е до теб.В крайна сметка,ако отсега е на мнение,че положението ти си е твой проблем,не те мисля за в бъдеще,когато детето ще е не само радост,но и повод за много спречквания по отношение на разпределянето на грижите около него.Лично аз не бих оставила така нещата.По-скоро бих взела адекватни мерки,макар и по-твърди Crossing ArmsНикога не съм била привърженик на така наречените женски или мъжки събирания.Където съм аз,там е и мъжът,с когото съм.Където е той,аз съм редом с него.Ако ще се веселим,ще сме двамата заедно.Ако ще страдаме,искам пак да сме заедно.Имам зад гърба си един брак,в който присъстваха всякакви мъжки и женски вечеринки и отдихи и от опит знам,че не водят до нищо добро.Всъщност,доста често именно от там започват неприятностите след време.

# 5
Цитат
Освен това изпитвам панически страх да спя сама, но това също си е най-вече мой проблем, с който аз трябва да се справям..
Първо,това не е само твой проблем.Ако този човек те обича и се притеснява за теб,не би те поставил в такава ситуация.
Като цяло съм против мъжките /и женски/ уикенди...Не казвам,че когато човек се ожени,никога повече не трябва да ходи никъде сам,но за мен специално такива самостоятелни преживявания трябва да са по-скоро изключение,отколкото задължителен купон всяка седмица или месец.
И,да,мисля,че трябва да станеш "по-лоша" ,за да получиш това,което заслужаваш...
Сестра ми роди преди 6 дни,в края на осмия месец...ти имаш ли на кого за разчиташ,ако се наложи?
Детето,което чакаш,е и негово...би трябвало да е съпричастен с проблемите ти,а не да се чуди къде да ходи на екскурзия...
Ама какви жени сте,бе...после се чудите защо мъжете си живеят като шейхове,а вие носите целия товар на гърба си...барабар с мъжа отгоре!

# 6
  • Sofia
Като ходи с родителите си на планина ти защо не ходиш с тях?
Абсолютно бих била против тази ситуация,още повече,че си бременна
Отпускам мъжки вечери,но не всеки месец и то без приспиване Wink

# 7
Докато бях бременна и след това като родих мъжът ми е излизал без мен вечер, с приятелите ни. Но това да не съм с него беше мой избор, не негов, и става въпрос само за излизане - никакви приспивания! Според мен трябва да говориш с него открито за това, че не ти е приятно да те оставя сама за няколко дни, бременна, и да зачезва на места, където няма обхват! Едва ли има жена, на която това би й се харесало  Naughty

# 8
аз съм против такива самосиндикални уикенди толкова често.
още по-нередно е да се случват,когато единият има нужда от другия-а бременността е определено такъв случай.
мисля,че мъжът постъпва егоистично и безхаберно в тази ситуация,би трябвало да е силно рамо до теб по 24 часа в денонощието,а не да замине някъде на майната си с приятели и дори да няма обхват. Peace
леко раждане и прекрасно здраво бебе ти желая!

# 9
Много ги обичам тия срещички, веднъж на три-четири месеца бива, ама по-често е наглост.
А това, че точно сега те оставя сама е върха на простотията, няма какво да се коментира.

# 10
Абсурд.
Нямам думи просто. Явно бая си му е добре на човека..щом до гръцко ще стигне.  ooooh!Не си ли го проверявала по някакъв начин? Сигурна ли си че ходи там, където ти казва?

# 11
Винаги съм била против ограниченията в брака, но това и на мен ми идва в повече. И милите му родители, вместо да му кажат, че трябва да е до жена си, го водят на планина. Какво ли ще е като се роди бебето и си вързана с него.  Поговори спокойно, дано се разберете.

# 12
Винаги като чуя за самостоятелни мъжки уикенди в планината се сещам за един много хубав филм, който спечели доста Оскари преди няколко години.

Mr. Green Аз се опитвам да намеря азиатската му версия от известно време, ама не му чух името, да му се невиди.
Към авторката, разбирам, че ти е криво в момента, но аз  не бих се вживявала. Един ден ще се молиш да излезе някъде, да ти се махне от главата поне за ден.  Mr. Green  Това ми го беше казала една моя мноого умна шефка преди сто години. А намеците на съфорумките са  тъпи.

# 13
Лично аз не бих живяла с такъв човек. Не приемам отделните излизания, камо ли с преспиване, никога.

# 14
Според мен постави директно въпроса за прекъсване на подобни мероприятия до момента, в който бебето навърши поне 1 г.
Съпругът ти има отговорности и задължения към теб и детето, а не към приятелите си.
Не бива да се притесняваш, че му "ограничаваш свободата" в подобен момент. А и той с какъв акъл се съгласява?

Общи условия

Активация на акаунт