Псориатичен артрит ?!

• 12 799
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте,
Дано да има някой да може да ми отговори от личен опит или да е чувал за псориатичния артрит.
Страдах от псориазис може би повече от 20 години, може би още страдам, но съм в ремисия (даже и не смея да се зарадвам, туко-виж се завърнал с нова сила). Преди 2-3 години получих възпаление на става - на китката. Беше ужасно поддута и поддържаше температура. Тогава още лекарката каза, че това е псориатичен артрит и ми зададе куп въпроси свързани с годините ми и с това дали вече имам деца - най-вероятно искаше да ми изпише лекарства, които ... биха ми навредили, ако още не съм раждала. А аз не съм раждала все още. Но така или иначе не ми каза нищо повече. Изписа ми ампула, която магически излекува възпалението. Няколко години след това обаче, напоследък започнах да чувствам болка в малките ставички на пръстите на ръцете, както и на китките в двете ръце. Предстои ми преглед при ревматолог, но исках да съм подготвена за това, което ще чуя.
Има ли някой с подобен проблем?!
Някак си ужасно ме е страх от този преглед....

# 1
  • София
Какво точно питаш? Дали има вероятност да страдаш от псориатичен артрит - да, за съжаление има. Дали лекарствата, с които евентуално трябва да се лекува могат да са вредни при бременност - за съжаление могат. Дано ревматологът, при когото ще се лекуваш е достатъчно опитен за да се намери благоприятно разрешение по отношение на симптомите и на бъдеща бременност.
Успех!

# 2
Исках като цяло да разбера повече за псориатичният артрит. В мрежата не открих достатъчно информация.
Исках да разбера дали има лечение като цяло или е само облекчаване на болката.
Всичко ще ми е от полза!

# 3
  • София
За съжаление, както и при другите ревматологични заболявания, окончателно излекуване няма, лекарствата подтискат симптомите, евентуално довеждат до дълготрайни ремисии и подобряват качеството на живота.
Нелекуван този артрит, в зависимост от агресивността си на протичане, може сериозна да инвалидизира. От това, което си написала - за 20 годишна давност на псориазиса, който не е твърде активен, може да се окаже, че при теб артритът няма да бъде агресивен  и няма да налага тежки и продължителни курсове с лекарства.

ако четеш английски, тук има добра информация http://emedicine.medscape.com/article/331037-overview

# 4
Ето и тук може да получиш отговор на въпросите?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=347428.0

# 5
Благодаря, meri_meri,
В нея основно се говори за псориазиса, но само се споменава за артрита.
Няма инфо, което ми е необходимо!

# 6
Настойчиво те съветвам да потърсиш в интернет информация за  "Low dose Naltrexone" (напиши го в Google цялото, с кавичките). Ще изкочат над 100 хиляди статии.

Лечението с този препарат се дискутира  тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=382374.msg12028251#msg12028251

Порови се в интернет, не питай лекарите, не го познават.

Ако имаш въпроси - питай, най-добре в другия трейд, който посочих.

Знам, че това което ще прочетеш изглежда невероятно, но е вярно!

Успех!

# 7
  • София
Писах и в другата тема, ама май е по-скоро за тук

Около месец след раждането ми се появи лющещ се участък в областта на единия лакът. След 2 месеца безуспешни опити да го излекувам с кремчета отидох на кожен лекар, който определи заболяването като "най-вероятно Псориазис" и ми предписа някакво лекарство с кортикостероиди, което аз не намерих по аптеките... мазах няколко пъти с Локоид Крело и за кратко се оправях...
Отделно имам много болки при всяко движение, особено ходене, пак след раждането... Мислех, че ще отшумят, но не би..
Съвсем случайно попаднаха на информация за Псориатичния артрит и открих симптомите в себе си.... От тук и първият ми въпрос:
1. На какъв лекар трявба да отида, за да ми диагностицира Псориатичен артрит?
Можете ли да ми препоръчате такъв?

Тъй като това се води автоимунно заболяване, до колкото знам, кърменето е противопоказно.... Аз обаче много държа да кърмя. От тук следващия ми въпрос:
2. След какъв период измеменията в костите стават необратими?
Приемам, че болестта се е появила преди 6 месеца...

Пак заради кърменето, не съм съгласна да опитам този Naltrexone... Въпреки чудесните отзиви, няма как да застраша дори и чисто хипотетично детето си.
3. Дайте други идеи Smile

Само да отбележа, че болките в костите/ставите не се променят, не намаляват и не се засилват. Приемам че могат да се дължат и на обездвижване
Лющещите се участъци вече са 4 - двата лакъта и двете подмишници. Също имам леки загрубявания на кожата по 5-6 от ставичките на пръсти както на ръцете, така и на краката....

Благодаря за отзивчивостта  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт