За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVI част

• 19 793
  • 395
  •   1
Отговори
# 150
  • В сърцето на живота!
Пробвах да я набода с вилица,но не успях.много е твърда.Ще я варя още малко и ще видя какъв ще е резултата Rolling Eyes
Днес варих царевица за около 40-45мин.
И 5 часа да я вариш и 40мин. да я вариш все една и съща е...

# 151
То хубаво е все една и съща,но мислта ми беше да я поваря още още малко и да видя дали е готова.

# 152
  • В сърцето на живота!
То хубаво е все една и съща,но мислта ми беше да я поваря още още малко и да видя дали е готова.
По принцип ти го казвам Laughing

# 153
  • Кьолн
Момичета пак искам да ви попитам. Вчера си сложих сини сливи за зимата във фризера. И после четох в друг сайт , че сини сливи не могат да се замръзяват. Идеята ми беше за пюренца да имам за зимата на бебчовците. Някой слагал ли е? И как са след като ги размрази?

# 154
Пробвах да я набода с вилица,но не успях.много е твърда.Ще я варя още малко и ще видя какъв ще е резултата Rolling Eyes
Днес варих царевица за около 40-45мин.
И 5 часа да я вариш и 40мин. да я вариш все една и съща е...
Aз не разбрах ,защо ще е една и съща.Сливница моля те обясни по-подробно.

# 155
  • В сърцето на живота!
Днес за втори път се убеждавам че е така. Mr. Green Опитах я на около 30-тата мин. и си викам още малко и трябва,на 50мин. пак си викам още малко и трябва Crazy ...след час и нещо пак така си викам Laughing .....затова казвам че,и 1 час да се вари...и 5 часа да се вари еднаква си е - без промяна   Grinning  (сестрата на мъжо веднъж я е варила около 5-6 часа и тя каза че е така Joy )

# 156
  • София

Момичета пак искам да ви попитам. Вчера си сложих сини сливи за зимата във фризера. И после четох в друг сайт , че сини сливи не могат да се замръзяват. Идеята ми беше за пюренца да имам за зимата на бебчовците. Някой слагал ли е? И как са след като ги размрази?

След като си ги замразила вече, утре извади от фризера 2-3 сливи, остави ги да се размразят и после ги пюрирай.
После опитай на вкус и ако ти харесва си ги оставяш!

# 157
  • София

След като си ги замразила вече, утре извади от фризера 2-3 сливи, остави ги да се размразят и после ги пюрирай.

Сини сливи за малки деца не е ли нещо силничко за тях. Що имам спомен, че сини домати и сини сливи не е желателно много да се дават на деца до определена възраст.

# 158

Сини сливи за малки деца не е ли нещо силничко за тях. Що имам спомен, че сини домати и сини сливи не е желателно много да се дават на деца до определена възраст.

Сините сливи са чудни за една от първите храни още при захранването Simple Smile
Особено за бебоци с проблеми с изхождането  Wink
Понякога някои стомахчета имат колики от тях - но това са си особености на детето и определено не е вярно за повечето деца Simple Smile
Могат да си се замразяват съвсем спокойно - ако искаш леко ги бланширай.. После размразяваш и даваш Simple Smile Но не са особено вкусни само така - по-добре ги добавяй към овесени ядки, или кисело мляко, или в комбинация с банан например.. или подобно  Peace

За сините домати (патладжаните) - си е баш така, обаче Simple Smile Те и след 2г. да ги дадеш, няма да сбъркаш  Peace

# 159
Замразявала съм сини сливи преди години, но после бяха отврат Sick. Е, за пюре може и да стават /тогава идеята ми беше да си ги ям така цели Laughing/, но наистина ще трябва да ги мешиш с нещо Rolling Eyes. Пък на децата нищо няма да им стане ако не ядат сини сливи зимата Wink.

# 160
  • Кьолн
Благодаря ви момичета и момче! Аз миналата зима купувах на бебка пюренца, но сега исках на бебчо сама да правя..  Защото захранването му ще бъде зимата и няма да има много пресни плодове от градинката ми.

# 161
Благодаря ви момичета и момче! Аз миналата зима купувах на бебка пюренца, но сега исках на бебчо сама да правя..  Защото захранването му ще бъде зимата и няма да има много пресни плодове от градинката ми.

Ами освен да си направиш направо пюренцата, вместо да замразяваш пресните плодове. Ако не е късно вече...

# 162
  • Кьолн
Дали ще стане така? Много съм боса със замразяването. Ако става ще е направо чудестно.

# 163
Замразявала съм сини сливи преди години, но после бяха отврат Sick. Е, за пюре може и да стават /тогава идеята ми беше да си ги ям така цели Laughing/, но наистина ще трябва да ги мешиш с нещо Rolling Eyes. Пък на децата нищо няма да им стане ако не ядат сини сливи зимата Wink.

polin_a, в какъв смисъл отврат? Аз тая зима бях замразила няколко пликчета със сини сливи - изчистени от костилките, нарязани на половинки и добре изцедени от водата, почти сухи. Правих го заради  сливовия сладкиш. Като ги размразявах, повечето ги хапвах преди да ги сложа в сладкиша и си бяха като пресни. За тая зима пак слагам. Затова се почудих, че са ти се сторили отвратителни. newsm78 Пък може и да е въпрос на вкус, знам ли.......Но си мисля, че за пюренце биха свършили работа.

# 164
labrex, беше много отдавна, още бях мома Flutter, и не помня как точно съм опитвала да ги замразя, със сигурност не са били сухи, като твоите, откъдето е дошъл и проблема най-вероятно. Точно защото са сочни, като краставиците например, затова не смятам за удачно да се замразяват. Оттогава не съм правила такива опити.
Пък за пюрета - може да се направят, но не знам как. Има по-вещи тук, ще дадат съвет сигурно Peace.

Общи условия

Активация на акаунт