За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVI част

  • 19 777
  • 395
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
  • Мнения: 522
За смокините не се притеснявайте вече,. Мина една комшийка и я почерпих и то нищо не остана Laughing
Дядо Хаджия, както ги обясняваш тези питки и направо огладнях.
Отивам до хладилника  tiptoe  tiptoe

# 181
  • София
  • Мнения: 8 527
Ето ви снимки !

Настина надминаха очакванията ми тези питки. И като консистенция и като вкус и като ... бе с една дума ядат се.

# 182
  • Мнения: 22 867
Ето ви снимки !

Настина надминаха очакванията ми тези питки. И като консистенция и като вкус и като ... бе с една дума ядат се.

Като ги гледам как изглеждат, ми иде да заръфам монитора.  Heart Eyes Видях уточненията, ама може ли все пак на колко брашно (горе-долу) колко извара сложи?

# 183
  • София
  • Мнения: 8 527
...

Като ги гледам как изглеждат, ми иде да заръфам монитора.  Heart Eyes Видях уточненията, ама може ли все пак на колко брашно (горе-долу) колко извара сложи?

Мдаа чакай сега да видиииим [Почесва се по главата, затваря очи, после ги отваря и поглежда нагоре]newsm78

Значи:

- 1 яйце;
- има няма къде 250 ml хладка вода (в част от нея активирах маята);
- към 200 gr безсолна обикновенна извара;
- около 3-4 mm резен масло от голямите пакети;
- по 1 чаена лъжичка сол и захар;
- 20 gr жива мая (предварително активирана в хладка вода, захар и брашно);
- към 900 gr брашно (съдейки по това което е останало в пакета)

Месих го в машината, после накъсах на топки и във фурна втаса на около 50 градуса докато удвоят обема. Пекох ги на около 200 - 220 градуса (не съм засичал време) до зачервяване. После ги намазах с кисело мляко и малсло (предварително ги разбих) и пекох още няколко минути.

Аз вече твърдо съм убеден, че когато има масло или мас ще ги правя на питки. Щото като начупя хляба и го оставя тоя после изсъхва и стои пресъхнал като го ядеш. А така питката, чупиш и ядеш, а другата кога и дойде реда.

Ми май това беше. А да ... моите станаха безсолни, така че вие там си вижте какво ще правите, ние си ги ядохме с шарена сол.

# 184
  • Мнения: 22 867
Благодаря ти!  bouquet Така горе-долу, да не наблъскам много извара и да станат някакви плескуди после! Ще ги пробвам някой път тези питки, засега си копвам рецептата. Grinning

# 185
  • Кьолн
  • Мнения: 1 220
И аз смокините си ги хапвам така. В градината ни имаме 3 дръвчета и не обичаме сладко от смокини. Лабрекс, голям фен съм на готвенето ти! Извинете за спама ама не се стърпях.Всичко което опитам от твоите гозби се харесва в къщи . А са много злояди. И за да не е само хвалби моля ви дайте ми рецепта за наистина вкусна манджа със заек. В къщи аз и половинката хич не го ядем ,но за гости искам да го приготвя.

# 186
  • Мнения: 22 867
..... Лабрекс, голям фен съм на готвенето ти! Извинете за спама ама не се стърпях.Всичко което опитам от твоите гозби се харесва в къщи . А са много злояди. И за да не е само хвалби моля ви дайте ми рецепта за наистина вкусна манджа със заек. В къщи аз и половинката хич не го ядем ,но за гости искам да го приготвя.

mozila, радвам се на всеки съмишленик, т.е. съядник  Grinning(това е от моя приятелка, т.е. харесваме едни и същи неща за хапване)!Ето ти една пилешка фантазия в гювеч на Лео, която отдавна съм превърнала в заешка фантазия. Виж му продуктите, ако мислиш, че ще ви допаднат - направи го. И на нова година на гости съм го готвила, много се харесва, а на мене Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes ми е страшно любимо и още повече вкусно. И с пиле, и със зайче е страхотно! Ако пък добавиш и една питка.............

# 187
  • София
  • Мнения: 12 585
дайте ми рецепта за наистина вкусна манджа със заек. В къщи аз и половинката хич не го ядем ,но за гости искам да го приготвя.

Заек по свеженски

1 заек, 0,5 кг лук, 2 глави чесън, 150 г масло, 100 мл бяло вино, черен пипер, дафинов лист и сол

Заекът се нарязва на по-големи парчета и се слага в пръстен съд. Върху него се поставят изчистените и нарязани на четири парчета глави на лука, обелените скилидки на чесъна, дафиновият лист, черният пипер и маслото. Ястието се посолява на вкус и се залива с виното и вода (да се покрият продуктите), похлупва се с пръстен капак, на който има малка дупчица, и се пече в умерена фурна около 2 часа, като капакът се замазва с тесто.

# 188
  • Кьолн
  • Мнения: 1 220
Благодаря ви Лабрекс и Нана!За първи път ще готвя заек. И после ще кажа дали са го харесали гостите.

# 189
  • София
  • Мнения: 12 585
Благодаря ви Лабрекс и Нана!За първи път ще готвя заек. И после ще кажа дали са го харесали гостите.

Ако го готвиш по моята рецепта - можеш да направиш картофена салата, картофено пюре или нещо картофено като гарнитура.

# 190
  • Варна
  • Мнения: 522
Ще имам гости и ще правим барбекю.
Да ми предложите сос за барбекю на доматена основа.
А също искам да направя и зеленчукови шишчета.
Как точно се приготвят.
Благодаря ви предварително.  bouquet

# 191
  • Мнения: 2 110
Кажете ми марка консервиран грах ,който не става по-твърд и по-твърд от варене ?! Praynig

# 192
  • Мнения: 1 798
Ще имам гости и ще правим барбекю.
Да ми предложите сос за барбекю на доматена основа.
А също искам да направя и зеленчукови шишчета.
Как точно се приготвят.
Благодаря ви предварително.  bouquet

Ивка,виж този сос - http://sgotvi.com/view/72/%D1%EE%F1_%E7%E0_%E1%E0%F0%E1%E5%EA%FE.html
И този - http://recepti.gotvach.bg/r-1258-%D0%A1%D0%BE%D1%81_%D0%B7%D0%B0 … D0%B5%D0%BA%D1%8E

# 193
  • Мнения: 9 478
Кажете ми марка консервиран грах ,който не става по-твърд и по-твърд от варене ?! Praynig
купи си замразен   Grinning консервирания никога не ми увира както трябва на мен  Rolling Eyes


Ивка 27, зеленчуците посоли, подправи с любима подправка, полей с малко зехтин /и оцет  ако искаш/ и остави за 2часа. После нареждаш на шишче.
Барбекю сос по Петя - вкусенн е  Peace

# 194
  • София
  • Мнения: 12 585
Кажете ми марка консервиран грах ,който не става по-твърд и по-твърд от варене ?! Praynig

Сторко обаче от консерва, не от буркан.

Общи условия

Активация на акаунт