Дайте си мнението, защото незная дали греша

• 2 502
  • 27
  •   1
Отговори
Момичета, днес след дълго умуване взехме едно решение - да купим  един голям надуваем басейн дълбок над един метър с диаметър 5 метра да го сложим в двора си и да обявим, че може да бъде ползван от  деца до 12 години, срещу 0.50ст вход  и съот. билетче заверено в нап видин.
В града ни има два големи басейна, но са в края на града  и входа  е 5лв. за дете. Посещаемост има, но повечето коментари са ,че цената е доста висока.
Идеята ми за този басейн е продиктувана от следното:
- 10-12 годишните през деня прекарват времето си пред компа  и телевизора, докато родителите им са на работа, а този басейн ще ги разнообрази той ще е като една голяма локва,  която ще е съвсем безопасна за тях,могат да се плицикат на воля и да лудуват.
Притесняваме само факта, това да не настрои родителите срещу мен,че печеля от децата им, при положение,че с  голяма част от тях се познаваме, както и цената от 50ст, да не им се види много,предвид факта,че сме познати
От доста време мисля по какъв начин да подпомогна семейният си бюджет и реших да бъде по този начин, но може би греша, сега съм доста раздвоена и се опасявам, че идеята ми е доста глупава,може би много по-разумно и хуманно е да го предоставя за доставяне на пълно удоволствие на децата без заплащане, а не с цел печалба,  и справедливо ли е да печеля от родители, които изнемогват, но ще бъдат притискани от децата си
моля ви,споделете мненията си, че мен хем ме сърби,хем ме боли

# 1
Цената е толкова символична, че повече не може да бъде.  Аз по-скоро се чудя как ще се побере наплива в басейн с диам. 5 м.
Ако искаш да печелиш от това го обмисли и го направи  както трябва, като за фирма, и с по-сериозна такса.  Wink

# 2
  • София
Спасител имате ли?

# 3
И на мен ми се струва ,че сумата е символична .
Ще плащаш разни данъци та не съм сигурна ,че ще остане нещо за семейния бюджет.И спасител ще трябва да има ....

# 4
Мигът в който започнеш да "печелиш" от този басеин ще те напъплят всякакви институции и най-вече ХЕИ (или както там се казва сега).
Изискванията за твоя мини плаж са същите както за нормален басеин.
Помисли дали си струва да се набутваш в такава драма.

# 5
  • тук-там
а проверила ли си какви са изискванията - локва, локва ама това са деца - пък и възрастни да са - от едно схващане на крака може да се удави. почти съм сигурна, че по закон ще трябва спасител. моите са само две - деца- и в басейн 5 на 6 м. ще се изтрепят...
провери изискванията и след това си направи сметка, колко ще ти струва удоволствието и дали въобща ще печелиш от него. въобще не говоря за препарати, проби за хеи, проверки... и не най-накрая готова ли си 10-12 чифта крачета да обикалят из двора ти и да правят всевъзможни пакости...

бабилия писали сме заедно Peace

# 6
Изисквания от РИОКОЗ, спасител,също...

Мен ми се струва, че жената иска да си направи стотинките, ей така...покомшийски, без фирми, мирми, това - онова.

Обаче, завистливите съседи не прощават, мдааа Twisted Evil

# 7
  • тук-там
е как по комшийски като иска да заверява билетчетата в НАП-а. пък даже и по комшийски да е - това с децата си е отговорност.

# 8
е как по комшийски като иска да заверява билетчетата в НАП-а. пък даже и по комшийски да е - това с децата си е отговорност.

Верно и билетчета имаше.

# 9
не говоря за парички хей така,аз също съм контролен орган и никога няма да допусна да бъда в нарушение, с ХЕИ днес говорих изискванията им са за чистотата на водата, за което ще минават да взимат проби задължително веднъж седмично и ще изискват наличност от препарати, спасител те ми казаха ,че незнаят дали ще е нужен, утре ще ми отговорят след като проверят законовите изискванията, касов апарат не  е нужен , необходи ми са билети,заверени в съответното НАп, както  и декларирането на дейността в общината,тъй като е патентна
имаме фирма, която е на баба ми - пенсионер  ище дължа само Здр.Осигуровки

# 10
Даа, назначи баба си за спасител!
Такива "волни" идеи (50 деца х 50 стотинки =мизерни приходи ) са характерни за нашите географски ширини .
Идеята ти е тъпо безотговорна.

Ако детето на комшийката се нарани, докато играе в двора ви е инцидент.
Ако сте му взели 50 стотинки, за да играе в двора ви и то се нарани  е наказателна безотговорност.
Купи басейн на детето и позволявай на приятелите му да го ползват.
Ще имаш повече радост и по-малко проблеми.

# 11
Бабилия, точно това са ми опасенията, а що се отнася до баба ми тя е инвалид и е на легло,така че няма да мога да я назнача, а и мисля, че бях ясна - ще се съобразя с всички законови изисквания, няма да допусна да печеля по рисков начин, носител на нещастия за другите
незная защо след като темата е пусната с цел разумни съвети  и мнения,тонът ти е такъв
а що се отнася до нашите географски ширини, то доходите ни като са такива смешни, естествено е, че и инвестициите ще са на същото ниво
скъпи басейни има,целта е да има и нещо, което е  наистина достъпно, което да се доставя удоволствие на малките палавници  и същевременно да носи нищо и за мен,колкото и символично да е
и наистина ще те помоля, нека нещата не потръгнат в насока заяждане, не съм такъв човек и много ми е болно, когато някой просто счита,че е абсолютно прав и това определя резкият му тон
имах питане, искам съвети, за да не сгреша, а не заяждане,моля те

# 12
  • тук-там
не забравяй да провериш и за застраховките- мисля, че са задължителни. всяко купено билетче  - като в градския транспорт например- води след себе си задължителна застраховка на лицето.

# 13
Не съм недоброжелателна - реална съм.  Мечтите са едно - реалността друго.
"Удоволствие на малките палавници" може да носиш безплатно и далеч по-лесно.
Всичко останало е бизнес, който се прави по строги правила и изисква отговорност.
Басеин значи: доктор, спасител, хигиена, проби, вода с нужната температура, място (кв.м./дете), душове, билети (всеки билет означава застраховка), каса, отчетност...
Мога да изреждам още.
Не съм убедена дали понятието "надуваем басеин" въобще съществува в нормативната уредба.

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 23:06 от Бабилия

# 14
    Перефразирам Бабилия - идеята ти, ми се струва наивно безотговорна! Не бих пуснала детето си да играе на такова място, дори и безплатно!

Общи условия

Активация на акаунт