КГО 2008-5та част

• 19 203
  • 440
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте,чета че пак създават тревоги разни неразположения на малките,дано се оправят бързо,целуваме ги и ги гушкаме!Не ми остава много време за писане, ама поне успявам да ви прочета та съм в час със събитията.Ние чакаме третия зъб и сме доста поизнервени вече и двамата,трудно се храни и заспива ама здраве да е,гледам че има и по-тежки случаи.Сега пък и пропълзя от една седмица и вече няма мир за мене,разхвърля навсякъде всичко и просто е беля голяма.
Йоанка,честит рожден мила,да си жива и здрава и много обичана мама!

# 286
Еоо, върнахме се от моренце, на Крисо му се отрази много добре, беше супер доволен, и с рев го изваждах от водата. По-късно ще разправям и снимков матр'ал ще прилагам.  Hug от нас.

# 287
  • Lovech
Честит рожден ден на Йоана!!! Бъди здрава и щастлива, усмихната и красива,  и с любов и търпение побеждавай всяко вълнение! Да са ти живи и здрави мъжете, да те гледат и да те радват!  smile3525

Момичета, аз чета редовно, но не пиша редовно, днес обаче съм се сетила, че нашето талисманче Калоян вчера стана на 1 годинка! Гледам, никой не е честитил, та да кажа от името на всички ни - да си живо и здраво, мило дете, да растеш щастливо и да радваш мама и татко!   newsm59/ даже не знам дали мамата пише тук!/
Като си помисля ,че и нашите скоро ще го настигнат, и след около месец ще започнем да си честитим годинка, чак ми става мъчно за малките беззащитни бебенца, които имахме в края на миналата година!
Иначе ние сме добре. Нищо ново и интересно.
Лека нощ!  Hug

# 288
  • София
Йоанче, Честит рожден ден и от нас на патерици! бъди здрава и все така лъчезарна.  bouquet

Ау, вярно, че го забравихме първото ни рожденниче. Да е живо и здраво и расте щастливо.

Нашия Топчо все повече става активен. вече започва да пълзи и на колене, а не като диверсант, а и днес сутринта цъфна изправен в леглото. Сега само това прави, как не му омръзва не знам.

Ние през уикенда бяхме на Спа хотел в Стара Загора. Оставихме Владито на майка ми и си прекарахме чудесно. Басейна беше с минерална вода и седяхме с часове. Презаредихме батериите, сега 3 дена лудница и по план в четвъртък ще отскочим пак тримата да морето за 3 дена.

# 289
  Един спам от мен:утре следобяд ще съм в Борисовата градина,ако някой има време и желание за среща много ще се радвам да се видим  Hug!
 Инче,добре завърнали се от морето Hug!Пиши по-често как е момчето!

# 290
  • в здрача
Малей, че хубава тема ... много ми хареса и с интерес прочетох всичко пропуснато на почивката, ама нямам търпение и аз да се изкажа по темите.

За отношенията баща-дъщеря - още с каката нашия татко участва активно, дори ми вдигна скандал, че детето било вече на месец, а още един памперс не е сменил, той баща ли бил или лукова глава, как можело с майка ми да къпем детето, а той ..., та набързо командирова тъщата обратно у тях и си смени първия памперс. Забавлява и гушка и двечките когато може и не дава бебе да реве. Ако аз не мога в момента веднага я е гушнал. Подкрепя ме за кърменето и дори когато някой отвори уста как можело да кърмя когато бебето вече върви и яде кебапчета веднага го отрязва и започва да обяснява колко е полезно за детето и т.н.
Как ме промени майчинството - ами май не съм толкова търпелива вече  Embarassed , но пък съм станала абсолютен непукист.

За нашите отношения - ами понякога ми липсват вечерите на свещи, любов и разговори до ранни зори /не питайте как се ходи на работа на сутринта/, но пък за седемте години през които сме заедно с чисто сърце мога да кажа, че всяка година се влюбвам отново в него.

За разликите в децата и темперамента им - ами Роси е някак много по-усмихнато и лъчезарно бебе. Съвсем точно си отговаря на името, а Теди от своя страна хем е много чувствителна, хем упорита, налагаща се и самостоятелна. Не съм изграждала самостоятелността й, до 2 години бе плътно прилепнала към мен, но и много любопитна - всичко искаше да види да изследва и ако не успее такива ревове, такова чудо , не е за разправяне. После започна с номерцата за да постигне това, което иска, а сега с обясненията - ако не стане на нейното с молби и увещания, започва с "мамо, много те обичам ...", а ако пак не го получи следва рев, ама отива в другата стая да не я виждаме, но пък гледа да я чуем. Ако никой не й уйдиса след 2-3 минути пристига усмихната. И Роси върви любопитна, но няма чак такива трагедии ако не получи желаното.

За покупките, ами ненужните ми покупки са бибероните-залъгалки. При Теди ненужните покупки бяха чувалчетата за сън, но пък с Роси ги използвам.

Та сега за почивката. Ще я запомня с кошмарното завръщане, но да караме поред. Отидохме с кумовете, тяхната дъщеричка и родителите ми. Сутрин стоварвахме малката на баба й, а останалите отивахме на плаж. На обяд като се завърнем си вземахме обратно детето, а те ходеха на плаж. Малката я заведохме само първия ден вечерта да види морето и то хич не й хареса. Вкопчи се в мен и се набираше и гушеше да се скрие от него, но поне имам една снимка с нея. Последния ден когато трябваше да се завръщаме и до 10 да сме освободили бунгалото всички възрастни се изпонатръшкахме от гаден летен вирус, а едната тоалетна едвам смогваше, та се разхождахме с легени. Дето се казва положението бе прединфарктно, ама лека полека се прибрахме. Бяхме запланували разходка по исторически местности на връщане, ама ни се размина. Снимки по-нататък, че още не мога да оправя багажите и дето се вика да се поосвестя.

А сега да се похваля - от няколко дни малката татосва, а днес на 2 пъти чух ясно и отчетливо мама, макар и двата пъти да си бе нацелила канчето в решетката на леглото. А да, сдобихме се и с още 2 горни зъба, е всъщност втория е в процес на пробиване и е леко крива, а нощем проплаква по-често. Ние още малко и ще се оправим. Е, от цялата история има нещо хубаво - като се завърнах и обух дънките си установих, че са ми широчки. Ами то на бисквити и чай...

# 291
  • София
Честит рожден ден, Йоанка! Бъди много здрава и щастлива...и все така лъчезарна и позитивна   bouquet
Инчето и Цвети - добре завърнали се  Hug
Еееех, как чакам и аз моренцето, ама чак в началото на септември ще е.

Спамка от мен, ама няма много за докладване от наше село  Wink

# 292
Честит рожден ден Йоана!!! Пожелавам ти много здраве и щастие. Нека усмивката никога не залязва от лицето ти и живота на семейството ти да е изпълнен с любов.

Съни, аз утре смятам да се покажа в Борисовата за към 16.30-17.00. За по-рано не съм сигурна дали ще успея. Ще ти звънна на тел.

# 293
  • София
Привет от Бургас  Simple Smile Тони, мерси, че се сети за нас  Hug Липсвахте ни много, но чак сега ни пуснаха нета.  Ние сме у моите родители за 2 седмици и ми е много добре. Има кой да се занимава с досадните домакински задължения, а от нас се иска само да скитаме по плажове, парковете и из града.  Party Малко се бях притеснила, че Мишето първите два дена беше ошашкана от всичко ново и толкова атрактивно наоколо, но после и тя свикна. Научила е много нови неща. Да не изброявам, но е станала малко разбиращо човече, много любопитна и контактна. По парковете се закача с децата, черпи ги със солетите си  Laughing Аз както нямаше да я водя на плаж, открихме малко закътано заливче и преценихме, че е много подходящо да я заведем на плаж там. За сега веднъж сме я водили, много й хареса всичко. С интерес изучава пясъка, не се изплаши от водата, стоя си с играчките в басейна. Е, похапна малко пясък  Wink Имахме един ден притеснение, че Мишето вдигна лека температура. Братовчед й също беше вдигнал такава с повръщане, та беше ясно, че е гадният летен вирус. Много се ошашках, че сме далеч от нашите педиатри, а в Бургас са оле мале. Сетих се за перипетиите на Съни. Да чукам на дърво сме добре от няколко дни, не ни е повтаряло. Утре имам среща с Неди и сладката Никол  Simple Smile

След малко ще се опитам да се включа по актуалните теми.

# 294
  • София
Извинявайте за многословността, но не съм се включвала отдавна. Пък и нали съм си Мара подробната....  Mr. Green

Гледам сте коментирали излишните покупки за бебоците. Аз определено не се изкуших да купя всичко, което предлага бебешката индустрия. Единственото наистина неизползвано нещо е една чисто нова четка за бутилки.  Mr. Green Самите бутилки ми бяха полезни в родилното, когато доизцеждах кърмата и после дохранвах с нея вместо с АМ. След родилното не съм ги ползвала повече. Кенгуруто (подарено ни е) сме го ползвали 5-6 пъти в ситуации,когато кошчето за кола и количката не могат да влязат в употреба. Изобщо не се радвахме на активната гимнастика. И тя ни е подарък, но я броя към безсмислените придобивки. Общо взето това е, всичко останало съм си го ползвала.

За детската количка мога да кажа само хубави неща. 8 кг е и много компактна като се сгъне. Влиза във всички асансьори и коли, в които ми се е налагало да я качвам. За детето е широка и удобна. Има прекрасен ултра голям сенник, който ни е спасявал дори в порой без дъждобран (може да се разтегли до борда отпред). Определено нямам нужда от лятна количка. Избрахме я в неутрален ябълково зелен цвят, за да може живот и здраве да се ползва отново.  Wink

Темата за педиатрите ми е важна. В самото начало се записахме при много прехвалена докторица. Да чукам на дърво не сме боледували, за да преценя дали хвалбите, че е добър лекар са основателни, но не ми харесва това, че все се занимава със симпозиуми и конференции, а децата сякаш за нея са на заден план. Аз й викам “медийната звезда”, защото само интервюта дава.  Laughing Често ми се е случвало да не мога да се свържа с нея по телефона. Добре, че съм я търсила за глупости. Но пък положителното е, че мога да я извикам в къщи, особено през зимата и по време на епидемии, за да не чакам с кашлящи деца пред кабинета. Иначе още преди да ме изпишат от болницата имах вътрешното убеждение и желание педиатърът на детето да ни е д-р Масларски от Вита. Страхотен доктор е. Отделя страшно много време и се задълбочава върху всеки конкретен случай. Само че като нямам кола няма как да водя детето всеки месец до Вита за мерки и теглилки, затова за рутинните прегледи избрах наш’та докторица, а д-р Масларски търся по важни поводи.
Тони, Шики,
евала на вашата педиатърка!

Честит рожден ден на Йоанчето!

Цвети, в приключение сте се видели с този вирус.
Съни, какво става с Весето?

От време на време се замислям за рождения ден на Мишето. Мисля да го организирам в детски клуб с деца. Не е вярно, че нищо не разбират. Ние вече сме били на такъв рожден ден и на Мишето й беше страшно интересно с толкова деца и играчки. Но дори и нищо да не разбират, някой ден ще се кефят на снимките от тържеството. Не мисля да лишавам детето от това. Я, кажете, каква е тази торта, от която и рожденичката да може да си похапне?

Скоро ще пусна и снимки от ваканцията ни, но не съм ги качила още.

# 295
Майлили, вие не сменихте ли Антонова все пак през юни? Аз с такова впечатление бях останала.

Аз съм категорично недоволна от нашата педиатърка - Цацова. Също е една от най-прехвалените в района, препоръчаха ми я мои приятелки и колежки, чиито деца са записани при нея. Ами какъвто и лекар да е (да чукна на дърво, дъщеря ми не е боледувала от нищо досега), отношението към децата й е кръгла нула.
Чака се с часове, докато тя си преглежда пенсионери в джи пи-кабинета, претупва прегледите, разгеле, че й сложиха малко по-симпатична сестра, че предишната беше и тя крокозавър.
Като за 60-годишна лекарка има понятие от късно захранване и прочие, но аз така или иначе не ползвам съветите е, щото чета повече от нея по темата. Поне не натрапва каквото мисли. Но и не дава вид на особено загрижена от пациентчетата си.
Ние също ходим частно при Масларски - доволна съм много, за щастие и там за дреболии.
Мислих да я сменям, но така или иначе след 1 г. рутинните прегледи стават през 3 месеца и все някак ще ги преживея. За сериозните неща, да не дава Господ, си имам бекъп.

Айде после ще намина с нови въпроси, може би, че пак се одрямахте  Hug

# 296
  • Варна
Цитат
Айде после ще намина с нови въпроси, може би, че пак се одрямахте 

ай че тя свърши темата да те чакаме  Sunglasses

Момчил изкара зъб, ама прозрачен  Laughing тъй де,сигурно ще стане по-бял после,като порасне малко...Лесно излезе,без температури,само с една нощ мрънкане и няколко кризи през светлата част на деня

Аз да се върна пак на педиатрите-може би е по-удачно педиатъра да не е И ДжиПи, защото пък съвсем много пациенти му се тупват на главатаа. На Шикито предишната беше така..и както е писала-аут

Хайде,приятен ден, че моя хич не е такъв-държавния служител е някакъв незнаен хомо вид(но не и сапиенс  Close) и както може би стана ясно си имам работа с него, та докато му разбера същността много зор виждам

# 297
  • София
Привет мамчета и бебешорчета!
Аз днес  се бях наканила да ходя в Борисовата градина кошницата на количката я напълних като за пикник, облякох и обух джедайчето и ахаа да изляза и той се размрънка. Почнахме да се кърми и ааайде заспа и си поспа доста сериозничко, като се събуди беше валяло дъжд, студ и всички екстри. Останахме да си кръжим в квартала!

Олег от няколко дни стои много стабилно прав и ходи стабилно, но с придържане. Като че ли не е бебе, толкова е любознателен!
Относно храненето назад е с материала, т.е. няма голяма охота за ядене. На ниво пробване е, но си и отказва пробване на вече познат вкус. Нямаме сменено изцяло кърмене.

Позачетох се тук и там и попаднах на една много интересна тема мама-терапия. Чували ли сте за нея?! Аз не и затова се поразрових в нета и чичко гугъл ми показа тази статия (има и други де) http://www.biberonbg.com/info/maichina_hipnoza.htm
Струва ми се много полезна тази мама терапия и най-вероятно ще я ползваме в не един и два случая.

bouquet

# 298

Позачетох се тук и там и попаднах на една много интересна тема мама-терапия. Чували ли сте за нея?! Аз не и затова се поразрових в нета и чичко гугъл ми показа тази статия (има и други де) http://www.biberonbg.com/info/maichina_hipnoza.htm
Струва ми се много полезна тази мама терапия и най-вероятно ще я ползваме в не един и два случая.

bouquet

Това звучи страхотно!  newsm10 Благодаря за статията.  Hug newsm51
Записах си я и започвам да работя по въпроса.  smile3521

# 299
Майли спомена за чакане пред лекарския кабинет сред кашлящи деца и ме провокира да разкажа за нашата педиатърка. Има 2 кабинета, на един и същ етаж в ДКЦ-то и потоците болни и здрави (за консулт-я или с леки проблеми) деца не се смесват. Освен това поне досега никога не съм чакала отвън, макар да има извънредно много пациентчета (само педиатър е) и винаги да е лудница в коридора. Обаждам се предварително по тел. и ни приема с предимство, веднага като отидем. Предполагам това ще важи още малко, докато надхвърлим бебешкия период. Това по повод организацията на работа. За мен тези екстри са важни и ги оценявам много високо на фона на общото положение на детското здравеопазване в един редови областен център   ooooh!. Отношение към детето и към мен - също нямам забележки. Обяснява, разяснява нашироко, преглежда и разпитва много подробно, усмихната и положителна е. Всяка консултация отива към половин-един час (с всички пациенти е така, затова колегите й си тръгват по обяд, а тя работи до 5-6 следобяд всеки ден). Дава ми насоки за всичко - хранене, гимнастика, закаляване, дневен режим, възпитание, психическо развитие....Не че всичко изпълнявам, но са ми много ценни тези разговори. Сравнявам информацията от професионалиста и това, което чета по широкия свят, и се ориентирам как да си отглеждам детето по най-добрия възможен (според мен) начин. Не сме се сблъсквали със сериозни проблеми (ДНЧД), но при няколкото дребни неразположения изписа малко и леки лекарства. Не са хомеопатични, но аз и не бих се радвала консервативен лекар да ми предписва такива, ако държа на хомеопатията бих търсила специалист  Peace.
Казано с две думи - уцелих десятката. Оообаче запазвам си правото на ревизия на това си мнение. Че знае ли човек.

Общи условия

Активация на акаунт