Мастит/запушени канали - студени компреси?

• 14 218
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
  • На бял кон в Pierrefonds
Страхотна новина! Успех занапред с кърменето!

# 16
  • София
АнМари - това, което е имало при теб, вероятно не е било просто мастит, а абцес, след като се е наложило да се дренира хирургически.
Ами не знам, най-вероятно е така както казваш. Написаха ми диагноза мастит, не помня точно как беше на латински.
А кърменето, поне в този форум няма да звучи смешно, ако кажа, че ми беше жизнено необходимо. Алекс се роди недоносен. И добре наваксваше в кг. Жалко, че все пак малко кърмих. Но както и при каката, кърмата ми спря изведнъж, по едно и също време.
А като отидох при мамолога той се шашна като видя колко е зачервена гърдата. И аз се запънах като магаре на мост - ще кърмя, искам Simple Smile След операцията напътстваше каква превръзка да ми направят с думите "иска да кърми". Да, болеше след операцията, но определено повече ме болеше преди това.

Gichka, успех и бързо оправяне Simple Smile

# 17
Gichka дано мила да се оправиш , но пък в крайна сметка и аб ще ти помогне.
днес прекарах 6 4аса в спешна помощ- родих преди седмица.2 дни подред потене,Т по4ти 39,втрисане ,болки по цялото тяло,а за гърдите - камък и 4ервени ,бу4ки и в двете ,но едната е по засегната . тук не не спират кърмено...насър4ават го даже.пуснаха ми аб венозно 1 доза и ми изписаха клоксициклин 7 дена.
правя топли компреси ,доисцеждам се..(което никак не ми е приятно),но малкият е малко мързелив и все трябва да го побутвам да не заспива...  baby_neutral

AnMary браво на теб !!! въпреки болките и операцията не си се предала !!!  bouquet

бързо възстановяване

# 18
Здравейте, момичета,

Тъкмо се бях обнадеждила, защото бучките бяха поизчезнали когато в неделя се появи нова бучка. Пак болка, пак субфебрилна темп. Отидох до спешна помощ и ме прегледа друга лекарка - каза същото: задържане на мляко, нищо ми няма, да правя компреси и да изцеждам.

Днес бяхме на консултация и се оказа, че бебка е наддала изключително малко, като неонатоложката смята, че голям принос за това са тези запушвания. И действително от едната гърда едвам изцеждам по 20мл. Утре съм на контролен преглед, неонатоложката каза, че трябва да ме лекуват. Така че ще настоявам по-сериозно да ме видят.

Не знам какво е това чудо - зорът е по един ден, после спира да боли и почват да се разнасят, но вече седмица все с нови, и нови бучки.

Ще пиша пак, успех на silvia-alexis и всички!

# 19
  • София, Младост 2
Много неприятно Confused

Според мен причинно-следствената връзка е обратната - очевидно бебето има някакви трудности със сукането, заради което не успява да се храни добре, а в гърдите се задържа мляко и се получават запушвания. Затова наред с всичко останало е разумно да се види какво са случва при кърмене и дали има начин как да се оправят нещата. Ако пишеш къде си, вероятно ще може да измислим някакъв начин да се види и това?

# 20
На мен ми помогна едно единствено нещо - смяна на позата на кърмене, брадичката на бебо да сочи противоположно на болезненото място. Не знам дали го обясних добре.  Rolling Eyes
Преди я кърмех като тялото й минаваше пред моето, през корема ми, след мастита, от проблемната гърда почнах да я кърмя като тялото и беше на леглото, а само главата й в скута ми. Дано да ти мине по-бързо! Praynig Hug

# 21
hedra, сега чакам да ми кажат резултатите от изследванията на бебето, а утре да ме видят и мен, надявам се двете неща да датат отговор. Само да кажа, че на междинната консултация тя беше наддала добре, суче добре, а след това яко е изостанала с наддаването. Но ако имаш идеи за средства да се борим с този проблем, с радост ще приема съветите, лекарите засега не ми вдъхват много доверие. Аз съм в София - Младост.

ЛУРДЕС, това също го пробвах няколко пъти, може да продължа с тази поза. Но сега ме карат да изцеждам да видим дали имам достатъчно кърма. Ама как да изцедя, като гърдата с бучката не пуска....

Последна редакция: пн, 27 юли 2009, 16:42 от Gichka

# 22
  • Stuck in a moment
Аз имах проблем с бучки в гърдите.
Първият път бучката беше откъм страната на мишницата, много твърда и болезнена, не се чувствах цялостно добре от това.
Ходих на доктор - той ми изписа антибиотици. Не ги пих.
През нощта, докато бебето спеше, си налагах марли с топла вода, после цедях, малко по малко, дълго време, с търпение, докато най-накрая мястото омекна и започна да тече свободно кърмата.
Помагали са ми и обливане под душа с топла вода и масаж от бучката в посока към зърното, но това беше втория случай.
И на мен тогава доктора ми каза - първо кърмене, топъл компрес и после студен компрес, но не мисля, че е много удачно ако гърдата не е добре изцедена.

# 23
Искам само да благодаря на всички за подкрепата - разминахме се с по-сериозни проблеми след едноседмична борба. Бебка се поуспа и наддаде малко за този период, но тази седмица вече си наваксва.

Благодарности и на хората от Консултативния Кабинет по Кърмене!

Общи условия

Активация на акаунт