Постен гювеч и със свинско месо

  • 2 615
  • 10
  •   1
Отговори
  • Мнения: 236
За тези които обичат гювеч!

Вегетариански гювеч

1/4 кг. зелен или жълт боб
1 - 2 моркова на кръгчета
Предварително се задушават. Слагат се в тавичка и в нея се нарязват още
2 - 3 глави лук
5 - 6 чушки Сиврия
1 - 2 тиквички
1 патладжан
150 гр бамя
1/2 кг картофи
5 - 6 домата
1 връзка магданоз
сол на вкус
червен пипер
2 к.ч. олио
малко вода
Разбърквам и слагам в тавичка, покривам с фолио и във фурната, като станат готови продуктите, махам фолиото и оставам да се запече. Ако го правя с месо, сварявам предварително свинското месо и го слагам в тавичката да се пече по същия начин, като вместо вода слагаме малко от бульона на месото. Може да се направи и в пръстенен гювеч.

Това е постния гювеч:



А това със свинското месо:

# 1
  • Мнения: 1 505
Ох,то много вкусно бе,ама на нас ни изгоря фурната и за сега не мога да готвя нищо,а ги имам продуктите,е пилешко аз ще сложа де,но ми се иска да го направя.Моля някой да каже на микровълнова дали ще се получи,балгодаря.

# 2
  • Мнения: 22 867
На гости ядох тая вкусотия, приготвена в много особен гювеч, един разлат такъв, беше с месо, помня, че стопанката наслага и всичките подправки, които имаше в градината си. Е, стана нещо толкова вкусно, че не е за вярване. Копвам си  рецептата за по-добри (хладни Grinning) времена и непременно ще си го приготвя.

 Inadar, благодаря за вкусното предложение, с тия съставки няма как да не се получи нещо божествено!   bouquet

# 3
  • Мнения: 236
Благодаря ви! Вече си мислех, че никой не обича гювеч. Спомням си, че като дете въобще не го обичах заради смесването на толкова много зеленчуци. Много обичах една друга лятна манджичка, чушки Сиврия нарязват се и се запържват, след това се добавят към тях домати нарязано и се запържва, като стане готово слагаш 1 - 2 яйца разбъркваш и готово.

# 4
  • Мнения: 5 001
Благодаря ви! Вече си мислех, че никой не обича гювеч. Спомням си, че като дете въобще не го обичах заради смесването на толкова много зеленчуци. Много обичах една друга лятна манджичка, чушки Сиврия нарязват се и се запържват, след това се добавят към тях домати нарязано и се запържва, като стане готово слагаш 1 - 2 яйца разбъркваш и готово.
Тоест - миш-маш  Grinning  Hug

# 5
# 6
  • Мнения: 2 774
Благодаря ви! Вече си мислех, че никой не обича гювеч.
Аааа, не така  Naughty .Мъжлето много обича , дори си запечатваме в буркани за зимата  Peace
Мерси за рецептата за миш-маша.....тъкмо щях да ровя из нета  как се прави  Embarassed, никога не съм яла,и си нямах на идея как точно се прави - виждала съм в порции , но нали знаеш как е когато готвиш   нещо ,а дори не му знаеш вкуса ,а само визията,все нещо те притеснява ,дали ще се получи .

# 7
  • Мнения: 1 505
Вие се прехлъсвайте колкото си искате на миш маша,а на моя проблем никoй няма да отговори така ли,ок,ще кажа на мама,че повече с вас не искам да играя.  Heart Eyes

# 8
  • Мнения: 2 774
Вие се прехлъсвайте колкото си искате на миш маша,а на моя проблем никoй няма да отговори така ли,ок,ще кажа на мама,че повече с вас не искам да играя.  Heart Eyes
Embarassed
Зависи от МВ- на майка ми е с грил - така че става да се направи и там .
В нея съм пекла преди години и пиле с ориз и пиле с картофи , получава се екстра  Peace,със загар и всичко останало .
Моята ,аз я исках малка,и само за претопляне - не исках с грилове и др такива екстри - исках просто да топля храната на дечко от детската кухня- в нея не става- евентуално ориз или картофи мога да сваря - но гювеч с тази невероятен загар - не  Naughty.
Извода - в мама в МВ-да става, в моята - не ,не става  Peace
Дано се включи някой с по добър съвет от моя   bouquet

# 9
  • Абсурдистан
  • Мнения: 3 321
Ох, много вкусно изглежда.
Аз ще го пробвам с телешко.

# 10
  • Мнения: 1 798
Постния гювеч е много любимо мое ядене.
Като ти видях снимките..... Crazy
Утре ще го спретна  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт