Слънце весело пече, расте си ЮНСКОТО дете! Тема №86

• 14 485
  • 297
  •   1
Отговори
# 60
И ние акаме с външна помощ - чрез гимнастиката с крачетата. Свивам ги към коремчето, ама разкрачени, не събрани и съвсем лекичко надигам дупенцето. И като ги вдигна, задържам около половин минута. След няколко вдигания и сваляния винаги има ефект  Peace   Дори се изаква на няколко пъти и аз търпеливо си чакам. Преди малко отново направихме същото, защото много киселееше и се напъваше, а в момента му е леко на коремчето.

Страх ме е обаче да не свикне само така да ака, че ще си докарам беля  Praynig

На вашите бебенце акитата на ядчици ли са още? Нали всъщност по това се разбира дали има колики. Ама по тая логика Боян ги има денонощном  newsm78

Егаси жегата. Остават броени часове до монтирането на нашия климатик и започването на един нов, по-хладен живот  Party А като чух какви температури се задават през уикенда, лошо ми стана Crazy  Два дена няма да си подам носа навън  Whistling

# 61
Да, Гъди, такива са ни изпражненията. Но аз знам, че това е нормалния им изглед на тази възраст. Още от 2006-та помня, че Hedra беше дала линк към вид и описание на състоянието по изпражнения. Това си е важно за общото състояние на бебо.

Пуснах тема в кърмаческия. Ако някоя има мнение, моля да се включи.

Хубава вечер.

# 62
  Момичета,да ви попитам какво е състоянието на коремчетата ви,колко време след раждането ви се прибраха и махна ли ви се тъмната линия ? newsm78
  Ще ходим на едно местенце с басейн и като си пробвах миналогодишните бански се изплаших  #Crazy

# 63
Ayas, кога ще видим твоите слънца?
LEILA,моята линия изчезна, опадаха и косъмчетата, обаче коремчето си стои, полицаите още вярват че съм бременна, а в магазина ми правят място  Laughing

# 64
Отивам веднага да ги кача, Ди! Че все не намирах време...

Качих много снимки, но имам и по-хубави. Утре ще попреместя тези, които не са за този албум, че после се усетих. За жалост нямам снимка с трапчинките на Велинчо.

Чао за сега.

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 23:35 от ayas

# 65
Ayas, защо си ги крила до сега тия слънчица красиви Hug

# 66
Аз от известно време май много рядко пиша.  ooooh! Иначе успявам всичко да изчета, и докато се уредя да пиша, повечето от това, което в момента съм искала да напиша, или го забравям, или някой преди мен е написал същото и не искам да го повтарям ...  Blush
Най-интересното от днешния ден беше, че Алекс се засмя с глас 2 пъти един след друг (ама направо с пълно гърло!).  Laughing А после заспа на спалнята в много смешна поза - по корем, с вирната дупара - и то близо 2 часа, а аз все се притеснявах дали му е добре така и да не му стане нещо ...
Във вторник ходихме до педиатърката да си оправям болничния и използвах да го претеглим пак - качил е още 600гр за 2 седмици и е станал 5,200кг, и вече си има гривнички, на тати Супермена.
Тактува си с главата като му пееш нещо, има го записан и на клипче - много е смешен!
За ваксината се колебаех доста, но от питане на познати, други майки и от това, което вие пишете, реших да му взема Пентаксим. На 7 август ще му я бият. Педиатърката каза сутринта преди ваксината да му дам Панадол.
Ваничка му купихме преди 2 дни, че му омаля легенът вече. Определено много и се кефи! Оставяме го да си легне в нея (така се наглася, че все едно се крепи с мишничките си и си лежи самичък), но като татко му е винаги нащрек да го хване.
Линеа негра не ми е избледняла още, коремчето почти го няма (ама почти, не е като преди плоско), и стрийки си имам - около пъпа само, тая надежда да се изчистят. Иначе и аз днес извадих торбата с банските, ама нищичко не можа да ме побере (долниците няма проблем, ама горнищата ... все едно за друг човек са били  Laughing), та си купих днес един нов чифт - ефтинджос, ама пък доста симпатичен се оказа. До море едва ли ще се добера, но ми хрумна да ходим на басейн - на 20тина км има хотел с басейн с минерална вода (целогодишно) и много хубави полянки и дръвчета в двора около него - днес отидохме да проверим цените - така че дано да ме огрее поне няколко пъти да отидем (като не може за риба) .  Wink
За сиропчетата против колики и запекът - не знам Инфаколът има ли влияние върху изхождането, ама Алекс си дриска като за световно - минимум 4 пъти на ден, и то здраво.  Mr. Green Продължавам да му давам Инфакол, ама не преди всяко кърмене, а най-вече вечер.
През деня обличам Алекс с боди с къс/без ръкав, вечер - също така, само му слагам и чорапки, защото много рита и изобщо не си задържа пеленката по предназначение.  Mr. Green Спим на отворен прозорец.
Полито, вярвам ти, че не обичаш спокойствието - с 2 малки деца на твоята възраст, какво по-голямо доказателство.  Wink
Нана, искрено ти съчувствам! Добре, че не си ги заварила, гадовете, че да ти изкарат акъла!
За изпъкналите пъпчета - да, може и да има проблем, но не се притеснявайте излишно - брат ми беше така, плашеха ни с операции и т.н., но му слагахме една голяма монета, пришита в пеленка, като поясче на коремчето (дано ме разбрахте) - че тогава нямаше такива щадящи лепенки и пъпчето му се прибра изцяло, без никакви последици след това. А сега, като ги има тези лепенки, е още по-лесно! Peace
Близнашките мами - винаги ми е много забавно да чета постовете ви и да разглеждам снимките, интересно ми е как вървят нещата при вас и като ме стегне шапката, си казвам - "Ами ако бяха 2 или повече? Я си трай!" - така че сте ми стимул и опора един вид.  Wink
Много още имам да пиша, ама стана късно, дано утре си довърша писанието, имам и няколко въпроса, а и срам за мен, ама не съм качвала снимки на Алекс от повече от месец.  Embarassed
Дали някой прояви мазохизма да изчете целия ми дълъг пост?  Whistling
Спокойна нощ, сладки сънища и кротки бебоци ви пожелавам. И няма да се уморя да повтарям какви са ни сладури всички - най-готините бебета!!!

# 67
Amore, всеки път с кеф ти изчитам постовете и от ред на ред, неусетно свършва! Моите мъжлета също се смеят с глас вече, много е хубаво, особено Коко- слагам му една картинка с Мечо Пух и приятели и той постоянно ръкомаха, рътка и приказва и й се смее много е весело!

# 68
  • Ловеч
Добро утро,да се запиша в новата тема чак сега...
Вчера на Траян не му беше ден,ми май и през ноща беше пак така..Голямо гърчене,голямо пъшкане,голямо мрънкане..За пръв път ми е толкова нервен че чак се притесних,но като го гледах че се гърчи ми стана ясно че са колики..
Нана,ужасно нещо си прживяла,както и други писаха,добре че не си ги заварила вътре...
За обличането,и Траян е по цял ден и по цяла нощ с боди с къс или без ръкав,дори и чорапи не му слагам и имам чувството че пак му е горещо..
С тия жеги дето ги дават не знам как ще се издържа..Ма и мен да ме питате..Имам прекрасно село Рибарица,и кво правя в Ловеч та си мъча детето в тия жеги ми не отида там на планина и хладинка..В края на Август сестра ми ще си има бебче и мислех тогава да отида,но май ще е доста по скоро..Беше ме страх че е много малък,ама все повече се навивам да стягам багажите..
Корема ми се прибра вече,почти напълно,линията си ми стои,имам още 3 кг да сваля,и съм си както преди Grinning
За мамите с близнаци-и на мен постовете ви много ме радват и са ми много забавни,и като си представя какво ли е,си чудя от какво се оплаквам...
Ами това е засега от мен..

# 69
Добро утро от нашите пременени бебки  Simple Smile Голям фурор бяхме с тези дрешки, че май ми ги урочасаха децата, защото после цяла вечер не мога да ги успокоя. И червен конец имат, и със светена вода ги напръсках... ама до късно беше рев до скъсване. За сметка на това пък после спаха от 22 до 6 с едно хранене в 2 Simple Smile Добре, добреее  smile3521

A ето я и малката ни мацарана до бебките (която изглежда огромна до тях) - и преди да изпаднете в потрес, ще кажа, че котките ни чинно стоят далече от бебетата и показват незаинтересованост. Просто тук ги събрах като за снимка Simple Smile

Последна редакция: пт, 24 юли 2009, 08:29 от KaterinkaM

# 70
Кате, девойките са божествени, пу-пу да не им е уроки Heart Eyes

....котката ви е огромна Shocked

Аз съм пак с андреа на ръце, вчера вечерта бях пред нервна криза, та андрей като си дойде от работа я изведе за 2ч да си почина, а почивката ми се състоеше в това  да гладя, пера и да оправя, вчера първото и единствено хранене за деня ми беше в 19.00ч Shocked с такъв кеф изпуших пак една цигара на терасата на спокойствие Blush,. днес се очертава същия ден Shocked, от рано, рано ми е в ръцете и спи в момента в който реша да я оставя на леглото и писва Shocked

Моята кафява линия още доста си ми личи, скоро няма да избледнее и корем си имам Wink

Аз пак да питам има ли други толкова често повръщащи, като нас- мисля да сменя пак адаптето с такова против повръщане на аптамил, успокоява ме това, че качва всеки ден, аз си я меря всеки ден Crazy и колкото и да изкарва отгоре, толкова изкарва и отдолу, значи не връща всичко през устата

И по колко мл адапте изяждат бебетата на 1 месец тя изяжда межзу 60  и 90мл, плюс кърма, но не на всяко хранене?

И още едно въпросче Андреа се роди с космати рамене и в долната част на гръбчето, кога опада това окосмяване и има ли и други косматки като нас/аз така и викам на мама косматката ?!!!

Последна редакция: пт, 24 юли 2009, 09:00 от somebody

# 71
Добро утро от нас.

Нощес спахме много добре и след хранене в 3 часа Коки се събуди чак в 6.30 и аз съм будна от тогава та викам да хвърля един поглед на темата.

Ваксините
-  аз съм за Пентаксима, въпреки препоръката на педиатърката за една друга (европейски вариант).
Нана направо настръхнах от поста ти, лелее настана гладно време в БГ и ще има все повече обири на дребно. Кокошкарска работа - сигурно са гадни наркомани  #Cussing out

От днес ще правим пасивна гимнастика с бебчо. Вие правите ли редовно?

От вчера имаме кенгуру на Дисни - таткото много му се кефи, но аз не давам да стои дълго време в него защото ми се струва че 1 месечно бебе му е рано!! нека укрепне малко, а и другия месец сме на ортопед да видим какво ще каже!

# 72
  • София
Лелее, колко много ми се спи........
Вчера и аз бях като парцал. И днес май ще е същото. Просто тези 4-5 часа сън не ми стигат и това е. Снощи и аз помолих половонката да изведе сам Катерина, за да мога да сготвя нещо и да домакинствам малко. Докато разбърквах зелето ми се подкосяваха краката. Имам чувството, че ако поспя 10 мин ще са ми достатъчни. А и вече имам чувството, че от преумора не мога да заспя бързо.
Тази сутрин Катерина се събуди с писък в 6. Не можах да разбера, защо пищи така. Затворих прозореца, че комшиите още спят. Чаааак в 7 успях да я нахраня, посля заспа  Party Аз не можах да заспя отново, че хората почнаха за палят колите, кучетата тичат и лаят подире им, а аз подреждам, пера, простирам и т.н.
И тази жега допринася за умората ми.
Моят корем не се е прибрал още. А и една кожа ми виси отстрани на талията   Sick Абеееее, направо не знам, как моят още ме желае и все за кекс напира  newsm78 А иначе съм още +10 кг, които май няма да сваля, но ще ги стегна поне.
Ваксина ще сложим, решихме да е Пентаксим. На 7-ми август сме на консултация, а после и на гинекологичн преглед.
А след това ще палим гумите и хайде в Троян.

Забравих да кажа, какво каза ортопедът: в кенгуру след 3 месеца  Shocked ( аз я разнасям за кратко в него), слинг в никакъв случай. Дори изказа мнение, че се чуди, как изобщо е разрешено да се продават  newsm78 Е, аз имам слинг, не съм го пробвала още, но ми се струва, че трудно ще навра Катерина в него. Незнам, трябва да пробвам. Според мен плюсът на слингът е в това, че няма да ми убива на раменете.

# 73
Защо на мен не ми излиза снимката която поставям в ляво под името ми??? Pls някой ще ми каже ли на лични как става...

# 74
коремът ми се прибра - имам съвсееем малък, колкото да напомня, че съм била бременна. Само дъ-то кога ще се посъбере, че не съм му свикнала на габаритите Simple Smile Иначе ми казват, че съм женствена... демек пухкава Simple Smile Което не е чак толкова лошо, преди бях рагу и зъби Stuck Out Tongue

апартаментът е в пълен безпорядък, откакто сме без баби, но нямам сили за всичко. Успявам да сготвя (не всеки ден), да минавам пода с влажно, да пера и гладя. Пазарувам като сме на разходка, а на котките сменям редовно тоалетна и ги храня (все пак  Laughing ) Но вече няма време за гушкане и игра... Замислям се за домашна помощница - да идва 2 пъти седмично за по 2 часа. Ако някой познава доверена жена, да пише!

кафявата линия я има, но е супер тънка

somebody, благодаря за милите думи! Моите също са косматки, но мисля, че скоро този мъх ще опада.

за адаптето - Ники изяжда около 110 мл храна (кърма + АМ), а Сави - 130. Но те са на два месеца и половина. А на един изяждаха количеството, за което говориш. Тия дни даже Ники е по-лакома, сякаш иска да настигне дундестата си сестра. Вчера ядоха на 2 часа. Възможно ли е да растат по-интензивно в някакъв период или растежът е плавен?

Viper, не го приемам това за слинга? (за кенгуруто имам съмнения) Значи цяла Африка и половин Азия си повреждат децата ли???

sharky, какво имаш предвид под "пасивна гимнастика"? За килимчето "активна гимнастика" ли става дума или правите специални упражнения? Ние също имаме активна гимнастика, но нашите не проявяват никакъв интерес към играчки засега и не се заиграват. Затова ще изчакам.

Гъди, акат колики все още. И аз понякога помагам така за изхождането - със свити крачета.

Последна редакция: пт, 24 юли 2009, 09:34 от KaterinkaM

Общи условия

Активация на акаунт