Къде е лятото? 140-та лятно-зимна немска тема

• 14 106
  • 295
  •   1
Отговори
# 210
Перла, а нещо за експорт към северо-източните ви съседи мислила ли си? Laughing

Сега сериозно - тази година започнахме да купуваме плодове и зеленчуци от Едека и един Био-селянин. За сефте от 5 лета тук ядох праскови, кайсии, череши, малини и къпини с вкус, мирис и вид на истински плод. Сега чакам есенните домати да видим дали ще успеят да ме изненадат и те приятно Peace

# 211
За други плодове и zеленчуци не мога да кажа, но в Алди купувам праскови, които са сладки и с вкус на праскови. Предполагам, че всичките zареждат от едно място.

# 212
Аз пък съм с две ръце за дините от турците. Едни огромни и продълговати. Точно като нашите са си. Само да има кой да ги мъкне, че и бая си тежат. Иначе на праскови май още не съм случила  Thinking
И пъпешите са големи дървете. Обаче последните 1-2 пъти имах късмет.
Обаче немците как купуват пъпеши направо  вземат от купчината, нито го помирисват нищо. Аз като почна да ги мириша, ако поне малко не ми замириши не го вземам хич. Иначе един шът една баба ме пита защо съм ги миришела  hahaha

Ох, още едно момиченце изнасилено и убито  #Cussing out. Боже, пази децата ни  Praynig

# 213
да бе , ужас, а полицай обрал банка ...
пъпешите - гледам да им е паднала опашката сама ... и аз ги преравям един по един  Wink

# 214
# 215
Добро утро! Simple Smile
perla ,няма за какво да се сърдя!Аз като прочетох как ви текат лигите по болонезто,питах чичко Гугъл и това пусна.Записах си и аз рецептата,скоро ще се пробва.surfline ,благодаря!Малкият е като прасенце когато яде спагети и след него остават мно-о-ого червени петна навсякъде. Laughing
Аз пазарувам плодове и зеленчуци от Нетто/Лидл.Всеки ден на центрото излизат производители с пресни стоки,купувам и от тях.Преди от едно пазарче в Гермеринг,купувахме ябълки от Бодензее,е, няма такива никъде.
Петка,аз хубави дини купувам от Нетто и Кауфланд,до сега не съм улучила 1 зелена ,а пъпешите имат такъв аромат,че чак ми се прияде пак.Снощи към 22 часа с мъжа ядохме диня и нощта тоалетната беше моя  Laughing
jabata_dil ,весело изкарване на морето!

Последна редакция: чт, 30 юли 2009, 11:48 от Sesiliq

# 216
Петке, тук или в БГ (момичето)?
Я да ви покажа моите приzведения, които от липса на време не ги раzкрасих както трябва, но вчвра6ния кухен беше поне вкусен. Тук и тук т ой, а това и това е "мнооого шоколадовия кекс", който Мата препоръча. Мате, не е zа мен, това от първите снимки Ще ти хареса повече. Много е сух тоzи. И макар, че му сложих zагрята сметана с шоколад, раzбита сметана с какао и конфитюр или мармалад (не zнам каква е раzликата) от малини, видях колко върнах в къЩи от единия и от другия  Wink От него има оЩе 2 парчета, ако ти се раzхожда zаповядай  bowuu
Майра, ти ли прави тортата? Личи, че добре сте иzкарали РД.

# 217
А на вас смеят ли ви се когато почуквате по дините? Защото Сърфов първия път, когато ме видя да го правя се кикоти 30 мин. Сега пак не пропуска да ме подпита дали очаквам някой от вътре да ми каже "Влез!" Mr. Green

Майра, много сте сладки трите на снимките. А на Ясмин очичките пред тортата искрят. Супер парти - поздравления за организацията.
 Аз имам един въпрос - у вас по принцип ли е толкова просторно или специално за "събитията" местиш мебелировката някъде?

# 218
дините ги почуквам и гледам да имат малки "дупета"   Joy това не го огласявам на немски, че може да ме разберат криво  Wink

# 219
Здравейте. Аз не пиша почти, но редовно ви чета.
Тук вече направихме 9 месеца, а един въпрос много ме тормози. Голямата е на 4 години и въпреки че ходи на детска по 4 часа на ден /освен когато не е болна/, все още не говори нищо на немски. Знае много малко думички и някак си не иска да казва и тях. Притеснявам се, защото лекарката каза, че трябва бързо да научи немски, защото след 2 години ще трябва да тръгне на училище. Аз уж и казвам разни думички у дома, вмъквам някое немско изречение..но май няма ефект  Sad Много ми е притеснено и незнам, дали трябваше да проговори досега... Rolling Eyes От септември съм я записала на целодневна детска, но се чувствам страшно виновна, че не съм я научила още на немски и незнам къде греша Tired

# 220
Майра, супер снимки  Peace Кажи ми моля те, какъв ви е батута?

# 221
Майра невероятни снимки.
Зайо, не се приеснявай.  Hug
Сбъдваща, аз вчера така написах изречението,  че да не ме разбереш.  ooooh!  Hug Не й обръщайте внимание. Мен тук ме гледат всички на криво, ама се надявам да не е за дълго.  Praynig Решихме да се местим.

# 222
Сърфи,  Joy Който го мързи да бърша прах и да подрежда секции - не си купува такива Mr. Green

Татяна, съседката го домъкна тоя замък вчера. Спомена, че са го купили от Лидл или Алди?

Зайо, 2г са мнооооооооооооого време за децата - особено като ходят на детска градина - не само ще научи немски, а ще го говори повече от перфектно Wink Може би просто се притеснява да говори сега, че си мисли, че прави грешки и тн. Но има още много, много време до училище, за да се притесняваш Peace

# 223
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Майра,
много свежи снимки Flutter
Ясмин прилича много на теб  Hug

Сърфи, почуквам дините, даже един турчин първо ми се чудеше, после почна и той да ги почуква, ама се отказа бързо hahaha

а на болонезето слагам и дафинов лист, дори и на веге варианта.
много обичам домати с дафинов лист Crazy

# 224
Решихме да се местим.

Поздравления за решението!

Аз не го огледах много добре тоя замък, но в Пени имаше през април едни лъвове за скачане и са супер - http://src.discounto.de/pics/product/16696/29210_Huepfburg-LOeWE-16696_xxl.jpg

Общи условия

Активация на акаунт