Гледах...!Хареса ми! Препоръчвам го! - ХVIII

• 69 203
  • 721
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Здравейте!

Бих искала да препоръчам Форест Гъмп. Не мисля, че има човек в тази тема, който да не го е гледал, но вчера го гледах за пореден път и отново ми направи силно впечатление.

http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=71977&hit=1

# 316
На мен много ми харесва Sin city / Град на греха.
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=95724&hit=1
Участва Брус Уилис, който ми е страшно любим  Heart Eyes. По принцип този филм се възприема или много положително или крайно отрицателно от този, който го е гледал. Аз лично плаках накрая, а това рядко ми се случва на филм,  но  има и хора, които въобще не могат да го възприемат. Затова мисля, че е интересно да се гледа. Освен идеята във филма, внимание заслужава и самото оформление, стайлингът - изключително стилен, филмът е черно-бял, с малко цветни елементи.

# 317
Само да ви кажа - Догвил ме сбърка.

# 318
kiki29, ( Heart Eyes) в такъв случай знаеш, че при Брехт образите са послания.

Бих искала да допълня, че под употребата на  ‘ужас’ (по повод персонажите на Триер в предния ми пост),  да се разбира ‘опустошаване’, (само)разрушаване, преход на отвъд себе си, унищожаване (и) на това (личностно) отвъд.

Un prophète ( Prophet) (2009) на Jacques Audiard,  Голямата награда в Кан 2009 -  брутален (особено) в първата част, динамичен и с тревожно ‘празен’ герой –  актьорът, чието изпълнение е много добро. За теми на филма няма да пиша достатъчно е да спомена, че действието се развива в затвор (с няколко сцени на улицата)  и новото е по отношение на ‘ типаж’ от арабски произход сред мафията. Въпреки натурализираната ‘картина’, на места поетично смел (може би заради цветовете). Не е шедьовър, но и предишен опит на режисьора (гледала съм - The Beat That My Heart Skipped, виетнамска актриса играеше китайка) не е кой знае какво, и двата филма имат проблеми  в сценария.  http://www.imdb.com/title/tt1235166/
И още веднъж  - кадрите с насилие наистина ( до средата на филма) са неприятни, непрепоръчителни. Друго – доста е дълъг като време.

Baarìa (2009) на Giuseppe Tornatore отново положен в любимата на режисьора тема -  носталгия. http://www.imdb.com/title/tt1081935/

# 319
Само да ви кажа - Догвил ме сбърка.
Peace

"Мандерлей" обаче не е толкова силен...Темата е много интересна,но според мен не я е развил много добре. Peace

# 320
Изгледах "Тигърът и снегът" и аз (най-сетне).
  Ех, този Бенини, и в ракова клетка позитивизъм ще намери... Много тъжно и в същото време толкова уютно ми става като го гледам... еднакво ми навява и двете... не мога да се обясня чак. Много ми е Чаплин той... а на вас?

Последна редакция: пт, 09 окт 2009, 17:47 от ТинаХрис

# 321
Разбирам те прекрасно за тъгата и уюта. Една романтична безметежност се лее от филмите му, ако мога така да се изразя.  Heart Eyes
'Айде другото ще го спестя, че много лично и драматично ще стане.  Mr. Green

# 322
  Обичам го Бенини. Лично не лично,ще си споделя тук. Heart Eyes

И двата му филму"Тигърът и снегът" и "Животът е прекрасен" са в класацията ми за най-любими на всички времена. Още я правя тази класация обаче,като стана готова,ще я споделя с вас.
 Има нещо нежно,нещо много крехко,прозрачно,детско...в неговия светоглед,отразяващ се във филмите му. Филмът му "Животът е прекрасен" е почти автобиографичен,знаете. Мисля си,че хората,които са преживели много болка,стават или отчаяни,като Тарковски и Ларс Триер,или запазват все пак живеца,чистота на чувствата,вярата си....Бенини е най-близо до моя светоглед,до усещането ми за това,какъв трябва да бъде светът и хората в него.  Още мога да пиша,много... Laughing

Тина,казваш че ти прилича на Чаплин-да,много. Една идея по-тъжен от Чаплин ми се струва.

Ще ви копирам  част от любимата ми сцена в него и няколкото изречения,които бях писала непосредствено след като гледах филма.

Ал-Джумейли,стари приятелю,намери ми този глицерин. Знам,че можеш.
Иначе тя ще умре. И това дюкянче,наречено"живот",може да бъде затворено завинаги.
Може да се слагат катинарите,да се загасят звездите,да се сгъне небето и да се натовари на камион.
Може да се изтръгне слънцето, защото аз толкова много я обичам. Знаеш ли защо? Обичам,когато я огрява слънцето.
 Да взимат всичко-килимите,колоните,дворците,пясъка,вятъра и жабите,сочните дини,града,вечерята в седем,май,юни,юли,,пчелите,морето,тиквичките...тиквичките...
 Ал-Джумейли,намери ми този глицерин.

Който обича филмите на Бенини, знае за какво говоря. Има някои неписани правила,по които винаги,при всякакви обстоятелства можеш да познаеш какъв е човекът отсреща. Това е като да видиш птички в клетка във филм на Роберто Бенини,и да си повече от сигурен,че съвсем скоро,в някой от следващите кадри, птичките ще излетят на свобода.

Последна редакция: пт, 09 окт 2009, 09:41 от maraidara

# 323
  • София
Ал-Джумейли,стари приятелю,намери ми този глицерин. Знам,че можеш.
Иначе тя ще умре. И това дюкянче,наречено"живот",може да бъде затворено завинаги.
Може да се слагат катинарите,да се загасят звездите,да се сгъне небето и да се натовари на камион.
Може да се изтръгне слънцето, защото аз толкова много я обичам. Знаеш ли защо? Обичам,когато я огрява слънцето.
 Да взимат всичко-килимите,колоните,дворците,пясъка,вятъра и жабите,сочните дини,града,вечерята в седем,май,юни,юли,,пчелите,морето,тиквичките...тиквичките...
 Ал-Джумейли,намери ми този глицерин.

Който обича филмите на Бенини, знае за какво говоря. Има някои неписани правила,по които винаги,при всякакви обстоятелства можеш да познаеш какъв е човекът отсреща. Това е като да видиш птички в клетка във филм на Роберто Бенини,и да си повече от сигурен,че съвсем скоро,в някой от следващите кадри, птичките ще излетят на свобода.

maraidara, много е хубаво Hug много...

# 324
 Aurora, Hug

Хубав ден,момичета! Чакам с нетърпение събота и неделя,да си изгледам някой филм и да си говорим! Hug

# 325
Снощи, забравих да препоръчам "Източни пиеси" Wink. Хареса ми. Откровен и различен (като поглед към света).

# 326
Гледах Коко преди Шанел препоръчвам Wink  Party

# 327
  • Някъде там на юг...
Момичета, вчера изгледах и "Ханибал". Горещо препоръчвам трилогията: http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=135849&hit=1  Peace Невероятни психо-трилъри  Crazy Сбъркаха ме  Shocked А Антъни Хопкинс е №1.
Редът обаче на гледане според мен е следния : 1. Червения дракон, 2. Мълчанието на агнетата, 3. Ханибал. Има малко объркване във филмирането може би поради факта, че "Червеният дракон" излиза преди "Мълчанието на агнетата", но с друго име  Rolling Eyes

# 328
Гледах Коко преди Шанел препоръчвам Wink  Party

И аз го гледах вчера, но за съжаление не мога въобще да се присъединя към препоръката ти  Rolling Eyes Единствено харесах добрата игра на Одри Тоту...Интересно ми е все пак какво ще предложи още един филм по темата от тази година - "Коко Шанел и Игор Стравински"... Thinking

Ив , в киното даваха трейлъра на "Източни пиеси", видя ми се, че ще е тежък филм, но мисля да го гледам...Иначе се сприсъединявам към мнението ти за "Сърцето ми спря да бие"/The Beat That My Heart Skipped , но другия филм не съм го гледала още.

maraidara , ТинаХрис  , не съм гледала "Тигърът и снегът", но след вашите препоръки и красиви думи няма да го пропусна  bouquet "Животът е прекрасен" -  според мен няма човек, който да не се развълнува от този филм, няма такъв...
Роберто Бенини съм го гледала още в "Кафе и цигари" на Джим Джармуш, който е бил препоръчван в темата...

# 329
  • София
Утре най-после съм на "Джули и Джулия", дочаках си го  newsm44 Ще видим дали ще го препоръчам  Praynig  Скоро гледах "The young Victoria"(http://www.imdb.com/title/tt0962736/) хареса ми, особено екранната химия м/у Емили Блънт и Рупърт Френд  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт