Гледах...!Хареса ми! Препоръчвам го! - ХVIII

• 69 282
  • 721
  •   1
Отговори
# 630
Aurora , личи си, че си истински киноман!  Благодаря, че пусна програмата  Hug

Кюбит , разбира се, че ще ти споделя   Simple Smile Даже започнах да пиша още вчера, но ми се наложи с друго да се занимавам... Simple Smile
За актрисата нямам никакви впечатления, изобщо не ми е позната и за първи път я гледам, така че мога да говоря само за героинята й Джули. От друга страна, щом си позволявам да коментирам образа на Джули,  значи актрисата е успяла да го пресъздаде доста пълнокръвно и достоверно  Grinning
Защо не ми харесва тази героиня Thinking
На първо място, може би защото ми изглежда като събирателен образ на една част от жените от поколението на 30-годишните (към което и себе си мога да причисля) и то на тази, която би трябвало да е "по-добрата" в морален аспект - тази на чувствителните, добронамерени и благоразумни "интелектуалки" - или с други думи тази, която следва да се противопостави на частта на безогледните, безскрупулни "кариеристки". Да, може би в Щатите наистина разделението на "интелектуалки" и "кариеристки" да е по-рязко, не случайно присъстваше и датата 11-ти септември, която наистина се оказа преломна за американците в най-различни аспекти, но докато на някои лутането на интелектуалката Джули в опитите да достигне най-доброто от себе си, както приятелките й кариеристки са постигнали върхове в бизнеса, на някои може да изглежда симпатично и отдадено на изконните ценности (семейството, обществено полезните каузи и т.н.), но за мен героинята правеше всичко някак твърде добронамерено, твърде отдадено и целеустремено и това "твърде" ми навява малко на прикрита посредственост, на известен фалш и неясно лицемерие  Laughing Доколкото разбрах, тя е писателка, едва ли ще я чета някога  Grinning

# 631
  Не беше естествена. Много мразя изцяло положителни образи, силиконови души.

# 632
  • Далече
Хм, гледам че обсъждате Ейми Адамс, та да кажа, че снощи гледах не лош филм с нея и Емили Блънт  - Sunshine Cleaning .
Емили Блънт ми хареса повече , но и  Ейми Адамс прави доста добра роля.

# 633
Джи, Кики, Хапка, благодаря ви за мненията!   bouquet

Аз пък видях нещата от друг ъгъл.  Wink Според мен Ейми Адамс не беше много подходяща за ролята, няма конкретна причина или нещо, което ме е подразнило, просто усещането ми беше, че не пасва... Бях изгледала предварително доста снимки и интервюта с истинската Джули Пауъл (и с Мерил Стрийп) и вече имах представа, която се размина главоломно с представения от Е.А. образ.

Естествена и много "ню йоркска ставам на 30 и съм телефонистка" е истинската история, започнала на 25-ти август 2002. Не бива да се пропуска "света се срина в краката ни"-чувството, което навярно е обзело много момичета като нея.
Знам на мен как ми се отрази, бидейки все пак на хиляди километри, доведе ме до дълги равносметки и т.н. и т.н., и се опитвам да си представя как една около 30г. жена се е чувствала тук в нейното положение - с кариера "кота 0". И да напомня, Джули е от Тексас, дошла в Ню Йорк с големи мечти, като всички впрочем...

Та... проекта според мен не е замислен да е грандиозен, а е един вид самотерапия. Да се докаже пред себе си, това, което каза и на майка си "веднъж да свърши нещо докрай". Това, в какво се превърна проекта е отделна тема, но изначалната идея не е мащабна, а самоспасяваща. Тази интерпретация я правя и на база на интервютата с истинската Дж.П. Съгласна съм, че във филма това се плъзна леко встрани и ако не се лъжа беше показано едва ли не като начинае самоцел, с което да стане известна.

За Стенли и Мерил няма нужда да пиша - фантастични!  Heart Eyes

От всичко прочетено, оставам с впечатление, че самата Джули не се вижда съвсем добре отразена в Ейми.
http://www.cinemablend.com/new/Julie-Julia-Author-Sees-Her-Own-Movie-10764.html
http://juliepowell.blogspot.com/2008/11/im-so-vain-again-but-rea … ly-this-time.html

Мързи ме да пиша повече.  Rolling Eyes

# 634
Самата актриса с нещо ми е неприятна, Ейми Адамс т'ва, оттам ми идва проблема на мен...Инак, съгласна с Кюбит, добре пасва на ролята...обърканата, какво да направя с живота си, 30 годишна... Умита ми е някак.. дори и в Doubt ме дразнеше, не можах да се оттърся от това, и не можах да "видя" колко добре се справи с ролята си. Кюбит, т'ва като Клинт както ти е на теб  Laughing
  На всичкото отгоре я бъркам с тази актиса. Не че си приличат приличат, а някакси са ми еднакви, припокриват ми се...и като се запитам коя в кой филм беше... Laughing
 Аз си имам доста такива "двойки" актриси или актьори, които ми се сливат/размиват..... Тези двете не са изключение, и горе-долу по едно и също време се появиха на манежа, наизвадиха филмчета....
   Не съм запозната с Джулия Чайлд, не знам нищо за нея... доста инфантилна ми идваше на моменти, има ли някакво отклонение, или да не търся под вола теле?

# 635
Не, не, аз казвам, че Ейми не пасва на ролята и/или че са променили изобщо фокуса към особата на Джули.

Джулия Ч. си е такава - непохватна инфантилна полу-мъжкарана с леки маниакални епизоди.  Heart Eyes Поне от това, което съм чела. Но е била много естествена, натурална и безцеремонна когато трябва (и не трябва).  Wink
http://www.youtube.com/watch?v=LWmvfUKwBrg
Мерил докара тембъра и интонацията перфектно. Движенията - също. Единствения минус, ако ще издребняваме,  Wink е че е малко по-едрококалеста от Джулия.

За Дж.Ч. знам доста от моя приятелка готвачка (не пише блог и не снимат филм за нея  Joy), която й е голям фен.  Peace

# 636
Не, не, аз казвам, че Ейми не пасва на ролята и/или че са променили изобщо фокуса към особата на Джули.
Ахахаха, е разбрахме се, няма що.  Laughing  Аз не съм запозната и с Джули (истинската), откъдето и решавам, че Ейми е идеалната шматка за ролята...  Laughing

# 637
"Джули и Джулия" съм го изтеглила, още не съм имала време да го гледам, но и мен по принцип Ейми много ме дразни, единствено ми е харесала в този филм:
Miss Pettigrew Lives for a Day http://www.imdb.com/title/tt0970468/
Тук дори гласчето й на зайче от анимационен филм стои добре. Mr. Green  А и Френсис МакДорманд прави страхотна роля в този филм, което обаче не е новина, защото според мен е много добра актриса, направо не мога да проумея как дори успява да изглежда красива в някои моменти. Но това е силата на внушението. Simple Smile

# 638
  • София
Ейми Адамс определено ме дразни...и историята на героинята й ми се видя жалка...ако това е целта на живота ми, да направя манджи по рецептите на някоя известна готвачка, по-добре да се гръмна.

# 639
Хахаа, Аурора, спокойно....тя искаше нещо за старт...ето после книга и воала! 

Последна редакция: ср, 18 ное 2009, 21:22 от ТинаХрис

# 640
Ми, не, Аурора, не е целта на живота й.  Mr. Green То и във филма стана ясно (въпреки изкривяването), че даже и "старт" не е, а спасителна сламка за ежедневното давене.  Peace
А да имаш мечти не е престъпление.  Wink Нито пък да си фрустриран.  Simple Smile При нея от там се тръгна, не е било самоцел, нито пък го показаха като такова.  Grinning
Ейми Адамс не ме дразни, безлична е по-скоро, точно като Айла Фишър.

# 641
(500) Days of Summer- свежо, добре поднесено филмче за... любовта.  Grinning  Интересно направен. Гледам и си мисля, че действието се развива 60-те. Изведнъж хоп! играят на Уи(и)...
  Joseph Gordon-Levitt ми прилича на Хийт Леджър.

# 642
  • USA
След тези анализи, ще взема и аз да гледам Джули и Джулия.  Mr. Green На мен Е.А. ми е симпатична, особено в Enchanted беше идеална принцеса. Тина, и аз ги бъркам тези двете.  Laughing А преди време като двойнички ми бяха Мерил Стрийп и Глен Клоуз.

# 643
(500) Days of Summer- свежо, добре поднесено филмче за... любовта.  Grinning  Интересно направен. Гледам и си мисля, че действието се развива 60-те. Изведнъж хоп! играят на Уи(и)...
  Joseph Gordon-Levitt ми прилича на Хийт Леджър.

Леджър ми е любим артист, ще взема да го гледам...

# 644
  • София
Кюбит, не съм чела историята на героинята от филма, може и в живота й да не е било така. но във филма бе изкарана някак...посредствена. и да, видя ми се показано като самоцел. явно гледаме с различни очи, и преди ни се е случвало. Wink
къде съм казала, че да имаш мечти е престъплние. ами, не съм. но мога да коментирам, когато нечии мечти ми се виждат..хм, жалки. нали?  Simple Smile

и всъщност, ако не беше Мерил Стрийп филмът би бил доста невзрачен, според мен. дори ми е някак странно, че точно на този филм отделихме 2 страници  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт