Юли 2009 - Тема 71

• 14 185
  • 294
  •   1
Отговори
# 150
Честита дъщеричка на galelei! И тя много точна - на термин.
eho82, не винаги това, което успяваш да изцедиш с помпата е реалното количество, което би изсукало бебето! Виждам, че Марулка е отговорила.. В колко часа се цеди? Обикновено към 18 ч. количеството е най-малко..
Подкрепям напълно мнението на Virginity за кърмата! И пак повтарям само мисълта за започване на АМ вече ви отдалечава от успешното кърмене, не я допускайте!
Миме, има време да ти влезнат в употреба торбичките и да замразиш. Аз и преди бях писала, че докато кърмя от едната гърда подлагам бурканче или шише под другата и така вече съм напълнила почти цяло отделение на един фризер само с такава кърма, изтичаща, без помпа. Но не  знам при теб този рефлекс на потичане как е, опитай, ако искаш..
medula, гледам, че точно ти пишеш за този теч! Wink Моята помпа също стои непокътната, май можеш да си спестя 300 лв., но знае ли човек.. Чакам Влади да започне да спи по-непробудно през нощта и тогава да се цедя, ако започне въобще де, че с Юлиана до последно се кърмихме и през нощта - 1,6г. Но ще започна скоро да я използвам като пътувам за София без Влади, даже съм си взела и хладилна чанта за целта - цедя и съхранявам там, докато я занеса на по-студено, всичко съм измислила. Simple Smile
Внимавай наистина с прясното мляко - до 1-2 чаши, че сега може да няма проблем, но може да се появи. Освен, че е най-големият алерген, протеинът му е трудно смилаем и може да доведе до храносмилателни проблеми на бебето.
Ооо.. да ви е живо и здраво голямото момиче!! Стигнала е прекрасната и опасна възраст!  Wink
Стеф, заслужаваш си го! Hug Честито ви паднало пъпче! За стягането нищо не ми хрумва, но може и да няма връзка с кърмата..Thinking Все пак забележи дали те стяга при пълни гърди и да не е в областта на сърцето! А за храната и борбата, всички реват според мен като са много гладни. Wink А иначе то сме ги коментирали вече тези неща и се повтарям малко, но пробва ли полусънен да го слагаш на гърдата, преди сам да се е събудил и да търси.. че иначе след шишето те използва за залъгалка за приспиване, но пак е нещо! Слагай го. За ортопеда бях писала и препоръчах и двама от Пловдив, там имаше статия и май пише колко най-рано, но мисля, че и малко преди навършване на месец е добре.
cherry girl,  Hug
MAMA MISHE, успех и на теб!
Чакам от Драга новини, да видим дали съм познала датата! Wink
Деянова, по колко пъти повръща така? Може да е поел повече въздух при кърмене, и да си притиснала коремчето, оригва ли се? Но е възможно и да се е отключила алергия, това е един от признаците. Имате ли алергични хора в семейството, помисли дали си яла някоя от храните алергени! Разбира се най-добре се консултирай с лекар!

Последна редакция: пн, 27 юли 2009, 10:52 от Сиси ♥♥

# 151
честито на мам галелей!живи здрави много щастливи !
честито и на всички които имат повод!
 Hug  Hug  Hug на всички !
ние сме добре немога да вляза още в ритъм и ми се спи! Simple Smile
исках да попитам мамите със секцио дали носят колан за след раждане и кога го сложиха?

# 152
radost78 сеедно проверяват за разкритие но има и някакъв апарат който е като инжекция но много дебела,неприатно е но ... се понася
честито на всички,аз се включих само да ви кажа че изчезвам ако не се поява качайте новини

# 153
Здравейте момичета,

Ния вече е в къщи. Ужасно съм щастлива.
След института по педиатрия я преведоха за доотглеждане в 1-ва градска. От сряда вече е в къщи. Започваме да влизаме в час. Дойде си с колики. Да ви кажа какво пробвахме. Първо започнахме с инфакол - никакъв ефект. Включихме и хомеопатичните ентерокид - пак нищо. Замених ги с колииф + еспумизан  - нещата се поуспокоиха, пак има колики но се концентрираха само след хранене и то предимно след обяд, и не са толкова жестоки. Имайте предвид че Ния е недоносена, изписаха ни с тегло 2 230, а недоносените страдат от колики значително повече от доносените дечица. Значително я облекчава когато лежи по корем на моя корем и заспива. Също много помагат натоплени с ютия кърпи на коремчето. Съвета ми е да пробвате, докато не уцелите точното лекарство.

Берушка, Мима ужасно съжалявам. Мога да кажа, че си представям какво преживявате, като човек който беше съвсем близо до същото. Живота ни поднася всякакви изненади, в един момент си щастлив, а в следващия ...... Моите съболезнования. Желая ви сила да понесете това ужасно изпитание.

# 154
  • Кърджали
Честита дъщеричка на galelei! Да и е жива и здрава и да слушка мама. А на мама - бързо възстановяване.
Аз съм си в къщи. Майснощното преболяване на корема се оказа фалшива тревога, или както предположи мъжлето - от хладното време и студеното безалкохолно / нещо към което не бях посягаа от не знам колко време/. След прибирането ни снощи в къщи до сега положението е спокойно. За сметка на бъдещия татко, който явно си е доста притеснен. Преди малко звъня за да пита как съм и да ми каже, че там където ще пътува, нямало да има обхват, но пак щял да звънне при първа възможност. Бях забравила какво е да ми звъни през деня, иначе е скаран с телефона и ако не му звънна за нещо цял ден няма да му чуя гласа.Та появата на бебо май се отлага..Засега...
А и забравих да се "похваля".. Май лепнах някаква настинка.от вчера съм със запушен нос, чат - пат кихам...Тъкмо се хвалех, че за първи път съм на път да изкарам лятото без настинка /че имам гадния талант да настивам предимно лятото/ и ето сега..

# 155
   Здравейте мами Simple Smile
 Честито на всички новопоявили се бебчета много да радват мама и тати   bouquet
 Моите съболезнования на Мима и Берушка- просто нямам думи  Cry
 Аз не мога да пиша много често,но си ви чета редовно.Ние с малката си се гледаме сами - таткото е на школа в Пазарджик и се прибира петък вечерта до неделя,малко ми е гадно самичка без него ама какво да се прави -такова е.Ще се нагаждаме една според друга -пу-пу засега ми е кротичка освен като реши че не и се спи след яденето в 00.00 Simple Smile .
  mi6e66 - не мен гинеколога ми каза че мога да слагам колан поне след месец и половина и то след като мина на прегледа който е 45 дни след раждането.
  karelia79 - на мойта кума на бебчето Колиеф въпбще не и помагаха ,при тях само Еспумизанче вършеше работа,но защо не си говориш с педиатъра и да видиш какво ше ти препоръча.
  Мами да ви попитам нещо с какъв препарат миете шишетата и бибероните?И  как проверявате на бебчовците дали не им е студено-вратлето отзад ли трябва да е топличко.Мен най-притеснено ми е как да я обличам-сега термометара показва 27 градуса и тя е по боди с късо ръкавче и едно тънички панталонки къси и се чудя дали е малко дали е много облечена-абе луда работа  Wink
    За сега това е от нас лек ден на всички и  Hug

# 156
Стеф, радвам се,че си по-добре Hug
Относно ревовете- аз в началото се препотявах когато станеше време за ядене, защото мишока няма спокойно събуждане, той отваря очи с рев  Joy smile3514 и докато го преобуя той се спуква от рев. Лапне ли цицата е най-спокойното дете  Wink
Но това е наследствено според мен или поне аз така се успокоявам. Мъжът ми е зверски чревоугодник и когато е гладен полудява от нерви - мъникът е същия. След като се наяде може с главата надолу да го държиш ще си се кокори и гък няма да каже .
Прави ми впечатление, че доста неща в поведението му са като на баща му, дори и той да е толкова мъничък.

Ние сме добре, бебока наддава  Praynig Качил е, щом му смених червения конец от ръчичката (стягаше го) значи с оформяме, че е като скакалец  Joy
Има колики и ги борим с еспумизана, мъжът ми купил 5 опаковки Инфакол, но малкия не го понася. Нали има вкус на портокал, а аз през бременността се отвратих от него - сега маймунката не близва. Нали един ден го замених с еспумизана и сякаш по-ззле беше положението, нямаше такива нерви. Tired
Най ми е миличък, като го нахраня през ноща, преобут е и го сложа между нас, а той в просъница раздава едни широки усмивки.
Така ме стопля и умилява... Heart Eyes Blush
Снощи имахме изпълнения (това дете през нощта просто не може да суче #Cussing out), седи 10мин на цицата. Усещам я препълнена, но той плюе зърното, нервира се, рита, удря цицата в знак на протест  Joy (сега ми е смешно, но в 4 сутринта полуспяща и аз бая си се нервирам) и си викам - то сигурно нищо не тече. Вадя гърдата, стискам и оттам една супер силна струйка като плисна в лицето на малкия, изми му очите  Joy Но все пак не искаше да суче.
Дано скоро махнем нощното хранене, че е бая тежичко, но ни казаха поне 1 месец да хапва и нощем, че е мъничък за голяма пауза.

Да не прекалявам, хубав ден от нас  Crazy

# 157
Честито бебче на мама Галилей  Hug
Мама Мише - успех и леко раждане ти пожелавам - ще чакаме хубави новини днес от теб  Hug
Сиси, малко  ми е странно как сте се смеели с Траяна - както каза Тан и аз не съм я виждала усмихната  Laughing За нощното спане на Катя - снощи се  цедих,че нещо ми напращяха гърдите.Ти тъкмо ме посъветва така и те сякаш те чуха.Но ако не ги усещам доста пълни мисля,че няма да навивам часовник да се цедя.Иначе кълма имам доста.Разбирам по това,че като яде олива навсякъде около мен и подлагам разни кърпи.Ама така се дави.... То мъничето тъкмо отказа нощното ядене и аз ще мога да поспивам.Тази нощ за последно я храних в 23,00 и се събуди гладна в 05,00ч.Петя също беше така- на 20 ден вече спеше като голям човек  Laughing А жълтеничката й минава поне според мен вече.

За сетен път се убеждавам,че лекарите мислят доста различно.Чета сега на Мамбинка какво са казали за нощното ядене а на нас ни казаха ако може още в началото да не й давам.Ама като си иска детето как вместо кърма ще го тъпчеш с вода  Crossing Arms

# 158
Деянова,най-вероятно бебето преяжда!Аз с Йоан имах същия проблем цели 7-8 месеца /спря тотално да повръща като мина на обща храна/-той страдаше от Гастро-езофагеален рефлукс
Но най-добре се обади на педиатъра!

# 159
Деянова,най-вероятно бебето преяжда!Аз с Йоан имах същия проблем цели 7-8 месеца /спря тотално да повръща като мина на обща храна/-той страдаше от Гастро-езофагеален рефлукс

А ти какво правиш още тук -нали щеше да отиваш в болницата вече.Да не ти отмениха пак датата  Laughing

# 160
svetly_ е родила днес в 10.30 момченце Никола - 3800 гр. 48 см.

Да им и е живо и здраво второто момченце! Нали не знаеха със сигурност пола..

# 161

А ти какво правиш още тук -нали щеше да отиваш в болницата вече.Да не ти отмениха пак датата  Laughing

Не са я отменили  Laughing /то само това оставаше  Close/-следобяд влизам в АГ,а операцията е утре сутринта  Peace

# 162
Привет Simple Smile

и аз чета и не пиша често.
Ох свекитата си тръгнаха Grinning Кой си мисли, че французите са по-различни от българите - различава ги само спазването на етикета. Уф олекна ми като си тръгнаха, въпреки че не спяха при нас. То не бяха съвети, то не бяха чудесии, ама изтърпях.ooooh! Добре поне че живеем на 1150 км от тях. Laughing Ама на Коледа ще сме им на гости цели 2 седмици.
Сега майка ми е при нас и много ни помага. Бебка е изцяло на кърма, но за сега не суче, а аз изцеждам с помпичката и така всеки може да и дава. Та вечер не винаги аз ставам. Буди се като по часовник на всеки 3 часа, понякога вечер през по-дълго време.
След като зверски ми беше разранила зърната и на двете гърди(чак до кръв), дори и със силиконовите зърна беше много болезнено. Смятам скоро пак да опитам да я сложа да суче. Дано пак не ме разрани. Rolling Eyes Иначе видимо наддава и иска все повече и все повече да яде Shocked
Благодаря много за отговорите за количествата!!!   bouquet
честито на всички момичета гушнали своите бебчета!   bouquet  bouquet  bouquet
За жълтеницата четох, че при кърмените бебчета минавала по-бавно. Марина почти няма вече. Единствено очичките са и съвсем леко жълтеникави, но не като в началото. Тенът и се промени, доста изсветля. Grinning
В събота водихме Марина на пазар в Кан, нали сега са разпродажбите Flutter Купих и много сладурски дрешки от Petit bateau - магазин, в който не влизаме често, когато няма разпродажби. На мен ми подариха две страхотни рокли майка ми и мъж ми Hug Марина се разплака само в ресторанта на обяд и то защото беше гладна. През останалото време спеше толкова спокойно. Обра комплиментите на продавачките, които (млади момичета) се чудеха как можело да има толкова мъничко бебе. Laughing
Поло за сега е много добричък и мил със сестра си. Само иска да я гали и обяснява колко била сладка. Heart Eyes
Деянова, съчувствам ти за повръщането. Поло като беше бебе така на няколко пъти повърна на фонтан - и през носа и през устата. Тогава майка ми пак беше тук и ни помагаше. Като се стреснахме с нея, денонощно имаше по някоя от двете ни да "бди" над него. ooooh! В крайна сметка, като стана на два месеца, започна да спи по цяла вечер и вече го нямаше това повръщане. Но ти се консултирай все пак с лекар.
Това е за сега. Отивам да обядвам.
 Приятен ден момичета!!! Hug

# 163
  • Кърджали
Да е жив и  здрав малкият Никола на мама svetly_ ! Да е весело и послушно бебче.
От два часа се гледаме с апартамента и му повтарям да вземе сам да се изчисти, ама не ще. Та отидам да го направя аз..

# 164
  • Canada
Честито бебче на Мама Светли! Да е жив и здрав малкия Никола!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт