Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 2 тема

• 97 576
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Момичета извинявам се за глупавия въпрос, но инцидентно реших да направя днес мъфини-сладки и солени по случай годишнината ни от сватбата, но и по телевизията съм гледала и тук на няколко снимки в рецептите че слагате хартиените чашки във метални или силиконови форми за мъфини та да питам...задължително ли е хартиените чашки да се слагат в специалните форми за мъфини с отделни гнезда?? Защото аз имам само 1 такава форма с 6 гнезда а си мислех хартиените чашки да ги наредя в обикновена тава за печене...  newsm78

# 166
...задължително ли е хартиените чашки да се слагат в специалните форми за мъфини с отделни гнезда?[/color][/b]? Защото аз имам само 1 такава форма с 6 гнезда а си мислех хартиените чашки да ги наредя в обикновена тава за печене...  newsm78
Тези хартиени, които се предлагат за масова употреба не издържат на тежестта на тестото за мъфини, и мъфинката става "по-разлата". Но се предлагат в един сайт бях засякла, такива които могат да се използват самостоятелно, явно от по-твърда хартия. Нищо не пречи като изпечеш първите и ги извадиш, да сложиш в същите формички, аз лично съм пробвала, стават. Така или иначе сместта не е пандишпан, за да спадне. Успех   bouquet

# 167
  • Пловдив
хартиените чашки, ако ги сложиш в обикновена тава, ще се разлеят.
аз слагам хартиени чашки в моята с гнездата, защото тавата ми е тефлонова, но много надрана и не искам да я ползвам така.
другите момичета мисля, че слагат хартиените за по-декор))))

# 168
Също може да се сложах хартиените в купички за крем-карамел. И така дори могат да се изпекат заедно с основната форма, ако ти е по-голяма фурната. Peace

# 169
  • София
Аз имам само една форма с 6 гнезда, обикновенно я пълня нея, а останалите ги слагам в малки купички дуралекс , но стават по тънки и разляти в тях.

# 170
  • Germany
Здравейте,
вече няколко пъти приготвям боровинковите мъфини по рецептата на Умбра Hug, стават страхотни, направих я и във вариант със бели стафиди и настъргана лимонова кора, станаха божествени. Моето дете не яде нищо сладко, но от тези мъфини изяжда почти цяло. Благодаря за рецептата.

# 171
  • София
Много ви благодаря момичета, в момента в който сложих тестото и разбрах защо трябва да са във форма  Mr. Green освен в хартиените купички! Напълних тази с гнездата и следващиъе в купичките за крем карамел!  Peace Станаха супер! Ще пусна снимки по късно! Благодаря ви от сърце!  Hug

# 172
  • София
Момичета ето я моята първа продукция  Mr. Green На вкус са невероятни, само шоколадовите не станаха достатъчно сладки...

Шоколадови мъфини с течен шоколад Нутела и Солени мъфини с маслини, сирене фета и босилек!

# 173
little_sweet_didka™, поздравления за първия успешен опит, изглеждат много апетитно   chef И моите, когато ги сложих само хартиените станаха така, следващия път ще станат по-високи  Peace

# 174
# 175
  • При елфите ...
Да побутна малко темичката с моите малки кексчета със сладко от череши.

# 176
  • тук
здравейте Simple Smile в късни доби дано се намери някой да ми отговори
купих си форма за мъфини заедно с хартиени кошнички днес и
искам да направя солени за закуска
никога не ми се получават сполучливи нещата със сода и бакпулвер
затова за стандартните сладкиши използвам едно червено брашно
което си е с набухвателите вътре
дали ще сгреша ако и в мъфините сложа от него?

# 177
  • В сърцето на живота!
portman можеш да пробваш и после да споделиш резултата Grinning

# 178
От скоро съм голям фен на мъфините- сладки и солени.
Няколко пъти правя за закуска Мързеливките, но с леко променена рецепта и половин доза, получават ми се страхотни. Оставям сместа малко по- рядка и вътре стават въздушни и "сочни"( по думите на детето), но не са тикливи. Коричката е страхотно хрупкава. Изсипвам директно в тефлоновата тавичка. Дори и студени са много хубави.
Любимият ми ябълков сладкиш ще се превърне в мъфини Simple Smile

# 179
  • тук
ето моите първи мъфини
(снимката е кофти, но вече ги изядохме) надигнаха се много и след това спаднаха - това не знам защо се получи
но пък вътре си бяха супер въздушни и много много вкусни
имаше си и гаф - залепнаха ми по хартиените кошнички
не знам как да постъпя следващия път - ще пробвам с брашно може би, защото
мазнината и този път си беше доволно
благодаря на всички за споделения опит   :bouque

П.С. използвах червеното брашно с набухватели, получава се

Последна редакция: нд, 13 сеп 2009, 11:52 от portman

Общи условия

Активация на акаунт