Дискриминация???

• 3 826
  • 75
  •   1
Отговори
# 15
От жертвата зависи да се оплаче и да помогне да се спре тази порочна практика.

На кого? На арменския поп?
Кажи ми коя е тази институция, която ще се трогне, че някаква си там етническа българка е дискриминирана в собствената си родина? Поне да беше циганка, пък то...

# 16
Дискриминират ви защото могат. Т.е има много като вас и не предлагате нищо незаменимо или поне важно на работодателя. Т.е има много жени на 30+ и на 30-, естествено че дори и да отидете на интервю за работа на копир? ще изберът по-добре изглеждаща и по-млада мацка.
Т.е това сте си избрали.  bowuu

На последното ми интервщю за работа преди около 4 години се появих по развлечена тениска на половинката, дънки и гуменки. Мястото беше ръководно.  Joy Гледаха ме леко  Shocked

# 17
Дискриминират ви защото могат.

Напълно си права, но се съмнявам колко от търсещите работа ще те разберат. Все пак ще препоръчам на тези, които се притесняват, че може да бъдат отхвърлени заради възрастта си - потърсете работа там, където възрастта е предимство. Има много места, където се очаква човекът да е с опит, а всеки работодател, който търси опит, не гледа възрастта, но тогава се гледа доколко човекът е енергичен и има хъс, което някои също интерпретират - "ами, гледат да вземат нещо по-младо".

# 18
От жертвата зависи да се оплаче и да помогне да се спре тази порочна практика.

На кого? На арменския поп?
Кажи ми коя е тази институция, която ще се трогне, че някаква си там етническа българка е дискриминирана в собствената си родина? Поне да беше циганка, пък то...

Ама стига глупости моля ви се, Комисията работи, с типичните за страната бюрократични спънки, неорганизиран уебсайт и т.н., но работи и не обслужва само роми и турци. Имат си регистър в сайта, можете да видите какви решения са взимани.

http://www.kzd-nondiscrimination.com

# 19
Ох, милата ми комисия, тя...  Joy
Ами да им пратя няколко вестника и уеб сайта с обяви за работа? Само не ми казвай, че имат зрителни увреждания или не могат да четат.  Stop

# 20
Ох, милата ми комисия, тя...  Joy
Ами да им пратя няколко вестника и уеб сайта с обяви за работа? Само не ми казвай, че имат зрителни увреждания или не могат да четат.  Stop

Прати им, те не могат да се самосезират, това не е прокуратурата. Трябва да има жалбоподател, който е пострадал от дискриминацията по някакъв начин, както и доказателства.

# 21
 Како Сийке, извинявай но понякога май просто искаш да напишеш нещо от което нямаш представа.  Simple Smile
Законът за защита от дискриминация е един от най-добре работещите. Само разгледай сайта на комисията и виж. А по този закон и добри обещетения се изплащат. Прочети малко и как се сезира тази комисия и какви правомощия има. Ей тъй - с образователна цел и после пиши. А към авторката на темата - сигнализирай за дискриминация и комисията и нейните служители ще ти обяснят какви са начините за доказване.

# 22
Абе вие чувате ли се какво говорите бе. Каква дискриминация какви 5 лв. Всеки работодател е в пълното си право да определя на какви критерии трябва да отговаря необходимия му наемен работник. Кои сте вие че да казвате на някой работодател кой да вземе на работа. Я си представете вие за малко да сте от другата страна като работодатели - вие ще допуснете ли някой друг да ви определя кой и защо да вземете на работа. Ако иска работодателя и изискване за дължината на бедрото ще постави - кои сте вие че да му казвате какви ще са му изискванията. След като е станал работодател единствено негово решение е кой и защо да вземе на работа и на какви условия трябва да отговаря този човек. Като не ви харесват условията при даден работодател - много е просто - търсите си друг работодател който да има условия на които отговаряте.
Ама да имате претенции вие да определяте условията за наемане на работа - извинявайте ама това е най-меко казано доста нахално. Като толкова искате вие да определяте условията - станете работодатели и си определяте колкото искате условия и както си искате...

# 23
Трябва да има жалбоподател, който е пострадал от дискриминацията по някакъв начин, както и доказателства.

Какво доказателство са думите на момиченцето в частната трудова борса (защото някой си е открил, че точно 20-на годишните момиченца са най-компетентни да подбират персонала), която на въпроса какво става с кандидатурата ми, отговаря: "Ми, той шефът каза, че ги иска до 30 години и затова изобщо не сме му показвали документите Ви."  Thinking
Кой и как би доказал такова нещо?
Аз в такива случаи благодаря, че поне не ме карат да храня напразни надежди, също и когато на въпрос за възрастта по телефона ми казват: "Ами ние ги търсим по-млади..." Определено ми спестяват много надежди, нерви, че и средства.

# 24
Дискриминация има и винаги ще има,било то,че имаш дете,че си по възрастен,че си дебел или грозен,че имаш някакъв недъг и т.н Това е България! Peace
Не само в България я има... Тук например  за да назна4ат 4ужденец, трябва да прежъзхожда местните, а  в държавните институции могат да работят само и единствено испанци.
Така 4е ни6то ново под слънцето

Това е напълно нормално и законно. В крайна сметка държавните служители се издържат от данъците на испанските граждани. Все едно да назначим тук чиновници от Чехия или Румъния. А в частните фирми - ако получиш право на работа и постоянно пребиваване - би трябвало да няма разлика.

# 25
Не само в България я има... Тук например  за да назна4ат 4ужденец, трябва да прежъзхожда местните, а  в държавните институции могат да работят само и единствено испанци.
Така 4е ни6то ново под слънцето
Това е напълно нормално и законно. В крайна сметка държавните служители се издържат от данъците на испанските граждани. Все едно да назначим тук чиновници от Чехия или Румъния. А в частните фирми - ако получиш право на работа и постоянно пребиваване - би трябвало да няма разлика.

Ами че то е така в България в момента. Само дето чиновниците които се назначаваха през последните 4 г. не бяха чехи или румънци а чисти турци... В България се назначаваха турци за държавни чиновници... Явно в България няма дискриминация в такъв случай....

# 26
Пикла!  Crossing Arms
Почакай да минеш 40-те, да те питам тогава що е то възрастова дискриминация и има ли почва у нас...  Tired
newsm10 newsm10 newsm10

# 27
Абе вие чувате ли се какво говорите бе. Каква дискриминация какви 5 лв. Всеки работодател е в пълното си право да определя на какви критерии трябва да отговаря необходимия му наемен работник. Кои сте вие че да казвате на някой работодател кой да вземе на работа. Я си представете вие за малко да сте от другата страна като работодатели - вие ще допуснете ли някой друг да ви определя кой и защо да вземете на работа. Ако иска работодателя и изискване за дължината на бедрото ще постави - кои сте вие че да му казвате какви ще са му изискванията. След като е станал работодател единствено негово решение е кой и защо да вземе на работа и на какви условия трябва да отговаря този човек. Като не ви харесват условията при даден работодател - много е просто - търсите си друг работодател който да има условия на които отговаряте.
Ама да имате претенции вие да определяте условията за наемане на работа - извинявайте ама това е най-меко казано доста нахално. Като толкова искате вие да определяте условията - станете работодатели и си определяте колкото искате условия и както си искате...
Я по- кротко!!! . Такива пишман работодатели, които ги интересува дължината на бедрото търсят хора през 2 месеца, а свестния работодател търси хора , които ще му вършат работа както трябва, така че спри да се пениш

# 28
  • out of space

Абсолютно и аз съм на това мнение, колкото и да е все повече в мой ущърб, но това е положението и вярвам, че е правилно

# 29
  • out of space
Абе Платиниум, кой ти говори за бедра?! Ако търся да речем персонал за зоомагазин дали ще взема някоя на 34 и над 90 кила, която не може да качи две стъпала? Или ми трябва дозатор в бетонов възел, а ми се яви астматик? Само примери давам, изобщо не ми се ще да изреждам. С което не искам да твърдя, че няма дискриминация, но в условията на сегашната уж смесена икономика просто работодателя е длъжен да си избира служители, които отговарят на неговите критерии, за да върви бизнеса все пак.....

Общи условия

Активация на акаунт