Израел 44

• 24 862
  • 289
  •   1
Отговори
# 165
  • T"A
Hand, много се радвам, че писа  Grinning Успех при зъболекаря  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover и се зареди със сладолед  Hug

Честито, Бубе, но да знаеш, че аз по друг начин броя идването ти - от сватбата  Grinning
(тогава си дошла с намерение тук да си останеш и за това - но може да не съм права)
За много години - на щастие, любов и успехи, тук или където си решите с любимия  Hug

Все едно слушаш някой кореняк драгоманец,не е нещо непознато,дори и за изнеженото софийско ухо.

Joy Софийското ухо не успява много-много да се изнежи, с всички западни диалекти, които му се налага да чува  Mr. Green

Споменавала съм, че мъжът ми взе няколко урока по български. Преподавателката е пловдичанка и той попитал за някаква дума защо така я произнася, тъй като същата, произнесена от жена му (т.е. от мен) му звучала другояче. И му отговорили, че това е, защото съм от София. Прибира се Ментов и ми казва "Ти защо ме заблуждаваш със софийско си произношение?"  Laughing Ми, какво да правя, като не мога да го "заблудя" с друго произношение  Blush

# 166
 Какво правите  бе ! Писари!  #Crazy Grinning

Борянка , ха честито една година в Израел  Simple Smile + бонус  една война вече  Rolling Eyes Такъв  е животът. Наниз от избори! Пожелавам ти много да се обичате и много търпение докато влязат нещата в релси  - както става с  всичко ново! Карай смело мотора , дрънвай по една биричка чат пат  за няше здраве , дръж  свеки под оЧо  Flutter (свекъра е лесен - той е мъж  Whistling Flutter ) . Ти си боец , силна си , а и сърцето ти е добричко ! Прегръдки!  Hug

На плажа значи е пълно с тия малки басейнчета като на Илка - много сладки- посаждаш бебето вътре като в саксия !  Joy

Иначе за голите снимки отворих въпрос и то стана  една  Joy Майтап да става - к'во?!  Mr. Green Видяхме и Ментов ама не се вижда баш и не се  зачита много - много  Joy Наина ако се покаже гола в тройката ще е  супер  Joy Аз пък моите деца не съм ги снимала голи - ако съм снимала все  ги "режа" частите  по разни диагонали. Имам ги в  корито, ама много пяна и не се вижда нищо  Whistling Grinning ... Всеки луд  с номера си де  Joy

Наина , я  виж дядо хаджия как полезен се оказва  с повече опит в детегледането ... Ох , да се оправяте !  Hug

Мече , голям сандвич беше , пък и ние бяхме някаква атракция  в градчето. Много странно ни гледаха  на гарата - един вид ...Тия 'що слизат тука от  България ... Да не би да са се объркали...Пък нямаме роднини - ей така ...На път за Ниш и  Белград  Joy После и в кафето всички се познават - ние -нови... Навсякъде бе ... Хихи ...полицаят даже ни гледаше тип Рамбо  Mr. Green Разчуло се , че моят мъж е израелец ..Аз  - българка .. Кво ли си мислят , а още бях с БГ име (не с нова лична карта след брака)..Абе  общо взето - хубави спомени.Вчера казах на мъж ми и той вика - ех , пак да идем , като нищо ...Ами ...ще идеш с децата  хахахаха .... Вече не сме волни птици ние да си обикаляме. Може да кача снимки от там  ...имам на диск - хубавки са , пък и ние хубавки - с  20 кила по-малки от сега и безгрижниииии   Mr. Green Ехе .... Сякаш е било преди 100  г. бе ....Защо така ...  Rolling Eyes Grinning Хотелчето беше много хубавко , на централната улица - да. И една линия се пресичаше от никъде посред  града и без бариера даже ...абе ...Кво да кажа !  Mr. Green Свобода ....

Ханд , хубаво , че се вясваш ...Пътешественици! Зашеметихте ни със снимки бе , хора!  Grinning Хайде  смела бъди пред  доктора и не го бий! Може само да ръмжиш ! А ...и да гледаш страшно!

Заскача ми екрана пак , спирам да пиша! Чакам снимки компромати !  hahaha

# 167
  • София
...
 Наина , я  виж дядо хаджия как полезен се оказва  с повече опит в детегледането ... Ох , да се оправяте !  Hug
...

Петя, аз щото също си имам проблеми с бъбреците (да чукна на глава от няколко години Господ ме опазва) та затова си споделям опита. Това със снежната вода го знам от дядо ми. Ама нали сега лятото като нямаме сняг, та затуй тургам водата в камерата да замръзне. Лятото особено юли и август карам по една седмица само на такава вода (тогава не пия и кафе - без което иначе не мога).

Преди години доктора ми поиска една от пясъчинките, които изхвърлям (то си беше малко камъче) изследва го нали и каза нали ти имаш склонност да образуваш не помня какви си камъни (дали не бяха оксилатни ама не съм сигурен) и рече наливаш се с чай от шипки и няма да имаш проблеми. Та от тогава наистина не съм имал проблеми.

Бубе да си пропуснала случайно да ни покажеш снимките от добруджанките ? Дано още дълги години да живееш с твоя любим в Израел в мир и благоденствие.

Мента добре, че учителката не е била я с трънски, я с родопски диалект, че акъла ми го не побира Ментов как ще се ориентира човека.

Последна редакция: вт, 04 авг 2009, 14:09 от дядо хаджия

# 168
То опит... казваш на свой гръб изпитано.Лоша работа са бъбречните проблеми! Каква е тая  склонност към образувани на камъни ... Предава ли се на децата, наследява ли се ? 

За диалектите - ние  с пловдивския  диалект объркваме  чужденците и ние  Joy Тъка си искамИ и тъка си убичъмИ  Joy Варненци пък и те като тях си. Аз  не съм много познавачка  на диалектите в България . Кой от къде е ... Майните си ги познавам обаче (пловдивчаните)  Whistling ... Ох , как си обичам Пловдив !!! И мъж ми започна да  брои дните , много все да го тегли и му липсва ! Зариби се  по българско човека! Няма как  Twisted Evil Grinning !

# 169
Ау,трънски е брутално.
Тражите ли помръжлякО? Mr. Green
Дивият северозапад там е още по-див(аз съм ветеран с тримесечен престой в Трън).

Петя, Hug
Вече идват доста българи,цигарите са по-евтини... Точно заради "шверцу" не препоръчвам влаковете,особено нощните. Whistling
Линията е от старата гара,още от предосвободително време,после градът се е разраснал.

Че е свобода,свобода е,голяма... Mr. Green
Учих се да карам скейтборд и след едно падане се приземих в един от чемширите на прабаба ми.Радвам се,че не паднах 10 см. по-наляво в розите. Mr. Green

# 170
  • Някъде там...
Благодаря на всички за милите пожелания и най-вече за мир , че да не вкарвам в паника Мента , че съм банната и в същия момент стрелят из моя тараф  Peace
Мента,на .03.08 миналата година дойдох за да живея тук а пристигането беше толкова невероятно , че ние си го празнуваме като чудо  Joy
Плюшка чвно се забавляваш яко  Joy
Дядо Хаджи, нямам идея дали тестото ми се е получило сухичко защото нямам идея как изглежда нормално тесто ,но имам предположение,че е било сухо + прекалено много пекане така,че и двете ти докадки за прави и смятам следващия път да направя като кака Хаджийка първо да пусна фурната отдолу  Peace Благодаря за съвета  Hug
Ханд,големи сте пътешественици вие ей  Grinning Нагледах се на красоти,благодаря за снимките  Hug Надявам се със зъбите да мине бързо и безболезнено  Praynig
Петя,  Joy посадили ги бебетата  Joy ще ме умориш  Joy
Илка, ние гледахме с мъжо снимките и сайта на хотела.Много се забавлявахме с малката , мъжо искал да и нацелува коремчето и посяга да я гъделичка  Laughing и отзиви ще чакаме от хотела,че ни хареса и може да се възползваме и ние  Peace

# 171
  • На дивана, под юргана
Нямам време да ви чета много-много. Ще мина по диагоналната система, пък каквото закача! Който има поводи за празнуване - да се смята за поздравен, щото ние активно почиваме и много време за интернет не остава. Времето засега е ОК и утре планираме да ходим на Акваполис. Ще снимам, но снимки по-късно от София.

По въпроса за диалектите... Една пловдивчанка кара курс по компютърна грамотност. Лекторът й казва: "Сега кликни тук!". И тя - става, кляка и пита: "Така добре ли е?"  Wink

# 172
Пете,принципно се наследяват камъните LaughingСвекър ми е с три операции,за изваждане на камъни,моя мъж два пъти му ги разбиваха,леля му е с един бъбрек,та така!

Чували ли сте как говорят в едно село Чупрене,което се намира на границата със Сърбия,там определено ти трябва преводач  Joy,а репликата на Стойка(пипируда),от пловдивско беше култова Joy Joy

# 173
  Аааааааа ...хахах , Тигрисе ! ПочивайтИ сИ вие , че после дупИ да ви е яко  кат' се върнИтИ  на работа  hahaha Joy

'Фанали Пловдив на подбив !  hahaha Я се глеЙте вие  бе !  smile3533 Много стИ важни!  gydi

Боряна и  Илка, това хотелче сладурческо.Искам да видя отзиви от место обаче. Гледам голям апартамент за до 4  човека  е към 300 лева за 2 нощувки. Това какво е ? Скъпо ли се води, евтино ли , нормално ли ? То май по-скъпо от Несебър по разкази на майка. С 2 деца ние  друга стая май неможем да хванем , но пък на басейна , Илка, ще съм азИ пълна атракция като се   намуша с панталонче и  някоя  блузка . Ох ....  на смях ме избива с това навиване на крачоли - верно , че тук така си е нормално, че  дори не се замисляме. Много ми е интересно  дали няма даже да направят забележка на някой гост ако е твърде облечен в басейна  Joy .... Ох , разни хора , разни нрави. Хайде - после да разказваш. Ми то велинград на 40 км. от Пловдив .... Няма ли и други интересни местенца из  Велинград и как са цените изобщо натам ? Някой ходил ли е тая  година , миналата ? Дайте линкчета и на други места.

Мече , Тражите ли помръжлякО? Това бетер  китайски с  японски акцент бе ! И при това произнесено  отзад напред ! Ти к'во сИга ?! нИмога да разбИра хич !

# 174
  • T"A
нИмога да разбИра хич !
Joy

И аз не можах  Laughing Имахме един съсед от трънско, никога не разбирах какво казва, все му отговарях с "Аха", "Ееее", "Да", "Добре", "Ъъъъ" - отказах се да го моля да повтори, нямаше смисъл просто  Whistling надявам се с отговорите си да съм налучквала горе-долу  Mr. Green

Нямам време да ви чета много-много.

Айде, сега, оправдания  Naughty

Тази вечер започва Ту бе-ав - денят на любовта в еврейския календар  Heart Eyes На всички да им е честит и много да се обичате с обичаните ви хора  Grinning

# 175
  • София
Ами а честит ви празник на любовта тогава.
До последния си миг да бъдете влюбени.
Ще ви издам една малка тайна. Тази вечер хванете любимия си за ръцете и го погледнете в очите. Не приказвайте нищо - просто го гледайте само. Знаете ли колко много неща можете да си кажете така.

После искам да ми разкажете как е приключил опита.

Така значи ... ся да се отчитам аз тука пред вас. Дято ви хаджи днес направи поредната порция плодов крем на щуранка. Тоя път беше с банани и праскови. От как го почнах тоя крем спряхме да купуваме прословутите детски кремчета от магазините. Даже понякога вместо със сметана и го правя с изцедено кисело мляко ама тогава пък увеличавам пудрата захар.

Бубе тестото на добруджанките трябва да е меко и лепкаво (така разбираш дали е твърдо). Нали знаеш там за мекото на ухото (ама не да си завираш ухото вътре в тестото както някой предложи) - те такованата трябва да е и да ти лепне по пръстите.

Тигъра е ясен - той празнува деня на любовта и него няма да го закачам.

Наина и ние се гласим да ходим с баба хаджийка във Велинград, но още не сме уточнили кога точно ще бъде (някъде ще е през втората половина на август ако е рекъл Господ). Тая година решихме, че няма да ходим на море, а на планина. Обикновенно ходим на частни квартири. Аз рано сутринта ставам и отивам да им купя закуската, после се изнасяме на басейните (едно време бяха два сега нямам представа колко са). На обяд държат да ядат нещо леко моите, а вечерята задължително е в някои от многото заведения. Понякога ходим и на езерото да се возим на водните колела или пък на "поход" до Юндола.

# 176
  • Някъде там...
Ами ...Честит ден на любовта  Heart Eyes
Дядо Хаджи ще пробвам пак петък или събота и ще да отчет как е преминало  Grinning А за снимките на предните,пробвах с камерата на телефона той пък блокира аз се ядосах иииииииии не питай-имам навика да хвърлям  Mr. Green добре,че телефончето ми е метално  Peace

# 177
Превод в ефир:
"Тражите ли помръжлякО?"="Сладолед ли искате?"
Реплика,отправена от продавачка в трънски магазин към момиче от "СофИята".

Наина ме подсети за селата - Чупрене,Пищене,Беренде Извор,Цацаровци,Повалиръж..
Всичките се намират в дълбоките гори тилилейски,стига се само по черен път,все едно отиваш в друг свят..Злокучене,Самоковско(Evildogsvillе  Laughing ).. Шопия, Ура!
Хитът на сезона Горни и Долни Криводол...

Честит Ту бе-ав!  Heart Eyes
Обичайте се!  Heart Eyes

Имате поздрави от всички около мен и от мен   bouquet

# 178
 hahaha   А тая чаша само да не замахнеш да я 'Фърлиш, Боряна , че .... ни тя метална , ни  на'ще глави (ако нацелиш, де да знам къде се целиш) !

Мента , ми ние съвсем сме го забравили тоя ден !Срамота ! Ще трябва да се отбележи ! Нали сме женени на 14  февруари и все  тоя  ден ни е  на лИбоФта!  ХубО , че напомни  Whistling ....

Дядо хаджи , това с гледането  да не е  15 мин . , че да знам да ида до тоалетна преди това , за да не се развали моментУса! Мъжете са съклетни , бе ! Какво гледане ! МоЙто неможе да седи седнало на едно място  , а ако му кажа да седне и да се гледаме ще  ми се смее.След дълго упорство от моя страна и дълбока сериозност към въпроса за магданоСа може да седне  да се гледаме , но ще има да се хили въпреки усилията си да  е сериозен към заданието .... И накрая ще му се скарам , а може и да го набия  hahaha . Иначе съм съгласна 100% с казаното - без  думи много се казва !  Сериозно - много се казва , прав си ! Мисля , че ще ни трябва  някой , който да го "принуди" с  авторитета си да седи мирен  Crazy Whistling . С две думи - опитвала съм експеримента и не  работи с  това благородното животно лъвско.Кой знае може да пробвам пак с риска да се ядосам  hahahaС две думи - нямам думи де ! Има да вика : "Много филми гледаш и много във  форума седиш"  Joy ....

Мечето ни 'Фърли в тъча и замина! Превод  в ефир нямаше ! Совите не са това , което са и всичко е в зоната на здрача !    newsm09 smile3502 ( а ...тя  вече писала - синхронно писане е било с мене  заедно  Mr. Green )

Сетих се  за един куриоз ...Вървим си с моя мъж  и си  говорим в супера. Аз му казвам: "много ми е дебело, немога да го вкарам , трябва да помислим за нещо друго , неможе така, не е удобно хич ...и то след баня - човек иска да му е приятно , чисто ..." Една жена  се заслушала и почти зяпнала ...Аз се усетих  doh -  Клечки за уши! Ужас ! Моят мъж така и не  схвана  какво е станало ! Много пъти ми се случва само аз да хвана някой такъв момент тънък и кратък ..после върви разправяй !

Айде , лека нощ !

# 179
Привет на всички !   Peace
Казвам се Цеци и живея в Дупница. Имам 3 годишна връзка  Heart Eyes с моят приятел от Израел. След няколко дни той ще пристигне в България , за да се оженим. Много Ви моля да ми помогнете да се оправя с бъркотията около документацията. Аз всъщност почти всичко съм разучила, но все пак ... няма кой да ми помогне.... Знам , вероятно ще ме препратите към другите теми / Т.# 4/ , но бих желала да ме насочите със съвети и препоръки , ако е възможно тук и сега , защото ние не разполагаме с много време. Той има възможност да остане за около 10 дни.
Благодаря ви предварително   bouquet

P.S.И двамата сме разведени  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт