Холандска тема - 33

• 32 947
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
Честити Рожден Ден, на Ванко - да е жив и здрав !!!!!!   bouquet   Hug

Точно ходих на фризьор вчера  и смятах тази седмица да се боядисам сама в кыщи. И аз не знам коя боя да купувам - по принцип сым на Лореал, но аз се боядисвам рядко и докато дойде вреем за следващото боядисване и забравям какво сым купила предбия пыт.  Joy
Мопси - даваш ми добра идея с безамонячната на Лореал, обаче дали ще ми дыржи дылго на косата? newsm78 Ти сыбра ли нещата за новото бебе?  Simple Smile Аз сым направо за никыде, все ми се струва, че има време до края на Декември и само като видя тази кихаща и кашляща тылпа мо магазините и се отказвам от пазара. Виктор беше пролетно - лятно бебе и се оказа, че нямам почтни нищо за малкото, което е на пыт, та се очертава як шопинг.

Искам да вземем нова ютия за гладене - нашата  е на Филипс, обаче от доста години е вече. Кажете какви ютий имате и доволни ли сте? Гледам има разни на пара (доста големички ми изглеждат), те дали са много тежки и има ли + и - такава ютия?

# 481
  • Там,където се събуждам щастлива.
Фата Моргана,мисля че си падаш параноичка Joy.От мои познати и приятелки съм чувала,как учителките си правят срещи в къщите им.Е те това е вече за оглед Wink.А още на 2 год като станат децата,идва жена от оbщината,която още преди тях върши тази работа..и всичко се знае и си е записано някъде,какво,как и защо. ooooh!

Да ви успокоя, че не се коментират нито къщи, нито наредби и прочие. Затова пък на колегите им става много ясно защо едно дете проявава дадено поведение ( в резултат на наблюдение нан родителите) в училище и до колко може да се разчита на родителите за стимулиране, контрол и т.н. Много случаи на малтретиране на деца са разкрити след подобно посещение, написано есе и т.н. С една дума, никой не си губи времето с описване на тоалети и избор на подредба ( много сме мнителни, ей!).

# 482
  • NL
Ей,момичета мерси за идеите за възглавницата.Ще погледна В Пренатал и в магазините за легла.
И аз ползвам на Лореал,без значение модела.Последните които си взех са Преференс,че ми хареса червеното.Сама си се боядисвам,на фризьор тук  ходя само за подстригване.
Картинка -аз преди пиех рибено масло,друго нищо не съм взимала.
Мопси за Милка надали ще се вдигна до Германия hahaha но ви четох преди за коледните базари.Та затова може да идем,че звучи интересно.

# 483
суплименти... по едно време си мислех да пробвам с пробиотиците... но се отказах Rolling Eyes
В крайна сметка дори  на детето спрях да давам вит Д Rolling Eyes

реших, че всякакви си там химии са излишни и ги свеждам до минимум...

ако някой знае изпитано средство против пърхут да казва, понеже мен ме хвана преди време сух, с Виши  ми мина и сега от седмица-две ме подхвана мазен Sick... а досега през живота си никога съм нямала Rolling Eyes

иначе преди си миех косата с Нивеа Peace

да добавя за печения пипер... аз карам мама да ми пече после затваря в буркани( обелен Mr. Green) и ми носи или аз си вземам. Като отворя буркана каквото не се изяде се прибира в торбички във фризера bowuu

# 484
И аз  съм на Лореал,последно използвах тази за 10 минути-много съм доволна-бързо и с перфектен резултат.Има и интересни цветове.Винаги сама се боядисвам,а и .....постригвам  Embarassed.Постригвам и всичко наред около мен  Laughing
От време -навреме има недоволни  Mr. Green,но нали е коса-расте  hahaha
След като се изтормозих да търся програма за фотоапарата ми,за да сваля снимките,открих топлата вода-т.е. USB порта на принтера hahaha
И като ми дойдоха сили и вдъхновение....даже текста го набрах на компа и е едни украски....детето трябваше доста да ме бута,за да се дореди до албума на КО Grinning ,но я оставих на воля да лепи и украсява-получи се страхотен колаж от снимчици,текст и рисунки.
Хубава седмица   bouquet

# 485
Забравих да кажа,аз давам на дъщеря ми комбинирани витамини-Саностол(немски са) два пъти в годината.Септември и  Март за по 15 дни.Това правя от две години,преди не съм използвала,аз също не използвам витамини или хранителни добавки.Но мисля,че има ефект  newsm78 но понеже не съм привърженик на химиите,като дойде време да ги давам почва да ме гризе съмнението и да ровя в интернет за инфо....но за сега това правя.

# 486
За витамините - наскоро някыде в холандските вестници четох, колко е важен витамин Д за детето. Аз сыщо сым против химийте и изкуствените неща, но беше доста добре обяснено как ако искаме детето да има добра усвояемост на калций в костите, му трябва достатычно витамин Д.

Според тази статия,се установило че малките деца в Холандия (мисля, че беше за деца около 3-5 годишна вызраст) се оказало, че доста голяма част нямат достатычно витамин Д. За да се изработи, това е вызможно само ако детето е на слынева светлина в един определен отрязык от вереме, май беше между 13,00 - 15.00, (не си спомням точно) май за летният сезон, и при това ако се маже сыс защитен крем, много се намалява действието на светлина и изработването на витамина Д. С една дума казано - изключитело много се препорычваше (ако не беше и "почти задылжително"), да се дава допылнително витамин Д на децата не само пырвите 2-3 години а по-продылжително време и го обсыждаха май за вывеждане като правило. Това ми напомни как пак трябва да давам на Виктор витамин Д. Мислех си , че поне лятото тук сыбира достатычно слунце, но според дадените там цифри, даже май през лятото не е сывсем сигурно. newsm78

# 487
  • NL
Звезди пробвала ли си с оцет да махнеш пърхута?Аз едно време имах подобни оплаквания и след като си измиех косата в литър  хладка вода  добавях 3-4 с.л ябълков оцет и се поливах.Не мирише след това ако от това се страхуваш а и пърхута изчезва.
Кейт аз така открих топлата вода със фонетичната  Mr. Green.Сто пъти си я инсталирам,сто пъти разбъркана клавиатура,че от различни места я свалях и накрая се оказа,че я имам вградена в уидоуса  ooooh!
За Вит Д по колко капки давате?Аз давам по 5 дневно.Последният път мъжа ми като ходи с малката на консултация му казали 10 но ми се струва много.

# 488
Илче, нищо почти не съм подготвила. Даже леглото още не е сглобено. Чакам да влезна в 9 месец. Обзело ме е едно блажено спокойствие.
Боята на мен ми покрива добре и ми държи, но аз заради корените се боядисвам всеки месец, че нещо много съм побеляла.  Confused
Ти парна станция ли имаш предвид?
Милика, аз след цял живот червено сега съм брюнетка, но все си ме влече този цвят. А като си спомня колко време се мъчих да го махна.  Crazy
Звезди, аз ползвам себорал форте, обаче си го взимам от  България. Маже се в корените, екстракт от чемерика е . Едно намазване и си готова. Ако майка ти ще идва скоро да бутне едно шише при чушките.  Laughing  
Аз като се сетя какви неверни неща бяха писали учителките в рапорта на племенница ми, се съмнявам в абсолютната непредубеденост на всички учителки. Зълва ми премести детето в друго училище в града. Те живееха в едно забутано село и са доста алтернативна двойка.Обзавеждането в къщата, стила на обличане (доста готик), изобщо не се вписвахе с този в селото, обаче и изобщо не им пукаше. Сега се преместиха в близкия град, а преди точно задари децата се преместиха от града в селото. Съмнявам се обаче, че същото би се случило в голям град.
В КБ постоянно набиват за тоя витамин и Омега -3 глупости.  Crossing Arms Аз давах първите месеци, докато кърмех, лятото рачитах на слънцето, после след годика почнах да давам АМ, а то е обогатено с вит. Д.
Милика, сега видях за оцета и сетих  за още 2 неща -натъркване на темето със сода бикарбонат или с хума.

Последна редакция: пн, 05 окт 2009, 00:31 от Мопси

# 489
Фата Моргана,мисля че си падаш параноичка Joy.От мои познати и приятелки съм чувала,как учителките си правят срещи в къщите им.Е те това е вече за оглед Wink.А още на 2 год като станат децата,идва жена от оbщината,която още преди тях върши тази работа..и всичко се знае и си е записано някъде,какво,как и защо. ooooh!

Да ви успокоя, че не се коментират нито къщи, нито наредби и прочие. Затова пък на колегите им става много ясно защо едно дете проявава дадено поведение ( в резултат на наблюдение нан родителите) в училище и до колко може да се разчита на родителите за стимулиране, контрол и т.н. Много случаи на малтретиране на деца са разкрити след подобно посещение, написано есе и т.н. С една дума, никой не си губи времето с описване на тоалети и избор на подредба ( много сме мнителни, ей!).

Мен пък точно това хич не ме успокоява! Разбира се, че въобще не ми пука, че ще ми гледат наредбата вкъщи, притесняват ме всичките тези неща, които после пишат по компютрите си... Под надничане вкъщи не разбирам да ми оглеждат мебелите, а пъхане на носа в личния ми живот. Пък макар и с "възпитателна" кукла.... Нали знам като дойде тази от консултацията на посещение вкъщи да ни пита какво детство сме имали със съпруга ми и мен беше записала късогледа, защото просто така и не разбра какво е астигматизъм  ooooh! Ама продължава да си пише каквото тя си знае. Съжалявам, но като знам кой ме наблюдава и какво им е в повечето случаи мнението за чужденците, айде мерси  Stop

Няма да развалям повече настроението в темата, но не мога да разбера никой ли не го дразнят тези работи?

Вит. Д давам, защото кърмя и аз също взимам. Лятото не бях толкова редовна, но бяха по цял ден на слънце. Дозата я увиличиха отскоро и сега е вече 10 микрограма, от моя витамин са 5 капки  Peace

# 490
Милика, Мопси
 аз нали ен разбирам всичко... та да доуточня...( първо ще пробвам с хлебна сода) и след това моя ли със шампоан... или преди това?
 а оцетът какъв да е?( самод а не е био,ч е много скъп Mr. Green -  шегувам се) и явно той е след миенето със шампоан, правилно ли съм разбрала? newsm78

и аз доста го мислих вит. Д и доста четох... но не нзам колебая се и засега реших да не го давам... ще видя как ще е зимата и пак ще помисля.

# 491
Много случаи на малтретиране на деца са разкрити след подобно посещение, написано есе и т.н. С една дума, никой не си губи времето с описване на тоалети и избор на подредба ( много сме мнителни, ей!).

Е да де,и аз това имах впредвид Peace,ама не се изразих явно както трябва.На никой не му пука дали има легло от 2000 евро или от 20...Имах впредвид ,че наблюдават самата атмосфера в семейството... Wink

Витамин Д се дава вече на децата до 3 годишна възраст..и не както bеше преди(когато Елисе се роди ) по 5 капки,сега се дават по 10 ежедневно.На мен ми се случва да забравям понякога,но се успокоявам,че сутрин винаги и давам Фрисо(на Еми4а имам впредвид)..там пак се намира някое и друго витамин4е Laughing..иначе на Елисе купувам едни периоднично...ех че ми изкочиха сега..Optimax мисля че бяxа Peace.Тези които са като бонбонки.ПРавя почивка от няколко месеца,като излапа цялата опаковка.

# 492
Звезди, първо с шампоан, след това втриваш в корените сода, седиш малко и плакнеш с вода. Ако слагаш балсам, след балсама. ПОне така ми се струва, че беше. Оцета задължително органик балсамико -иначе не действа.  Joy И като казах оцет- вчера Софи като видя голямата купа с шопска само се извика-дай хляб иска топи сос.
Мегън, разбрахме те. Моята идея също беше, че различните винаги се набиват на очи. Иначе е ясно, че няма да ти гледат обзавеждането и да обсъждат пазарната му стойност. Но пък вас с тоя античен скрин дето сте купили....не знам, може и да ви пообсъдят.  hahaha
Фата Мограна, тия от консултацията и мен ме изумяват понякога с изводите си. Бях писала преди. А за изцялао чуждестранните двойки като вас си напълно права ... за съжаление.  Sad

# 493
Ние сме си изцяло чуждестранна двойка, но не сым забелязала, нито в консултацията, нито в детската градина някой да прави кой знае какви странни коментари. Даже напротив, много положително се отнасят кым всички неща свырзано с начина ми на вызпитание и отглеждане на Виктор. Получава се даже обратното, те самите ме уверяват как всичко си е в реда на нещата, а аз сым тази ,която се чуди от време на време. Е в детската градина трябваше да обяснявам няколко пыти защо не си говорим холандски в кыщи  Wink, но това си го вызприемам като дежурният выпрос. По-скоро се учудвам, като не ми го задават Simple Smile. В консултацията даже сами ни обясниха колко е хубаво че си говорим майчиния език с детето (стига да го стимулираме по други начини да вычприема и холандския).

В училището, кыдето го записахме, директора много силно подчерта, че от нас и от училището зависи как детето ще вызприема факта, че е "различно" (родители не холандци, говори друг език в кыщи ит.н.) и , че това в никаквы случай не е нещо за притеснение, а по-скоро обогатяване. Само се надявам и учителите в училището да има сыщият подход.

Калинка - има ли тенденция в училищата, да се обяснява дадено поведение на детето перидимно с произхода на родителите , или се гледа по-цялостно на нещата? Аз още нямам лични наблюдения, но според мен тук е сигурно като навсякыде (включително и в Былгария). Стереотипи има навсякыде, а ако човека е е широко скроен, не бырза да лепи етикети на хората.

Има ужасно много насилие над децата, включително и тук, та ако този "гостенин" е един от начините да се хване и прекрати това дори само в 1 % от случайте, смятам, че си заслужава.

Последна редакция: пн, 05 окт 2009, 11:19 от Илче

# 494
Мопси
 Heart Eyes ха, така подробно обяснение да не си мъча мозъка Crazy Mr. Green
дечко пък налита на зелева салата, ама да не му е в чинията, а да бърка с пръсти в голямата купа Crazy
 сега ми е така смешно като си мислех едно време как моето дете ще спи до обяд, как няма да бърка из чиниите с ръце, как ще яде зеленчуци  и тн Joy

Общи условия

Активация на акаунт