ПАЛАЧИНКИТЕ НА МОРЕТО

• 5 062
  • 16
  •   1
Отговори
  • гр.София
Винаги като ходя на море ям от тези палачинки където ги правят по плажа.Направо ги обожавам.Знае ли някой рецептата за тях?

# 1
  • ВАРНА
къде ги тези палачинки?

# 2
  • на брега на морето
Да не би да имаш предвид катми? newsm78
В една от моите рецепти за палачинки отделям
белтъците и ги разбивам на гъст сняг и след
това съединявам с жълтъците и брашното. Стават
пухкави, но по-дебелички. В друга рецепта
разтапям масло и го прибавям към палачинковата
смес и намаслявам тигана само за първата палачинка.
Останалите пържа без мазнина. Основното ми
правило за палачинки е след приготвянето на
сместа е да я оставя да отлежи около половин час.

# 3
повечето от нас обичат палачинки. не много от нас, обаче, биха пуснали тема за това. ами - без яйца и без мляко. това знам за рецептата аз...

# 4
  • Пловдив
Аз пък си ги правя сама  smile3534
На едно яйде се слага 1 чаша вода и 1 чаша брашно. Вместо вода може да се сложи прясно мляко, но тогава се слага по-малко брашно, защото става много гъсто. Готовата смес трябво да бъде гъста колкото боза. Важно е тигана да е добре загрят. Успех с правенето на палачинки  Grinning

# 5
Хайде, преди да са шитнали темата в готварския и аз да добавя своя скромен принос - аз правя палачинките БЕЗ БРАШНО. Само яйца и прясно мляко. Научих рецептата от един японски готвач. Могат да се навиват директно в тигана с плънката.  Peace От 5 яйца + 250 мл мляко стават 9 палачинки.

# 6
аз правя палачинките БЕЗ БРАШНО. Само яйца и прясно мляко.
Извинявай, ама това си е жив омлет, не палачинка...

# 7
Селтакис
,сподели рецептата де
звучи доста интересно
как без брашно Thinking

# 8
  • София
Преди 4 години, в Созопол ме отказаха да ям такива палачинки.Просто имахме късмет , че момчето, което ги продаваше ни даде квартира.Та в тази квартира той си бъркаше сместа за палачинките.Разбрахме го когато си потърси легена от банята, в който перяхме и бяхме сложили дрехите за простиране. Поиска го, за да си забърка смес, че му била свършила и му трябвал легена. Sick А тези по морето ги правят със някаква смес на прах и вода.

Последна редакция: вт, 28 юли 2009, 09:38 от Тайна

# 9
Селт, давай рецептата. Ама наистина си звучи като омлет.  Laughing

# 10
аз правя палачинките БЕЗ БРАШНО. Само яйца и прясно мляко.
Извинявай, ама това си е жив омлет, не палачинка...

Ами и омлет можеш да го наречеш, но визуално, структурно и на вкус си е палачинка. Ако нещо тънко 1 мм и голямо колкото чиния, но направено от половин яйце може да се сравни с ресторантските омлети?!...А, не е и лангида - не се пържи - правя ги на тефлонов тиган без мазнина.

А иначе по въпроса на момичето за "морските палачинки" и за това колко са и се усладили, мога да и кажа тайната - трябва да се пипнеш тук-таме, докато готвиш, да прокараш ръка през мазната си коса,  да си бръкнеш в носа, да не си си мил ръцете три дни и ще се получи този специфичен вкус на палачинка от морето!  Peace

# 11
Преди 4 години, в Созопол ме отказаха да ям такива палачинки.Просто имахме късмет , че момчето, което ги продаваше ни даде квартира.Та в тази квартира той си бъркаше сместа за палачинките.Рабрахме го когато си потърси легена от банята, в който перяхме и бяхме сложили дрехите за простиране. Поиска го, за да си забърка смес, че му била свършила и му трябвал легена. Sick А тези по морето ги правят със някаква смес на прах и вода.
ама вярно  Sick

и по-добре че ги правят със готова смес
иначе..........

Сел,четейки те съвсем ми се отщяха палачинки

# 12
Не ям от морските палачинки!Обичам да си ги правя у дома, но много рядко!

# 13
  • София
Истина е, защо да лъжа?И тогава го бях написала.А момчето имаше 5 сергии из Созопол, на които продаваше денонощно палачинки.

# 14
Оф, тайната на "морските палачинки" е, че сместа я бъркаме с крака като преди това сме ходили на плаж и не сме си ги измили ...Има разлика м/у катма и палачинка м/у другото.

Общи условия

Активация на акаунт