Хайде и набор 2001!

• 25 935
  • 286
  •   1
Отговори
# 90
Моето слънчице ще навърши 5год след 24дни.Тази година мисля да я пусна на детска градина за първи път Embarassed-до сега се гледахме у дома Rolling Eyes BlushЗа училище имаме още две години.Познава буквите,пише някой думички,брои до 15 без грешка и до 20 с малки изпускания Laughing За това пък знае доста песни и стихчета, познава повечето животни/като седи залепнала за Анимал планет  Laughing/доста е будна и лубопитна-бяхме на почивка и я заведох на планетариум.Научи доста неща и сега дори съм купила книйки да обясняваме защо се върти Земята,защо деня и ноща се сменят. Ходи на театрална школа и е във възторг/а да си призная и аз също,защото се изненадвам колко ми е контактно детето и колко е жъзприемчиво Grinning Laughing Но и е доста мързелива за нещата който не са и интересни Close.Не знам дали да се притеснявам,че не се опитва да чете/въпреки че с баба и са на етапа да разчленяват думите на срички,а тях на звукове и добре се справя/Иначе сме височки и фини 116см и 18кг-нали сме мацки JoyСуетата ни е в зодията-няма оправия

# 91
Dentsmile, няма лошо че я пускате чак сега на детска, щом сте имали възможност да я гледате в къщи а и както разбирам сте се занимавали и с нейното обучение. Значи не сте пропуснали много от детската - е освен научаването на някоя и друга неприлична дума или щуротия от някое "възпитано" другарче от групата  Close Mr. Green, но в училището ще навакса с лошотиите - лоша работа  Crossing Arms. Затова се притеснявам за училището от сега, то вярно че такива разтурници на дисциплина ги има навсякъде ама моята "лудория" все тези я привличат.
Моята ако има избор от деца с който да играе все избира най-буйните и щури деца, кротките ги отбягва. Ако обаче има само едно дете тя ще играе с него та  било то и най-кроткото. По принцип е много динамична чак ме изморява  Tired с нейния ентусиазъм и нетърпение всичко да става на минутата  tantrum  rotfImao и обезателно да става нещо забавно   ura иначе и било скучно  smile3507
Не знам дали след време ще се успокои малко и ще стане по умерена поне.
А за четенето може да срича и да свързва сричките в думичка и така думичка след думичка изречение, ама и тя е малко мързеливичка, като и се стори че това нейното четене става доста бавно и като знае че има и по-бързо това на мама или баба и се сещаш докъде свършва желанието и да прочете нещо по дълго сама.
Ама те тези учители за какво са нали да ги научат - ами аз нямам много време вечер изморена след работа да се занимавам и да изпълнявам задълженията на учителите, въпреки че досега правя разни опити, но това ме товари допълнително и в края на деня съм скапана  Tired. И това го правя не защото аз съм инициатор, ама дъщеря ми не ме оставя дори да се нахраня и ме дърпа "хайде мамо ела да правим нещо". Затова се надявам на по-добро училище където детето ми да получи нужните знания.
 newsm10

# 92
Как не съм видяла темата до сега-НЕПРОСТИМООО!!!
Сега се  включваме.Моето детенце е 114 см и 18 кг.Дадохме я на ясла на 1 година и 1 месец.Бързо свикна - макар,че в началото се чувствах много зле,но нямаше начин.Проходи рано(на 9 месеца беше) - не лазеше преди това  и забавното беше,че като тръгна на ясла се научи от другите деца там да лази.  Сега ще бъде 3-та група в детската градина.От вече 2 години е записана на латино танци-в градината.Харесва и много-имали са и два концерта,с лъскави костюми,грим и прически!
След 20 дни ще навърши 5 годинки и сега обикаляме детските клубове да изберем място за празнуване с приятели от градината.  Simple Smile
Мами на набор 2001 дайте идеи за подарък!Споделете какво сте подарили на вашите дечица за петия им рожден ден  newsm53

# 93
ane_sim  твоята дъщеря е родена точно на същия ден на който е роден нашия татко  Grinning
Ами за подаръка мисля че е индивидуално и различно за всяко дете, зависи какви са влеченията на твоята хубавица. Ако се увлича в играта с кукли можете да и вземете някоя Барби или цяло семейство дори вече има такива красиви кукли че и на мен ми се ще да си поиграя някой път с тях  newsm03 Само че моята хич не я влекат куклите има 3 и никакво внимание като нови са си все още.
За рождения ден и бяхме купили една детска кухничка с чинийки, чашки и други прибори с тях се заиграва повече.
За миналата Коледа пък получи един замък с едни дребни фигурки, каляска и някакви придворни дами и господа -  с него също много си игра. В детската има един мини фризьорски салон и тя го харесва много. Може също да и купите колело или пък шейна за зимата - ако все още си нямате такива. Но всичко разбира се опира и до паричките който можете да си позволите  Money
Дъщеря ми най-много би се зарадвала не толкова на някакъв пакетиран подарък, колкото на едно невероятно изживяване в Пипиландия или на някое забавно кътче, където би се радвала и забавлявала от сърце с други дечица. Затова аз винаги предпочитам да похарча повече парички (нали е веднъж годишно) за празненството отколкото за подарък. Е аз май се увлякох  newsm78 Party. Дано съм била полезна с избора на подарък  Rolling Eyes
Иииии весело изкарване на Birthday Party   Party Time
Няма нищо което да ме развеселява така както искрената детска веселба.  bigdance2

# 94
  • София
Трябва да премеря Дияна. Вчера купувах маратонки и пантофи за градината, и се озорих докат налучкам номера, пораснали са й крачетата Simple Smile На 1ви беше в старата градина, нейната лелка казала "Олеле, колко си пораснала". Аз не намирам разлика, но нали Дияна е все пред мен.
Сега е 3та група, другата година предучилищна. Ще тръгне 1ви клас септември 2008ма, на 7г7м. От яслата не ги отписваха на 3годишна възраст, изчакаха есента. За сега е доволна от градината, не мрънка, ще я видя другата година. Брои до 100, чете малко трудно, на срички... дано не й е скучно в градината.
Съпругът ми се беше стресирал на 1ви. Води я в старата градина, някаква учителка казва на Дияна "о, ти си 3та група"... и мъж ми шах с пешка... звъни ми по телефона и малко стресирано пита "Другата година ученичка ли ще е?" Simple Smile Май се уплаши, че е поостарял Simple Smile

# 95
  • Sofia
И Елора много дръпна това лято - 20кг, 118см.
Никакви панталони не и стават - вчера посетих Илиянци по случая (има много хубави неща да ви кажа).
И обувки трябва да купувам - това не знам откъде. Последно взимах сандали от един безистен на Пиротска - пак там ще пробвам.

Я, кажете - вие водите ли госпожиците с вас, когато им купувате нещо? Ма то голяма мъка това - като започне това ми харесва, това не ми харесва, хвърля се на първото нещо, и все налита на едни дрехиии - с лъскавичко, розовко, натруфенко.. Голям зор виждам да и налея малко здрав разум и поне малко вкус в главата.

От друга страна вече не мога да рискувам сама да и избирам, защото ако не одобри нещо, така си остава неносено, ако ще да няма какво да облече.

И с обувките е така, но там просто нямам избор - трябва да мери.

# 96
Кайо не съм го мерила скоро, но откакто се е родил си е клечо. Обаче да се похваля, е сложен много добре (за утешение де). Пак за утешение посещаваме педито 2-3 пъти годишно. Определено няма желание да седим и да учим. Явно повече му харесва да тича и да се катери. Миналата година ходеше на карате и беше много ентусиазиран. Да знаете къде можем да ходим заедно с децата на спорт след работа?
За съжаление вече не му се ходи на детска, явно има някакви проблеми - или по-големите и по-яки деца го тормозят или вече момичетата не са му фенки  Sad Още отсега мрънка. Дори ме помоли да не му празнуваме рождение ден в детската, пожела си този ден да не ходи на детска  Thinking
За подарък сме му избрали домашен любимец (хамстер) Как ще я пипам тази мишка не знам, ама таткото много ентусиазиран. Отсега е избрал клетка с някаква с колело и прочие.
За рождения ден съм решила да викна аниматор у дома. Някой да е ползвал услугите им? Аз съм виждала такъв рожден ден с аниматор в Италия и много ми хареса, на децата също. Но дали тук си дават зор на децата да им е забавно, не знам. Празнуване в клуб ми омръзна и ми се струва скучно. Сякаш каките там се ограничават с това да пазят децата да не паднат или да стоят отстрани безучастно и да се осланят на уредите, които има в клуба - пързалки, топки, играчки...
Така ми се иска да им е истински забавно ... Дайте мнение, съвет, идея   bouquet

# 97
  • София
Ма то голяма мъка това - като започне това ми харесва, това не ми харесва, хвърля се на първото нещо, и все налита на едни дрехиии - с лъскавичко, розовко, натруфенко.. Голям зор виждам да и налея малко здрав разум и поне малко вкус в главата.
При нас е същото. Поне вече не пищи, ако искам да меря нещо. Дияна си избира... лекинко под мое давление. Розовкото и лилавкото няма как да го избегна. Дребната заявява "лилавото ми е любимия цвят" и точка Simple Smile

# 98
  Момчил е 30 кила  Rolling Eyes, грамаден е просто...ръст не съм го мерила скоро, но е някъде около 122-125 см. Тази година е предучилищна догодина  ще е на училище. В момента му се клати първото зъбче, което ще сменя, самата новина за клатещ се зъб го изпълни с гордост(чак почервеня от кеф  Grinning), сега стигна до отговорното решение, че няма да консумира нищо сладко, защото вече му излизат постонните зъби и иска да си ги пази  Wink, ще видим колко ще издържи Simple Smile.

# 99
 Hug  Групата се увелечава  Hug  Сега започнаха нашите размисли на какво да я запишем и къде да ходи(не ходи на градина ooooh!) . Иначе за дрехи нямаме проблем - всичко е розово и да чукам на дърво не проявява претенции още Praynig Хубава темичка, така ще можем да си споделяме като в отчетните Laughing

# 100
  • Linz
Александра извън градината (там ще учи английски) ще ходи на танци и плуване.
А розовото и при нас е хитът.

# 101
ane_sim  твоята дъщеря е родена точно на същия ден на който е роден нашия татко  Grinning
Ами за подаръка мисля че е индивидуално и различно за всяко дете, зависи какви са влеченията на твоята хубавица. Ако се увлича в играта с кукли можете да и вземете някоя Барби или цяло семейство дори вече има такива красиви кукли че и на мен ми се ще да си поиграя някой път с тях  newsm03 Само че моята хич не я влекат куклите има 3 и никакво внимание като нови са си все още.
За рождения ден и бяхме купили една детска кухничка с чинийки, чашки и други прибори с тях се заиграва повече.
За миналата Коледа пък получи един замък с едни дребни фигурки, каляска и някакви придворни дами и господа -  с него също много си игра. В детската има един мини фризьорски салон и тя го харесва много. Може също да и купите колело или пък шейна за зимата - ако все още си нямате такива. Но всичко разбира се опира и до паричките който можете да си позволите  Money
Дъщеря ми най-много би се зарадвала не толкова на някакъв пакетиран подарък, колкото на едно невероятно изживяване в Пипиландия или на някое забавно кътче, където би се радвала и забавлявала от сърце с други дечица. Затова аз винаги предпочитам да похарча повече парички (нали е веднъж годишно) за празненството отколкото за подарък. Е аз май се увлякох  newsm78 Party. Дано съм била полезна с избора на подарък  Rolling Eyes
Иииии весело изкарване на Birthday Party   Party Time
Няма нищо което да ме развеселява така както искрената детска веселба.  bigdance2
Ние също сме решили да похарчим повече пари за самото детско тържество,но все пак не може и без подарък.Криси играе много с кукли Барби-има 4 и наши приятели и подариха обзавеждане за къща Барби-имаме кабинет,спалня и трапезария(подредили сме ги в отделно шкафче с 2 рафтчета-нашата "кукленска къща" е на 2 етажа   Wink ).И сега ти tsveta_pile ми даде страхотна идея  bouquet   -нямаме си татко и детенце на Барби.Как не се сетих до сега?! 

# 102
ane_sim  много се радвам че съм помогнала да си зарадвате детенцето  smile3521

OnkoPonko моята дъщеря си умира за истински забавления. Лятото гледа с голям интерес японска театрална сценка на ученици от 5-6 клас  smile3501
В детската им организираха няколко пъти куклен театър - срещу скромните 2 лв.
Тези тривиалните скачалки и джунгли по Патиланци и тям подобни май вече не са и интересни хич  no и се чудя къде ще я водя тази зима през weekends - само в къщи "пропищява" Flushed. Не стига че в детската цяла зима не ги извеждат навън дори за минутка  smile3512

А тя горката много обича да излиза навън, да не говорим че види ли повече хора събрани на едно място веднага смята че се забавляват.
Ето един лаф на моята с който ще ви развеселя. Пролетта пътувахме към южна България и така се случи че тогава разсаждаха тютюна и като минахме покрай една тютюнева нива там се бяха събрали жени и се навеждаха да садят стръкчетата горките  Tired а нашата като ги видя и вика: "Ето тука даже хората се забавляват"  smile3532 Нямаше как да не се засмеем, е после и обяснихме че хората се трудят и хич не им е забавно.

# 103
Сега се прибираме от детския клуб "Слон балон".Бяхме да го видим,хареса ни и дори уговорихме детския купон за рождения ден на Криси да е там  bigdance2 След това ще разкажа как е било  Simple Smile

# 104

За рождения ден съм решила да викна аниматор у дома. Някой да е ползвал услугите им? Аз съм виждала такъв рожден ден с аниматор в Италия и много ми хареса, на децата също. Но дали тук си дават зор на децата да им е забавно, не знам. Празнуване в клуб ми омръзна и ми се струва скучно. Сякаш каките там се ограничават с това да пазят децата да не паднат или да стоят отстрани безучастно и да се осланят на уредите, които има в клуба - пързалки, топки, играчки...
Така ми се иска да им е истински забавно ... Дайте мнение, съвет, идея   bouquet
- Ние вече две поредни години празнуваме с аниматор и съм доволна.Предварително се срещам  с момичето и си избирам- имат каталог с различни образи.Може и да променяш нещо по твое желание.На малките им е забавно.Дори миналата година оставих слънцето да си избере сма -естествено имахме си принцеса на партито LaughingФирмата която ползвах имаше отделно предложения за момичета и момчета.А и за мен беше по-лесно.След 19дни ставаме на 5год и още не съм мислила за тържеството.Малката ходи на театрална школа и си мисля че мога да организирам нещо  със школата,но не съм решила още. Весел празник на вас  bouquet А относно подаръците - вече съм се изчерпала откъм идеи -ами то не остана нещо което да нямаме ThinkingНо тя сама си поиска тротинетка преди време и я обещахме за празника. Остава да организирам партито Party

Я, кажете - вие водите ли госпожиците с вас, когато им купувате нещо? Ма то голяма мъка това - като започне това ми харесва, това не ми харесва, хвърля се на първото нещо, и все налита на едни дрехиии - с лъскавичко, розовко, натруфенко.. Голям зор виждам да и налея малко здрав разум и поне малко вкус в главата.

Joy Joy И още как!Имаме си претенции за всичко.Дори потника и гащите трябвало да са комплект LaughingБаща и изрева колко пари трябвало само за това,но го успокоих като  вметнах да събира за след време,че знае ли колко ще му излиза комплект сутиен с прашки и той се облещи Shocked  MoneyРядко купувам сама ,че ако не и хареса става лошо.А обувки от две години си избира тя.Продавачките ме гледат като луда. EmbarassedИзобщо не  пипам пръстчета,петички..Обуваме обувката  и само питам добре ли е?-ако каже да-купуваме,ако не-следващите.Не споря изобщо.И няма грешка до сега поне.

Общи условия

Активация на акаунт