Нова оценка на имот..... защо ?????

• 2 450
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
Искам да попитам знаещите - имат ли право да променят Общите условия, при условие, че вече сме подписали договор на старите условия?
В смисъл те вече са променени, но когато подписвахме, бяха други.

# 16
олимпиа ....   bouquet

Успех на мацката от темата която си пуснала ... не мога да си представя да мина през това. ..... явно това което ми се случва е първата крачка на банката ... .:–(

До модераторите ... моля обединете двете теми

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=414247.0

# 17
Да, Олимпия ти е дала другата тема, в която и аз вчера се записах и днес цял ден я нищим на басейна с милото.Жега! Всичко това, което ви се случва е ужасно и е само началото, уви...Авторката на другата тема и ти, ако банките са ви едни и сащи по добре обсъдете нещата общо и ако може да направите нещо с някой добър адвокат...

Лично аз съветвам  всеки да бяга от кредит. Дълга е робство. Потретвам се, простете, но ви желая успех. Ние натъркахме носа на нашата банка, дано успеете и вие.  Peace

# 18
Включвам се, за да следя темата, защото написаното ме изненада неприятно.
Прегледах и другата цитирана тема и..., за съжаление, ми се струва, че банките те първа ще започнат да искат нови оценки на ипотекираните имоти с цел да получат допълнително обезпечение или погасяване на част от главницата по кредита. Основанието им - кризата и спада в цените на имотите.

# 19
Чудя се как Не се сърди човече не се исказа и за Progi, че това не може да се случва и че и той нещо недоисказва в поста си, та банката да се отнася така с него.....

# 20
Включвам се, за да следя темата, защото написаното ме изненада неприятно.
за съжаление, ми се струва, че банките те първа ще започнат да искат нови оценки на ипотекираните имоти с цел да получат допълнително обезпечение или погасяване на част от главницата по кредита.
По-скоро второто- на банките-майки им трябват свежи пари, не нови залози...

# 21
Между другото, не си спомням тук някъде или в друг форум четох как една потребителка се оплакваше, че искала да изтегли 7-8 хил.лв от СОБСТВЕНИТЕ си спестявания и са я размотавали няколко дни, давайки и парите на части...

# 22
По-скоро второто- на банките-майки им трябват свежи пари, не нови залози...
Mхм, така е.
Ако банките започнат масово да използват този предтекст като средство да увеличат наличните си капитали ще стане... ooooh!

# 23
В договора ми за кредит няма такива клаузи май.  Thinking
Да, но в общите условия ако ги има? newsm78
Искам да попитам знаещите - имат ли право да променят Общите условия, при условие, че вече сме подписали договор на старите условия? ...
Имат право но... Това което знам е:
Договор за кредит и в него (понякога) се споменава "тарифата на банката" или "общите условия на банката" - могат да се променят и известяването обикновено е на интернет страницата на банката. Ти трябва да следиш,
Как точно договора е обвързан с другите документи - трябва да се прочете от специалист. Например, при мен беше една последна точка, много кратко и неангажиращо ("за всичко друго погледнете тарифата"). Втората година видях в извлечението някакви допълнителни такси и след кратък спор бяха сконтирани (върнати).

# 24
Чудя се как Не се сърди човече не се исказа и за Progi, че това не може да се случва и че и той нещо недоисказва в поста си, та банката да се отнася така с него.....

Явно смята, че банките са света вода ненапита, за която в форума не бива да шъткаме щото помните ли какво стана с ПИБ... А пък клиентите са все виновни по презумция...

Преклонена главица сабя дваж сече!!

# 25
  • There I was on a July morning
Между другото, не си спомням тук някъде или в друг форум четох как една потребителка се оплакваше, че искала да изтегли 7-8 хил.лв от СОБСТВЕНИТЕ си спестявания и са я размотавали няколко дни, давайки и парите на части...

Да, така е, трябва да ги предупредиш по-рано, ама не 1 ден, а 2 дни, иначе ти удържат такса.  #Cussing out Криза е и се чудят откъде да съберат някой лев в повече.
На автора - успех в неравната битка.

# 26
  • София
За такива суми винаги е трябвало да се предупреди по- рано в противен случай се плаща глоба. Нормално е да  са готови да изплащат големи суми на всеки клиент и по цял свят е така. Ако имаш милион мислиш ли, че можеш да влезеш в първия клон и да си ги изтеглиш веднага? Дори и да не се отклоняваме в крайности, ако 100-тина клиенти решат в един ден да изтеглят по 10 000 лв никоя банка няма да има оборотни пари, с които да им ги изплати, поне в клоновете. Вероятно дори и в централата ще имат проблем. Нали използват парите, за да ги умножават някъде и затова се получава лихва.  Винаги е било така, поне доколкото на мен ми е известно.

# 27
  • софия
За такива суми винаги е трябвало да се предупреди по- рано в противен случай се плаща глоба. Нормално е да  са готови да изплащат големи суми на всеки клиент и по цял свят е така. Ако имаш милион мислиш ли, че можеш да влезеш в първия клон и да си ги изтеглиш веднага? Дори и да не се отклоняваме в крайности, ако 100-тина клиенти решат в един ден да изтеглят по 10 000 лв никоя банка няма да има оборотни пари, с които да им ги изплати, поне в клоновете. Вероятно дори и в централата ще имат проблем. Нали използват парите, за да ги умножават някъде и затова се получава лихва.  Винаги е било така, поне доколкото на мен ми е известно.
Но, ако е на падежна дата, би трябвало да са готови и да не я размотават (или най-малкото да я изплатят на следващия ден. Останалото е ... В белите държави му казват "коректност и уважение към клиента") .

Последна редакция: пн, 03 авг 2009, 09:29 от zvanche

# 28

Не знам защо си мислиш, че следя темата Laughing не мога да смогна да изчитам всичко, казала съм си мнението и съм забравил за темата ...

# 29
Но, ако е на падежна дата, би трябвало да са готови и да не я размотават (или най-малкото да я изплатят на следващия ден...
А ако в договора пише, че след падежа, започва да тече следващият период?

Когато подадеш искане да теглиш по-голяма сума пари и след това се откажеш, мисля че се плаща такса - парите са били налични, но ти не си ги взел. Ако тя не ги изтегли на падежа, да я глобят ли?

Не на следващият ден, а колкото е казала банката - ако искат 10 дни предизвестие, смени банката.

Общи условия

Активация на акаунт