Отговори
Момичета, я да ви питам някоя от вас може ли да ми даде изпитана рецепта за вкусни Macaroni & cheese? В кафето в моята служба си купувам понякога за обяд. Ммммммммммм, по-вкусно нещо не съм яла. ПОнякога слагат и малко спанак,  и винаги има малко колбас и филийки домат + настърган кашкавал, запе4ено. Мисля 4е и без колбас ще е вкусно. Моля за сполучлива рецепта!

# 1
МАЙКА, както си мислех, това са отделно сварени макарони полети с кашкавален сос (масло, брашно/нишесте, мляко и настърган кашкавал) - това казват повечето рецепти в нета. Предполагам, може да се запържи колбас, шунка на кубчета, бекон, пиле накълцано на малки парчена.. изобщо по желание на клиента и да се разбърка всичко заедно. Отгоре доматки на шайби, допълнително настърган кашкавал и във фурната да се запече. Ще взема да пробвам тези дни и ще пиша пак   chef Grinning .

# 2
  • София
Аз ги правя така :
Сварявам макароните, правя си соса с каквото искат децата (може с салам, кайма, сирене) всичко това го обърквам в една тава и отгоре настъргвам много кашкавал. Запичам колкото да се размекне кашкавала. Става разкошно. Поне на нас ни харесва.

# 3
Буги, как точно правиш соса?

Мили, а спанак на кой етап ще се сложи, ако слагам?  newsm78

# 4
Мили, а спанак на кой етап ще се сложи, ако слагам?  newsm78
Така както чета,май спанака е предварително задушен и се смесва с другите продукти,които си си избрала...Тоест преди да печеш...

# 5
То така, ама ми се иска някой да пусне рецепта, която е правил (как точно прави соса)
Ина4е и аз, като 4ета, а и като го хапвам това, имам долу-горе някаква идея как ще се прави.

# 6
МАЙКА, за соса обикновено следвам указанията на опаковката на царевичното нишесте, но много често готвя "на око" и експериментирам. Децата като бяха бебета им правех редовно този сос и заливах различни задушени зеленчуци с него - много им се услаждаше. Сега си мисля, че и гъби сигурно ще му вървят.
Като запретна ръкави тези дни, ще записвам стриктно пропорциите и после ще пиша. Simple Smile  Hug

# 7
Мили, царевично нишесте или царевично брашно?
Аз не знам по нашите земи да има нишесте по магазините ...  newsm78

# 8
Ей ме на с пакета пред мен Mr. Green . Пише Сornflour, но за мен това е нишесте, а не брашно. Бяло е, много фино и като го претриеш между пръстите, едно такова "скрибучещо"... точно като нишесте. Има едно друго, дето се продава в доста по-големи опаковки (половин или килограм) и е жълто; доста по-едро смляно, използва се за панировки - аз на това казвам царевично брашно.

Рецептата на опаковката на Cornflour за Cheese Sauce е следната:

1 с.л. краве масло или маргарин
1 с.л. царевично нишесте
1 ч.ч. прясно мляко
2-3 с.л. настърган кашкавал (на сосове слагам тейсти чийз)

Разтопете маслото в малък тиган/тенджерка. Прибавете нишестето и запържете на слаб огън около минута. Прибавете млякото постепенно като бъркате непрекъснато (аз го добавям наведнъж, бъркам с тел и никога не става на бучки). Варете около 2 минути с непрекъснато бъркане до сгъстяване на соса. Прибавете кашкавала, разбъркайте до разтопяването му. Може да се подправи с допълнително сол, чер пипер, горчица на прах.

# 9
Ам'чи то тва си е бешамел сос с кашкавал...Значи напълно може да се замени с бяло пшенично брашно....Мдам!

# 10
Мили, Благодарско за соса. Мислиш ли 4е това слагат в Макарони&чийз?

# 11
Ха, чичко Гугъл ми изплю това: "Macaroni & cheese - comfort food for the soul"   chef Mr. Green It probably wouldn't be on the menu for your mother-in-law's first dinner visit, and it isn't exactly gourmet fare, but macaroni and cheese is one of the most popular--if not the most popular--American comfort foods. Nearly every soul food cookbook and many Southern cookbooks have recipes for the American favorite, with few differences from one to the next.

# 12
Мили, Благодарско за соса. Мислиш ли 4е това слагат в Макарони&чийз?

Абсолютно! Досега съм се ровила в рецепти от нета. Навсякъде сосът е такъв - вариациите са по отношение на вида кашкавал, който се слага: чедър, тейсти, моцарела, пармезан... и количествата. Има рецепти, които ползват по малко от всеки кашкавал, или само чедър, или само тейсти - въпрос на вкус. В една рецепта имаше идеята да се покрие всичко с галета, моцарела и пармезан. Според мен импровизирай - знаеш съставките, знеш какво допълнително искаш да прибавиш към соса. За пакет макарони (500гр) ти трябват около 3 чаши сос. Ако не е достатъчен, набързо ще забъркаш още малко Simple Smile - поне става бързо.

Не видях обаче никъде да пише за спанак. Имайки предвид обаче колко млад и крехък е спанака тук, аз не бих го обработвала предварително, за да не се оводни соса. Просто бих го накълцала на дребно и добавила към горещия сос.

Смело напред и да пишеш какво се е получило  Hug . Запали ме и мен, и аз ще пробвам!  Mr. Green

# 13
Вкусно е, а тези в кафето при нас готвят разкошно
Сега зимата едни макарони & чийз ми се струват най-прекрасното нещо по обяд в офиса, топли-топли, мммммммммммммм!!!

# 14
Царевичното нишисте е Cornstarch или както Мили е написала cornflour,а царевичното брашно/грис е Cornmeal.

Аз правя на децата понякога .В малка тенджерка слагам 1-2 с.л.масло и от жълтия чедър чийз ,разтопявам и смесвам със сварените и изцедени макарони.
Понякога като разтопявам кашкавала слагам  броколи или пушено филе. Simple Smile

Последна редакция: чт, 30 юли 2009, 05:33 от Pety

Общи условия

Активация на акаунт