Със суровоядство:по-млади,по-красиви,по-слаби!

  • 70 456
  • 322
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 5 714
Delusion, поздравления!
Моят съвет е да въведеш поне кълнове в менюто си. Дълго няма да издържиш само на салати. Макар че не знам какво включваш в тях.

# 136
  • Мнения: 73
Delusion, поздравления!
Моят съвет е да въведеш поне кълнове в менюто си. Дълго няма да издържиш само на салати. Макар че не знам какво включваш в тях.

Мерси Вери!

Кълновете са обикновено от житни. Може разбира се да се ползва само зеления стрък без самото зърно, ама нещо сега на този етап не ми се разправя да ги прораствам. newsm78 Може да купя готови. Ама те пък соеви, а тя е ГМ. Sick Люцерничка освен... Ще видя по-натам.
Иначе...майко мила какво ли не слагам в салатите. Laughing Всичко що е зеленчук. Сушени доматки понякога в зехтин с подправки. Гъби пресни, тиквички, карфиол, броколи...Само патладжаните не се реших да пробвам сурови  Laughing Абе стават супер вкусни салатките и не ме тегли за сега към нищо друго. Чат-пат по няколко лъжички извара взимам допълнително за протеин, че тренировките ми са адски изтощителни.
По-натам може да взема да посипвам със сусам или ленено семе и да им добавям някакви ядки.

Истинските суровоядци имат специални апарати за сушене и става огромно разнообразно меню. Та то си е истинско готвене. Имат страхотни блендери (Vita-Mix , Blendtec ), които струват...мамси-джейс, обикновените не стават за много суровоядни рецепти. Цедят бадемово мляко или други ядки и правят страхотни сирена от него. Абе не съм дорасла за истинско суровоядство макар че огромна част от рецептите им са супер изкусителни. Но и оборудването е бая скъпичко. Не на последно място и бюджетът за храна на един суровоядец е доста по-височък от обикновено хранене. Истината е че всичко това си струва заради цената на здравето, но...някой ден може и да дорастем. newsm78
Пък и аз за момента съм изключила една много голяма част от продуктите с които те боравят. Но те се хранят така ежедневно, а аз имам да отслабвам бързо. Не мога да нарека това моето суровоядство. Чисто и просто съм на треволяци. Жалкото е че много хора точно това разбират под думата суровоядство и не помислят даже.

# 137
  • Мнения: 5 714
И житните кълнове са достатъчни на първо време. Simple Smile Може да пробваш с люцерна, да.
Патладжанът може суров, но маринован.
Изварата може да я замениш с някой друг протеин- ядков.  Wink

Относно уредите- можеш да се справиш и без тях. Примерно с един кухненски робот и кафемелачка, обикновен блендер, пасатор. Дехидратор продават и в България. Е, малко по-обикновен е, но казват върши работа. Иначе може да сушиш и във фурната на ниски градуси. А ако има и вентилатор, още по-добре.
Защо си мислиш, че не си дорасла за суровоядство? Simple Smile Не си ограничавай менюто заради уредите. Със суровоядно разнообразие също ще отслабнеш, с ядене по малко и на често. Аз не съм се лишавала от нищо и ги няма 11-12кг.

# 138
  • Мнения: 73
Аз не съм в България, принципно мога да си накупя това оборудване което е нужно, но не точно сега, че след 3 мес. имам бал (на щерката де). Та до тогава трябва да заприличам на човек, затова съм се впрегнала на бързо отслабване.
А от уредите и обикновени нямам. Нито робот, нито кафемелачка, сокоизтисквачка...нищо нямам. Всичко трябва да се купува. Ама като ще е гарга, да е рошава. Като ще купувам поне да е качествено, нали? Този дехидратор малко ме притеснява че бръмчи като трактор, а работи с денонощния. newsm78
Не знам, аз добре се чувствам за сега на това меню, по-натам ще мисля да разнообразявам и да вкарвам по малко разни нови продукти. newsm78 Явно организмът ми отвикна от захарния глад и се настрои на тревопасно ядене, а това е най-важното.

# 139
  • Мнения: 5 714
Този дехидратор малко ме притеснява че бръмчи като трактор, а работи с денонощния. newsm78
Не е много шумен.
Не знам кой уред да го закупиш пръв...в сокоизстисквачката сигурно знаеш, че можеш да мелиш ядки и сушени плодове. Аз нея ползвам като правя смески за блат на торта, бонбони, крекери.

# 140
  • Мнения: 73
Този дехидратор малко ме притеснява че бръмчи като трактор, а работи с денонощния. newsm78
Не е много шумен.
Не знам кой уред да го закупиш пръв...в сокоизстисквачката сигурно знаеш, че можеш да мелиш ядки и сушени плодове. Аз нея ползвам като правя смески за блат на торта, бонбони, крекери.

Наистина за пръв път чувам. newsm78 Чак ядки?
Аз мисля че хубав блендер и сокоизтисквачка са от първа необходимост. newsm78

Аз да ви питам..какво пиете вие? Не се издържа вече на вода, направо не мога да я преглъщам. И все ми сухо в устата и ми се пие... Дайте рецепта за приятна напитка без мед или подсладители и без плодове!

# 141
  • Мнения: 5 714
Да, прекарвам и ядките през сокото. Сменя се обаче приставката.
А и първата неоходимост се определя от това какво ще искаш да се приготвя. Ние първо купихме блендера, после дехидратора, след това машината за покълване и накрая сокоизстисквачката.

Аз пия само вода. От време на време чай или сок.

# 142
  • Мнения: 73
Какво представлява тази машина за покълване? Shocked За пръв път чувам.

# 143
# 144
  • Мнения: 73
Малиии...и това струва майка си и баща си. Laughing Но е много готино- мерси за линка! Вече се размечтах. Mr. Green

# 145
  • Мнения: 5 714
Има и по-евтини варианти. Напиши sprouters в търсачката.

# 146
  • Мнения: 73
Да, разгледах ги, но тези евтините спокойно се заместват и с подръчни средства. Не намирам кой знае какво удобство. А това ми се вижда много компактно и удобно.

Ти не си в бг доколкото разбирам?
Кажи, а разни видове водорасли използваш ли в храната си и от къде си набавяш?
Курс за суровоядно готвене карала ли си? Аз си мисля да се запиша някой ден на такъв. Rolling Eyes Сигурно има много интересни неща за научаване.

# 147
  • Мнения: 5 714
Да, права си. Може и с подръчни средства: буркан с надупчена капачка, гевгир, кутия с надупчено дъно, тензух.
Аз съм в Канада.
Водорасли ползваме: нори най-много- правим нещо като суши, вместо ориз слагаме накълцан карфиол и пащърнак; келп- има тук във вид на нудъли, приличат на спагети, правя спагети от моркови и тиквички с един уред и после всичко на салата; дулсе и айриш мос в определени рецепти; спирулина на прах главно към салата. Купувам ги от определени магазини, от био щандовете на някои супермаркети, онлайн.

Курс за суровоядно готвене не съм/сме карали. И двамата с мъжа ми обичаме да готвим, а аз лично вече над 5 години се интересувам от хранене. Мислили сме сериозно да изкараме и курс, който е 3 нива: основен, който ти дава възможност да се справиш успешно със суровото готвене вкъщи; второто ниво ти дава възможност да работиш като готвач, а третото- ти самия да си учител. Иначе, да, има много интересни неща. Simple Smile

# 148
  • Linz
  • Мнения: 11 630
Аз не мисля, че при суровоядството са нужни някакви специални уреди или да се познават сложни кулинарни техники. Най-доброто е това, което ни дава природата в натурален вид- сурови плодове и зеленчуци и сурови ядки. В идеалният случай просто се измиват и се ядат Simple Smile

# 149
  • Мнения: 5 714
И ти си права, Рени. Аз затова писах в началото на Delusion, че може и да не са и необходими уредите. Зависи какво иска да прави. Аз също спокойно мога да си хрупам по цял ден плодовете и зеленчуците, шепата ядки, кълновете. Но, когато има насреща едно дете, което е свикнало на стандартна диета, малко трудничко се получават нещата. Някак си трябва да се впечатли. Simple Smile А и аз обичам да готвя и експериментирам.

Общи условия

Активация на акаунт