Със суровоядство:по-млади,по-красиви,по-слаби!

  • 70 476
  • 322
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 73
Не може без специална техника. Суровоядството не е само хрупане на сурови салатки. Само с това не се живее, няма да можеш да си набавяш нужните вещества за организма. Не можеш да си приготвяш едно 80% от храната която би могъл с удоволствие да хапваш. И въобще дълго не можеш да издържиш само на салатки.

Вери, заинтересува ме. Какво е келп и от какви магазини го купуваш? С какъв уред правиш спагети от моркови?
айриш мос какво е? Спирулина от био-магазините ли?
Търся вакаме. Дали се намира в био-магазините? Май ще трябва да се разходя сама да видя какво има. newsm78

От японски и китайски магазини продукти купуваш ли? Замислих се...бели и черни китайски гъби би трябвало спокойно да се ядат сурови в салати. Особено белите- те са по-хрупкави.
И още един въпрос...кашу от къде купуваш гарантирано сурово? Никога не можеш да знаеш сурово ли е всъщност или не. newsm78

Последна редакция: пн, 01 мар 2010, 01:02 от Delusion

# 151
  • Linz
  • Мнения: 11 630
Delusion, нали се сещаш, че суровоядството не е от вчера Wink Хилядолетия хората са се хранили и без тази специална техника. За мен всички тия уреди се произвеждат единствено с цел печалба.
Основният принцип при суровоядството е храната да е максимално естествена. От там нататък всеки решава какво и как да яде... сред суровоядците има такива, които карат основно на сурово месо; други- само на плодове; а има и такива, които не си правят и салати, защото това пак е обработка, която нарушава естествената структура на храната.

# 152
  • Мнения: 5 714
Delusion, и ти ли си в Канада? Защото ако не си, няма смисъл да говоря за магазини.

Кашуто, което масово го продават, няма гаранция да е сурово. Иначе има, но е скъпо и аз не го купувам.

http://realrawfood.com/products#cashews-whole

От китайски и индийски магазини пазарувам, японски не съм срещала тук. Но там повечето неща не са био. Гъбите може сурови.
Спирулина има по био щанодвете и магазините.

Irish moss:
http://www.upayanaturals.com/Raw_Irish_Moss_Powder_Wildcrafted_4_oz_p/hrb-002.htm
Аз не го купувам на прах, а в целия му вид. И го взимам от един индийски магазин. Трябва ми за 1-2 рецепти.

За келп нудълите:
http://www.upayanaturals.com/Kelp_Noodles_Raw_16_oz_1_lb_NEW_LAR … IZE_p/klp-401.htm

По китайските магазини го има келпа в сушен вид, но не на прах.

Уредът за спагети е този:
http://www.cutleryandmore.com/details.asp?SKU=5038&src=Shopz … ducts&kw=5038

Даде ми го една приятелка на заем, не знам дали бих го купила.

А аз вакаме не знам какво е? Simple Smile

# 153
  • Мнения: 73
Мерси Вери!
Исках само да имам представа кое в какъв тип магазин да търся. newsm78

Уредчето е интересно. Сигурно прави по-дълги спагети отколкото с Бьорнера.

Книжки някакви със суровоядни  рецепти ползваш ли?

Рени, може да си караш само на доматки и краставички и пак да си суровоядец, но ако трябва да готвиш нормално с разнообразно меню, просто не виждам как би станало без техника. Нито сок да си направиш, нито хляб...абе нищо освен салатки. От много семена не можеш да извлечеш полезните вещества ако не са надробени или смляни. С обикновен блендер малко ще ти е трудничко да направиш мляко от ядки.
Сушенето във фурната не е сушене. И най-ниската температура там е доста по-висока от дехидратора. Да се пробваш веднъж-два пъти, но да сушиш във фурна постоянно не си е работа.
Един мощен блендер какъвто ползват суровоядци разбива и семките на нара. Това с обикновен никога няма да стане.

# 154
  • Мнения: 5 714
Пазарувам главно от био щандовете.
Поръчвам някои неща от онзи сайт, където е кашуто.
Пазарувам от 1-2 био магазина.
Пазарувам и от обикновени магазини, не всичко ми е био, защото все още не можем да си го позволим.

За сушенето- ако имаш къща с двор и хубаво слънце, е тогава е най-добре. Simple Smile
Спагетите са дълги, да.

Литература имаме много, но мъжът ми се занимава с тази част. Главно са онлайн.

# 155
  • Linz
  • Мнения: 11 630
Да, съвременната техника позволява да се разнообрази менюто на суровоядеца.
По принцип плодовете е по-добре да се консумират цели- въглехидратите да постъпват заедно с фибри. Пък и така повече се запазват витамините, отколкото ако се направи сок. И от ядките не знам защо трябва да се прави мляко (освен за деца или възрастни хора, които не могат да ги дъвчат добре), аз ги харесвам цели- заедно с всички незаменими мастни киселини.
Аз на био-то му нямам доверие, дори и това в Канада (лелята на мъжа ми живее 6 мес. в Б-я и 6- в Монреал, там се хранят с био и ми се оплака колко е безвкусно, нямало нищо общо с домашната ни продукция, зеленчуците приличали на гума). Тази година за първи път аз сама се пробвам да развъдя зеленчуци (свекърите ми вадят фантастични реколти), вече започнах да посявам Simple Smile

# 156
  • Мнения: 5 714
Сокове ние правим само с определена цел: пречистваща. И то главно зеленчукови и зелени сокове. На децата не правим.
Много е важно от къде се купува био стоката. Есента ходихме да берем ябълки от една био ферма. Е, нямаше такава вкусотия. От това, което съм купувала био, а то е голяма част, смея да твърдя, че има разлика. Попадала съм и на некачествена и с никакъв вкус био стока.

Но, разбира се, най-добре е ние да си отглеждаме продукцията. Две мнения по въпроса няма. Мечта ми е и на мен.

# 157
  • Мнения: 19 999
Моят вкус явно много се е изменил. Като дойдох в Германия всички зеленчуци ми се струваха пластмасови. Сега в България ми се струват по-ужасни и некачествени от немските. Говоря за тези, купени от супермаркета или от пазара. За домашните е ясно, че са вкусни.
Аз от биото, което съм купувала досега, съм доволна. Повечето неща са по-вкусни от другите.

За мен най-полезната вещ е блендера. Той се ползва постоянно, дори човек да не е суровоядец.  Без всичко останало може. Фурната като се остави леко отворена вратата и се сложи на най-ниски градуси, пак поддържа температура около 45градуса.

Сокото го ползвам на периоди като ме удари музата bowuu

Последна редакция: пн, 01 мар 2010, 22:50 от Soleil*

# 158
  • Мнения: 73
Да, съвременната техника позволява да се разнообрази менюто на суровоядеца.
По принцип плодовете е по-добре да се консумират цели- въглехидратите да постъпват заедно с фибри. Пък и така повече се запазват витамините, отколкото ако се направи сок. И от ядките не знам защо трябва да се прави мляко (освен за деца или възрастни хора, които не могат да ги дъвчат добре), аз ги харесвам цели- заедно с всички незаменими мастни киселини.
Аз на био-то му нямам доверие, дори и това в Канада (лелята на мъжа ми живее 6 мес. в Б-я и 6- в Монреал, там се хранят с био и ми се оплака колко е безвкусно, нямало нищо общо с домашната ни продукция, зеленчуците приличали на гума). Тази година за първи път аз сама се пробвам да развъдя зеленчуци (свекърите ми вадят фантастични реколти), вече започнах да посявам Simple Smile

Млякото от ядки е вкусно и от него се правят разкошни орехови сирена (от които пък се приготвят много други рецепти). С орехово мляко се замества прясното мляко, което е вредно, казеиново и пълно със всички отрови с които са тъпкали животното, както и с гной.
Колкото до целостта на продукта, не всичко може да се яде цяло. От динените кори се изтисква сок, от листата на репички...интересно ми е как би ги захрупала цели.

# 159
  • Мнения: 5 714
Delusion, сега се сещам да вметна, че твоят режим в момента много ми прилича на програмата на Казънс. Запозната ли си с нея?

# 160
  • Мнения: 73
Delusion, сега се сещам да вметна, че твоят режим в момента много ми прилича на програмата на Казънс. Запозната ли си с нея?

Не. За пръв път чувам. Какво е това? Rolling Eyes

Моят режим в момента е зеленчукови салатки. Хрупам като заек. Laughing Без техника нищо друго не мога да направя и да искам.

# 161
  • Мнения: 5 714
ето тук накратко:
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=263.0
мнението на Jaki

И за него:
http://gabrielcousens.com/

# 162
  • Мнения: 73
Хм..малко не съответствам. Първо, цвекло, моркови, гъби и тиква не съм изключвала. Тиква сурова още не съм яла де, но просто случайност. Моркови и гъби- най-редовно. Бейби морковчета си гриза постоянно, а гъби добавям в салатите. Ядки за сега не включвам никакви. Подсладители също. Стевията е хубаво нещо, но не искам да подсещам вкусовите си рецептори за сладко.
По-натам ще включа плодове, ядки и някои видове зърнени, но ориз и картофи- нееее, мерси. Naughty Киноа покълната и елда. Малко просо може би...ще видим. Кисело зеле- по-скоро не.

Колкото до кефира и киселото мляко... Grinning хм....не знам дали ще устоя без тях, но ще се постарая.

Канелата е хубава подправка за отслабване, но къде мога да я използвам нямам никаква идея. Може би по-натам с плодовете. Аз пък не я обичам много-много. Confused
Значи...пъпеша и динята макар да ги смятат за високогликемични, аз от личен опит мога да кажа, че първо на никой още кръвната захар не са вдигнали, и второ- с тях се отслабва отлично. Ще ги включвам максимално веднага с плодовете. Ананаса също е страхотен за отслабване (не консервиран естествено). А за сушени плодове скоро няма да съм готова. То са си бонбони направо.

Абе като прочетох че е добре против гъбички и паразити се сетих да споделя. Откак съм на салатки се появи леко бяло течение- гъсто и много бяло, с по-скоро приятна миризма "на бебе" Blush Това някакво чистене ли е или...? newsm78 Извинявайте за неуместния впрос при яденето ама... Laughing

# 163
  • Мнения: 5 714
Аз затова писах, че прилича. Simple Smile Понеже спомена, че си изключила в момента плодове, подсладители и ядки.
Киселото зеле е много полезно, стига да го ядеш. Канела щом не обичаш, не консумирай. Яж неща, които ти допадат.
За течението- възможно е и да се чистиш. Наблюдавай се.
 
А за отслабването- не е важно само да сме слаби, но и здрави. Simple Smile

# 164
  • Мнения: 73
Да бе, така е. Здравето преди всичко. Аз затова се спрях на суровоядство като най-здравословно от всичко останало. Малко реших с един куршум два заека, че имам и здравословни проблеми да изчиствам, но засега много ама много срочно ми трябва отслабване колкото и да не е добре толкова рязко. За бала трябва да съм френско гадже. Laughing
А кисело зеле обожавам, но малко ме е шубе с този квасен ефект как ще го понесе стомаха ми. А дали не добавят захар в заквасата? Ти от къде го купуваш? Аз винаги съм взимала за сърми в буркани българско защото и самия зелев сок е по-вкусен от всички други, и листата най-цели, но за суровоядство в буркан не става нали? Стерилизират се тези буркани. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт