Със суровоядство:по-млади,по-красиви,по-слаби!

  • 70 433
  • 322
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 5 714
Киселото зеле е полезно заради пробиотиците. Не го купувам, правим си го. Дори и сега имаме прясно заложено. Купешкото не е сурово.
Ние май сме на една и съща територия.   Wink

# 166
  • Linz
  • Мнения: 11 630
Да, съвременната техника позволява да се разнообрази менюто на суровоядеца.
По принцип плодовете е по-добре да се консумират цели- въглехидратите да постъпват заедно с фибри. Пък и така повече се запазват витамините, отколкото ако се направи сок. И от ядките не знам защо трябва да се прави мляко (освен за деца или възрастни хора, които не могат да ги дъвчат добре), аз ги харесвам цели- заедно с всички незаменими мастни киселини.
Аз на био-то му нямам доверие, дори и това в Канада (лелята на мъжа ми живее 6 мес. в Б-я и 6- в Монреал, там се хранят с био и ми се оплака колко е безвкусно, нямало нищо общо с домашната ни продукция, зеленчуците приличали на гума). Тази година за първи път аз сама се пробвам да развъдя зеленчуци (свекърите ми вадят фантастични реколти), вече започнах да посявам Simple Smile
Млякото от ядки е вкусно и от него се правят разкошни орехови сирена (от които пък се приготвят много други рецепти). С орехово мляко се замества прясното мляко, което е вредно, казеиново и пълно със всички отрови с които са тъпкали животното, както и с гной.
Колкото до целостта на продукта, не всичко може да се яде цяло. От динените кори се изтисква сок, от листата на репички...интересно ми е как би ги захрупала цели.
Аз за това ядково мляко прочетох за първи път във форума. Иначе имам няколко настолни книги за суровоядство (една от които е на Атерхов, за която стана въпрос по-напред), в които нищо не споменава за него (или пък за някой от споменатите уреди).
А Олга Елисеева пък отрича ползата от киселото зеле (както и всеки продукт на ферментацията). Обаче как върви с ракийката Mr. Green ... хич и не мисля да се отказвам от него!

# 167
  • Мнения: 572
Да се отчета и аз тук. От началото на февруари до сега -10кг. Wink Суровоядството започнах някъде на втората седмица след като диета и усилени тренировки не даваха никакъв резултат. И с преминаването на суровоядство, кантара тръгна надолу.

Наруших го само веднъж с омлет. През останалото време- само пресни салати. Засега никакви плодове, никакви зърнени, житни или ядки. По-натам може да ги включвам по малко. Засега съм тревопасно. Laughing А към месо едва ли ще се върна скоро. Всички проблеми са от него. Sick


Сподели какви салатки си правиш Simple Smile По-скоро дай примерни рецепти.. Може ли да се яде сурово броколи   newsm78

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 15:41 от Илето

# 168
  • Мнения: 5 714
Може ли да се яде сурово броколи   newsm78
Може. И карфиол може. И тиквичка. Simple Smile
Почти всичко може да се яде сурово. Сега само за обикновения картоф се сещам, че не може.

# 169
  • Мнения: 73
И суров картоф може на който му е вкусно. Grinning Да не говорим пък за батати, с тях съм срещала страхотни рецепти.
Не знам дали сте забелязвали някои деца колко обичат сурови картофи. Моята и до ден днешен си ги хрупа като ябълки. Laughing Естествено гледам да са хубави прясни и без зелено по тях. Битуват разни глупави митове че уж се вдигало температура и незнам си какво...Няма такива истории. Някога като беше малка майка ми много се панираше като и давам сурови картофи. И тя не знаеше защо не трябва ама НА- не трябвало. Laughing После се успокои като видя че нищо му няма на детето от тях. Освен полезни вещества от суровия зеленчук какво друго? От варения със сигурност нищо освен нишесте. На мен лично не са ми особено вкусни сурови но сигурно може да се измисли салатка и с тях. newsm78

Не знам за киселото зеле, но ми се струва че страшно би ми отворило апетит. newsm78 Да си квася сама...ммм...няма това да стане скоро. Ужасно мразя миризмата от бидета където се кваси и просто няма да се разправям с глупости по претакване и прочее... Sick Айде ще се размина и без кисело зеле. Laughing

Илето, салатките ми всеки път различни- честно да ти кажа режа в тях всичко каквото намеря в хладилника и сметна че прилично ще се съчетае. Честно казано никога друг път не съм правила по-вкусни салати от моментите в които това ми е било основно хранене. Laughing Стават супер. Може някой ден да покажа нещо което особенно ми е допаднало. newsm78

# 170
  • Мнения: 5 714
Ние правим малки количества зеле- в 3 литрово бидонче. Не претакаме и не мирише. Simple Smile

# 171
  • Мнения: 73
Илето, да ти изброя какво сложих в днешната салатка за пример. Wink Дано успея да се сетя за всичко че какво ли не сложих. Laughing

домати, тиквички (цукини),печурки, зелен лук, магданоз, броколи, карфиол, черни маслини,репички. Това посипах с бял сусам и мляно ленено семе (за пръв път вкарвам в салата семена), осолих и залях със зехтин от сушените ми домати, който е с подправки риган и босилек.

Манджата е готова. Laughing От ригана с босилека наистина усещането е за манджа. Mr. Green

# 172
  • Мнения: 572
Delusion, по цял ден салатки ли ядеш?
Всъщност по колко пъти се храниш на ден?

# 173
  • Мнения: 896
 аз не мога само на салата без плодове и някоя ядка... Crazy
Цитат
А Олга Елисеева пък отрича ползата от киселото зеле (както и всеки продукт на ферментацията)
А защо го отрича? Може ли някаква препратка? Peace
Цитат
казеиново и пълно със всички отрови с които са тъпкали животното, както и с гной.
със слуз ли имаш предвид? Макар че аз не съм сигурна каква им е разликата  Laughing Гнойта е от възпалителен процес, въобще кравите са едни измъчени същества.

Последна редакция: ср, 03 мар 2010, 02:18 от l`ange

# 174
  • Мнения: 73
Delusion, по цял ден салатки ли ядеш?
Всъщност по колко пъти се храниш на ден?

Приблизително два. Но напоследък не ми стига време май за 2 т.к. след 18ч никакво ядене, та понякога гризкам някое морковче или селъри пред компа, но понякога съм на веднъж дневно салатка колкото влезне. Laughing

За вредата на млякото мога да копна малко обяснения, но на руски. За вредата на млякого и наличието на гной в него се говори още в "Сила за живот" на Харви и Мерилин Дайъмънд. Гнойта е резултат от мастит на кравите който е често явление. Освен че в млякото са антибиотиците с които ги лекуват от тези мастити, там има и процент гной . Мисля че има някаква норма за количеството при купешкото мляко, но го има винаги.

http://video.yandex.ru/users/arni-raj/view/694

Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM) - организация врачей, которые смеют публично утверждать что веганство полезно, мясо и молоко вредно, а тестирование на животных совсем не обязательно для медицинского образования. На самом деле мне кажется это еще одно лицо PETA, от которых я мягко говоря не в восторге, но у них собрана хорошая достоверная информация в одном месте. Все эти аргументации о вреде молока, главным образом коровьего, я видела в других источниках, и вместо того чтобы самой что-то по новой писать, копирую это сюда.


1. Остеопороз

Молоко расхваливают как средство для предотвращения остеопороза, однако клинические исследования показывают иное. Исследование в гарвардском университете, в котором приняло участие более чем 75000 женщин и проходившее в течение 12 лет, не показало никакого защитного эффекта от ломкости костей при увеличении употребления молока. На самом деле, увеличение потребление кальция с молочными продуктами было связано с повышением риска ломкости костей. Исследование в Австралии показало те же результаты. Кроме того, другие исследования также не обнаружили никаких защитных эффектов кальция находящегося в молоке. Можно уменьшить риск остеопороза путем уменьшения употребления натрия и белка животного происхождения в своём рационе питания, увеличив потребления фруктов и овощей, таких, как листовые зеленые овощи, фасоль, а также обогащенных кальцием продуктов.

2. Сердечно-сосудистые заболевания

Молочные продукты, в том числе сыр, мороженое, молоко, сливочное масло и йогурт - способствуют значительному повышению холестерина и жиров в рационе. Диета с высоким содержанием жиров и особенно насыщенных жиров может увеличить риск ряда хронических заболеваний, в том числе сердечно-сосудистых заболеваний. Веганская диета, которая исключает молочные продукты, в сочетании с поддержкой здорового образа жизни может не только предотвратить сердечные болезни, но также помочь избежать их.

3. Рак

Некоторые виды рака, такой как рак яичников, связан с употребления молочных продуктов. Молочный сахар лактоза расщепляется в организме в другой более простой сахар галактозу. В свою очередь, галактоза распределяется дальше ферментами. Согласно исследованию Даниэля Крамера и его коллеги из Гарварда, когда потребление молочных продуктов превышает потенциал ферментов, которые могут расщепить галактозу, она может встраиваться в кровь и возможно затрагивают яичники женщин. Некоторые женщины особенно с низким уровнем этих ферментов и употребляющие молочные продукты на регулярной основе, имеют риск развития рака яичников в три раза выше, чем у других женщин. Рак груди и простаты также предположительно связаны с употреблением молочных продуктов, которые вызывают увеличение комплекса называемого инсулино-подобный фактор роста IGF-I (IGF-I - insulin-like growth factor). Повышенный уровень в крови IGF-I наблюдается у отдельных лиц потребляющих молочные продукты на регулярной основе. Другие питательные вещества, которые повышают IGF-I, также содержатся в коровьем молоке. Проведенные недавно исследования показали, что мужчины, которые имеют высокий уровень IGF-I, имеют более чем в четыре раза высокий риск получения рака предстательной железы по сравнению с теми, у кого низкий уровень употребления молочных продуктов.

4. Диабет

Инсулиновая зависимость из-за диабета (I группа или детский диабет) связана также с употреблением молочных продуктов. Эпидемиологические исследования в различных странах свидетельствуют о сильной корреляции между использованием молочных продуктов и возникновением инсулин зависящих диабетиков. Исследователями в 1992 году было установлено, что один конкретный молочный белок является искрой автоиммунной реакции, которая как считается, разрушает производящие инсулин клетки поджелудочной железы.

5. Не усвояемость лактозы

Не усвояемость лактозы затрагивает большие группы населения, примерно 95 процентов азиатов, 74 процентов коренных американцев, 70 процентов африканцев, 53 процентов мексиканцев и 15 процентов кавказцев. Не усвояемость лактозы приводит к поносу и вздутиям. Происходит это потому, что эти группы людей не имеют фермент, который расщепляет молочный сахар лактозу. Кроме того, наряду с этими симптомами, употребление молока, также подвергает риску развития других хронических заболеваний и недугов.

6. Токсичность витамина D

Употребление молока, не может обеспечить оптимальное и надлежащее количество витамина D в рационе питания. Отбор проб молока обнаружил существенные различия в содержании витамина D, в некоторых выборках имелось, по меньшей мере, в 500 раз выше содержание витамина D, чем указывалось производителем, в то время как в других витамина D было мало или не было вообще. Слишком большое потребление витамина D может быть токсичным и возможно, привести к превышению уровня кальция в крови и
моче, увеличение абсорбции алюминия в организме и к депозиту кальций в мягких тканях. (Витамин D относится к группе стероидов)

7. Гормоны и антибиотики

Синтетические гормоны, такие, как рекомбинантный гормон роста для говядины (rBGH - recombinant bovine growth hormone) широко используются для увеличения производства молока. Вследствие чего коровы дают количество молока не характерное для них, что приводит к воспалительным процессам в молочных железах. А лечение данной проблемы требует применения антибиотиков, чьи следы были обнаружены в пробах молока и других молочных продуктах. Пестициды и другие лекарства, также частые загрязнители молочных продуктов.

8. Проблемы здоровья у младенцев и детей

Молочные белки, молочный сахар и насыщенный жир в молочных продуктах могут создавать риск для здоровья детей и привести к развитию хронических заболеваний, таких как ожирение, диабет и формирование атеросклероза, который может привести к сердечным заболеваниям.
Американская академия педиатрии рекомендует младенцам до одного года, не употреблять коровье молоко, так как железодефицитная анемия имеет больше шансов на развитие при рационе богатом на молочные продукты. Продукция из коровьего молока содержит очень низкий уровень железа. Если молоко станет одной из основных частей рациона питания, дефицит железа становится более вероятным. Колики являются дополнительным неудобством, связанным с потреблением молока. Один из пяти младенцев страдает на колики. Педиатрам давно известно, что коровье молоко часто является причиной этого. Грудное вскармливание матерями может вызвать колики у их младенцев, если матери употребляют коровье молоко. Коровьи антитела могут проходить через кровоток в грудное молоко и затем к ребенку. Кроме того, пищевая аллергия, как представляется, общий результат потребление молока, особенно у детей. Недавние исследования также связанные употреблением коровьего молока выявили хронический запор у детей. Исследователи указывают на то, что потребление молока приводит к язвам и сильным болям при дефекации, что приводит к запору.

Молоко и молочные продукты не являются необходимыми в пищевом рационе, а в действительности, являются вредными для вашего здоровья. Полноценная диета должна включать в себя фрукты, овощи, орехи, соки и другие продукты растительного происхождения. Эти продукты могут помочь вам удовлетворить вашу потребность в кальции, калии, рибофлавине и витамине D, которые легко усвояемы и не имеют никакого риска для здоровья.

источник : PHYSICIANS COMMITTEE FOR RESPONSIBLE MEDICINE

# 175
  • Linz
  • Мнения: 11 630
Цитат
А Олга Елисеева пък отрича ползата от киселото зеле (както и всеки продукт на ферментацията)
...
А защо го отрича? Може ли някаква препратка?
Имам първата й от тези книги, там го четох. Всички ферментационни продукти като хляб, кисело мляко, масло, кисело зеле и др. трябвало да се ограничат максимално. Подробности не са дадени, но за ферментацията пише, че разрушава влакната на черния дроб.

# 176
  • Мнения: 5 714
Delusion, аз съм в Монреал. Ето някои магазини, от където пазарувам и имат био стока:

магазин Тева / Teva / на Декари
магазин Eden на ав. дю Парк
на Жан Талон има био магазинчета. Единият е Алфалфа. Срещу него има и друг. Там не съм влизала.

http://champy.ca/node/22

Teva health food store
5143 Boulevard Decarie, Montreal, Quebec (at Nof Queen Mary)
Phone number: 514-486-5542
Organic produce and natural products.

Eden  3575 avenue du parc Montreal, QC, H2X3P9

На 19, 20, 21 март има изложение Манже Санте.
http://www.expomangersante.com/

Там ходих миналата година и останах очарована. Тази година мисля пак да посетя изложението.

Често пазарувам от Loblaws, IGA, Metro; пак за био стока говоря. Останалото от обикновени магазини и щандове.

Собственикът на магазин Тева е натуропат и прави изследване на жива кръв. Мъжът ми се изследва миналата година, аз още не.

# 177
  • Мнения: 229
Точно това ми помогна преди години,когато трябваше да смъквам 30кг,а и се излекувах от хронично заболяване,което според лекарите трябваше да си нося до гроб  Wink...Пробвала съм какви ли не диети,но това е най-ефикасната!Който и суровоядец да попитате ще ви отговори същото.Не забравяйте,че и ние сме яли месо някога и можем да направим сравнение,докато тези,които не са се отказвали от него-нямат такива наблюдения,а и не е логично да спорят.Яд ме е най-много,че прекъснах за определен период от време,но сега бързо ще се възстановя.Ето малко повече да прочетете за суровоядството и сами ще се убедите,че по-полезна и трайна диета от тази-няма!
http://www.recipemagician.com/polezno/zashto-surovoiadstvo/
http://tq-jenata.com/index.php?option=com_content&view=artic … eta&Itemid=12
http://www.surovo.hit.bg/1_7_1%20.htm


Здравей,
аз също съм привърженик на суровоядството, но не съм веган. Храня се с месо, рядко, но ям и винаги е печено. Сурово месо и риба не мога да ям. Но хапвам от зеленчуци и плодове, семки различни, мюслита - сурово. Въпреки, че понякога хапвам и печено и леко задушено. Имам семейство нали, и всички ядем едно и също, не мога да ги храня точно както си искам аз. Но през деня не ми пречи да хрупам разни зеленчучовци.  Party Crazy
Другото което правя е, че пия неварено прясно мляко. До нас има био ферма и си го взимам прясно за деня, изпива се, и на другият ден ново. Но това го правя само аз! На детето - категорично не!

# 178
  • Мнения: 229
Да, съвременната техника позволява да се разнообрази менюто на суровоядеца.
По принцип плодовете е по-добре да се консумират цели- въглехидратите да постъпват заедно с фибри. Пък и така повече се запазват витамините, отколкото ако се направи сок. И от ядките не знам защо трябва да се прави мляко (освен за деца или възрастни хора, които не могат да ги дъвчат добре), аз ги харесвам цели- заедно с всички незаменими мастни киселини.
Аз на био-то му нямам доверие, дори и това в Канада (лелята на мъжа ми живее 6 мес. в Б-я и 6- в Монреал, там се хранят с био и ми се оплака колко е безвкусно, нямало нищо общо с домашната ни продукция, зеленчуците приличали на гума). Тази година за първи път аз сама се пробвам да развъдя зеленчуци (свекърите ми вадят фантастични реколти), вече започнах да посявам Simple Smile
Млякото от ядки е вкусно и от него се правят разкошни орехови сирена (от които пък се приготвят много други рецепти). С орехово мляко се замества прясното мляко, което е вредно, казеиново и пълно със всички отрови с които са тъпкали животното, както и с гной.
Колкото до целостта на продукта, не всичко може да се яде цяло. От динените кори се изтисква сок, от листата на репички...интересно ми е как би ги захрупала цели.
Аз за това ядково мляко прочетох за първи път във форума. Иначе имам няколко настолни книги за суровоядство (една от които е на Атерхов, за която стана въпрос по-напред), в които нищо не споменава за него (или пък за някой от споменатите уреди).
А Олга Елисеева пък отрича ползата от киселото зеле (както и всеки продукт на ферментацията). Обаче как върви с ракийката Mr. Green ... хич и не мисля да се отказвам от него!


относно ядковото мляко, в бг не продават ли в био магазините мляко от ориз и бадеми?
страхотно е! децата тук го обужават, включително и аз.

# 179
  • Мнения: 5 714
Растителното мляко по магазините не е сурово.

Общи условия

Активация на акаунт