Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 45-та тема

  • 92 788
  • 665
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 4 310
 Обещавам никога да не снимам нищо и да не показвам в тази тема! Само като видях на каква прелест викате '' питка'' Shocked Аз такива висоти не мога никога да достигна. Само ще гледам и ще се облизвам. Големи майсторки има сред вас! И големи мераклийки!

# 346
  • София
  • Мнения: 8 495
Обещавам никога да не снимам нищо и да не показвам в тази тема! Само като видях на каква прелест викате '' питка'' Shocked Аз такива висоти не мога никога да достигна. Само ще гледам и ще се облизвам. Големи майсторки има сред вас! И големи мераклийки!

Слушай душа в тоя форум няма високи и ниски нито пък майстори на спорта. Показваме всеки каквото може. Не се съсгезаваме, а споделяме идеи. Така, че още утре да качиш къде 15-20 снимки.  smile3521

# 347
  • Мнения: 7 472
за десерт баница с халва.  Simple Smile



Ще споделиш ли пълнежа, предчувствам, че е страхотна Laughing


enira   всеки снима както може, не се притеснявай  Hug

# 348
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
И аз както L e o моля за рецептата на баницата с халва.

# 349
  • Мнения: 4 310
 Leo, то аз не за качеството на снимките се притеснявам! Laughing

# 350
  • Мнения: 2 182
Petyчушките ти ми напълниха очите,красота  Peace
Тази вечер пиле със зеле-тази велика манджа Laughing и желирания крем на mama Tin,за чието указание и благодаря,получи се точно както си го представях  bouquet

    чашата е заскрежена Wink

# 351
# 352
  • Мнения: 1 777
за десерт баница с халва.  Simple Smile



Ще споделиш ли пълнежа, предчувствам, че е страхотна Laughing

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=347203.msg11668767#msg11668767

По тази рецепта ,само че аз използвах една турска тахан халва.




По -светла е от българската и по -ронлива.Вместо маргарин използвах зехтин и по-дебели кори за баница.След като изстина я залях с карамелена вода(карамелизирах захар и после долях водата и оставих да поври малко).Но не я полях до горе ,а само до половината.Баницата стана малко мека надолу и леко хрупкава нагоре.Не обичаме много сиропирани баници.

# 353
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Ох, как ми се дояде от баничката на Пети, страхотна е    bouquet
Мама тин ме е питала за рибата, ще пусна рецептата по късно, много  е проста  Peace
Искам да попитам Аредхел за рецептата й за селска пърленка, която видях в пред.тема  bouquet
От мен подлучени тиквички на парти грила, яйца на очи и пълнени патладжани с домат и ориз, отгоре съм ги запекла със сирене










# 354
  • Мнения: 1 236
kasier менюто ти е абсолютно кайзерско   bouquet Както и яйцата на очи на Lindita  Grinning

Pety халвата стопява ли се?   Thinking Сочничка изглежда плънката. Ще пробвам при първа възможност, сиропираните сладкиши са ми слабост  Grinning

Ние сме на пиле и скариди с нудли, гарнирани с нахут в кашкавален сос


# 355
  • Мнения: 1 777
Кремче Ванилия халвата не се стопява,стои като трохички. Simple Smile

# 356
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Браво на всички Grinning

Тази вечер сме на пържени тиквички и патладжан и салатка.

# 357
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 3 940
Роца ,добре си дошла на гости, голямо удоволствие ще е за мен! Hug
Видях че си търсиш хубави бои: миналата година намерих страшен магазин за кулинария в Париж и оттам си купих бои на пудра, останах очарована от разнообразието на цветове и качеството им.
Ето линк: http://www.mora.fr/fr/produit_details.asp?Produit=006510&Men … amp;SsMenuActif=4

Наде, жива да си! Спасяваш ми живота направо  Heart Eyes. Знаех си, че във форума се намират отговори на всички въпроси (дори и "42") Laughing. След отпуската пак ще ходя до Париж и ще посетя този магазин, предчувствам, че ще ми допадне. Grinning Благодаря за поканата за гости, следващия път като ми се отвори път  към Брюксел, ще ти се обадя, ако искаш да се срещнем  Hug

Ксения, моят проблем с ред велвета (ето тук съм давала рецепта за чийзкейковия вариант, ако ти е любопитно) идва оттам, че не мога да намеря ярко червено - тукашните бои от супермаркета все на розово го избиват, а при печене накои направо покафеняват. А по североамериканските сайтове гледам едни кървавочервени ред велвети и завиждам  Laughing. Накрая стигнах до извода, е сигурно европейските бои са просто с друг състав.

Иначе пуснах рецептата за кюфтенцата от леща и булгур за интересуващите се  Grinning

Пак вкусотии сте напускали - питката на Kasier и хляба на Мамето ми обраха точките!
Кремче Ванилия, как правиш нахута с кашкавален сос? Камбанката напоследък все иска нахут, а освен на салата нямам много други идеи какво да го правя...

# 358
  • Мнения: 9 785
И аз исках да питам Кремче Ванилия за нахута. Роца, ако може да кажеш и ти как го приготвяш. Аз си накиснах снощи половин пакетче около 250г и се чудя дали не вкисна, че днес не можах да го приготвя newsm78.

# 359
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 143
Lindita, заповядай! Надявам се да ти хареса!

Селска пърленка

1/2 кубче мая (20 гр.) /аз използвам 1 пакетче суха мая/
350 мл. топла вода
5 с.л. зехтин или олио
1 с.л. захар
1 с.л. сол
около 5 ч.ч. брашно - пресято
още олио за намазване
шарена сол /меродия/
масло

От изброените продукти се замесва меко тесто. Оставя се да втаса. Голяма тава се намазва обилно с олио. Тестото се разстила в тавата - трябва да е на тънко. Отгоре се намазва с олио и се поръсва с шарената сол на вкус. Слага се да се пече в студена фурна. Като се изпече се намазва с маслото и се начупва.


Рецептата е на ilrai от форума на Гответе с мен.

Общи условия

Активация на акаунт