Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 45-та тема

  • 92 757
  • 665
  •   1
Отговори
# 360
# 361
  • Мнения: 1 104
пастет от авокадо
млечна салата
мусака в тенджера
за десерт- млечно плодов шейк

# 362
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 3 940
Polin_a, нахута го купувам в консерва и само му изсипвам водата, та не съм специалист по накисването, за съжаление.  Peace
Иначе го слагам в салата със спанак, чери домати и пармезан, или с домати, краставица и царевица, правих и фалафели 1-2 пъти (има дного добри рецепти в темата за израелска кухня). Сега се замислям дали няма да стане да го сложа и в някоя зеленчукова яхния (като в зеленчуците за кускуса)  newsm78.

И докато пиша, Borianna напуска вкусотии  Grinning

# 363
  • Мнения: 9 785
Роца, аз що си мислех, че с царевица няма да се съчетава Thinking? Мислех си за някаква салата с млечен или майонезен сос, нещо такова. Ако не е вкиснал до сутринта, ще експериментирам утре Laughing.
 Hug

# 364
  • Мнения: 1 116
Виждам че повечето тук са на вълна тиквички и патладжани Simple Smile

При нас вчера Пълнени тиквички с ориз и Моринованя бамя, по рецента на Пеп-чо, много вкусна, веднага направих още нящолко бурканчета.



# 365
  • Варна
  • Мнения: 522
Рени 55 питах те за рецептата за патладжаните, но явно не си видяла.
Мамче селският хляб изглежда страхотно,как имаш сили да месиш хляб в тези горещини.
 Борияна, страхотни снимки, още не съм пробвала авокадо.
пък е не знам как да го приготвя. Само за салати ли става.
Трябва да потърся маринованата бамя на пепчо че многооооо обичам бамя.
Лека нощ на всички.

# 366
  • Мнения: 9 446

Трябва да потърся маринованата бамя на пепчо че многооооо обичам бамя.
Лека нощ на всички.

ето я-маринована бамя

# 367
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Линдита, сподели тайната на тази прекрасна риба и невероятните картофки? Praynig

Извинявам се за закъснението, значи може да се ползва всякаква прясна по-голяма риба, почиства се отвътре и от люспите.Осолява се, слага се в подмазана тава, във вътрешността и под хрилете се слага смес от пресни зелени подправки и смялн чесън, аз смесих мащерка, магданоз и розмарин, може и майорана.
После рибата се поръсва с галета и се полива отгоре със смес от зехтин и една супена лъжица лимонов сок, Пече се  на 200 градуса за 25 до 30 минути. Отстрани наредих пресни картофки , полях ги с малко зехтин и пекох на горен реотан до зачервяване, като вече бях извадила рибата.

Аредхел, мерси много  bouquet

Последна редакция: вт, 04 авг 2009, 23:54 от Lindita

# 368
  • Мнения: 3 428
Благодаря Линдита,
а картофките само със зехтин ли, някаква водичка сложи ли им?

# 369
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Благодаря Линдита,
а картофките само със зехтин ли, някаква водичка сложи ли им?

Не, по принцип, като правя картофи на фурна а и не само, вода не слагам,че после ми се мръщят, че картофите били варени, а така си се препичат и хващат коричка и отдолу. Peace

# 370
  • Мнения: 769
Неветоятно вкусни гозби има отново тук Hug
У дома

Кюфтета с кашкавал



Хрупкави пикантни филенца



Царевична питка със сирене

# 371
  • Мнения: 73
Пърленки   ( рецептата е от менюто на ресторанта ни )

1/2 кубче мая
1 яйце
400 г кисело мляко
4 супени лъжици олио
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица захар
брашно колкото поеме до меко тесто (около 1,200  )
Замесва се и се оставя да втаса , правят се топки ,около 13 , после се разточват  на тънки около 5 милиметра кори и всяка се пече на предварително загрята скара ,  обръща се от двете страни , изпича се бързо , след което се намазва с масло и шарена сол . Сервира се
по следния начин - настъргва се върху пърленката сирене , върху него кашкавал и се пъха в загрята фурна  до разтопяване на кашкавала , сервира не прегъната на две...  Оличеството е за около 13  бройки ... да ви е сладичко...  chef

# 372
  • Мнения: 1 104
Благодаря ви, момичета Hug
Ивка, авокадото става на много салати. В този си вид съм го смесила с извара, маслини, слагам малко зехтин и някакви сурови ядки, в случая са слънчогледови. Със сухар е много вкусно. Яла съм и салата от марули, с риба, портокал и авокадо. Иначе има и супа от авокадо.

# 373
  • Мнения: 1 236
nordina рецепта за царевичната питка?  Praynig    bouquet




Кремче Ванилия, как правиш нахута с кашкавален сос?

Нахут - от купешка консерва, сос "Четирите сирена" от купешко бурканче Uncle Ben's  Joy Ако няма бурканче може и сос тип бешамел (обикновено намалявам или изключвам брашното и го заменям с "гранули за сгъстяване") плюс стърган кашкавал (гауда, едам, лиердамер, нещо меко на аромат) плюс мъничко лимонов сок и щипка чер пипер, може щипка индийско орехче. Отгоре гарнирам с кубчета кашкавал овалян в червен пипер, много си отива  и с нарязан на ситно стръкчета пресен лук.  

Polin_a Варива рядко купувам готови, освен ако не е нещо екзотично, което го няма в консерва  Laughing Иначе нахут суров може да го накиснеш за една нощ и да го готвиш на следващия ден, или направо го вариш, става по-дълго време. Въобще, готви се като зрял боб.

# 374
  • Мнения: 73
Обещавам никога да не снимам нищо и да не показвам в тази тема! Само като видях на каква прелест викате '' питка'' Shocked Аз такива висоти не мога никога да достигна. Само ще гледам и ще се облизвам. Големи майсторки има сред вас! И големи мераклийки!


Мила дерзай смело и не се коси , аз също забелязвам ,че сякаш съм си сложила шапка невидимка във форума ,въпреки снимките , но това не ме притеснява . Обожавам кулинарията и в личен и в професионален аспект съм удовлетворена. Желая ти успех и помни че дързоста е присъща на силните духом...

Общи условия

Активация на акаунт