Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 45-та тема

• 92 727
  • 665
  •   1
Отговори
# 375
Видях, че има интерес към нахута. Аз много го обичам, но напоследък не ям... Купувам от Пикадили, пакетиран. Накисвам го поне за 5 часа. Трябва да е в много вода, защото я изпива. Може да се кисне и 10-12 часа, после се готви за 30-40мин (опитвам го и така определям кога е готов). Ако е киснат по- малко, повече време се готви. Ненакиснат не е добре. Не се надува хубаво, не се сварява добре.
Ето 2 мои предложения за нахут - едното е салата, другото манджа, но май може още доста неща да се измисли с него. И аз питам за кашкаваления сос.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231840.msg5540039#msg5540039
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231840.msg9041935#msg9041935

# 376
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
нахут обичам на фалафел  Mr. Green

ориз със зеленчуци и зелено тай къри

# 377
Polin_a Варива рядко купувам готови, освен ако не е нещо екзотично, което го няма в консерва  Laughing Иначе нахут суров може да го накиснеш за една нощ и да го готвиш на следващия ден, или направо го вариш, става по-дълго време. Въобще, готви се като зрял боб.

Кремче Ванилия, благодаря за насоките  bouquet!

pina, сега ще прегледам и твойте рецепти  bouquet!

# 378
  Добро утро с Осетински пироги,които ги разточих малко по-тъничко този път,както и леко ми загоряха,но пак се ометоха за 0 време.

# 379
  • София

Рени 55 питах те за рецептата за патладжаните, но явно не си видяла.

Ивка, видях но си мислех, че авторката ще си каже рецептата.......
С удоволствие ще ти копирам какво е написала Кривондела :

Съвсем постни - имат вкус на имамбаялдъ.
Задушавам нарязани на кубчета лук, изрезките от патладжаните след нарязването им, домати, пиперка и подправки магданоз, и чесън слагам съвсем накрая на задушаването.
В тава разстилам сместа, добавям зеленчуков бульон или малко топла вода. Отгоре нареждам шайби от патладжан, картоф или твърдо сирене. Най отгоре слагам нарязаните на зъби шайби и пека във фурната до готовност. Накрая им слагам по едно кубче топено сирене или кашкавал - каквото има и ситно нарязан магданоз.
Ако имаш търпение да издълбаеш долните шайби можеш да ги напълниш с кайма или задушен ориз с гъби - тогава не слагам чесън.
Въобще може да се експериментира според личните предпочитания и наличности от продукти.
Приятна кулинарна импровизация пожелавам!

Ивка, аз слагах омесена кайма   м/у  шайбите и се получи много, много вкусно!

# 380
  • София
Обещавам никога да не снимам нищо и да не показвам в тази тема! Само като видях на каква прелест викате '' питка'' Shocked Аз такива висоти не мога никога да достигна. Само ще гледам и ще се облизвам. Големи майсторки има сред вас! И големи мераклийки!

Мила дерзай смело и не се коси , аз също забелязвам ,че сякаш съм си сложила шапка невидимка във форума ,въпреки снимките , но това не ме притеснява . Обожавам кулинарията и в личен и в професионален аспект съм удовлетворена. Желая ти успех и помни че дързоста е присъща на силните духом...

Вяра ,уверявам те ,че  не си невидима  и си  достатъчно оценена  от съфорумките ,които  пък особено в този форум са  събрани изключителни жени  и  домакини   Simple Smile ! Тук атмосферата е винаги   уютна и  ведра  и в много приятелски дух  Hug !
 Аз съм ти фенка и  като си  отида на Враца при мама ,идвам у вас да  ям  Mr. Green   Laughing ! Може и да се познаваме,освен ако не си  много малка  на години  Hug !  

И за да не е спам .

С кафенцето ми се насладих на това ( любимия знае с какво да ми се подмаже  Mr. Green )

# 381
Момичета,всички сте страхотни,аз за сега само ви чета ,откакто са започнали жегите аз не готвя, или някъкъв аламинут приготвям или кой каквото си намери,но редовно си копирам рецепти от тук

# 382
  • София
Кафенцето, това макарони ли е? newsm78 Обожавам ги ooooh! Hug

# 383
  • На брега на реката

Мишле_ , ти последната снимка ли гледаш? Не е ли сладко това? newsm78   Ама наистина какво е?  Blush

# 384
  • София
Момичета, това са Macaroons. Peace Съвсем наскоро Красимира ги беше правила, ето я нейната рецепта.

# 385
Обещавам никога да не снимам нищо и да не показвам в тази тема! Само като видях на каква прелест викате '' питка'' Shocked Аз такива висоти не мога никога да достигна. Само ще гледам и ще се облизвам. Големи майсторки има сред вас! И големи мераклийки!

Мила дерзай смело и не се коси , аз също забелязвам ,че сякаш съм си сложила шапка невидимка във форума ,въпреки снимките , но това не ме притеснява . Обожавам кулинарията и в личен и в професионален аспект съм удовлетворена. Желая ти успех и помни че дързоста е присъща на силните духом...

Вяра ,уверявам те ,че  не си невидима  и си  достатъчно оценена  от съфорумките ,които  пък особено в този форум са  събрани изключителни жени  и  домакини   Simple Smile ! Тук атмосферата е винаги   уютна и  ведра  и в много приятелски дух  Hug !
 Аз съм ти фенка и  като си  отида на Враца при мама ,идвам у вас да  ям  Mr. Green   Laughing ! Може и да се познаваме,освен ако не си  много малка  на години  Hug !  

И за да не е спам .

С кафенцето ми се насладих на това ( любимия знае с какво да ми се подмаже  Mr. Green )

Благодаря ти за милите думи и наистина с удоволствие ще те посрещна на гости .Живея в най-красивата част на града -Кемера , под скалите , а двора ми граничи с реката , знаеш колко е красива и какъв плаж пада лятото на нея.Ще се почерпим под асмата . Исках да подкрепя момичето , което не смее да се вмести във форума . Уменията на момичетата са видни , позитивния дух ми предстои да го усетя , все пак от скоро се регистрирах .  На всички желая усмивки в дъждовния ден !

# 386
viara.an,досега никой не се почувствал отхвърлен тук!
И на мен често са ми подминавали снимките,и аз съм подминавала,без да споменавам....но тук има толкова вкусотии,че ако трябва във всеки пост да изреждам всички....ще са безкрайно дълги.
Опитвам се всеки път ,като имам време,да споменавам различни хора...
Тези Macaroons  днес ми вземат ума...Ще търся рецепта с жълтъциьта да ми останат белтъците...
А от вчера скромно
Пица с моцарела

Мъфини с шоколадов чипс

И хляб /остана ми от тестото за пицата и стана на хляб/

# 387
Момичета,направо сте страхотни Hug Аз редовно ви следя,но никога не пиша,понеже нямам как да снимам моите ястия.Но затова пък редовно използвам вашите кулинарни рецепти,които доста от тях вече са любими на моето семейство. Аз имам една молба към вас, може ли линк към рецептата на бърканата пица.Изстървала съм кога сте публикували рецептата и сега не мога да я намеря.Блягодаря ви предварително. Heart Eyes

# 388
  • На брега на реката

Мишле_ , ти последната снимка ли гледаш? Не е ли сладко това? newsm78   Ама наистина какво е?  Blush

Момичета, това са Macaroons. Peace Съвсем наскоро Красимира ги беше правила, ето я нейната рецепта.

Joy Ще се разберем накрая 

С тия вносни думички така става тя  Mr. Green

# 389
Момичета,от мн.време вече,като щракна в/у хиксчето,където трябва да се види снимката,ми се отваря сайт на Радикал фото,ама снимката или я няма ,или аз незнам къде да гледам.. newsm78 newsm78 . Ето сега последно,тази на Кафенцето .Или и на др.момичета,стига да има х ,нищо не виждам..

Моля помогнете Praynig Praynig какво да направя newsm78

bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт